ya biz geçen gün ilk görüşmeye gittiğimizde arman bey direk tüpe gönderdi. tüp bölümündeki sekreter adetin 2. günü gel deyip elime bir yapılacaklar listesi verdi. orda smear, idrar kültürü yazıyordu. yanında da idrar tahlili için jinekoloji bölümünden randevu alınız yazıyordu. smear ve idrar kültürüm vardı. idrar tahlilini görünce onuda yaptırdım.
ya harbiden he şimd ikağıda baktımda "sevikal smear ve kültür. idrar tetkiki jinekoloji polk. randevu alıncak demiş ama bana senin idrar tetkikin nerde diye soran olmadı. sanırı ben hiç vermedim idrar. verseydim dosyamda kopyası olurdu.. demekki önemsizmişki göz ardı edildi. yoksa gözden kaçması mümkün değil 2 aşılama 1 tüpte çıkan raporlarda....
ya harbiden he şimd ikağıda baktımda "sevikal smear ve kültür. idrar tetkiki jinekoloji polk. randevu alıncak demiş ama bana senin idrar tetkikin nerde diye soran olmadı. sanırı ben hiç vermedim idrar. verseydim dosyamda kopyası olurdu.. demekki önemsizmişki göz ardı edildi. yoksa gözden kaçması mümkün değil 2 aşılama 1 tüpte çıkan raporlarda....
aynen benim de öyle oldu kağıtta yazıyormu ona bakmadım ama yazsaydı muhakkak yaptırırdım ya. o zamanlar infertilite ye gidiyordum aşılama sırasında kader hemşire vardı sırasıyla altlarını çizmişti bunları bunları yaptırıcan diye idrar yoktu aralarında tüp de de yoktu benim bildiğim. varsa da ben vermedim. dahiliyeyi bakardı o da istemedi
şu adetim gelse de rahatlasam belirtileri başladı kendisi henüz yok bir adaçayı yaptım iyi gelir belki ellerim ayaklarım üşüyor kanım çekildi sanki. bu arada kızlar hepimiz sırasıyla raporumuzu alıp tüp bebeğe geçiyoruz Allah hepimizi hidayete erdirsin topik de baya ilerledi. insanların tecrübelelerimizden faydalanması burdan bilgilenmesi de çok mutlu ediyor beni.
hanımlar belki bir ihtimal siz 2 aşılamayı yaptırıp sonra tüpe geçtiniz diye idrar tahlili yapmamışlardır. ama bence unutulmuş. çünkü ben de infertiliteden tüpe geçtiğimde kenan eski tahlillerime ek olarak, yeni bir kan tahlili(kolestrole falan bakılan), akciğer filmi, ekg ve idrar tahlili yaptırmamı söylemişti. ertesi sabah kanla beraber idrar vermek için gittiğimde ayşenin idrar tahlilini girmeyi unuttuğu ortaya çıktı, gidip unutmuşunuz dediğimde bu da yeni çıktı gibilerinden bir şeyler söyledi(haziran ayıydı. bir ihtimal sizinkini de unutmuş olabilir) ilk gittiğim dahiliye 1 idrar tahliline de bakmıştı. sonradan gittiğim kadın olan dahiliye 2 zaten hemen hemen hiç bir şeye bakmadı. o yüzden sizinkiler arada kaynamış olabilir.bu saatten sonra hiç karıştırmamakta fayda var:)))
bir de bir şey sormak istiyorum rapor çıktıktan sonra ne kadar zaman içinde bir merkeze başvurup ilaç yazdırmak lazım? benim bildiğim bu raporlar kanunen 6ay geçerli yani 6 ay içinde tedaviye başlamak gerekiyor. bu süre ilaç raporu için de geçerli değil mi? yani tedaviye ne zaman başlarsan başla ilaçlarını hemen mi yazdırman lazım???
şu adetim gelse de rahatlasam belirtileri başladı kendisi henüz yok bir adaçayı yaptım iyi gelir belki ellerim ayaklarım üşüyor kanım çekildi sanki. bu arada kızlar hepimiz sırasıyla raporumuzu alıp tüp bebeğe geçiyoruz Allah hepimizi hidayete erdirsin topik de baya ilerledi. insanların tecrübelelerimizden faydalanması burdan bilgilenmesi de çok mutlu ediyor beni.
aynen dün bende öyleydim ayağımda çorap ve sarıp sarmalayan spor ayakkabı olmasına rağmen elim ayağım buz gibiydi adet öncesi kan çekilmesi heralde. azaten bende ezelden beri kansızlık vardır. kışın büzüşmekten kamburum çıkıyor çok üşürüm. hatta küçükken evin içinde soba yanmasına rağmen ben evin delisi gibi kap kalın bir paltoyla gezerdim elimde de su şaşalı:) yanaklar al al olurdu ama yinede paltomu çıkarmazdımbende harbi arızaymışım hee
bu arada raporlar çıkıp ilaçlar alınınca kocalar sormaya başladı ne zamn başlıyoruz diye ıncık cıncık soruyor akşam yatarken.. eşimin nabzını yokladım tedavide sana ihtiyac olmıycak istersen memleketine git dedim yok ne işim var dedi:)) (içimden hhe şöyle akıllı ol dedim) yakın bi yerlere gidelim diyor. biz 3 günde yıllık izin alıp bayramı 9 güne uzatmayı planlıyoruzda. hatta 29 ekimde dahil 10 gün olcak. ama 3-5 gün iğne yapıp kontrole gel diycekleri için ne ara çağırırlar bilemediğimden program yapamıyorum.
zk dosya konseyden çıktı mı diye bugün öğleden sonra aramamı söylemişti, salı aradığımda çıkmadı demişlerdi. biraz önce yeniden aradım bana "doktorlar çok meşgul, ameliyatlara giriyorlar dosyanız bugün hatta bir kaç gün daha çıkmaz boşuna aramayın" dediler!!!
zk dosya konseyden çıktı mı diye bugün öğleden sonra aramamı söylemişti, salı aradığımda çıkmadı demişlerdi. biraz önce yeniden aradım bana "doktorlar çok meşgul, ameliyatlara giriyorlar dosyanız bugün hatta bir kaç gün daha çıkmaz boşuna aramayın" dediler!!!
Bu bayanların ortak sorunu kansızlık. gerçekten üşüme yapıyor. benim yaz kış elim ayağım buz gibidir. eşimi bak dokunurum diye tehdit ettiğimde oluyor :) demir eksikliğinden kaynaklıydı benim. tam 6 ay demir hapı yuttum. şimdi normal çok şükür. bide siyah üzüm yiyorum. çay kahve cok tüketme. pekmez ye. kansızlık mutsuzluk ve halsizliğide beraberinde getiriyor. birde düşüğe sebep oluyormuş.o yüzden dikkat etmek gerek.
bende pazartesi ve salıyı izin alıp bu işler için zk olacam. Eğer 13 ünde hastalanırsam o tarihlerde rahim filmi vs cektirir dahiliye ve g.cerrahi bölümlerindeki işleri hallederim. 10 günlük izin çok iyi olacak yaa. bence yakın yerlere gidilebilir :)
kansızlık düşüğemi sebep oluyor??? zaten çocuk olurmuyor ite kaka yapmaya çalışıyoruz birde düşerse sittin sene olmaz valla. kuru üzüm alıyorum ama düzenli yiyemiyorum. çay kahve ile aram pek yoktur nadiren içerim. acaba dahiliyeye randevu alsam kansızlık için bişeylermi verse??? pazartesi genetiğe gitcem kansızlık işinide aradan çıkarsammı ???
Bence hiç ihmal etme. ben aralıkta kadın doğumcuya gittiğimde kan değerlerin normale dönmeden cocuk düşünme dedi. istersen bir netten araştır. benim kadın doğumcu öyle söylemişti. kansızlık düşüğe neden oluyor dedi. kansızlık varsa tedavini olursun. kan ilacı verirler, şurup gibi. onlarla çabuk toparlanırsın. kız kardeşim 7.5 hamile. bir aydır o kan şuruplarından içiyor. hamilelikte de kansızlık oluyormuş. yani zaten kansızlık varsa üstüne hamilelikteki kansızlıkta eklenirse zorluk çekebilirsin.
aynen dün bende öyleydim ayağımda çorap ve sarıp sarmalayan spor ayakkabı olmasına rağmen elim ayağım buz gibiydi adet öncesi kan çekilmesi heralde. azaten bende ezelden beri kansızlık vardır. kışın büzüşmekten kamburum çıkıyor çok üşürüm. hatta küçükken evin içinde soba yanmasına rağmen ben evin delisi gibi kap kalın bir paltoyla gezerdim elimde de su şaşalı:) yanaklar al al olurdu ama yinede paltomu çıkarmazdımbende harbi arızaymışım hee
bu arada raporlar çıkıp ilaçlar alınınca kocalar sormaya başladı ne zamn başlıyoruz diye ıncık cıncık soruyor akşam yatarken.. eşimin nabzını yokladım tedavide sana ihtiyac olmıycak istersen memleketine git dedim yok ne işim var dedi:)) (içimden hhe şöyle akıllı ol dedim) yakın bi yerlere gidelim diyor. biz 3 günde yıllık izin alıp bayramı 9 güne uzatmayı planlıyoruzda. hatta 29 ekimde dahil 10 gün olcak. ama 3-5 gün iğne yapıp kontrole gel diycekleri için ne ara çağırırlar bilemediğimden program yapamıyorum.
aman ne zor işler bunlar yaa analarımız sanki çokmu üstüne düştü 1 vitamin bile almadan çatır çatır doğurmuşlar valla. benim annem 62 doğumlu 3 kız doğurmuş ve hepsini evdebizde ıncık cıncık araştırıyoruz ne hassasız anasini satim şimdi araştırırken gördüm annedeki folik asit eksiliği bebekte spina bifida yani omurilik açıklığı adında bir hastalık oluşturuyormuş ve 6 aylık bebeğini aldırmak sorunda kalanlar bile varmış. düşünün bu kararı verdiriyorlar size. normal yada sezayyanla doğum yapıyorsunuz ama ortada bebek yok. eskiden insanlar çokmu iyi besleniyordu diycem ama o zmanlarda her şey doğaldı alınan gıdalarda bir çok vitaminni doğal yolla alıyormuş insanlar ek takviyelere gerek kalmıyormuş. şimdi yediğimiz herşeyin içinde katkı mad. var doğal değil hiçbiri dolayısıyla takviye almak gerekiyor ama hangi birini alalım şaştım kaldım valla !! evet o şurup gibi olanlarda annemde senelerce içmişti hatta tüp şeklinde küçük şişelerdeydi. + dalak yiyorduk ışığı kapatık öyle yiyordu garibim ( şimdi ben bu kansızlık için zk. ya gitmişken dahiliyeyede uğraşammı? ne dersiniz gerçi tedaviye en geç 1 hafta içinde başlıycaz bi yararı olurmuki.
Bence hiç ihmal etme. ben aralıkta kadın doğumcuya gittiğimde kan değerlerin normale dönmeden cocuk düşünme dedi. istersen bir netten araştır. benim kadın doğumcu öyle söylemişti. kansızlık düşüğe neden oluyor dedi. kansızlık varsa tedavini olursun. kan ilacı verirler, şurup gibi. onlarla çabuk toparlanırsın. kız kardeşim 7.5 hamile. bir aydır o kan şuruplarından içiyor. hamilelikte de kansızlık oluyormuş. yani zaten kansızlık varsa üstüne hamilelikteki kansızlıkta eklenirse zorluk çekebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?