Zengin koca bulmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende keşke kendi paramı kazanabilsem diyorum. Ortaokul mezunuyum, senden bir yaş büyüğüm, evliyim. Ama koca parası yemek yerine kendi paramı kazanmak istiyorum. Bu arada bende köyde doğdum büyüdüm. Evlendikten sonra köyden ayrıldım. Ama hic bir zaman senin gibi düşünmedim. Şu anda da dışarıdan okul bitirip meslek sahibi olmak istiyorum. Elinde çok güzel fırsatlar var ama sen zengin koca derdine düşmüşsün yazık.

KK'da biri konu açmıştı zengin biriyle evli olduğunu anlatıyordu. Bunlar bilmem kaç odalı villada yaşıyorlar ama adam kadına dogrudüzgün para vermiyor, dışarı beraber çıkılıyor ve adam eve gelince odaları teker teker dolaşırmış her yer temiz mı diye. Eğer öyle değilse kıyametler kopuyormuş.
Zengin kocalarla yaşam bazen böyle de olabiliyor demek.

Ne yanı, adamda b.k gibi para varmış da bir yardımcı alamıyor muymuş eve?

Ne yardımcısı adam kadına para bile vermiyor, eve ne lazımsa kendisi alıp getiriyor.
Acaba kadın parası için falan mı evlendi adamla? Adam aptal değil ya, anlar yani. Ben böyle durumlarda bunu sorgularım, genelde yanılmam.

Acaba kadın parası için falan mı evlendi adamla? Adam aptal değil ya, anlar yani. Ben böyle durumlarda bunu sorgularım, genelde yanılmam.
Parası için evlenmiştir herhalde çünkü ayrılma durumunda takılan yüklü miktarda altının ve fabrikasından ne koparırım hesabını yapıyordu.

Parası için evlenmiştir herhalde çünkü ayrılma durumunda takılan yüklü miktarda altının ve fabrikasından ne koparırım hesabını yapıyordu.
E kusura bakma, senin arkadaş haketmiş. Adam da biliyor kimle evlendiğini, sırf rahatça ezikleyebileceği, eziyet edebileceği biri diye evlenmiş. İnsan kendine verdiği değer ölçüsünde insanlardan değer görür.

Ben tuhaf bi tarafını görmedim bu konunun.parasizliktan bunalan bir insan bunu düşünebilir.Kimi illa yakışıklı olsun der,kimi statü ister kimi de maddiyat arar ne var bunda?Ama sırf zengin olsun diye huyunu suyunu hesaba katmadan evlenmeyin.Aşk evliliği yapan onlarca insan konu açıyor burda, eşimi taniyamiyorum, boşanmak istiyorum diye.Onların aşk bitince ellerinde bişey de kalmıyor üstelik.Sen akıllı kızmışsın bence, aferim.

Bu herkesin hayatına kimse karışamaz zırvası yüzünden yanlışa da yanlış diyemez olduk, en ufak şeyde “ama bu benim tercihim”, “ama siz de olsanız bunu istersiniz”. Hayır herkes istemez ne münasebet. Emeğinin/alınterinin ekmeğini yiyenle asalaklığı huy haline getirmiş biri aynı kefeye konulamaz hakaret gibi bişey bu. Totosu yemediği için çalışmayan bir kızın milletin sırtına binmek, kendine baktırmak için koca araması saygı duyulacak bir davranış değildir. Karı koca birbirini sever sayar varlığı da yokluğu da birlikte sırtlarlar o ayrı. Ben de köyde doğdum büyüdüm biliyorum neyin ne olduğunu, böyle kızlara zerre saygı duymuyorum. Hayatını başkalarının sırtından safi tüketici olarak sürdüren insana da saygı duymuyorum.

Şeyma subaşı bu tür konularda ilk örnek olarak akla geliyor haliyle. Bedenini para karşılığı satan bir kadının şeyma subaşıdan farkı mesleğinin ne olduğunu açık açık söylemesi ve bu meslekle kendi kendine yaşayıp gitmesidir. Bu anlamda bedenini para karşılığı satan kadın şeyma subaşından daha dürüsttür.

Sürekli gittiğim bir mekanda sıkça karşılaştığım bir kız var. Kız o kadar tatlı o kadar sıcak o kadar güzel bir kız ki. Onu ilk gördüğüm andan beri ne zaman görsem gülümsüyorum göz kontağı kuruyorum ve ara ara maşallah allah nazarlardan korusun demeyi ihmal etmiyorum.
Bir iki gün önce yine bu mekanda sıkça takılan başka bir arkadaşıma, bu kızın çok yakın arkadaşlarından biri, kız 35 yaşında bir adamla beraber sırf zengin diye demiş. ( kız 18 yaşında )
Kız diyormuş ki beni gezdiriyor yediriyor içiriyor cebime harçlığımı koyuyor... Karşılıklı bir çıkar ilişkisi varmış kısacası. O kadar üzüldüm ki o çok çok çok tatlı ve küçücük kız için.
bence çok makul bi düşünce değil bu. Yapmayın lütfen.

konu sahibi açık açık benim hayatım için mücadele etmeye gücüm yok, zengin bir adamla evlenip bedavadan kendimi kurtarayım diyor ve bu isteği normal algılanıyor.
bu düşüncede biri nasıl çocuklar yetiştirecek mesela ? bunu kimse düşünmüyor.
hani kitaplarda / dizilerde zengin adam çok güzel ama fakir kıza aşık olur, sonra ona herşeyi öğretip 1 haftada o ortamlara uygun biri haline getirir ya, hayatı böyle sanıyor bu şekilde düşünenler sanırım.
ben zaten kendini yetiştirmemiş, o zengin abilerin takıldığı mekanlara girmek için daha dresscode olayını çözemeyecek insanların bu beklentilerini saçma buluyorum.
herkes kendi ortamına göre şekillenir. gerçekten davul bile dengi dengine.
ha köyünden çıkıp gidip çok iyi eğitimler alan, çok iyi işlere girip sosyal çevresini değiştirenler de var ama adı üzerinde işte önce kendileri emek verip kültürlerini, görgülerini ve çevrelerini değiştiriyorlar. bunu da eğitimleri ile desteklemiş oluyorlar.

o kız yaşlanınca adam cebindeki paraya güvenip, yaşı kaç olursa olsun başka bir genç kızla yaşamaya başlayacak. aralarında gerçek bir sevgi olmadan, çıkar üzerine kurulu evliliklerde bu durum hiç şaşmıyor.

Fakirliğime verin ama dresscode nedir?

Kendimi yetiştireyim derdi olmayan tabi ki ömrünü kasiyerlikle geçirir (üniversite mezunu gençler için söylüyorum). Kocam zengin olsa yine çalışırım çünkü katma değeri olan bir işim var, ülke sanayisine katkım var, iyi bir maaşım var, çalışma saatlerim rahat, kendime ait odam var, sabah kahvem önüme geliyor. Daha da önemlisi bunların hepsi alınterim, torpil vs yollara başvurmadım kimsenin hakkını yemedim sadece çalıştım kazandım. Emek harcayan insanlar emeğinin karşılığını alıyor, öyle bahane olarak öne sürdüğün gibi sürünmüyorlar yani. İş bulmak zor, hayat pahalı vs de bahane hep tabi, ay bi de genç olacaksınız ya hayatta tek kaygınız kendimi birine yaslayım mı gerçekten.

Fakirliğime verin ama dresscode nedir?

bazı mekanlara eğlenmeye kot pantolon vs ile gidemezsin misal, illa ki tuvalet tarzı birşeyler gerekir, giyim kodu- giyim zorunluluğu gibi :)
veya adam kot üzeri t shirt giyemez de illa şık bir gömlek giymek zorundadır gibi gibi :)

Bir arkadaşım vardı ben zengin biriyle evlenicem der dururdu. Liseyi yeni bitirmisti. Sonra instagramdan birini gözüne kestirdi çok uzaktan tanidiklariymis memleketi gibi. Yurt dışında adam. Msj attı adama ama alakasız bir konudan eğitimiyle ilgili. Sonra nasıl oldu bilmiyorum arkadaşta çok güzel bı kız zaten ilerlettiler buluştular evlendiler. Su an gayet mutlu gözüküyor bilemiyorum. Yani arkadaşında ilk kıstası zengin olmasıydı dediğini yaptı tatillerden story atıyor sürekli su an tabi yaşı tipi ne olsun demedi arkadaş uyuyorlar birbirlerine çok seviyorum diyor. Bilemiyorum konu sahibine çok yuklenilmis gibi geldi. Evli adam ayarticam metres olucam vs. Dememiş. Körkütük aşık olup evlenenleri de görüyoruz sonucta. Herkesin beklentisi farklı.

Aynen öyle, benim kızdığım bu asalaklığın normal ve hatta hoş görülmesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…