• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zengin koca bulmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
merhaba kadınlar kulubu üyeleri :KK3: forumun estetik ve makyaj bölümünü uzun süredir takip ediyodum bu açtığım ilk konu derdimi arkadaşlarımla paylaşmaya utandım anonim olarak yazmak istedim. 3 ay sonra 21 olucam öğrenciyim normalde yurtta kalıyorum ama coronadan yurtlar kapandı martın ortasından beri ailemleyim. evde kaldığım süre boyunca çok daraldım ailemi seviyorum ama her gün para konusundan kavga tartışma çıkıyo küçük kardeşim bişey beğenip istiyo annem alsa ayrı tantana almasa ayrı yediğimiz yemeğin kullandığımız suyun hesabını yapıyoruz. ben gerçekten sıkıldım ailem çok çalışkandır babam yıllardır çalıştı hala her gün tarlayla tavuklarla uğşaır annem zaten hem evle ilgilenip hem 5 çocuk büyüttü onlar da ben de daha güzel hayata kavuşalım istiyorum

bu yüzden üniversite okumaya karar verdim ama tıp mühendislik hukuk gibi bi bölümde okumuyorum çok mu karamsarım bilmiyorum ama iş bulabileceğimden bile emin değilim. son zamanlarda aileme yük oluyomuşum gibi hissediyorum ablam 22 yaşında evlendi şuan arabası var ve kiradalar krediyle ev almayı düşünüyolar. ben de yavaş yavş hayatımı kurmak istiyorum ama istediğim gibi birini nasıl bulucam bilmiyorum :KK42: çok konuşkan sosyal biri değilim okulum da küçük şehirde devlet üniversitesi istediğim gibi birine rastlamadım. köyden etraftan beğenenler oluyo ama onları zaten eledim. ben artık maddi sıkıntı çekmek istemiyorum bu yüzden varlıklı biriyle evlenmek istiyorum yaşı tipi pek farketmez ( 70 yaşında dede de olmasın tabi:confused:) böyle biriyle nasıl tanışabilirim? instada bazen görüyorum ama pek güvenemiyorum sırf kızlara hava atmak için başkasının arabasında foto atanlar lüks mekanlarda 1 çay söyleyip mekanda story atanlar var. gerçekten varlıklı olan kişilerin de kızlar kapısında sıra olmuş bekliyo kendime sana mı bakar o diyorum. gerçek hayatta zaten köydeyim tanışabiliceğim bi ortam yok. artık sahibinden lüks arabasını satan numaraları fln aricam yani tanısmak icin :-) bazen çok yanlış ve sçma geliyo ama şuan tek çözüm yolu buymuş gibi duruyo sizce çok mu saçmalıyorum?
elinin zengin ile evlen yıllar sonra adam bataklık durumuna düşerse terk edecek misin?

evet sadece para için çalışılmamalı ama bazen insanın başka seçimi olmuyo herkes hayalindeki işi de yapamıyo. siz şanslı azınlıktasınız %30 genç işsizlik oranı olan bi ülkeden bahsediyoruz benim fazla imkanım da yoktu köklü bi okulda okumuyorum bölümüm de öyle çok iyi diyebileceğim bi bölüm değil buna rağmen elimden geleni yaptığımı düşünüyorum ama aşırı çalışkan hırslı biriym de diyemem yapım böyle değil.

ben statü denilen olaya takılmıyorum önemli olan insanın mutlu olması o kişi evinde mutlu olur diğeri dışarda gezerek diğeri işinin başında. hem insanların hakkımda ne düşündüklerini de pek umursamıyorum ilk msjda yazdığım gibi köyde büyüdüm üni kazanınca ayrıldım küçük yerlerde herkes birbirini konuşur ben bu olaydan bıktım. herkesi mutlu etmek imkansız bir gün başarılı olsam neden daha iyi yapmamış kesin bu konuma torpille gelmiştir gibi diyenler de olur. mesela şeyma subaşı denmiş yukarda ben onu rol model almıyorum takip de etmiyorum ama örnek verirsem kadına çok kötü yorumlar geliyo küfüre kadar. kimseyi yermek için yazmıyorum ama tek göz odada kalıp kadına küfrediyolar kimse kimseden nedensizce nefret etmez. o kadının hayatı kendisini ilgilendirir böyle kişilerin kıskanıp yazdığından eminim sorsalar en iyisi odur ama karşısına fırsat çıksa ilk atlayacak da o dur. ahlaksızlığı yayıyolar ondan diyenler de oluyo ama şeymaya gelene kadar ülkede ne ahlaksızlıklar dönüyo hem bu olaylar şeymadan önce de vardı iki kişi reşit olduğu sürece sorun yok doğuda reşit olmayan kızları evlendiriyolar ona da aynı tepkiyi versinler. KİMSEYE yazmıyorum bunu yanlış da anlaşılmasın bana şeyma olayında bahsettiğim gibi hakaret etmeye çalışan nerdeyse hiç olmadı çoğu kişi sağolsun akıl vermeye çalıştı yapıcı yorumlar geldi çoğunu okudum.

emekli maaşı yazmışsınız tam olarak ne kadar bilemem tabi ama dünya turu yapmaya yetmiceğini tahmin edebiliyorum. eşiniz de en az sizin kadar kazanıyodur birikim yapıyosunuzdur olabilir ama şuan çoğu insan yaşamak için çalışıyo

ayrıca yardım etmeye çalışan hanımlara teşekkürler tek amacım zengin koca bulmakmış gibi anlaşılmış öyle değil :KK20: okuyorum ve mezun olunca iş arıcam daha 2 yıl var mezun olmama evde oturup kısmetimi beklemiyorum yani ama istediğim gibi biri çıkarsa da değerlendiririm tabi :KK68:
Sevgili konu sahibi;
Bak ben senden 12 yaş büyüğüm. Ablan olsa benim yaşımda olurdu.
Lütfen yazdıklarımı oku..

Öncelikle kamu yönetimi güzel bir bölüm.
Eskiden tabi ki bitiren anında devlete girerdi. 70'lerden bahsediyorum. Şu anda girebilirsin ama gerçekçi olalım. Bizim ülkede torpil olmazsa çok zor.
O bölüm için torpil lazım.. çünkü idari hakimlik kaymakamlık çok mevkili işler..

Sana tavsiyem çocuk gelişimi oku. Okudugun için ikinci üniversite formatında başlarsın.. oku ve kpss ye gir. Iyi bir matematik yaparsan 85 üstü alırsan doğu bile olsa atanirsin. Olmadi bir köklü özel okulda 3 bin civarına başlarsın.. kıdem aldıkça maaşın artar. Gene istersen kpss çalışırsın..

Kendini ezikleme. Herkes doktor avukat mühendis olmak zorunda değil. Herkes bu bölümleri okuduğu için zaten işsizlik yüzde 30. 132 hukuk fakültesi var ülkede. Sizce bu kadar avukata ihtiyaç var mı yok.
Herkes bu bölümleri okuyor. Ondan işsizlik patladı. Tabi istenilen düzeyde de istihdam yok..

Evliliğe gelince benim erkek arkadaşım var. 32 yaşında tanıştım. 11 aydır beraberiz inşallah Allah nasip ederse evleneceğiz. Beklentim yokken tanıştım onunla. Bekar kalacağım ne yapayım diye düşünüyordum.. kariyer hedefleri koymuştum ki tanıştım. Bu işler kader kısmet. Zorlarsan olmuyor. Sana bir abla tavsiyesi.. Zorlarsan olmaz.. nasip kısmet bu işler..

Diğer konuya gelirsek iyi ve rahat yaşamak istemen super. Bende onu istiyorum. O yüzden evlenince tek çocuk yapacağım. Çünkü ileride 50lerde emekli olunca yazlık istiyorum. Egede bir arsa alıp ev yaptırıp hem emekli maaşım hem bir yerden belki başka gelirim ile eşimle yaşamak istiyorum.. bunun yolu da tek çocuk yapıp masrafı kismak. Açık olalım tek çocuğun 25 yaşına kadar bana maliyeti en az 200 250 bin olacak. Iki cocuk olur 500 bin..o yüzden ya tek ya tek.
Aslinda bu ülkede en mantiklisi hiç çocuk. Ama ileride pişman olabilirim yapmazsam. Bir de anneliği tatmak istiyorum. Ondan bir tane yapacağım..

Akıllı ol. Ailen gibi 5 çocuk yapma. O özendiğin zenginlerin bile ya 1 ya 2 çocuğu var. Kendine de yatırım yap. Emekli olmadan ev, araba, oluyorsa yazlık da edin.Hiç olmadi arsa al bir yerde. Ileride ev yaptırırsın. Kendini maddi olarak garantiye al. Ikramiyen de bonus olur acil durum parası olur.

Yani bu ülke gerçeklerini bil ona gore adım at. Bu arada okumadan kpssye de kasabilirsin.. ama bölümünden atanmak için 90 üstü puan lazım.

Iyi ve rahat yaşamak istiyorsun.
Ben dahil herkes onu istiyor. Burada istemeyen bir kişi çıkmaz. Kendi isin olsun paranı kazan belki iyi maddiyatı biri çıkar. Ama bunu yüzde yüz çıkacak diye düşünme. Bu nasip kısmet. Benim annem öğretmendi. Kaç tane bekar öğretmen arkadaşı vardı. Olmayınca olmuyor..

Yani özetle;
1. Ya bölümünü bitir ya başka bölüm oku Bence çocuk gelişimi oku. Kpss kas atan. Okumazsan da kpssye çalış belki kendi bölümünden atanırsın.
2. Yatırımını emekli olmadan yap. Ev araba al. Veya hiç olmadi arsa al. Ileride üstüne yazlık ev yaparsın. Veya yayla evi olur.
3. Evlenirsen tek çocuk yap.Onu iyi yetiştir. Onu yetiştirirken de ipin ucunu maddi ve manevi kaçırma.
Zaten ülkede devlette okusa da giymesi, yemesi, okul masrafı, kursları özel öğretmenler derken 25 yaşına kadar tahmini 200, 250 bin para gidecek. Bu gider kalemini de düşün.
4. Zengin koca bulmalıyım kafasından çık. Evlilik tamamen nasip kısmet. Aşık olup sevdiğin, çalışkan, dürüst, meslek sahibi biriyle evlen. Mutlu olursun..

Son olarak çok uzun oldu..:KK23:
Lütfen bu yazdıklarımı oku ve düşün.

Okuyanın da gözlerine sağlık..

Son düzenleme:
oradaki insanlar aç kalmıyor yalnız... aç bırakılıyor... gizli soykırım uygulanıyor. o çok ayrı bir mevzu...
Hanımefendi, ben tüm Türkiye’yi nereden bilebilirim. Haberlerde okuduklarımızfan görebilirim. Ben ortalama üstü bir mahallede yaşıyorum. Buradaki komşularım da bizim gibi karı koca çalışan insanlar. Elbette göremem. Ama yaşadığım şehrin kenar mahallelerinde açlık sınırında yaşayan pek çok insan var. Aşevinden gelen sıcak yemekle iftar açan insanlar da var ramazanda aşevi olmasa aç kalacak çok insan da var. Görmediğim olmadıklarını göstermez. Bu kadar sığ bir insan olamazsınız. Cehalet şu yazdıklarınız. Ve sizle şu diyaloğa girmeden de bu kadar cahil sabit fikirli insanların varlığını duymuş ama görmemiştim, sayenizde gördüm.
Bir gün gidin yaşadığınız şehrin en fakir semtine gidin görün, gelen ekmekle karnını zor doyuran insanları. Yada kenar mahalledeki pazarların kapanış saatinde gidin, yerlerden gıda toplayan insanları görün. Aç yalın ayak çocuk dolu.
Rica ediyorum beni daha fazla alıntılamayın, asla diyalog kurmak isteyeceğim bir insan değilsiniz.

aslında bu kadar da anormal bi durum değil bahsettiğim. çoğu kişi 50-60 yaşında milyonları olan adam olarak hayal etmiş ama birinin 20-35 yaşlarında güzel bir evinin arabasının ve düzenli gelirinin olması da zenginliktir bence. eşiniz ayda 20bin kazansa eviniz arabanız hazır olsa kaçınız çalışır? tabi çalışmak isteyenler de olur tercih meselesi ama eşiniz maddi olarak destek olursa -ki bence öyle olmalı aile olmanın anlamı budur ayrı ayrı hesap yapılmamalı- çoğu kadın çalışmaz gibime geliyo. rahat işi vardır evde canı sıkılıyodur çalışır ama kimse zorunda değilken kasiyerlik garsonluk sekreterlik gibi işleri yapmaz

ya ben ayda 20 30 bin kazanıyorsam

o zaman eşim çalışmasın mı

tabii ki kimse keyif olsun diye asgari ücretle hafta 60 saat çalışmak istemiyor

ama siz okurken kendimi geliştireyim de gelirim yüksek olsun diye uğraşmak yerine zengin adam bulayım dediniz

evet biz milyonları olanı zengin diye düşündük şahsen ben öyle düşündüm

zira o 20-30 binler zaten çalışarak elde edilebilecek rakamlar

sana da çok uzak değiller ama eşin kazanmasın sen kazan

konuyla alakası yok ama madem sordunuz...

benim rızkımı kocam vermiyor. Allah rızkımı bana kocamla gönderiyor sadece. kocam ölse de Allah rızkımı gönderecek başka bir sebep yaratabilir. yada bana birçok yol gösterebilir.

keşke 500 tane beğenmedim butonu olsaydı hepsine uşenmez basardım.
Rızkımızı Allah gönderiyor hemfikiriz, ama ben çalışmasam ya eşime ya anne babama muhtaç olucam. Bu Allah ın bana rızık göndermesi değil, benim onlara muhtaç olmamdır.
Şu an çalışıyorum o kadar yıl okudum, ve okuduğum için rızkımı "kendim" kazanıyorum...

Ben dizi izleyip "paralel evrenler var mı? Varsa oradaki çilekler ne yapıyor acaba? Uzaylılar gelip totomuzu kesecek mi" falan diyorum; siz dizi izleyip "feriha olmak çogzel" mi diyorsunuz napıyorsunuz?

Başkasının sahip olduklarına ortak olarak kurtarılmaz hayat. Çalışıp çabalayarak kurtarılır.
Para için yapacağınız evlilikte saygı göreceğinizi mi sanıyorsunuz? Sonra sizin de kendinize saygınız kalmayacak.
Zengin koca nereden bulunur diye düşünmeye harcadığınız enerjiyi kendi kendinizi kurtarmaya harcayın.

merhaba kadınlar kulubu üyeleri :KK3: forumun estetik ve makyaj bölümünü uzun süredir takip ediyodum bu açtığım ilk konu derdimi arkadaşlarımla paylaşmaya utandım anonim olarak yazmak istedim. 3 ay sonra 21 olucam öğrenciyim normalde yurtta kalıyorum ama coronadan yurtlar kapandı martın ortasından beri ailemleyim. evde kaldığım süre boyunca çok daraldım ailemi seviyorum ama her gün para konusundan kavga tartışma çıkıyo küçük kardeşim bişey beğenip istiyo annem alsa ayrı tantana almasa ayrı yediğimiz yemeğin kullandığımız suyun hesabını yapıyoruz. ben gerçekten sıkıldım ailem çok çalışkandır babam yıllardır çalıştı hala her gün tarlayla tavuklarla uğşaır annem zaten hem evle ilgilenip hem 5 çocuk büyüttü onlar da ben de daha güzel hayata kavuşalım istiyorum

bu yüzden üniversite okumaya karar verdim ama tıp mühendislik hukuk gibi bi bölümde okumuyorum çok mu karamsarım bilmiyorum ama iş bulabileceğimden bile emin değilim. son zamanlarda aileme yük oluyomuşum gibi hissediyorum ablam 22 yaşında evlendi şuan arabası var ve kiradalar krediyle ev almayı düşünüyolar. ben de yavaş yavş hayatımı kurmak istiyorum ama istediğim gibi birini nasıl bulucam bilmiyorum :KK42: çok konuşkan sosyal biri değilim okulum da küçük şehirde devlet üniversitesi istediğim gibi birine rastlamadım. köyden etraftan beğenenler oluyo ama onları zaten eledim. ben artık maddi sıkıntı çekmek istemiyorum bu yüzden varlıklı biriyle evlenmek istiyorum yaşı tipi pek farketmez ( 70 yaşında dede de olmasın tabi:confused:) böyle biriyle nasıl tanışabilirim? instada bazen görüyorum ama pek güvenemiyorum sırf kızlara hava atmak için başkasının arabasında foto atanlar lüks mekanlarda 1 çay söyleyip mekanda story atanlar var. gerçekten varlıklı olan kişilerin de kızlar kapısında sıra olmuş bekliyo kendime sana mı bakar o diyorum. gerçek hayatta zaten köydeyim tanışabiliceğim bi ortam yok. artık sahibinden lüks arabasını satan numaraları fln aricam yani tanısmak icin :-) bazen çok yanlış ve sçma geliyo ama şuan tek çözüm yolu buymuş gibi duruyo sizce çok mu saçmalıyorum?
zengini değil engini ara.fikirleriyle,sana değer veren yapısıyla,bakış açısıyla engin olanı.bir evi olsun siz zaten çalışır arabayıda alırsınız.bir bakmışsınız zengin koca peşinde metres olup çıkarsınız yapmayın.

Parası icin evlen sonra seni sürekli parasıyla tehdit ettiği bir hayata devam et... kendi ekmeğini eline almadan sakın evlenme sana hepimizden bir tavsiye olsun. Cok ezilirsin. Cok yanlıs düsüncelerdesin.
Onun yerine seni cok seven ,iyi kalpli,saygılı biriyle evlen. İkinizde çalışıp zaten birbirinize yetersiniz. Ha bu zengin biriside olabilir tüm zenginler kötü değil. Ama senin zoraki bulmanla da olacak bir sey değil bu kusura bakma. Kısmet kısmettir sen bulmazsın o gelir...

Üniversiteyi bitir, çalışma hayatına başla. O şekilde daha kolay tanışabilirsin insanlarla.
Hem daha aklıselim düşünmeye başlarsın o zamana kadar. Maddi açıdan rahat bir hayat istemek ayıp değil ama 'varlıklı biriyle evlenmek istiyorum yaşı tipi pek farketmez' yanlış bir düşünce.
Varlıklı olur ama sana saygısı olmazsa, sen o varlıktan yararlanamazsın.
Geniş düşünmen lazım. Bunun içinde üniversiteyi bitirip hayata atılman lazım.

açlıktan ölen kaç insan gördünüz şimdiye kadar? ben söyleyim; 0 tane...

dilenen insanların kaçı gerçekten fakir? ben söyleyeyim; neredeyse hiç biri.... hatta bir çoğu benden bile zengin.

pazara gelince;

geçenlerde bir haber çıkmıştı; kadın çöpten ekmek topluyor gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. hatta bazı siyasiler bunu görüntüleriyle dile getirdi. sonra ne oldu biliyormusunuz? kadın çıkıp tekzip etti. kadının kaç tane evi varmış...

oturduğunuz lüks siteden, mahalleden çıkmazsanız göremezsiniz tabi

çıkara çıkara bu sonucumu çıkardınız?

insan yapması gereken şeyi, yapması gereken zamanda yapmalıdır. siz kaza yapmadan önce tekerlekli sandalye alıyormusunuz mesela? ya sakat kalıp ihtiyacınız olursa dimi?
Ayy amma sıktınız hep aynı çalışan kadınlara olan bu öfkenizi her yorumda kusuyorsunuz. Süreklide saçma sapan millete örnek veriyorsunuz geçen trafik ile ilgiliydi bugünde tekerlekli sandalye🤦‍♀️ Herkes sizin gibi erkek sadece çalır kadın mecbur değil diye erkeği bankamatik olarak görmüyor

Aklıma zalim İstanbul dizisindeki ceren karakteri geldi, demek gerçekten böyle insanlar varmış. Vay be.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back