-
- Konu Sahibi mervesssss
Öyle düşününce çok detay var, borcu olan adam da bi zahmet evlenmeye kalkmasın. Ev, araba herkesin yapmak istediği, uğrunda para biriktirdiği şeyler. Düzgün bir pırlanta yüzük almak bile sarsıyorsa ev alma sürecini yine söylüyorum o kişi evlenmesin gerek yok. Evin yanında binde bir kalıyor. Konu sahibinden bağımsız bahsettiğiniz kişiler konusunda haklısınız, kendileri bir şey başaramayan kadınların erkeklerden her şeyi oldurmalarını beklemeleri saçma.Adamın şartlarını biliyor muyuz bilmiyoruz.Belki borcu var belki ev araba vs alacak birikim yapıyordur onunda ona ayıracak bütçesi o kadardır.
Konu sahibi için söylemiyorum yanlış anlasilmasin ama hayatı boyunca çeyrek altin sahibi olamamış insanlar elin adamından 1 karat pırlanta bekliyor.Ne güzel dunya
Ayrıl denicek bir konu değil bence ama yaşanan durum heves kırıcı kimse inkar etmesin.O zaman ayrılsın tektaşım büyük değil diye, yapacak bişey yok
Cimri biriyse zaten hep böyle devam edecektir. Konu sahibi-annesi bu durumları takan kişiler, ilerde daha çok sorun çıkmasındansa bitmesi daha mantıklı bence de.Ayrıl denicek bir konu değil bence ama yaşanan durum heves kırıcı kimse inkar etmesin.
Konu sahibi hayatındaki kişi ona ne kadar değer veriyor ya da cimri mi bunu sorgulayabilir. Bence yüzük olayı şimdiye kadarki ilk işaret değildir bunlara dair. İçine sinmezse bence ayrılsın.
Aynı şeyi yaşadım. 0.10 karat ile teklif etmiş. Açıkçası sürekli takacağım bir şey ve her baktığımda mutsuz olmak istemedim. Eminim millet laf edecek minicik diye iyice üzülecektim. Uygun dille biraz büyültebilir miyiz taşını dedim o da sağ olsun kabul etti. Yeni yüzüğüm iki katıMerhaba Hanımlar günaydın,
Dün evlilik teklifi aldım, çok mutluydum, eve geldim annem “yüzüğe bak küçücük” dediği andan beri içim içimi yiyor. Benim pek bir bilgim yok o konularda, aranızda anlayan bir kişi varsa bana yardımcı olabilir mi. Sevdiğim beyin maddi durumu kötü değil, ortalama. Bi yandan diyorum para her şey değil bi yandan da “beni bu küçük yüzüğemi laik görmüş en mini pırlantayı almış ” diyorum. Bide bana dediki “Aslında daha büyük taşlı alcaktım ama sen biraz sakar olduğun için hemde parmakların küçük olduğu için bunu seçtim” sakarlığım doğru evet ama parmaklarım sosis gibiBana bi abla gibi tavsiye verin
Umarım ayrılır ve evet yaptığınız görgüsüzlük.sormagercekten beni dövmekten beter ettiler. Acik söylüyorum biz yurt disinda kaliyoruz maas olarak 3000€ aliyor ve yüzügü Istanbuldan aldi, SIMDI HANIMLAR TEKRAR SORUYORUM SIZE????? bakalim simdide görgüsüz, umarim ayrilir vs dermisiniz, yeter ya gercekten. Ister istemez her kadinin icinde vardir bu. Belki ben abarti seviyorum size ne? Sadece sizin düsüncelerinizide dinlemek istedim agzima s‘‘tiniz yahu!! 3000€ maas al git Istanbuldan 0.04 + 0.05 karat yüzük al bakalim simdi ne cevap vereceksiniz…
ayni taktigi bende uygularim artikkkAynı şeyi yaşadım. 0.10 karat ile teklif etmiş. Açıkçası sürekli takacağım bir şey ve her baktığımda mutsuz olmak istemedim. Eminim millet laf edecek minicik diye iyice üzülecektim. Uygun dille biraz büyültebilir miyiz taşını dedim o da sağ olsun kabul etti. Yeni yüzüğüm iki katı0.20 ve ideal bence.
Biri daha altın üzerinden kıyaslama yapmıştı, elmayla armutu kıyaslıyorsunuz.Artık doğada madenlerde günlerce kazılıp bulunmuyor, laboratuarlarda yüksek teknoloji kullanılarak üretiliyor o pırlantalar. Fabrikasyon şeklinde kesiliyor ve satılıyor. Manevi değeri falan yok alelade bir taş. Alan takan yine alıp taksın ama gerçeği bu. Bence bunun yerine altın daha makbul.
Yurt dışında 3.000 € yoksulluk sınırındadır, bizim asgari ücretli gibi yani. TL'ye çevirip woow 100 bin kazanıyor demeyin. Onun yarısıyla kira, diğer yarısıyla da yeme içme, fatura aylık toplu taşıma vs ödüyordur. Adam bildiğin garibanmış, yüzüğe para bulabildiğine şükredin siz ve anneniz.
Anneniz size model olsun. Ne yapmamanız gerektiğini ondan öğrenebilirsiniz. Aç gözlülüğü bırakın.Merhaba Hanımlar günaydın,
Dün evlilik teklifi aldım, çok mutluydum, eve geldim annem “yüzüğe bak küçücük” dediği andan beri içim içimi yiyor. Benim pek bir bilgim yok o konularda, aranızda anlayan bir kişi varsa bana yardımcı olabilir mi. Sevdiğim beyin maddi durumu kötü değil, ortalama. Bi yandan diyorum para her şey değil bi yandan da “beni bu küçük yüzüğemi laik görmüş en mini pırlantayı almış ” diyorum. Bide bana dediki “Aslında daha büyük taşlı alcaktım ama sen biraz sakar olduğun için hemde parmakların küçük olduğu için bunu seçtim” sakarlığım doğru evet ama parmaklarım sosis gibiBana bi abla gibi tavsiye verin
Pırlantanın taş olduğunu ve altın yüzükte olduğunu ben de biliyorum. 21 sene önce evlenirken takıldı pırlanta seti bana. Demek istediğim para etmeyen taş yerine, para eden altın alyans daha değerli bence.Biri daha altın üzerinden kıyaslama yapmıştı, elmayla armutu kıyaslıyorsunuz.
Pırlanta yüzükler zaten altın oluyor. Pırlanta bir taş.
Yakut, zümrüt, safir falan deseniz anlarım.
Ayrıca hesap da kötü. 3000 Euro'nun 200 Euro'suyla yüzük almak demek maaşın %7'si ile yüzük almak demek.
TR'de bir asgari ücretli bugün maaşının %7'si ile yüzük alsa bu yüzük 1500 TL falan yapıyor. 1500 TL'lik yüzük de yok zaten.
Yani TR'nin "gariban" asgari ücretli erkeği bile sevgilisine gidip maaşının %25'iyle yüzük alabiliyor. Garibanlıksa bizden daha garibanı yok zaten Avrupa'da.
3.000 euro mu alıyor ? düşükmüş kız ne iş yapıyor bu adam ?sormagercekten beni dövmekten beter ettiler. Acik söylüyorum biz yurt disinda kaliyoruz maas olarak 3000€ aliyor ve yüzügü Istanbuldan aldi, SIMDI HANIMLAR TEKRAR SORUYORUM SIZE????? bakalim simdide görgüsüz, umarim ayrilir vs dermisiniz, yeter ya gercekten. Ister istemez her kadinin icinde vardir bu. Belki ben abarti seviyorum size ne? Sadece sizin düsüncelerinizide dinlemek istedim agzima s‘‘tiniz yahu!! 3000€ maas al git Istanbuldan 0.04 + 0.05 karat yüzük al bakalim simdi ne cevap vereceksiniz…
Konu sahibiiiValla annen sana bu yaşa kadar doğum günü olsun mezuniyet cart curt hediyesi olsun pırlantalı bir şey aldı mı??
Büyük ihtimal almamıştır, kendisi paraya kıyıp evladına almamış ama damada gelince en büyüğünden alsın ne güzel ya :)