Yüzük takıntısı

Merhaba Hanımlar günaydın,

Dün evlilik teklifi aldım, çok mutluydum, eve geldim annem “yüzüğe bak küçücük” dediği andan beri içim içimi yiyor. Benim pek bir bilgim yok o konularda, aranızda anlayan bir kişi varsa bana yardımcı olabilir mi. Sevdiğim beyin maddi durumu kötü değil, ortalama. Bi yandan diyorum para her şey değil bi yandan da “beni bu küçük yüzüğemi laik görmüş en mini pırlantayı almış ” diyorum. Bide bana dediki “Aslında daha büyük taşlı alcaktım ama sen biraz sakar olduğun için hemde parmakların küçük olduğu için bunu seçtim” sakarlığım doğru evet ama parmaklarım sosis gibi😂😂😂😂 Bana bi abla gibi tavsiye verin 😥
Önemli olan sevgi saygı
Annenizin dolduruşuna gelmeyin bence

Aynı şeyi yaşadım. 0.10 karat ile teklif etmiş. Açıkçası sürekli takacağım bir şey ve her baktığımda mutsuz olmak istemedim. Eminim millet laf edecek minicik diye iyice üzülecektim. Uygun dille biraz büyültebilir miyiz taşını dedim o da sağ olsun kabul etti. Yeni yüzüğüm iki katı 🤣 0.20 ve ideal bence.
Aslinda 0.10 karat yüzüğün rengi D ise

0.20 karat yüzüğün de rengi Z ise emin olun 0.10 karat yüzük daha değerlidir.

Biz de şöyle bir algı var , karat ne kadar büyükse o kadar iyidir gibi ama yanlış bir algı maalesef.

2016 senesinde 0.20 karat d renginde bir pırlanta yüzüğe 3.000 tl odemisti esim. O zaman kiraların maksimum 1.000 tl olduğunu düşünürsek 1 aylık kıranın 3 katı gibi bir rakama denk gelmişti gerçekten cok iyi bir rakamda o zaman için. Pirlantalarda renk olarak en iyisi d sinifidir. Tabi ki karatta önemli ama konu başında belirttigim gibi karati fazla olup rengi düşük olanlarda var.

Merhaba Hanımlar günaydın,

Dün evlilik teklifi aldım, çok mutluydum, eve geldim annem “yüzüğe bak küçücük” dediği andan beri içim içimi yiyor. Benim pek bir bilgim yok o konularda, aranızda anlayan bir kişi varsa bana yardımcı olabilir mi. Sevdiğim beyin maddi durumu kötü değil, ortalama. Bi yandan diyorum para her şey değil bi yandan da “beni bu küçük yüzüğemi laik görmüş en mini pırlantayı almış ” diyorum. Bide bana dediki “Aslında daha büyük taşlı alcaktım ama sen biraz sakar olduğun için hemde parmakların küçük olduğu için bunu seçtim” sakarlığım doğru evet ama parmaklarım sosis gibi😂😂😂😂 Bana bi abla gibi tavsiye verin 😥
Eşimle sevgili iken hep aramızda benim hangi tarzı sevdiğimi konuşurduk, hep gider en minikleri beğenirdim evlilik teklifi pırlantam da beklediğim gibi alındı sonradan dalga geçen filan çok oldu ama ben seviyorum ne var ki küçükse düşünmüş almış teklif yapmış ne güzel işte bence böyle şeylere çok anlam yüklemeyin

Dün evlilik teklifi aldım, çok mutluydum, eve geldim annem “yüzüğe bak küçücük” dediği andan beri içim içimi yiyor. Benim pek bir bilgim yok o konularda, aranızda anlayan bir kişi varsa bana yardımcı olabilir mi. Sevdiğim beyin maddi durumu kötü değil, ortalama. Bi yandan diyorum para her şey değil bi yandan da “beni bu küçük yüzüğemi laik görmüş en mini pırlantayı almış ” diyorum.
Siz her yorumdan hemen etkilenen birisiniz sanırım, sevgiliniz yüzüğü parmağınıza ilk taktığında beğendiniz mi? Beğendiyseniz annenizin ne dediğinin bir önemi yok, siz annenizin her söylediğinden bu kadar etkilenirseniz nişan, düğün ve evlilik sonrası sevgilinizle sürekli tartışırsınız, yüzüklerin büyüklüğü karatı eşyaların pahalı ya da ucuz olmasının önemi yoktur evlenmek istediğiniz kişi sizi seviyor mu saygılı mı ahlaklı mı? Eğitim seviyeniz, aile kültürleriniz birbirine denk mi? Mühim olan bunlardır, size zerre saygısı olmasa ama 50 milyon dolarlık 132,5 karat eşek gözü gibi pembe pırlanta taksa ne yazar?

Aynı şey değil. Karşılaştırma yaptığınız durum aynı şöyle; siz erkek arkadaşınıza ben elma istiyorum avokado alma demişsiniz o da size elma almış. Konu sahibi avokado istiyormuş ama ona elma alınmış ve bundan memnun olmamış ama siz diyorsunuz ki ne var bunda ben elma istedim bu çok normal. Daha nasıl basite indirgeyebilirim bilemedim 🤷🏻‍♀️
Konu sahibi avokado istiyorsa o zaman ona AVOKADO alacak birini bulsun.

Aslinda 0.10 karat yüzüğün rengi D ise

0.20 karat yüzüğün de rengi Z ise emin olun 0.10 karat yüzük daha değerlidir.

Biz de şöyle bir algı var , karat ne kadar büyükse o kadar iyidir gibi ama yanlış bir algı maalesef.

2016 senesinde 0.20 karat d renginde bir pırlanta yüzüğe 3.000 tl odemisti esim. O zaman kiraların maksimum 1.000 tl olduğunu düşünürsek 1 aylık kıranın 3 katı gibi bir rakama denk gelmişti gerçekten cok iyi bir rakamda o zaman için. Pirlantalarda renk olarak en iyisi d sinifidir. Tabi ki karatta önemli ama konu başında belirttigim gibi karati fazla olup rengi düşük olanlarda var.
Yok ben fiyatını da biliyorum, normalden oldukça düşük. 0.10 ile 0.20 aynı parlaklığı sahip. Nitekim 0.20yi 0.10un iki katı fiyatına aldık. Konu sahibinin yüzüğü öyle küçük falan değilmiş ben benimkini atsam depresyona girer herhalde 🤣

6 bine cikletten çıkan yüzük alınır ancak 😂 yada Tom'un aldığı yüzük.

Eklentiler

• images (3).jpeg
    images (3).jpeg
    15,7 KB · Görüntüleme: 61
Of ya ben göremedim yuzugu buraya koymus muydu? 😃
Taşin boyutuna laf söylemek hic hoş degil nebileyim yani buna kafayi takan da ne kadar aşiktir? Suan pirlantalarin cok buyuk olmayanlari da pahali zaten.
Pırlanta şirketleri kampanya yapıyor ya bazı yüzükler gerçekten ucuz oluyor nasıl tarif edeyim bilemedim ince oluyor yüzük etine dolgun değil yani 😂😂

Yüzüğün fotğrafını görmediğim için tam yorum yapamıyorum ama sevgilinizin durumu kötü olmadığı halde mercimek kadar yüzük aldıysa sorun vardır bence ama sırf bi yüzük yüzünden adama değer biçmek olmaz.Cimri bi insan mı mesela gönlü zengin mi bunlar önemli yoksa takı nedir ki gider gelir.Bu anneler bazen gereksiz yorum yapabiliyor benim annem ablamı aile tanışmasında müstakbel damadın çok konuşmasına şahit olmadı teyzemlere sordu damadın dişleri nasıl diye :halay:teyzem de abla ne yapacaksın ağzını dişini beğenen beğenmiş dedi çokta haklı.
Diş, ayakkabı, güleryüz 😂

6 bine de pırlanta var konu sahibi belgeyi atmıştı kaç karattı acaba? 🤭Bakınız 0.08 karat maddi durumu iyi olan birinin de yani gidip bu 6 binliği takmasını ben anlayışla karşılamam pinti veya cimri olabilir 😂

Eklentiler

• Screenshot_20240319_053821_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20240319_053821_com.android.chrome.jpg
    70,1 KB · Görüntüleme: 56
  • Screenshot_20240319_053749_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20240319_053749_com.android.chrome.jpg
    71,5 KB · Görüntüleme: 56
Konu acayip yüzük kardeşliğine döndü bir taraf elf grubu bir taraf hobbit grubu 😂
Ya az çok sevgilinin zevkini bilirsin gösterişli mi sever yoksa minimalist mi?
Biz nasıl özeniyorsak hediye verirken özen önemli. Evet pahalı olmasını seviyorsa pahalı alabilirdi ama bu tür şeylere takılmayan partnerler içinse mesele bile olmaz. Eş seçimi devreye giriyor bu konu da işte. İçten içe mutlu olamayacak konu da olduğu gibi.

sorma 😂😂😂 gercekten beni dövmekten beter ettiler. Acik söylüyorum biz yurt disinda kaliyoruz maas olarak 3000€ aliyor ve yüzügü Istanbuldan aldi, SIMDI HANIMLAR TEKRAR SORUYORUM SIZE????? bakalim simdide görgüsüz, umarim ayrilir vs dermisiniz, yeter ya gercekten. Ister istemez her kadinin icinde vardir bu. Belki ben abarti seviyorum size ne? Sadece sizin düsüncelerinizide dinlemek istedim agzima s‘‘tiniz yahu!! 3000€ maas al git Istanbuldan 0.04 + 0.05 karat yüzük al bakalim simdi ne cevap vereceksiniz…
Aaa 0.04 0.05 arası karat mı abağğğ desene daha vasat çıktı yüzük üstüne bir de sakarsın eleştirisi ben sırf o sakarsın lafı için yüzüğü eline tutuştururdum😂yüzükten çok o sakarsın lafı daha vasat bence

X