• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzsüz insanlara karşı nasıl davranmalı ?

leylalarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2022
1.691
2.161
63
Kızlar çok sinirliyim ya.. eşimin babaannesi rahatsızlandı bizden rica ettiler amcasının işi çıktığı için eşim hastaneye götürecekti neyse bana sende gel dedi bende dengesiz yengesiyle onu tek bırakmamak için gittim gitmez olsaydım. Neyse yukarı çıktık babaannesini almaya bana dönüp demesin mi arabada yer yok diye sanki ben beş yaşında çocuğum beni eğliyor. Neyse sinirlendim aşağıya indim eşim o esnada biz kendi arabamızla geliriz dedi yok 2 arabaya gerek yok falan dediler. Eşim benden önce aşağı indi işte beni bekle falan dedi ben çok sinirlendim eve gidicem dedim neyse sonra eşim arabayı aldı geldi 2 araba gittik. Hastanede yanıma geldi ay yok ben arabanızın olduğunu bilmiyordum falan diye sıvamaya başladı ben pek oralı olmadım.. eşim olayı büyütme falan dedi arabada ama bu ilk yaptığı patavatsızlık değil kadın çok terbiyesiz tavrım nasıl olmalı bilmiyorum.Eşim görmezden gel büyütme dedi o esnada çok uzatmadım eve gelince de bişey demedim ama hala çok sinirliyim. Eşime de sinir oluyorum ne kadar karaktersiz olduğunu bildiği halde hala alttan alıyor ya ifrit oluyorum….

Kızlar çok sinirliyim ya.. eşimin babaannesi rahatsızlandı bizden rica ettiler amcasının işi çıktığı için eşim hastaneye götürecekti neyse bana sende gel dedi bende dengesiz yengesiyle onu tek bırakmamak için gittim gitmez olsaydım. Neyse yukarı çıktık babaannesini almaya bana dönüp demesin mi arabada yer yok diye sanki ben beş yaşında çocuğum beni eğliyor. Neyse sinirlendim aşağıya indim eşim o esnada biz kendi arabamızla geliriz dedi yok 2 arabaya gerek yok falan dediler. Eşim benden önce aşağı indi işte beni bekle falan dedi ben çok sinirlendim eve gidicem dedim neyse sonra eşim arabayı aldı geldi 2 araba gittik. Hastanede yanıma geldi ay yok ben arabanızın olduğunu bilmiyordum falan diye sıvamaya başladı ben pek oralı olmadım.. eşim olayı büyütme falan dedi arabada ama bu ilk yaptığı patavatsızlık değil kadın çok terbiyesiz tavrım nasıl olmalı bilmiyorum.Eşim görmezden gel büyütme dedi o esnada çok uzatmadım eve gelince de bişey demedim ama hala çok sinirliyim. Eşime de sinir oluyorum ne kadar karaktersiz olduğunu bildiği halde hala alttan alıyor ya ifrit oluyorum….
bu kişiyi çok önemsiyorsunuz heralde bu kadar canınız sıkıldığına göre
ben olsam ne derse desin umursamam hiç bozuntuya vermem aracımla giderim eşimin ve babanesinin yanında olurum
onun lafıyla hareket edecek değilsiniz sonuçta
uzatmanın alemi yok gerçekten mesafeli durun muhatap almayın o konuşsun yüzüne öyle boş boş bakın bir süre sonra umursamadığınızı görünce kendisine çeki düzen verir

bu kişiyi çok önemsiyorsunuz heralde bu kadar canınız sıkıldığına göre
ben olsam ne derse desin umursamam hiç bozuntuya vermem aracımla giderim eşimin ve babanesinin yanında olurum
onun lafıyla hareket edecek değilsiniz sonuçta
uzatmanın alemi yok gerçekten mesafeli durun muhatap almayın o konuşsun yüzüne öyle boş boş bakın bir süre sonra umursamadığınızı görünce kendisine çeki düzen verir
Zerre değeri yok bende ama saygısızlığa da tahammülüm yok sonuçta koca kadınım ben ya 5 yaşında bebe gibi benimle dalga geçiyor

Zerre değeri yok bende ama saygısızlığa da tahammülüm yok sonuçta koca kadınım ben ya 5 yaşında bebe gibi benimle dalga geçiyor
Babanne hasta. Alt tarafı biri hastaneye götürecek. Zaten Babanneyi alacağınız evde de birileri varmış ben ilk baş amca işi çıkmış deyince kimse yok herhalde yanında demiştim.
Biriniz hiç yardımı olmayacağı halde önce eve gidio sonra hastaneye gider. Diğeri sürekli bakan k olduğu için sanırım yanında gideyim demiş ama gereksiz gelene illa laf sokayım der.
Ortada hasta bir kadın ve bir rica var.
Hiç yapmayın daha iyi ya.
Ben kadının nesi varmış onu anlayamadım herkes başka dertte.
Benim Babannem olsa o kişi hepsini kovarım.

Sizi çok iyi anlıyorum. Eşinizinde hiç sesi çıkmıyor.
Evet babannesini hastaneye götürürken sesini çıkarmalıydı adam.
Orda derdi hasta babaannesi değil yenge ve eşi olmalıydı.
Mantıklı olan bu sanırım.
Hepiniz mi babannenize gıcıksınız anlamadım ki.
Ben böyle bir olayda sorun çıkarması muhtemel kişileri yaa benle gelsene gezmiş oluruz der gibi yanıma bile çağırmam. Değişik konu ve değişik yorumlar

Evet babannesini hastaneye götürürken sesini çıkarmalıydı adam.
Orda derdi hasta babaannesi değil yenge ve eşi olmalıydı.
Mantıklı olan bu sanırım.
Hepiniz mi babannenize gıcıksınız anlamadım ki.
Ben böyle bir olayda sorun çıkarması muhtemel kişileri yaa benle gelsene gezmiş oluruz der gibi yanıma bile çağırmam. Değişik konu ve değişik yorumlar
Zaten hep terbiyesizmiş. Deli deli davranacaklar karşısındaki olayı büyütmesin. Kadın resmen gelme demiş. Hastaneye gelen gelin bulmuşlar. Ne kadar saygısızlık.

Ay benim eşimde böyle yapıyordu. En son dedim o deli bu manyak. Herkes için bir neden buluyorsun. Ondan sonra bende delirdim, susup kalıyorlar artık 🤣

Valla sizi bilmemde ben onların dilinden konuşuyorum çok iyi oluyor o zaman patavatsızlık yaparken bile iki kez düşünüyorlar :D Bizde de var bir sürü ama huyları bu moral bozmaya değmez sağlık sorunu da var şimdi ne deseniz sizi vicdansız ilan ederler :)

Ben anlayamadım bana söylense o telaşta bilgilendirme gibi görürdüm, arabanın başına gidip kucak kucağa mı gideyim. Hem siz eşiniz için gitmişsiniz bence takılmayın

Çok kızmadığı sürece bişey demez ama eve dönemem de izin vermedi
Boşverin üzülmeyin. Siz haketmemişsiniz. Bana kalırsa bu durumlarda eş korumalı eşini.

Ona göre çok kızılacak bir durum olmayabilir ama yaşayan için çok sinir bozucu.

Kendi ailemden biri eşime saygısızlık yapsa ben haddini bildirirdim. Çok şükür hiç gerek kalmadı ama şimdi eşimin tarafından mesafe koyduklarım gelmem için yalvarmaya başladı.

Zaten hep terbiyesizmiş. Deli deli davranacaklar karşısındaki olayı büyütmesin. Kadın resmen gelme demiş. Hastaneye gelen gelin bulmuşlar. Ne kadar saygısızlık.

Ay benim eşimde böyle yapıyordu. En son dedim o deli bu manyak. Herkes için bir neden buluyorsun. Ondan sonra bende delirdim, susup kalıyorlar artık 🤣
Gelini çağıran yok ki!
Sanki gezmeye gidiyormuş gibi çağıran erkek yani eşi.
Onları bildiği halde eşime bir şey demesinler diye giden konu sahibi.
Sanki korunmaya muhtaç yavrusu eşi var gibi…
Ne mantıksız, alakasız birbirlerine gönderme yapılacak konuymuş gibi şu günü seçmeleri de cabası.
Siz inanıyor musunuz yenge çok kötü ve konu sahibi çok iyiZ
İkisi de gardını hazırlayıp gitmiş oraya veya gelinecek yeri beklemiş diğeri.
Bakın konu birisinin hastaneye götürülmesi onla ilgili tek cümle var mı? Tek onu da çok severim umarım iyi olur cümlesi var mı?
Sanki o kadın bir obje, hasta olmuş olay onun üzerinden dönmüş ne fayda o obje sadece.
Dese ki babanneyi çok severim ondan gittim yine susarım o da yok.
Herkes hep aynı geçen gününe bir değişiklik katma peşinde belli.
Buraya yorum yazanlar da öyle olabilir aslında. Ben kendime göre yazıyorum mesela benim canım babaannemi götüreceğim hastaneye ama bir de yengenin olsun eşin olsun atışmalarını dinleyeceğim uzak dursunlar derim ya. Gidin ikiniz de bir üst kat merdiven boşluğunda tartışın derim.
Ama belli ki torun da aman bana laf gelmesin diye toplumsal norma uyayım diye davranmış başta zaten bunu bilen yenge de eş de ona göre davranmış.

Laf soktugunu zanneden(!)ler mi dersin, bilmeden cok bilir gibi yorum yapanlar mı dersin, senin hayatın hakkında senden çok fikri olanlar mı dersin… Bende çözümünü bulamadım ama dışardan bakınca hiç oralı olmayıp yokmuş gibi davransanız cevabını almış olurdu. Tabi o an olayı yaşasam asla soğukkanlı olamazdım o ayrı. Konuyu takipteyim

Boşverin üzülmeyin. Siz haketmemişsiniz. Bana kalırsa bu durumlarda eş korumalı eşini.

Ona göre çok kızılacak bir durum olmayabilir ama yaşayan için çok sinir bozucu.

Kendi ailemden biri eşime saygısızlık yapsa ben haddini bildirirdim. Çok şükür hiç gerek kalmadı ama şimdi eşimin tarafından mesafe koyduklarım gelmem için yalvarmaya başladı.
Evet hasta biri varken ortada lütfen ama lütfen onu bir kenara bırakıp beş dakika had bildirin siz karı koca.
Bu kadar çekirdek aile takıntılı biri görmemiştim bayadır.
Ama kim bilir ne yaşadınız da hayalde bile olmayacak şeyi anlatıyorsunuz vicdana sığmayacak şeyi söylüyorsunuz

Gelini çağıran yok ki!
Sanki gezmeye gidiyormuş gibi çağıran erkek yani eşi.
Onları bildiği halde eşime bir şey demesinler diye giden konu sahibi.
Sanki korunmaya muhtaç yavrusu eşi var gibi…
Ne mantıksız, alakasız birbirlerine gönderme yapılacak konuymuş gibi şu günü seçmeleri de cabası.
Siz inanıyor musunuz yenge çok kötü ve konu sahibi çok iyiZ
İkisi de gardını hazırlayıp gitmiş oraya veya gelinecek yeri beklemiş diğeri.
Bakın konu birisinin hastaneye götürülmesi onla ilgili tek cümle var mı? Tek onu da çok severim umarım iyi olur cümlesi var mı?
Sanki o kadın bir obje, hasta olmuş olay onun üzerinden dönmüş ne fayda o obje sadece.
Dese ki babanneyi çok severim ondan gittim yine susarım o da yok.
Herkes hep aynı geçen gününe bir değişiklik katma peşinde belli.
Buraya yorum yazanlar da öyle olabilir aslında. Ben kendime göre yazıyorum mesela benim canım babaannemi götüreceğim hastaneye ama bir de yengenin olsun eşin olsun atışmalarını dinleyeceğim uzak dursunlar derim ya. Gidin ikiniz de bir üst kat merdiven boşluğunda tartışın derim.
Ama belli ki torun da aman bana laf gelmesin diye toplumsal norma uyayım diye davranmış başta zaten bunu bilen yenge de eş de ona göre davranmış.
Bu pencereden düşünmemiştim hiç. Ben konu sahibinin karşılık vermediğini anladım yazdıklarından. Geçmişe dayalı bir serzeniş varsa bilemeyeceğim ama başlangıcı da yenge yapmış. Hastaneye gitmek insanın canı istemez bana kalırsa. Ya eşine yardımcı olmak için gitmiştir ya da babanneye değer veriyordur diye düşünüyorum.

Elbette babanenin canı, torun için olay bambaşka gözüküyor. Ama eşinin her ortamda kırıcı davranışlara ok diyecek bir tavrı var. Biz sadece bu kısmını bildiğimiz için bunlara yorum yapabiliyoruz. Ben gitmesini yardımseverlik olarak algıladım.

Evet hasta biri varken ortada lütfen ama lütfen onu bir kenara bırakıp beş dakika had bildirin siz karı koca.
Bu kadar çekirdek aile takıntılı biri görmemiştim bayadır.
Ama kim bilir ne yaşadınız da hayalde bile olmayacak şeyi anlatıyorsunuz vicdana sığmayacak şeyi söylüyorsunuz

Akşam akşam anlayamadım ben sizi? Bana neden bilendiniz 🤣

Ne hayali ne vicdanı? Herkes yaşadığını bilir.

Back