- 24 Nisan 2017
- 5
- 1
- 1
- 31
- Konu Sahibi titiz gelin
Yüzme için kursa gitmenız faydalı olur ancak ben size bir kaç pratık bilgi verebilirim.Merhaba kızlar, 26 yaşındayım ama yüzme bilmiyorum dalga geçmeyin lütfen.. sudan korkuyorum 1 yıllık evliyim. eşimle temmuzda tatile gideceğiz. Ankara 'da yaşıyorum. Ankara'da bildiğiniz yer var mı ? yardımcı olursanız sevinirim.
1. Önce havuz veya denizde başınızı yüzlerce kere suya sokup çıkarın. Dışında nefes alın su da yani suyun içinde üfleyin. Bu size suya karşı bir alışkanlık ve su yutmama gibi en önemli bir beceriyi kazandıracak. bıkmadan usanmadan exersiz yapın.
2. Asıl yüzme denizde dogrudan boyu geçen yerde ögrenılır. Tabi size çok yakında bir tutunacağınız yer olmalı. Suyun sizi nasıl kolaylıkla kaldırdığını batmadıgınızı kesin olarak yaşayınca kendınıze öz güven gelecektir. Yoksa kıyıda süreklı ayağınızın kuma değmesi yüzmeyi aşırı derecede geciktiriyor.
3. Suda önce serbest sitil denilen normal yüzme şeklinde dümdüz suda durmasını ve vücüdunuzun standart yüzme kalıbına alışması lazım. Yani eller önde bitişik kafa suda gömülü ayaklar bitişik ve düz olmalı.
4. Önce sağ kolunuzu sonra sol kolunuzu kurallara uygun çalışın. Yüzmeyi ilerlemeyi hiç düşnmeyin. sadece çalışın.
5. Bir exsersizi tam olarak öğrenmeden uygulamadan ıkıncısıne geçmeyin.
6. Ayaklar yuzmeye katkısı yuzde 10 ancak olur. bu bakımdan ayaklarınızı kalçadan sallamasını öğrenın. ve suya asla çok vurmayın.
7. suda yuzerken kulaçlar ve ayaklar çok sakın yumusak olmalı. gürültü cıkarmamalı. bu sizin acemı oldugunuzu belli eder.
8. Kafa yukarda asla yuzulmez. bu da çirkın bir görunum ve hız kesmeye sebep olur.
9. Nefes alırken yuzumuzu saga cevırıp omuzumuza dogru ağzımızı getirip dışarı çıkartarak nefes almalıyız. nefesi kesinlikle suya üfleyerek yani suyun altına üfleyerek vermelıyız.
10. en önemlisi youtube dan bolca video izlemelıyız. Ben cok faydasını gördüm.
11. daha da önemlısı süreklı suda çalışmalıyız boş durmamalıyız. sula arkkadaş olmalıyız.
12. diğer yüzme sitillerini ise bu serbest sitil tam olarak yapıldıktan sonra denemelıyız.