• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzme bilmiyorum...:(

Bende bilmiyorum çok üzgünüm. Sevgilimle havuza gidiyoruz resmen rezillik. Korkuma öğrenemedim ben. Su gözüme gelsin illa biir havlu ile silicem öyle açıcam o gözümü.
Suyu içine girince gözümü açamıyorum. Panik yapıp çırpınıyorum.
Benim gibi olan var mı ?
Çözüm ne olabilir.
Özellikle göze su kaçma konusunda.

Merhaba kızlar, 26 yaşındayım ama yüzme bilmiyorum dalga geçmeyin lütfen.. sudan korkuyorum 1 yıllık evliyim. eşimle temmuzda tatile gideceğiz. Ankara 'da yaşıyorum. Ankara'da bildiğiniz yer var mı ? yardımcı olursanız sevinirim.

Bununla dalga geçenin mantığına şaşarım. Gayet normal herkes balık gibi yüzecek diye bir şey yok. Herkesin farklı fobileri var.
Ben de bilmiyorum derin olmayan yerde ayağımı yerden kesmek istediğim anda dizlerimin bağı çözülüyor yapamıyorum kafamı geçince panik oluyorum. Ailede kimse bilmezdi herkes sonradan öğrendi anne babamın ihmaliydi bu. Çocukken alıştırmak gerek.
Yüzme kursuna gitmeye fırsatım olmadı. Ama tatile çıkınca da denizin tadını çıkarmak istiyordum bu yüzden hep çocuk gibi kolluk ve sosis gibi şeyler kullandım. O kolluklar olunca iskeleden, kayaktan falan atlıyorum o derece cezbediyor. Başlayacağım kursa.

Ankara'da değilim o yüzden bilgim yok sadece paylaşmak istedim.

ayy bende bilmiyorum yaşım 30. 2 aydır kursa gidiyorum. ve ne öğrendim su korkum varmış. parkuru tamamlayamıyorum bile nefes nefese kalıyorum. herkes yüzme bilecek diye bişey yok. benim gittiğim kursta 50 yaşında kadın bile var

Bende bilmiyorum çok üzgünüm. Sevgilimle havuza gidiyoruz resmen rezillik. Korkuma öğrenemedim ben. Su gözüme gelsin illa biir havlu ile silicem öyle açıcam o gözümü.
Suyu içine girince gözümü açamıyorum. Panik yapıp çırpınıyorum.
Benim gibi olan var mı ?
Çözüm ne olabilir.
Özellikle göze su kaçma konusunda.
Çözüm yüzücü gözlüğü olabilir.
Daha iyi bir seçenek yok.
Hem havuzun dibini görürsünüz hem de gözünüze su gelmez.

Çözüm yüzücü gözlüğü olabilir.
Daha iyi bir seçenek yok.
Hem havuzun dibini görürsünüz hem de gözünüze su gelmez.

Siz gözlüksüz suda açabiliyor musunuz gözünüzü.
Ben çocuk gibi kolluk taktım geçen yaz gittiklerimizde ama çekiniyorum açıkcası,

Modunuzla alakalı bir durum.. Suda batmayacagımı kabullendıgım an yuzmeyı ogrendım.Panıklememek gerekıyor.Su yatakmıs gıbı dusunuyorum.. Kendimi salıyorum ve batmıyorum.Havuzlara yazılmanızı tavsıye ederım.

Siz gözlüksüz suda açabiliyor musunuz gözünüzü.
Ben çocuk gibi kolluk taktım geçen yaz gittiklerimizde ama çekiniyorum açıkcası,
Açabiliyorum ama açmamayı tercih ediyorum.
Çünkü klordan gözüm yanıyor, kızarıyor.
Çekinmeyin ve panik olmayın.
Boyunuzu geçmeyen suda kolluksuz durmaya çalışın.

Bununla dalga geçenin mantığına şaşarım. Gayet normal herkes balık gibi yüzecek diye bir şey yok. Herkesin farklı fobileri var.
Ben de bilmiyorum derin olmayan yerde ayağımı yerden kesmek istediğim anda dizlerimin bağı çözülüyor yapamıyorum kafamı geçince panik oluyorum. Ailede kimse bilmezdi herkes sonradan öğrendi anne babamın ihmaliydi bu. Çocukken alıştırmak gerek.
Yüzme kursuna gitmeye fırsatım olmadı. Ama tatile çıkınca da denizin tadını çıkarmak istiyordum bu yüzden hep çocuk gibi kolluk ve sosis gibi şeyler kullandım. O kolluklar olunca iskeleden, kayaktan falan atlıyorum o derece cezbediyor. Başlayacağım kursa.

Ankara'da değilim o yüzden bilgim yok sadece paylaşmak istedim.

teşekkürler, bende sizin gibiyim.inşallah öğreniriz bi gün

batmak istemiyorsan derin nefes almalısın yüzerken ki ciğerlere hava dolsun su seni kaldırsın.nefes egzersizi yapabilirsin ciğerlerini iyice havayla doldur.gerisini su halleder.

Dalga geçilecek şey değil ki bu. Ben de 25'imden sonra öğrendim. İmkan vardı da biz mi öğrenmedik, ne yapalım, geç olması hiç olmamasından iyidir. Öyle kursa filan gitmedim; yazdan yaza gittiğimiz 10 günlük tatillerde, denizde bata çıka öğrendim işte. Hala kulaç atarak yüzemem ama, sadece kurbağalama yüzebiliyorum. Bana yetiyor. =)) Suyun üzerinde bol bol sırt üstü yatmayı deneyin. Batmadığını görünce insana bir cesaret geliyor. Yüz üstü yüzmeyi denerken daha cesur oluyor.

bilmiyorum ve kötüsü öğrenemiyorum da.kursa da gittim olmadı yani.
Olmayınca olmuyor. ben de 2 kez boğulma tehlikesi geçirdim çocukluğumda. o zamanlardan beri korkarım sudan. 5 aydır kursa gidiyorum ancak bortla kendi başıma yüzebiliyorum. benimle başlayanlar çok yol katetti. ama en azından biraz olsun korkumu yendim.

Canım istersen havuzda özel ders al tatile kadar.. Denizde daha rahat öğrenirsin ama bence.. Denize hazırlık olsun diye de kursa git..

Ben de tam olarak yüzemiyorum. Sırt üstü yatıp geriye gidebiliyorum sadece... Yüzmeyi tersten öğrenen bi ben varımdır herhalde :KK45:

Ya ama kimse denizde buruna su kaçınca burnun çılgınlar gibi sızladigindan kulaga su gitince çok korkutucu bi ses geldigini gözler zaten acıyor bunlardan kimse bahsetmemis :olamaz: bunlar tek bende mi oldu gecen yıl. Bu yıl yeniden denicem bakalım. Aşanlar nasıl aşıyor bu sıkıntıları :KK66:

Denizi olmayan biyerde büyümüş biri olarak bende bilmiyordum yüzmeyi.. Yüzme kursuna gittim tahtayla yüzmeye kadar ilerledim ama tahtayı bırakınca kollar ve ayaklar işin içine girince o koordinasyonu yakalayamadım kulaç atıyosam ayaklarım durdu ayaklarımı çırpıyorsam kollarım hareket etmedi ve hep battım... Balayına gittiğimizde eşim biraz öğretmeye çalıştı ama ben çok korkuyordum sen suya yat alttan tutacağım dedi denedik ama benim direk kafam suya giriyo ve çıkaramıyorum çokta çabalamadım nasılsa yapamıycam diye.. ikinci tatile gidişimizde girdik denize baya sığdı ilerliyoruz eşimle ama deniz belimdeyken bile ayakta durmakta zorluk çekiyordum dengem bozuluyordu elini hiç bırakamıyordum..

sonraa... eşim şnorkel almıştı (gözlük ve hortumlu maske) şnorkelle bir dene bak sonra sıraya giricez kavga edicez şnorkel için dedi bi heves denemeye karar verdim.. taktım şnorkeli (şnorkelde burun kapalı oluyor ağızda hortum kafanız suyun içindeyken ağızdan nefes alıp veriyorsunuz ve gözleriniz açık oluyor ) önce sadece sakince suya yüz üstü uzandım nefes alıp veriyorum ve gözlerim açık hiç kıpırdamadan suyun üstünde durabildiğimi iyice anladım... sonra kursa gittiğim için kulaç ve ayak çırpmayı biliyordum zaten yavaş yavaş onlara başladım derken bide baktım denediğim gün yüzmeye başladım... :KK49: şnorkelle havuzda denedim bi uçtan bi uca yüzdüm onuda başardım okadar sevindim ki anlatamam çünkü bende senelerce denizin dibinde ayaklarımı sokuyordum anca... bu kadar uzun yazdım ama belki birinin işine yarar diye ...
ama tabi şuan sadece şnorkelle yüzebiliyorum ve suda sabit ve dik şekilde duramıyorum bu seneki hedefim sadece deniz gözlüğüyle yüzmek çünkü ben suda gözlerimi açamıyorum oyüzden gözlük şart ( gözle ilgili sorun yaşayanlar gözlük denesinler mutlaka çünkü gözü açamayınca dengede bozuluyor)
ve gerçektende eşimin dediği oldu şnorkel için sıraya girdik sonra olmadı gittik bir tane daha aldık :KK70:
velhasıl kelam benim derdime derman şnorkel oldu ... belki tam anlamıyla yüzemiyorum ama suyun tadını çıkarabiliyorum artık ve denizden havuzdan çıkmak istemiyorum inşallah isteyen herkes öğrenir yüzmeyi ....

4-5 yaşlarındayken gayet yüzuyordum,denize yakın bir yerde yaşamamızin bunda etkisi büyük tabi.
Ankarada yasiyormuşsunuz gayet normal bilmemeniz. Havuzu olan spor salonları ile görüşün muhakkak vardır yüzme dersi veren bir yer.
Öģrenemezsenizde çok elzem değil. Çok insan var yüzemeyen,ayağı yere değmeden rahat edemeyen gayet doğal. Havuzun boyunuzu geçmeyen tarafında durursunuz yada denizde açılmazsınız olur biter.

Kafa suya girmeden yüzüyor sayılmazsın bence, bazen görüyorum öyle denizde yüzüyor kafa hep dışarda kupkuru fönü bozulmadan yüzenleri çok komik geliyor :KK53:
bana da çok komik gelir süs köpeği gbi:)))))
ben de illa kafamı sokacagım dalacagım o denizin tuzu gözlerimi yakacak falan

off çok yüzesim geldı:KK45::KK45::KK45:

Deniz kaldırmıyor, batıyorum diye bişey yok, onu biliyorum. Su nasıl olsa beni taşıyacak diye, o güvenle yatan, çırpınmayan herkesi kaldırır deniz.

Yüzmeden, dikey bir şekilde suyun içinde nasıl duruyor insanlar biri bana bunu açıklasa :KK64:

Back
X