• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yaşında anne olmak ?

Merhabalar..
Uzun zamandır buralarda yoktum..
Hayatımda ikilemde kaldığım bir noktadayım ve olsa olsa KK yardımcı olur bana dedim konuyu açmaya geldim..
Ben 13 yıllık evliyim..
10 yıl çocuğum olmadı tüp bebekler tedaviler derken 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür yaradana şuan 3 yaşında ömrümün baharı..
Bundan 5 yıl önce bebek için tedavi gördüğüm de bir embriyo transfer edildi ve kızım oldu diğer 2 embriyo da dolduruldu..
Geçen gün tüp bebek merkezinden mektup geldi Eylül de embriyolar imha edilecek diye yani dondurulma süresi o tarihte bitiyor...
Ben şuan 39 yaşındayım bir yanım onları da transfer ol ya bebekse imha edilmesin diyor diğer yanım artık çok geç şimdi hamile kalsam 40 yaşında doğum yapacağım diyor..
Kafamda savaş veriyorum ama ileride pişman olurum diye çok korkuyorum ya bebekse onlar belkide tutunacaklardi vs vs..
Bir yandanda tekrar aynı süreçleri yaşamaktan korkuyorum. .
Lohusalik dönemi vs..
Çocukla aramızda kuşak çatışması olursa diye türlü türlü şeyler kafamdan geçiyor..
40 li yaşlarda doğum yapmış annelerin fikirlerine ihtiyacım var..
Yorumlarınız benim için çok kıymetli karar vermemde yardımcı olursanız çok sevinirim iyi geceler dilerim..
Valla ben de 35 imde evlendim cok ugrastim , hamjle kaldim olmadi . Tup bebek yaptom tutmadi tam vazgectim son embriyo koyalim dedik oldu suan kizim kucagimda.3 aylik ve ben 41 yasindayim . Yani eger maddi manevi yapabileceginizi dusunuyorsaniz bence neden olmasin. Haa sirf ya bebekse diyip koydurmayin tabiki hazir degilseniz ve kendinze guvenmiyorsaniz ama sebebi yas olmasin bence.

Merhabalar..
Hayatımda ikilemde kaldığım bir noktadayım ve olsa olsa KK yardımcı olur bana dedim konuyu açmaya geldim..
Ben 13 yıllık evliyim..
10 yıl çocuğum olmadı tüp bebekler tedaviler derken 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür yaradana şuan 3 yaşında ömrümün baharı..
Bundan 5 yıl önce bebek için tedavi gördüğüm de bir embriyo transfer edildi ve kızım oldu diğer 2 embriyo da dolduruldu..
Geçen gün tüp bebek merkezinden mektup geldi Eylül de embriyolar imha edilecek diye yani dondurulma süresi o tarihte bitiyor...
Ben şuan 39 yaşındayım bir yanım onları da transfer ol ya bebekse imha edilmesin diyor diğer yanım artık çok geç şimdi hamile kalsam 40 yaşında doğum yapacağım diyor..
Kafamda savaş veriyorum ama ileride pişman olurum diye çok korkuyorum ya bebekse onlar belkide tutunacaklardi vs vs..
Lohusalik dönemi vs..
Çocukla aramızda kuşak çatışması olursa diye türlü türlü şeyler kafamdan geçiyor..
Yorumlarınız benim için çok kıymetli karar vermemde yardımcı olursanız çok sevinirim iyi geceler dilerim..
Benim yengemde 39 da dogum yaptı şimdi resmen yanına yoldaş oldu herkes evlendi gitti o kaldı kızıyla :) kendinizde o gücü görüyorsanız adım atın. Bebek süreci sizi epey yormus bazen de zorlamamak lazım 1 tane yavrunuz olmus hamdolsun olmasa zorlayın diyicem ama önce kendinizde bunu görüyorsanız adım atın. Kuşak çatışması bendede olacak 33 te dogum yapıyorum büyüyünce ne olacak bilmiyorum 😂 yaş ilerledikce tahammül zordur. Ona yetebilecek gücünüz varsa bu işe kalkışın. Yoksa hic yorulmayın

Merhabalar..
Ben 13 yıllık evliyim..
Lohusalik dönemi vs..
Annem beni 35 yasinda dogurmus ,halam 45 yasinda yanlislikla 3. Ye hamile kaldi .kiz suan 15 yasinda .ben annemin yasiyla ilgili bir problem yasamadim kuzenimde yasamiyor .artik yas kavrami eskisi gibi degil 1980 yılındaki 40 yasla , günümüzün 40 yasi arasinda cok fark var .suan insanlar daha dinç ve bilinçli .bu yuzden çok problem olacagini sanmam .

Yaşla alakası yok normal hamile kalmış olsaydın okey ama aynı süreçleri yaşamak o kadar ilaç maddi yönder giderler falan hiç gerek yok gibi geliyor onlar bebek değil ayrıca ;)

tüp bebek süreçlerini bilmiyorum
eğer şimdiki çocuğunuzu ihmal edecek şekilde ilerliyorsa ben yapmazdım
ben zaten ikinci yapmazdım da olan varken olmayan için çabalayıp onun hakkına girmem yapacak olsaydım

Arkadaşlar ben mi konuyu yanlış okudum siz mi kadın hamile değil ve bunun için yıllarca uğraşmış bir kadın doğur gitsin ne demek yahu tedaviye başladı da sanki oldu bence o psikolojiye bidaha girme seni kk dan iyi bilen insanlardanım

su devirde evlilik yasi ilerledi dolayisiyla anne olma yasi da artti , hic sorun degil , daha citir 40'lar vs diyoruz hepimiz ama ;
o cocuk tam ergenlikte en gicik yaslarindayken, biz anneler menapoz dertlerine gark olmuş olacağız, o süreçte o ergenlere nasıl yeteceğiz? yoksa bebeye bakmakta ne var, 70 yasinda nineler de bakıyor 2-3yasindaki çocuğa . benim de annemle aram 35 yas babamla 40 yas ve annesi babası genc olanlara hep imrenerek gecti ömrüm maalesef.
analık cok zor zanaat , ileri yaslarda olunca daha da zor .
hakkinizda en hayirlisi olsun.
Aman bütün dertler bitti bir bunu düşünmek mi kaldı? Dünya kadar dertle yaşayacak ülkede.sanki norveçe çocuk doğuruyoruz 😁

Merhabalar..
Ben 13 yıllık evliyim..
Lohusalik dönemi vs..
Siz bence yaşınıza göre değil, evliliğinizi göre karar alın. Yavrunuz sağlıklıysa, eşinizle ilişkileriniz iyi ve ikinci çocuğu orta olarak istiyorsanız. Evliliğinize, yuvanıza, çocuğunuza bir insan daha katmak istiyorsanız 39 hiçbir şey..Bana yaş, kuşak vs. Tali sebepler gibi geldi. İnşallah hayırlısı olur.

40 yaş uygun blr yaş bana göre. Günümüzde bir çok kadın ilk çocukluğunu o yaş civarında dünyaya getiriyor .

Back
X