• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yaşında anne olmak ?

Ben de 39 yaşındayım hiç çocuğum yok ve şu an deli gibi hamile kalmak için uğraşıyorum 💐

Merhabalar..
Uzun zamandır buralarda yoktum..
Hayatımda ikilemde kaldığım bir noktadayım ve olsa olsa KK yardımcı olur bana dedim konuyu açmaya geldim..
Ben 13 yıllık evliyim..
10 yıl çocuğum olmadı tüp bebekler tedaviler derken 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür yaradana şuan 3 yaşında ömrümün baharı..
Bundan 5 yıl önce bebek için tedavi gördüğüm de bir embriyo transfer edildi ve kızım oldu diğer 2 embriyo da dolduruldu..
Geçen gün tüp bebek merkezinden mektup geldi Eylül de embriyolar imha edilecek diye yani dondurulma süresi o tarihte bitiyor...
Ben şuan 39 yaşındayım bir yanım onları da transfer ol ya bebekse imha edilmesin diyor diğer yanım artık çok geç şimdi hamile kalsam 40 yaşında doğum yapacağım diyor..
Kafamda savaş veriyorum ama ileride pişman olurum diye çok korkuyorum ya bebekse onlar belkide tutunacaklardi vs vs..
Bir yandanda tekrar aynı süreçleri yaşamaktan korkuyorum. .
Lohusalik dönemi vs..
Çocukla aramızda kuşak çatışması olursa diye türlü türlü şeyler kafamdan geçiyor..
40 li yaşlarda doğum yapmış annelerin fikirlerine ihtiyacım var..
Yorumlarınız benim için çok kıymetli karar vermemde yardımcı olursanız çok sevinirim iyi geceler dilerim..
Bence 40 geç değil.

Ben burada sadece şunu düşünürüm, acaba çocuk sağlıklı bir çocuk olur mu?
Malum 35 yaş sonrası risk giderek artıyor.
Yoksa kızınıza kardeş olur aralarındaki yaş farkı ideal.
38 yaşında anne oldum.Simdi iyiyiz ileride kuşak çatışması olur mu bilmem ama olacaksa da buna hazırım, çatışmam diye düşünüyorum.Bu sizin karakteriniz ile ilgili.Anlayisli olup olmadığınızla..
Hepimizin anneleri 20,25 yaşlarında anne olmuş ama arada inanılmaz hayat görüşü farkı var.bence yaş farkından öte toplumsal değişimin hızlı olduğu zamana gelip gelmemek önemli bence.

10 sene çocuk hasreti çekmiş biri olarak, tereddüt etmenize anlam veremedim.
elinizde hazır embriyolar var, ilk çocuğunuzu da zaten 20 lerde ya da 30 ların başında doğurmamışsınız.
Kuşak çatışması, ilk çocuğunuz için de geçerli bir durum.
Şu an bebeğiniz küçük olduğu için, gözünüz korkuyor. Evde bir bebek zaten var.
Ama o büyüyüp birey oldukça, evde bir çocuk daha isteyebilirsiniz.
Kız evladı, üstelik her zaman desteğe, kişiye muhtaç. Neden yalnız kalsın ?
Sağlığınızdan ya da, maddiyattan yana yoksunluk çekmiyorsanız tam zamanı bile olabilir.
Herşeyin bir zamanı vardır. Herkes o zamanı bekler.
konuyu iyi düşünün bence.

35 yaşındayım. Rahat 3 sene daha çocuk düşünmüyorum.

Yaş farkı deyip duranlara da hep aynı şeyi söylüyorum. Çocuğumla arkadaş olmak, beraber bar gezmek, kafadar olmak, arkadaş/anne olmak gibi bir istek ya da hayalim yok. Kendilerinde olanlar neden herkes öyle olmak istiyor sanıyor anlamıyorum? Ebeveyn gibi ebeveyn olacağım ben. Ayrıca x kuşağı anne babalarımızla 20-25 yaş farkı vardı da ne oldu ayseniminin dediği gibi? Bence biz 40ta da ebeveyn olsak onlardan daha çok hitap edeceğiz gençlere.

Hepimizin anneleri 20,25 yaşlarında anne olmuş ama arada inanılmaz hayat görüşü farkı var.bence yaş farkından öte toplumsal değişimin hızlı olduğu zamana gelip gelmemek önemli bence.
Araya internet ve sosyal medya girdi çünkü. Artık gençler dünyayı avcunda tutuyor, eskiden aileden eş dosttan öğretmeninden ne dinlediysen gördüysen oydu. Şimdi sanal dünya var, çocukların başka dünyası,dili var. Belki 40-50 yaş aralığı bebek bakabilir ama 60-65 yaş aralığı bi ergenle uğraşabilir mi kuşak çatışması denilen nokta orada ortaya çıkar. Hele günümüzde ergenlik 20 yaşa kadar çıkmışken.

Araya internet ve sosyal medya girdi çünkü. Artık gençler dünyayı avcunda tutuyor, eskiden aileden eş dosttan öğretmeninden ne dinlediysen gördüysen oydu. Şimdi sanal dünya var, çocukların başka dünyası,dili var. Belki 40-50 yaş aralığı bebek bakabilir ama 60-65 yaş aralığı bi ergenle uğraşabilir mi kuşak çatışması denilen nokta orada ortaya çıkar. Hele günümüzde ergenlik 20 yaşa kadar çıkmışken.
Evet değişim dönemi derken bunu kastetmiştim zaten.tabi ki dinlediğin müzikler, hoşlandığın aktiviteler değişiyor ama hiçbir zaman senin benim dönemimdeki gibi keskin bir geçiş olacağını sanmıyorum.

doğurun bence Türkan Şoray’da kızını 40 yaşında dogurmus Yanyana bakınca ikisi gayet normal duruyor hic kuşak farkı yok Allah sağlıklı uzun ömür versin hepimize

Akraba ve birtakim hayri olmayan cevreden kurtulmak icin dogurmanin yaşı olmaz bence sjdjdk
Doguruyorsun simdi yardim ister diye bir bir toz oluyorlar
Akrabalar akil vermek icin laf soyluyor cevap veriyorsun onlar da küsüyor falan bir nevi temizlik gibi birsey oluyor hafif bir delilik hali kocayi bosama istegi falan fistan derken tertemiz deliriyorsun sonra sabah oluyor bir gulucuk atiyor herseyi unutuyorsun🤣🤣 neyse gidiyorum ben konudan🥲

Evet değişim dönemi derken bunu kastetmiştim zaten.tabi ki dinlediğin müzikler, hoşlandığın aktiviteler değişiyor ama hiçbir zaman senin benim dönemimdeki gibi keskin bir geçiş olacağını sanmıyorum.
Bencede yani 80-85 yıllarını düşün 2025 yılını düşün arada uçurum var. 2010 ile 2050 böyle olmayacak, o dönem ebeveynleri zaten belirli çağa doğdukları için o keskin geçiş olmayacak.
30 yaş genç diyoruz ama o yaşta 70-75 yaşında yaşlı anne babası olması çocuk için zor. Mesela ben 28 yaşındayım eşimin dedesi 75yaşında ve dede bizim için. Sohbet olarakta dede, anlayış olarakta dede.
Arkadaşımın annesi 70 yaşında mesela nereye gitse aklı onda yurtdışına gidemez planları hep sınırlı. Gencim gezeyim tozayım diyemiyor, ailesi kısıtladığı içinde değil kendisi sorumluluk duyduğu için.

İmha olmaması için süre uzatabiliyorsunuz. 32 yaşında doğum yaptım, geçen seneye kadar uzattık. Artık düşünmediğimiz için imhasına karar verdik. İçim buruldu aslında.

Siz istiyorsanız deneyin tekrar. Kesin tutacak diye de birşey yok 🤭 ama tutarsa anne olursunyx. 40 yaş çok büyük gelmiyor. Artık 41e doğru ilerliyorum 🤣 eskiden 35 yaşındaymış kocaman yaaa derdik 🤪

Ama biraz sonra yaşınızı yüzünüze vuracak kadınlar çıkacak.

ben 41 den gidiyorum. oğlum da 9 yaşına girdi.
zaman ne kadar çabuk geçmiş hiç anlamadım. Pandemi filan dedik o arada, düşünmedik.
şimdi keşke olmuş olsaydı diyorum açıkçası.
hala umudum var. Dua niyetine geçer ya sözler ..

Kuşak çatışmasından korkmayın, o tamamen sizin ile alakalı bir durum.
Siz çocuğunuza o özveriyi ve ilgiyi vermek istedikten sonra, kuşağın çok önemi yok.
40 lı yaşlardan sonra anne olmak tabii ki 20 li 30lu yaşlarda anne olmaya benzemeyecektir.
Beden daha yorgun oluyor, ama siz enerjik bir insansanız, bence hiç düşünmeyin derim.
Evlat sonuçta, ona bakacak gücünüz imkanınız olduktan sonra, gerisi teferruat.

Kuşak çatışmasından korkmayın, o tamamen sizin ile alakalı bir durum.
Siz çocuğunuza o özveriyi ve ilgiyi vermek istedikten sonra, kuşağın çok önemi yok.
40 lı yaşlardan sonra anne olmak tabii ki 20 li 30lu yaşlarda anne olmaya benzemeyecektir.
Beden daha yorgun oluyor, ama siz enerjik bir insansanız, bence hiç düşünmeyin derim.
Evlat sonuçta, ona bakacak gücünüz imkanınız olduktan sonra, gerisi teferruat.
Kuşak çatışması bizde olmaz, 80 (70leri kapsar mı bilmiyorum) sonrası doğanların çoğu ailelerini memnun etmeye çalıştı, şimdi çocukları memnun etmeye çalışıyoruz.

Kuşak çatışması bizde olmaz, 80 (70leri kapsar mı bilmiyorum) sonrası doğanların çoğu ailelerini memnun etmeye çalıştı, şimdi çocukları memnun etmeye çalışıyoruz.
Çok doğru, ben 81 doğumluyum, 2 erkek çocuğum var, biri ergenliğe girecek az kaldı.
sabırla bekliyorum bakalım neler yaşayıp göreceğiz, umarım hakkımızda hayırlı olanlar ile karşılaşırız.
ama dediğim gibi biraz da annede bitiyor iş,çocuğa ayak uydurmakta gerekiyor bazen.

Back