- 12 Temmuz 2006
- 4.899
- 9.378
- 683
- 39
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
ay inanmiyorum adam babasina sandalye firlatiyo ardindan ne guzel firlattin diye gulusuyolar oyle mi !!Cok guzel anlatmissin tam olarak oyle. Mesela ben eltimi gormemisim selam vermemisim 2 gun sonra kaynim " x e neden selam vermiyorsun ne derdin var onunla " der. Karisida izler ve mutlu olur. Ama ben esime sus tamam karisma bosver sonra pink yuzunden kardeslerin arasi bozuldu derler derim onu ben durdururum zaten bu yuzden bu haldeyiz. Bi ara kaynimla kayinbabam kavga ediyorlardi kaynim kayinbabama sandalye firlatti sinirden gorseniz nasil ortam cehennem gbi... sonra sakinlessin diye balkona cikardilar. Eltimde kaynimin yanina gecti. Tam disari yanlarina cikacam eltim kaynima " askim babanin uzerine ne guzel attin sandalyeyi adam nasil korktu " dedi gulerek. Ve kaynimda güldu. Ama bunlar onlar icin sorun degil. Bizde kaynanamgili asla kirmayan tarafiz.
Anlattıklarına göre Eltin Seni ciddi şekilde kıskanıyor . Kıskançlık damarlarını yerleşmiş olmalı bu durumda onun için ne yaparsanız yapın kıymetini bilemeyecek okadar iyilik fedakârlık göstermeniz nekadar iyimser bir yapıda olduğunuzu gösterirken daima karşılığında bir hoşnutsuzluk eşin ve siz bunu çekmek zorunda değilsiniz of durumu anlatmışsın en azından neden böyle kendizi çektiğinizi 1 ağızdan duymuş oldu sana zerre kadar kıymet değer vermeyenlerin sizde eşinizde es geçin hayat onlarsızda olur bebeği oldu diye buldumcuk olmuş önceden de böylemiydi ?üzülüyorum iyi insanların kıymeti bilinmiyor ve el üstünde tutulması gerekirken suçlu durumuna düşürülüyor onun için onun sana yaklaşımına göre davranmanızı tavsiye ederim sıcak durursa sıcak soğuksa sizde soğuk davranınca belki aklı başına gelecektir
Ya ben daha önce bu kadar çiğ ve yüzsüz insanlarla karşılaşmadım, yada siz durumunuzun hassasiyetinden ötürü biraz abartarak anlatıyorsunuz.. onlar bir yapıyor size bin geliyor...
her iki durumda da bence siz bu insanlarla görüşmeyin.
Kendinize kötülük yapıyorsunuz.
Kadının aklında sizin onu aşırı kıskandığınız fikri var, ve bu fikre delicesine sarılıp hayatını bu fikrin çevresinde şekillendiriyor.
Yada gerçekten siz aşırı kıskanıyorsunuz, çevrenizdekiler de sizden çekindiği için sizi haklı gibi hissettiriyor (kv,kp,eş...)
Size hassasiyet gösterilirken eltinizi de baskılıyorlar falan...onun da bu denli tepkisi buna... dedim ya bu kadar saçma karakterli insanlar hayal edemiyorum.
Bir de kimsenin çocuğunun fotoğrafını izinsiz çekmeyin. Kimseye göndermeseniz bile yanlış. Amcasına gönderecekseniz de yanlış. Üstelik nasıl insanlar olduklarını biliyorsunuz
Bu arada ağır saçmalayan kaynınız. Babasına sinir anında sandalye fırlatacak, eşi de nasıl da korktu ama aşkım diye gülecek... (abartı gelen bir şey daha) yada karısının lafıyla habire size saracak... ihmalkar olan da eşiniz, sınırını çekemiyor ailesine karşı sizi koruyamıyor...
Yüzleşsinler madem nedir seninle yada eşinle alıp veremedikleri bu kadar iyilik de bulun birde suç işlemişsiniz gibi yüzleşmemi istiyorlar bir fotoğraf Amcasına yolladın diyemi ne olmuş aile değilmisiniz neyse çiğ yemedik ki karnımız ağrıdı bizim sizinle bir sorunumuz yok ama sanırım sizin olmalı sebebi her neyse anlatında bizde bilelim biz elimizden gelen her türlü yakınlığı yaptığımıza rağmen yaralamıyorsak size yapacak daha bir şey yok deyin
Doğru söze ne denir Kayınvalıdeye durumu anlatmış ancak Kv karşına alacak ve sizin yaptıklarınız çok ayıp birde utanmadan üsttemi çıkmak istiyorsunuz daha ne yapsınlar diyecek diyebilecek kadar mert ise
Benim anlamadığım atılan fotoğraflara gruptan neden yorum yapmadınız. Siz de biraz kıskanıyor gibisiniz. Sadece yorum yapmadığınız için yazmadım.
Herşey tek taraflı olmaz sizin de eksikleriniz var gibi.
Mesela eltinin size 3 defa ters baktığını yazmışsınız. Siz de buluttan nem kapıyor olabilir misiniz?
cnm ben de cok yasadim bunu biz herkesten once evlendik.herkesin bizden once cocugu oldu esim aldi sevdi icten ice cok uzuldum agladim.esime haksizlik yapiyomusum gibi gelirdi.cok kotu eksik hissederdim kendimi.kesinlikle sacma degil.kiskanabilirsin.Dogumdan once konu acmistim esimin ilk gun bebgi kucagina almamasini istemem sacmami gibisinden. Sacma diyende sacma degil diyende oldu. O gun esim kucagina almadi. Cok korkuyordum kiskanirim diye. Ama cok sukur kiskanmadim esimde kucagina aldiginda gulumsedim hep cok yakisiyor kucagina. Allahim bizede nasip et dedim sadece. O duygularimin hicbiri olmadi. Eger kucagima almasaydm gulerek bakmasaydm kiskansaydm. Haklilar derdim belkide. Ama degiller cunku yaptim sevdim kucagima aldim kiskanmadm...!
Maalesef bazı kadınlar her anlamda kadının kurdu olabiliyor
Çocuk sahibi olmaya çalışan kaynının kucağına bebeği kendi eliyle veren insan siz resmini çekip amcaya yolladınız diye bozuluyor
Elti ya lohusa sendromunda yada kişiliği zaten bozuk
Gelin illa sevin veya niye gelmiyorsunuz diye darlamaları da çok saçma
Tüp bebek tedavisi görüyorsanız stresten uzak durmalısınız sırf bu yüzden bile mesafe koyun bence
Etliye ne yapsan yaranamazsın, kimbilir eşine olmayan neyi anlattı, şımarığın teki doğum yaptı diye üst seviyeye mi yükseldi?
Eltiniz muhtemelen doğum sonrası depresyonu yaşadı. Kolay değil. Sizin yerinizde olsam bir süre daha sessizce beklerdim. En azından toparlanana kadar.
Kıskançlık değildir bu yaşanılan ( gıpta etmek yada imrenmek benimde olsun )kıskançlık ondada olmasın bir nevi hasedlik kötü huy böyle bir huyu olduğunu sanmıyorum konu sahibinin kıskanç hased bırı olsaydı hiçbir iyiliği dokunmazdı kıskançlık ve özenme gıpta imrenmek kötü değildir Allah'ım özenen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin amincnm ben de cok yasadim bunu biz herkesten once evlendik.herkesin bizden once cocugu oldu esim aldi sevdi icten ice cok uzuldum agladim.esime haksizlik yapiyomusum gibi gelirdi.cok kotu eksik hissederdim kendimi.kesinlikle sacma degil.kiskanabilirsin.
her insanda biraz kiskanclik duygusu vardir bence.
eltin gibi kiskancliktan fesatlik yapmak iftira atmak iste bu insani kötü kalpli yapar.
ama icten ice kiskanip masallah deyip kotu gozle bakmamak normal insan duygularidir.
insaniz biz bizim de duygularimiz var.
zaten ici de fesatlik fitnelik yoksa o kiskanclik duygusu da bitiyo gidiyo zamanla alisiyosun.
mesela benim esim de arkadasinin cocuguna surekli her gittiginde biseyler alirdi.onu kiskanirdim nedense.kucagini alip sevmesini kiskanmazdim.aksine esim adina daha cok uzulurdum.ama gide gele alistim kiskancligim gecti.varsin alsin oyle mutlu oluyo demekki dedim.napalim nasip kismetten oteye gidilmiyor.
bayagidir cocuk istedigimizi herkesler bikirdi bizim tedavimi oldufumu da benim en sinir oldugum surekli hamilemisin sorulariydi.
benim yanimda cocuklarini az sevsinler moduna da hic girmedim.yapacak bisey yoktu.benim cocugum olunca ben sevmicekmiydim.imtihan dedim icime attim.sevmemezlik yapmadim.ellerini ayaklarini severdim ama ileri gitmezdim.bu sefer nazar degdircek demesinler diye sınırımi bilirdim acikcasi.kendi cocugumu da herkes kucagina alsin pispislasin istemezdim.
empati yapa yapa kiskanmamayi ogreniyosun yani cnm.
ama bu saatten sonra me gorus ne konus ne bebeklerini sev bence.cunku normal insan degiller.sevsen nazari degicek sevmesen kiskaniyo dicekler.zaten konusmayinca araya mesafe koyunca bebeklerini de sevmene gerek kalmicak gormicen icjn.ama esin severse sevsin yigeni.insan icten ice esim de yanimda olsun ister ama iste ortada kardesi olunca sen bisey desen kotu sen olursun.
Allah insallah tez vakitte saglikli bebekler nasip eder de bol bol kendi bebeginizi sever opersiniz.
Sizde üstüne düştünüz diye ne oldum delisi olmuş kaldıramamış yani iyilikleri ters tepmişHamile kaldiginda basladi o sımarıklara. Cunku senelerdir kimse istedigini yapmamis. Kendi kocasi da dahil buna.
ay inanmiyorum adam babasina sandalye firlatiyo ardindan ne guzel firlattin diye gulusuyolar oyle mi !!
e simdi bunlarin da evlatlari oldu aynisni evlatlarindam gorecekler haberleri var mi acaba vicdansizlarin !
boyle insanlarla 2 dk durmam ben olsam.eltim kaynim nedir yani benim icin dis kapinin dis mandali.
hele hele kardesim babama oyle yapip bi de gulucek suratina bakmam.
kardesse kardesligini bilecek.kardes diye zarari dokunuyosa bana aileme gorusmem ben.zira cok merhametsiz vicdansiz insanlarmis.
yani esiniz de bence hem karisinin uatune yurudugu icjn hem babasina boyle davrandigi icin konusmamali.ama tabi siz esinize bunu demeyin.birakin kendi karar versin.ee siz soylerseniz kotu olan siz olursunuz.sanki aralari cok süper de siz bozmussunuz gibi davranirlar.
birakin esiniz gorusmek iatiyosa gorussun ama cidden siz artik gorusmeyin.bi arkadasim bunlari anlatsa kizarim deli misin sen hala ne gorusuyosun kapini acma bunlara derim..
[QUO"Pink_Butterfly92, post: 57502768, member: 668930"]Degil.[/QUOTE
Ortamı ancak Kayınvaliden düzeltebilirdi sözü dinleniyorsa yoksa etliyede sütlüyede karışmam diyorsa sizin çözümlerinizede karışmasın bi zahmet ondan beklenen şuankı bu nahoş durumda yanınızda olması lazım gelir çünkü hakkı yenen kişi sizsiniz
Kaynında Eltinde aynı kafa yapısı var kendileri kuruyor kendileri oynuyor bunların karı koca başka işlerimi yok sizinle uğraşmaktan başka gitsen suç gitmesen bebekle lgilensen suç lgilemesende suç ....iyice suyunu çıkartmışlarGelmeyecekler sanirim. Ben artik inceldigi yerden kopsun diyorum. Cunku emrivakiyi sevmeyen bir insanim zaten. Birde bana kocam direktif vermiyor o kim ki surekli veriyor. Anlamiyorum. Kaynim kaynanama demiski biz onlar icin o kadar dua ediyoruz onlarin yaptigina bak bi cocugu gormeye gelmiyorlar... Mesaj attiysa atti o an cvp vermediyse karimin isi vardir ondan vermemistir neden buyütüyolar ki demisss...
Baslarim boyle eltinin izdirabina. Bir kere onlarin size karsi hassas olmalari lazim anladigim kadarıyla cocuk hasreti çekiyorsunuz. Rabbim tez zaman sizinde kucaginizi doldurur insallah.
Benimde 5. Senem cok hasret cektik, cok bekledik, cok agladim simdi hamileyim ancak kimsenin yaninda muhabbetini bile yapmıyorum çünkü oyle bir hassas konu ki konustugumda birisini uzer miyim diye dusunuyorum.
Ilk hamileligim dusukle sonuclandiktan kisa bir sure sonra calisan kadin olmakla ilgili konusuyorduk kayinvalidem gorumcem ben. Gorumcem ve beb ogretmeniz ama o hic bir zaman calismayi tercih etmedi. Kayinvalidem kizina "bak Bolsekerli ne guzel çalışıyor sende calisabilirsin" dedi ve gorumcemin cevabı "ben en güzel meslegi yapıyorum anneyim" oldu. O an kalbim nasil sıkıştı. Nasil ölmek istedim anlatamam. Günlerce agladim. Bu yasadigim sikintilardan sadece biriydi. Ne yazikki toplumumuzda doğurmayi cok matah bir sey zanneden insanlar bir hayli fazla. Kaprisleri, kibirleri bitmiyor. Evlat sahibi olmamak kadar olmakta bir imtihan ama bunun farkinda degiller.
Kimse bu konuda sizi haksız gormemeli. Cocuk sahibi olan anneler ya da lohusalar ne kadar hassas ise evlat sahibi olmayi bekleyen anneler bin kat daha hassas. O yuzden daha dikkatli olmak zorundalar.
Icinden nasil geliyorsa oyle konus gitsin.
Sizde üstüne düştünüz diye ne oldum delisi olmuş kaldıramamış yani iyilikleri ters tepmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?