Yüzleşmeye geeleceklermiş...

Eltiniz muhtemelen doğum sonrası depresyonu yaşadı. Kolay değil. Sizin yerinizde olsam bir süre daha sessizce beklerdim. En azından toparlanana kadar.

ay inanmiyorum adam babasina sandalye firlatiyo ardindan ne guzel firlattin diye gulusuyolar oyle mi !!
e simdi bunlarin da evlatlari oldu aynisni evlatlarindam gorecekler haberleri var mi acaba vicdansizlarin !
boyle insanlarla 2 dk durmam ben olsam.eltim kaynim nedir yani benim icin dis kapinin dis mandali.
hele hele kardesim babama oyle yapip bi de gulucek suratina bakmam.
kardesse kardesligini bilecek.kardes diye zarari dokunuyosa bana aileme gorusmem ben.zira cok merhametsiz vicdansiz insanlarmis.
yani esiniz de bence hem karisinin uatune yurudugu icjn hem babasina boyle davrandigi icin konusmamali.ama tabi siz esinize bunu demeyin.birakin kendi karar versin.ee siz soylerseniz kotu olan siz olursunuz.sanki aralari cok süper de siz bozmussunuz gibi davranirlar.
birakin esiniz gorusmek iatiyosa gorussun ama cidden siz artik gorusmeyin.bi arkadasim bunlari anlatsa kizarim deli misin sen hala ne gorusuyosun kapini acma bunlara derim..

Önceden de sadece işi düştugunde mesaj atardi. Ama ayni ortama girdigimizde surekli konuşurdu benimle... Şimdi yüzüme bakmiyor diyebilirim. Bu kadar seyi anlattim cunku yuzume bakmamasi icin hcbirsey yapmadim. Birde asiri yuzsuz.. 2 gundur esimi ariyor. 2.el bir besik varmis konussan indirim yaparlarmi kocamin isi var sen konusurmusun diyor... Esimde bana dediki ne kadar yuzsuz ya banane onlarin besiklerinden kendi kocasi yapmiyo ben niye yapim dedi.

Yemin ederim abartmiyorum. Bu insanlar gercekten varrr... evet bizimde hatalarimiz olabilir. Ama hatalarimiz dedigimiz sey burda kk da yazdigim ve uzak durun mesafe koyun yorumlarindan oturu koydugum mesafe. Yani mesafe koymam onlara hata olarak geliyor olabilir.. Uzak durmam da ayni sekilde...

Mesela birseyleri yapiyorlar sonra diyorlarki ama biz boyle dusunmuyoruz. Ama yapiyosunuz yapmayin...

Ayni sekilde kaynanamla kayinbabama karssida boyleyler. Hamileyken kaynim ultrason fotografini gostermis kaynbabama. O an isi oldugu icin bakamamis. Bikac gun kayinbabamla konusmayip uzerine bide evde yine kavga cikardi. Kaynanamla kayinbabamaa bagirdi siz benim cocugumu sevmiyorsunuz diye. Ilgisizsinizzz bu cocuk dogunca gostermem size. Bu neee sanki karim sizin degil baskasinin torununu doguruyor vs...

O yuzden annesi babasi alişmiş ama ben alissamammm alisamiyooorummm... Cekmek zorunda degilim artik.

Gelmeyecekler sanirim. Ben artik inceldigi yerden kopsun diyorum. Cunku emrivakiyi sevmeyen bir insanim zaten. Birde bana kocam direktif vermiyor o kim ki surekli veriyor. Anlamiyorum. Kaynim kaynanama demiski biz onlar icin o kadar dua ediyoruz onlarin yaptigina bak bi cocugu gormeye gelmiyorlar... Mesaj attiysa atti o an cvp vermediyse karimin isi vardir ondan vermemistir neden buyütüyolar ki demisss...

Gruba atilan fotograflara cvp vermiyoruz cunku bide bize ayri ozelden atiyorlar. Yani baskiyi anlarmisiniz ??? Once kayniniz atiyor hem size hem esinize siz biseyler yaziyosunuz. Sonra gruba atiyorlar kaynim eltim ayri ayri... Bizde 1-2 cvp verdik sonra kestik...

Ters bakmaya gelince de. Esimin kucagindaydi bebek bende düşmüştüm onu anlatiyorum gülerek. Anlatirken gözum eltime carpti bana kufreder gbi bakiyordu. ZTen bakar bakmaz kafasini cevirdi. Bende afalladim noluyo diye. Sonra yemekteyiz. Tam karsimda oturuyo esim gecti bebeegin yanina. Eltim gorunce donup bana bakmaya basladi. Yemin ederim doymadan sofradan kalktim asiri rahatsiz edici.

cnm ben de cok yasadim bunu biz herkesten once evlendik.herkesin bizden once cocugu oldu esim aldi sevdi icten ice cok uzuldum agladim.esime haksizlik yapiyomusum gibi gelirdi.cok kotu eksik hissederdim kendimi.kesinlikle sacma degil.kiskanabilirsin.
her insanda biraz kiskanclik duygusu vardir bence.
eltin gibi kiskancliktan fesatlik yapmak iftira atmak iste bu insani kötü kalpli yapar.
ama icten ice kiskanip masallah deyip kotu gozle bakmamak normal insan duygularidir.
insaniz biz bizim de duygularimiz var.
zaten ici de fesatlik fitnelik yoksa o kiskanclik duygusu da bitiyo gidiyo zamanla alisiyosun.
mesela benim esim de arkadasinin cocuguna surekli her gittiginde biseyler alirdi.onu kiskanirdim nedense.kucagini alip sevmesini kiskanmazdim.aksine esim adina daha cok uzulurdum.ama gide gele alistim kiskancligim gecti.varsin alsin oyle mutlu oluyo demekki dedim.napalim nasip kismetten oteye gidilmiyor.
bayagidir cocuk istedigimizi herkesler bikirdi bizim tedavimi oldufumu da benim en sinir oldugum surekli hamilemisin sorulariydi.
benim yanimda cocuklarini az sevsinler moduna da hic girmedim.yapacak bisey yoktu.benim cocugum olunca ben sevmicekmiydim.imtihan dedim icime attim.sevmemezlik yapmadim.ellerini ayaklarini severdim ama ileri gitmezdim.bu sefer nazar degdircek demesinler diye sınırımi bilirdim acikcasi.kendi cocugumu da herkes kucagina alsin pispislasin istemezdim.
empati yapa yapa kiskanmamayi ogreniyosun yani cnm.
ama bu saatten sonra me gorus ne konus ne bebeklerini sev bence.cunku normal insan degiller.sevsen nazari degicek sevmesen kiskaniyo dicekler.zaten konusmayinca araya mesafe koyunca bebeklerini de sevmene gerek kalmicak gormicen icjn.ama esin severse sevsin yigeni.insan icten ice esim de yanimda olsun ister ama iste ortada kardesi olunca sen bisey desen kotu sen olursun.
Allah insallah tez vakitte saglikli bebekler nasip eder de bol bol kendi bebeginizi sever opersiniz.

[QUO"Pink_Butterfly92, post: 57502768, member: 668930"]Degil.[/QUOTE
Ortamı ancak Kayınvaliden düzeltebilirdi sözü dinleniyorsa yoksa etliyede sütlüyede karışmam diyorsa sizin çözümlerinizede karışmasın bi zahmet ondan beklenen şuankı bu nahoş durumda yanınızda olması lazım gelir çünkü hakkı yenen kişi sizsiniz

Baslarim boyle eltinin izdirabina. Bir kere onlarin size karsi hassas olmalari lazim anladigim kadarıyla cocuk hasreti çekiyorsunuz. Rabbim tez zaman sizinde kucaginizi doldurur insallah.
Benimde 5. Senem cok hasret cektik, cok bekledik, cok agladim simdi hamileyim ancak kimsenin yaninda muhabbetini bile yapmıyorum çünkü oyle bir hassas konu ki konustugumda birisini uzer miyim diye dusunuyorum.
Ilk hamileligim dusukle sonuclandiktan kisa bir sure sonra calisan kadin olmakla ilgili konusuyorduk kayinvalidem gorumcem ben. Gorumcem ve beb ogretmeniz ama o hic bir zaman calismayi tercih etmedi. Kayinvalidem kizina "bak Bolsekerli ne guzel çalışıyor sende calisabilirsin" dedi ve gorumcemin cevabı "ben en güzel meslegi yapıyorum anneyim" oldu. O an kalbim nasil sıkıştı. Nasil ölmek istedim anlatamam. Günlerce agladim. Bu yasadigim sikintilardan sadece biriydi. Ne yazikki toplumumuzda doğurmayi cok matah bir sey zanneden insanlar bir hayli fazla. Kaprisleri, kibirleri bitmiyor. Evlat sahibi olmamak kadar olmakta bir imtihan ama bunun farkinda degiller.
Kimse bu konuda sizi haksız gormemeli. Cocuk sahibi olan anneler ya da lohusalar ne kadar hassas ise evlat sahibi olmayi bekleyen anneler bin kat daha hassas. O yuzden daha dikkatli olmak zorundalar.
Icinden nasil geliyorsa oyle konus gitsin.

Ben de sorunlari oldugunu düsünüyorum.

Kıskançlık değildir bu yaşanılan ( gıpta etmek yada imrenmek benimde olsun )kıskançlık ondada olmasın bir nevi hasedlik kötü huy böyle bir huyu olduğunu sanmıyorum konu sahibinin kıskanç hased bırı olsaydı hiçbir iyiliği dokunmazdı kıskançlık ve özenme gıpta imrenmek kötü değildir Allah'ım özenen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin amin

Dengesiz insanlar. 3-4 sene oncesine kadar kaynim boyle bir insan degildi. Kimseye zarari yoktu otururdu susardi. Benimle gelir dertlesirdi. Ne babasina ne baskasina saygisizligi olmazdi. Dunyanin en mulayim insani diyebilirim. Sesini yukselltigini hatirlamam. Ama eltim hep ayniydi. Beni arardi. Biz evlencektik siz bizim hakkimizi elimizden aldiniz diye baslardi söylenmeye... Bi ara namusuma kadar getirdi lafi.

Ama sonra kaynima bisey oldu. Ailesine dusman oldu. Bana abisine.. isin garip yanida asla evlenmicem bununla bu benim omrumu curutuyo sevmiyorum nefret ediyorum , dırdır konusuyo surekli sizinkiler söyle sizinkiler böyle sizi kotuluyo bana dedigi kizla evlendi... ve olanlar ortada. Sevmiyorum dedigi kiz icin kac kere benimle kavga etti abisiyle babasiyla..

Tek yapacagi sey yapmayin oglum diyecek. Benim esim tamam anne sen uzulme diyecek. Kaynim sen karisma anne dicek... olay hep boyle kapanmistir.

Kaynında Eltinde aynı kafa yapısı var kendileri kuruyor kendileri oynuyor bunların karı koca başka işlerimi yok sizinle uğraşmaktan başka gitsen suç gitmesen bebekle lgilensen suç lgilemesende suç ....iyice suyunu çıkartmışlar

Belkide bu bizim sinavimizdi esimle. Bakmayin anlatmadigim cok sey var burda. Ķac gece uykusuz kalip kavga ettiklerinde baristirmaya calisanda benim. Tam ayrildiklari zaman kaynanamin bana " kzm duzelt aralarini sana guveniyorm " deyip yanlarina gidip aralarini yapan baristiranda benim...

Ama dikkatimi ceken birsey varki o konusmalardan birinde kaynim eltime " bak bu kiz bizim icin cabaliyo iyiligimiziii dusunuyo sende kurtul artik su psikolojiden " demisti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…