• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemin doğum siralarindaki davranışları

Arkadaşlar bir kac gün önce ilk doğumumu gerçekleştirdim , suni sancı vsyla doğum başlatıldı ve türlü türlü komplikasyonlar oldu malesef doğum 32 saat farkli çabalar sonrasi acil sezeryana alindim. Doğum sancılarim esnasinda saatlerce yüksek ateşimi indiremediler, ve o haplar fln beni sersem baygin yapti üstüne ağrılar, endeksiyon fln.

Dogumdan önce kv dogumda olmak istedigni söyledi bekde tek esimi istedim ki hastanede 1 kisiden fazla kimseyi almiyolarmis hastaliktam dolayi. Neymis kv disarda beklerlmis. Bizde elbet bu dogumun nasil olucagni bilemedigmoz icin bisey drmedik annelere. Daha sonra haber ettik.

Neyse dogum oldu etti bebegim bende cok zorlu bi sürecten sonta kavustuk, ölu gibiydim üstüne deliler gibi titredim saatler boyu vucudun ilac etkisinden.
Kv daha sonra ne mesaj atti tebrik etti ne aradi ki sorun degil. Ama daha sonra ziyaretcilerde almiyolar hasthanede tek 1 kisi kalabiliuor hastanin yaninda oda esimdi. Esim bi eve gitmesi gerekti o sirada kendi annem geldi kaldi bi kac saat. Zsten hareket edemiyorum, heryerim acik, emzirme fln derken sersem gibi dolaniyorum.

Daha sonra geldi kv ziyarete koridora esimde kenfi demis daha önce bebegi almayin öpmeyin hastalik var diye geldik yuzume bakmadi bide ney kucagina almak istiyomus vs ayni Esime benziyormus fln fln. Ben selam verdim öyle selam verdi daha sonra sanki zar zor konustu. Esim tum detaylaei anlatmamis dogumla ilgili zor gecti iste daha soktayim fln dedim hemen at o dusunceleri diye gecistirdi beni. Sonra neymis aricakmisim onu nezaman eve gelirsek bisey istersek fln. Evimizde buzlugmuza bakmis biseyler yapmak icin annen yapmis doldurmus baya diue bozulur gibi bi haldeydi. Cok tuhafti gercekten hic merhamet bisey yok halbuki dogumdan önce iki gune bi surekli bebek geldimi geldimi diye bunaltiyordu. Ha birde sezeryan oldum diye böyle cok tuhaf biseymis gibi hissettirdi brni hani Sanki eksikmisim gibi. Hassasim Evet ama biliyorum saniyorki dogum sirasinsa ben onu bile isteye istemedim ki kimse bu kadar uzun bi surede istemez. Dogum sonrasida her yerim acik, kan, oturup kalkamiyorum fln 2 gun komple yatalaktim. Elbette kendi annem ve esimden baskasindan yardim alamam.
Canimla ugrasiyorum hala kizima iyi bi anne olmaya calisiyorum ama Sanki babanne-annane savasi olucak sutekli mic miv bize gelicek diye bunaldim simdiden. Ustune uyumuyorym kac gundur, enfeksiyonumu atamadim.

Sizce normal mi davrsnislari? Nasil davranmaliyim sinirlerimi yipratmadan?
Birde durduk yerde ” 1 sene icinde kendi kilona dönersin” dedi sok oldum lohusa insana bumu denir????
Ksndisinden bi yardim talep etmiyorum cok sukur ihtiyacimda yok uinede geldiginde tatli dille enerjili karsilamaya calistim hastanede
Kime nasıl davranacağını düşünecek vakit değil. Sen sadece bebeğe odaklan. Yardım gerekirse eşin arayıp çağırsın. Sen doğurunca herkes senden lohusa oluyor. Lohusalıkları geçince akılları başlarına gelir. Kim ne derse desin hiçbirini duyma dinleme sorgulama. Şu an başrol sensin kendine ve bebeğine bak, diğerleri dolaşıp dursun ortalıkta. Toplanması gereken bir şey olursa sonra toparlarsın.

Sacmalamissiniz. Hastanede yeni kurallar olmus ve kimseyi 1 kisi haric hic bi yere almiyolarmis. Kendi annem gelip beklemedi, esim eve gitmek zorubdaydi bi kac saatligne o sirada tek basima kalamazdlm hem bebek hem oturup kalkamiyorum. Annemi bi o sira aldilar bi kac saatligne sonra gitti, heryerim kan göt bas acik agliyorum affedersiniz, kayinvalidemmi olucakti ysnimda?
Görusmeyede Sadece koridorda izin Verdi hasthane benimle ilgili bisey degil ama hep ben suclaniyorum bu konularda
Tamam zaten annen girmiş, kv iyi niyetle birşeye ihtiyacın olursa ara demiş ona bile kin kusmuşsun böyle kvler senin gibi gelinlere düşüyor yazık

Ben hamile kadın kaprisini de asla anlamam, hayatta duygusal değişimler sadece hamilelikten olmuyor, insanalrın en yakını kanser oluyır ölüyor, bir sürü hastalıkla boğuşuyor ama bazı hamile kadınlar var ki onlar hamile olduğu için tüm dünya karşılarında sıraya geçecek hep onlar haklı olacak istiyorlar, evde kendi kendine doğum yapan kadın da kadın değil mi ya, kendini bu kadar üstte görme çocuğu senin annenin görmeye hakkı olduğu kadar kv’nin de var onun da torunu

Arkadaşlar bir kac gün önce ilk doğumumu gerçekleştirdim , suni sancı vsyla doğum başlatıldı ve türlü türlü komplikasyonlar oldu malesef doğum 32 saat farkli çabalar sonrasi acil sezeryana alindim. Doğum sancılarim esnasinda saatlerce yüksek ateşimi indiremediler, ve o haplar fln beni sersem baygin yapti üstüne ağrılar, endeksiyon fln.

Dogumdan önce kv dogumda olmak istedigni söyledi bekde tek esimi istedim ki hastanede 1 kisiden fazla kimseyi almiyolarmis hastaliktam dolayi. Neymis kv disarda beklerlmis. Bizde elbet bu dogumun nasil olucagni bilemedigmoz icin bisey drmedik annelere. Daha sonra haber ettik.

Neyse dogum oldu etti bebegim bende cok zorlu bi sürecten sonta kavustuk, ölu gibiydim üstüne deliler gibi titredim saatler boyu vucudun ilac etkisinden.
Kv daha sonra ne mesaj atti tebrik etti ne aradi ki sorun degil. Ama daha sonra ziyaretcilerde almiyolar hasthanede tek 1 kisi kalabiliuor hastanin yaninda oda esimdi. Esim bi eve gitmesi gerekti o sirada kendi annem geldi kaldi bi kac saat. Zsten hareket edemiyorum, heryerim acik, emzirme fln derken sersem gibi dolaniyorum.

Daha sonra geldi kv ziyarete koridora esimde kenfi demis daha önce bebegi almayin öpmeyin hastalik var diye geldik yuzume bakmadi bide ney kucagina almak istiyomus vs ayni Esime benziyormus fln fln. Ben selam verdim öyle selam verdi daha sonra sanki zar zor konustu. Esim tum detaylaei anlatmamis dogumla ilgili zor gecti iste daha soktayim fln dedim hemen at o dusunceleri diye gecistirdi beni. Sonra neymis aricakmisim onu nezaman eve gelirsek bisey istersek fln. Evimizde buzlugmuza bakmis biseyler yapmak icin annen yapmis doldurmus baya diue bozulur gibi bi haldeydi. Cok tuhafti gercekten hic merhamet bisey yok halbuki dogumdan önce iki gune bi surekli bebek geldimi geldimi diye bunaltiyordu. Ha birde sezeryan oldum diye böyle cok tuhaf biseymis gibi hissettirdi brni hani Sanki eksikmisim gibi. Hassasim Evet ama biliyorum saniyorki dogum sirasinsa ben onu bile isteye istemedim ki kimse bu kadar uzun bi surede istemez. Dogum sonrasida her yerim acik, kan, oturup kalkamiyorum fln 2 gun komple yatalaktim. Elbette kendi annem ve esimden baskasindan yardim alamam.
Canimla ugrasiyorum hala kizima iyi bi anne olmaya calisiyorum ama Sanki babanne-annane savasi olucak sutekli mic miv bize gelicek diye bunaldim simdiden. Ustune uyumuyorym kac gundur, enfeksiyonumu atamadim.

Birde durduk yerde ” 1 sene icinde kendi kilona dönersin” dedi sok oldum lohusa insana bumu denir????
Ksndisinden bi yardim talep etmiyorum cok sukur ihtiyacimda yok uinede geldiginde tatli dille enerjili karsilamaya calistim hastanede
Gereksiz stress yaptığını düşünüyorum, heves etmiş gelmiş ilk torunuysa heyecan duymuştur.. inatcı olması elbette rahatsız edici olabilir ama olası bi durumda yanınızda olmak istemiş bunu yapmayan çok kv var. Yapsalar ayrı dert yapmasalar ayrı kimse bişeyden memnun kalmıyor arasa aradı aramasa aramadı gelse geldi gelmese gelmedi oluyor. Kadın düşünüp dolabina bakmış hasta oldğunun toparlanman gerektiğinin farkında olmasa yapmazki. Böyle durumda annenin yanında durması en doğalı tabi ki. Ama bu düşüncelerin onu bi anne olarak görmediğinin göstergesi.. oda bir anne oda bir evlat sahibi ve eşinin annesi.. başkasının annesi olunca niye nem kapıyosunuz? Gönlünüzü bukadar karartmayın ben sadece konu sahibi için demiyorum genel olarak da yorumluyorum yanlış şeyler bunlar. Allah razı olsun anne bişey olursa ben haber ederim haberleşiriz desen şöyle teşekür ederim hoşgeldin beş gittin ah ne hoş felan deseniz mütevazilikten bayılsanız çok daha hoş olur. Bide yani bunca yorgunluğun içinde bunları nasıl niye düşünüyosun bebeğinle eşinle zaman geçirmeye bak.. bana mı tuhaf geliyo mu konular, lohusanın verdiği etkimidir, yoksa herşeydn nem mı kapıyosunuz gıcık mı oluyosunz anlamıyorum kızlar.. bu çağda herkes cimri iken size maddi manevi değer veren yanınızda duran kimseyi elinizin tersiyle itmeyin. Kaldı ki kv cocuk değil değişik muamele etmeyin onlarında duyguları var damarına basarsanız kaynanalık eder normal..

Bak bunu da yeni gördüm ne söz söylemiş ama, vah vah tüh tüh 😅

Bu bir temenni, tahmin falan. "Dön" dememiş ki nesine şok oldunuz bu kadar. Sanki küfretmiş kadın 😅
Hatta belki de " doğumda çoğu gitmiş zaten gayet iyi gorunuyorsun bı seneye de normal haline dönersin" anlamında demiştir ben mi salagim bilmiyorum ben böyle anlardım😂

kadının ettiği tek bir laf bile bana yanlış, kötü niywtli gelmedi 😂😂 lohusa psikolojisi belki ben anlayamıyorumdur, belki siz ortamda olduğunuz için bu negatif enerjiyi aldınız ama bana dümdüz siz kadının gözü üstünde kaşı var diye huylanıyorsunuz gibi geldi. istemiyorsanız söyleyin bir süre gelmesin, kırkınız çıkaba kadar en azından.

bebişim olsa, hem de bu kadar zor yollardan geçmiş olsam son düsüneceğim kv olur. bebişinize sarılın, ilgilenin. kim geldi, kim gitti çok mu önemli su an? ayrıca kucağına almak istemis ne var bunda? ayy bilmiyoğruum

Sağlıkla büyütün bebeğinizi, hayırlı olsun.

Tabii ki merkez siz olmalısınız, surat asılcak alınganlık yapılacak zaman değil.

Ama şu anlattıklarınızla karşılaşınca görmemişin bebeği olmuş diye düşünüyorum ben.

Kadın haber verin diyor, vermiyorsunuz.
Bebek oluyor öpme diyorsunuz.
Dış kapının dış mandalı muamelesi yapmışsınız.

Ne olsaydı gıcık olacaktınız bence.

Ayrıca lohusa kadına şu söylenmez bu söylenmez, hiç lohusa olmadık sanki, ne konuşulur madem bu kadınlarla?

Geçmis olsun ve gözünüz aydin saglikla büyütün bebeginizi 😇 ilk dogumumda kv ile benzer seyler yasadim pandemi dönemiydi sırf annem yanimda diye kv eltisini kendi kv sini eltisinin cocuklarini kocasini alip alip geliyordu yani kafami dinlemeye 5 dk bile yoktu kaldi ki öpme diye uyaralim cocuk beni emerken o elini tutuyor üzerime abanip bebegimi seviyordu oksuyordu benden ter bosaliyordu resmen nasil delirmemisim hayret ediyorum. Annem epilepsi hastasi atak gecirmesin arada kalmasin diye sustum icime attim cocugumun en guzel zamanlarini yasayamadim aklima geldikce hala zoruma gidiyor annem gittikten sonra sabredemedim kv ile kavga ettim 4 yili gecti hala pek görüşmüyoruz.4 ay önce ikinci cocugumu dogurdum sadece uzaktan izledi bir iki defa anneme yardim etti o kadar yaklastirmadim asla yardim istemedim karistirmadim.Mesafenizi koruyun sizi bozmak istiyorsa ondan önce davranip siz onu bozun lohusalik prenses gibi hissetmeniz gereken zaman hic kimse onu zehir etmemeli.

kadının ettiği tek bir laf bile bana yanlış, kötü niywtli gelmedi 😂😂 lohusa psikolojisi belki ben anlayamıyorumdur, belki siz ortamda olduğunuz için bu negatif enerjiyi aldınız ama bana dümdüz siz kadının gözü üstünde kaşı var diye huylanıyorsunuz gibi geldi. istemiyorsanız söyleyin bir süre gelmesin, kırkınız çıkaba kadar en azından.

bebişim olsa, hem de bu kadar zor yollardan geçmiş olsam son düsüneceğim kv olur. bebişinize sarılın, ilgilenin. kim geldi, kim gitti çok mu önemli su an? ayrıca kucağına almak istemis ne var bunda? ayy bilmiyoğruum
Anlamiyosunuz canim ben izin vermiyormusum gibi davraniyor bebege dokunmayi esim kendi söyledi halbuki virus var fln. Ben hep yine guleryuz vs gösterdim kendisine cok tskr ettim vs ama böyle kaprisli sekilde görupte selam vermeye bile Cok cok soguk davrandi, annem buzluga yrmek yapmis demesi asiri tavitliydi. Iyi niyet olabilir ama ben istemeden sezeruan oldum ve ölumden döndum bende bebegimde daha sezeryanmi oldun gibi böyle cumleler cok incitti beni. Ustune bi sene sonra anca eskisi gibi olursun diue lohusa birine o mu denir!!?? Veya dogumda yasadiklarini unut diye gecistirmesi? Moral vermek istiyosan ne iyi görumuyosun hersey iyi olucak fln seklinde insan moral verir

Kaynanan tribi ile ötede oynasın, söyle kocana mahkeme duvarı gibi olacaksa annesini göndersin gelmesin bir zahmet. Seni de öne sürmesin, karım istemiyor diye. Günah keçisine dönersin. Ölümden dönmüşsünüz hem siz hem bebek. Sen kaynanayı salla kendine sahip çık toparlanmaya bak. Rahatsız ederse de hiç ay ayıp olur deme söyle kocana kibarca kovsun evden. Şu an sana stres değil moral lazım

Anlamiyosunuz canim ben izin vermiyormusum gibi davraniyor bebege dokunmayi esim kendi söyledi halbuki virus var fln. Ben hep yine guleryuz vs gösterdim kendisine cok tskr ettim vs ama böyle kaprisli sekilde görupte selam vermeye bile Cok cok soguk davrandi, annem buzluga yrmek yapmis demesi asiri tavitliydi. Iyi niyet olabilir ama ben istemeden sezeruan oldum ve ölumden döndum bende bebegimde daha sezeryanmi oldun gibi böyle cumleler cok incitti beni. Ustune bi sene sonra anca eskisi gibi olursun diue lohusa birine o mu denir!!?? Veya dogumda yasadiklarini unut diye gecistirmesi? Moral vermek istiyosan ne iyi görumuyosun hersey iyi olucak fln seklinde insan moral verir
bana tüm bu cümleler normal geliyor ya 😂😂bende mi sorun var? gayet olumlu konusmus. bir yılda toparlarsın takma kafana, artık doğumda yasadığın kötü seyleri unut bebeğine odaklan vs bunlar bence kötü niyet barındırmıyor ki.. nasıl bir tavırla, ses tonuyla söyledi bilmiyorum tabii siz yüzyüze olduğunuz için altında başka anlamlar da yüklemiş olabilir. ama burda yazdığınızda bana normal geliyor.

kv, annen her seyi hallettiği için kendini ihtiyac duyulmuyırmus va gibi hissetmiş olabilir. bu durumda da üzülmüş olabilir ama size kötü bir dönüş yapmamış ki bu yüzden. alınmış ama hala size destek. bir ihtiyacın olursa ara beni demesi vs bunlar iyi niyet değil mi? ben mi yanlış anlıyorum? 😂

bana tüm bu cümleler normal geliyor ya 😂😂bende mi sorun var? gayet olumlu konusmus. bir yılda toparlarsın takma kafana, artık doğumda yasadığın kötü seyleri unut bebeğine odaklan vs bunlar bence kötü niyet barındırmıyor ki.. nasıl bir tavırla, ses tonuyla söyledi bilmiyorum tabii siz yüzyüze olduğunuz için altında başka anlamlar da yüklemiş olabilir. ama burda yazdığınızda bana normal geliyor.

kv, annen her seyi hallettiği için kendini ihtiyac duyulmuyırmus va gibi hissetmiş olabilir. bu durumda da üzülmüş olabilir ama size kötü bir dönüş yapmamış ki bu yüzden. alınmış ama hala size destek. bir ihtiyacın olursa ara beni demesi vs bunlar iyi niyet değil mi? ben mi yanlış anlıyorum? 😂
Bunlari tavirla surat asarak yapiyor ama ben koridora esimle bebegimle guleryuzle gittim Sanki lohusa o. Bide Emir vererek konusmalari var ” eve nezaman geliceksiniz” geldiginidde ” aricaksin” gibisinden. Cocuguma kenfi bakmak istiyor gibi bi hali var. Ustune durduk yerde kilona dönersin bi yil icinde demek ne kadar dogru? Lohusa ve ölumden dönmus birusine bunlari insan nasil söyluyor? Cocuk zsten oglunun kopyasi ben hic kimim :))

Bunlari tavirla surat asarak yapiyor ama ben koridora esimle bebegimle guleryuzle gittim Sanki lohusa o. Bide Emir vererek konusmalari var ” eve nezaman geliceksiniz” geldiginidde ” aricaksin” gibisinden. Cocuguma kenfi bakmak istiyor gibi bi hali var. Ustune durduk yerde kilona dönersin bi yil icinde demek ne kadar dogru? Lohusa ve ölumden dönmus birusine bunlari insan nasil söyluyor? Cocuk zsten oglunun kopyasi ben hic kimim :))
Nefes alışına da takılıyor musunuz?

Oğlunun çocukluğunu biliyor ona benzetiyor, sizin anneniz de size benzetsin.

Aklı olan muhabbet açmasın zaten sizinle.

bence siz su an sağlıklı düsünemiyorsunuz 🥲🥲 sakin kalıp bebeğinize odaklanın. mümkünse kv de rica edin kırkınız çıkana kadar görüşmeyin 😂

Konunun tamamını okudum, her paragrafta yinelenen "üstüm başım açık, kan, doğum 482727 saat sürdü, ağrım var" şeklindeki betimlemeleri de tekrar tekrar okudum ama samimi söylüyorum kaynana ne yapmış anlamadım. Elle tutulur hiçbir şey yapmamış gibi görünüyor.
Sonra neymis aricakmisim onu nezaman eve gelirsek bisey istersek fln.
ne kötülük var bunda?

Back
X