- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.019
- 823
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
Esimin kucagina almasini istememem ile akil hastaligim :)
Bakin eltim ve kaynim 5 senedir bizi biyerlerine takmayan insanlar..
Evlendiler ilk ayinda hamile kaldi zaten sorunlar orda basladi. Asiri bir bunalttilar bizi.. surekli ilgi istediler. Surekli gelin gelin gelin gelin. Bunaldik artik.
Hamileliginin verdigi guvenle uzerime gelen bir kayin ve elti dusunmeniz cok mu zor. Resmen hayal urunu anlatiyorum sanki burda. Evet uzuldm hamileligine ama sonra beni kendime birakmadilar ki.
İşte o saatten sonra kimsenin dediği umrunda olmayacakCikinca da laf yapacaklar. Inanin artik kaldiramiyorum. Kiskaniyo bebegimizi derler bunlar..
Ama ilk adim onemli. Cikiyorum gruptan.
valla cmm senin eltinin cocuguna kaynanan dunyalari alsa ustune dusse bu sefer de "kaynanamin ilgisinden biktim benim cocugumun cok ustune dusuyo" derdi.Kaynanamla 1000 kez konuştum. Benim cevremde anlasamadigim bir allahin kulu yokk.. bunlar 6 senedir boyleler ama son 1 senedir cok cok azittilar. Kaynim.bnm evime gelip kavgalar mi cikarmadi. Evime gelip haddini bil diyemi bagirmadi. Karisinin gaziyla uzerimemi yurumedi.
Bunlara ragmen hep esime karisma dedim. Kaynanamla konustum. Ee o da ne yapayim bunlarin huyu boyle degistiremiyorum diyor. ama onlara laf yok. Cunku ben ve esim hep yapici tarafiz. Hep bize soylenir iyi olun iyi anlasin diye. Ama onlara soyleyemezler cunku kaynim hemen bagirir. Kaynanam da eltimden korkar...!.
Bence olayin özu şu. Senelrrdir hep benim cocugum konusuldu ailede. Pinkin bebegi olsa da sunu aldak bunu alsak. Odasini biz yaptiricaz ozel okula gondrcez diye hep konusu gecti.
Eltimde hamile kalinca biz uzulmeyelim diye abarti bir sevinc gostermediler. Tbii bunlarin zoruna gitti. O yuzdn eltim bana diyorki hep senin evine geliyorlar bna gelmiyorlar.
Bence bunlarin sorunu bu..!
Aman aman uzak dur ozaman. Sende git sessiz sedasız ye yemegını cek gel hıcbırsey olmamıs gıbı davran zannımca onlar güdülmeye alışmış hep bırı pohpohlasın alttan alsın.. Hıııc muhattap olma sınırlerını yıpratmaSenelerdir anlamadilar ki zaten. Konusuyoruz 1 -2 ay sonra baska bir dertten yakiniyorlar.
Çekme canim zaman dertleriniBazi uyeler cok kafaya taktigimdan bahsetmis. Evet kafaya takiyorum cunku bir insan baska bir dertle ugrasirken baskalrinin derdini tasasini isteklerini çekemiyor. Ve benim cevremde birsuru hamile varken eltim ve kaynimin benden ve esimden destek ilgi beklemesi hosuma gitmiyor.
Dunya da onlarin etrafinda donmuyor.
Iyi de size surekli gelin demeleri onlarin hatasi degil ki sizin hataniz.. hayir gelemeyiz dersiniz gider kvalidenize nazlanir.. benim takildigim gorusmekten bu kadar kactiginiz, sizi bir yerlerine takmayan insanlara neden bu kadar kosturdunuz ki? Yanlis anlasilmasin elti degilim, eltim yok, olma ihtimali de yok.. burada herkes size empati yapmis bende daha rahat gormeniz icin karsi tarafa yapayim; esinin dogan yegenini kucagina bile almasini istemeyen eltim bana neden organik urunler getirir? Neden bebegin fotograflarini ben yokken ceker? Yanlis anlamayin ben karsi tarafta suc yok demiyorum, illa ki doldurmustur bir seyler ama gel gelelim suraya bile “olaylar hamile kalmasiyla basladi” degil “ilk aydan hamile kalmasiyla basladi” demissiniz.. bunu feci takinti yapmis haldesiniz ve cidden yardim almalisiniz.. psikoloji hamilelik sureci icin en onemli sey desem yalan olmaz..
Pink_Butterfly92 bunlar seni sinir hastası eder kendine acı ya. Had bildirme zamanı gelmiş eşinde aynı fikirdeyken susma tabi ki.
Pink_Butterfly92 arkadaş çok doğru söylemiş.
Ben de biraz sizin gibiydim. Tek fark onlar benden yardım isterlerdi. İşleri düşünce ben vardım işleri yoksa ben de yoktum onlar için. Takmıyorum diyordum, birgün fena patladım meğer hepsini içime atmışım. Benim de sebepsiz kısırlık 5. Senenin sonunda hamile kaldım. Demem o ki uzak dur. İyilik yapacağım diye paralamayın kendinizi. Kendi akrabalarınıza ya da tanımadığınız insanlara iyilik yapın. Mecbur kalmadıkça görüşmeyin. Ve asla onların hayatlarıyla ilgilenmeyin. Oraya gitmişler, bugün şunda toplanmışlar, onu almışlar şunu yapmışlar umurunuzda olmasın. Onlar sizin akrabanız değil, kafa denginizde değiller yakın olmaya çalışmayın. Becerebilirseniz kafanız rahat eder garanti ederim.
Sanirim sinir hastasi oldm zaten... bunca yapilan seye ragmen ama biz sizin icin dua ediyoruz diyorlar.
Neden üzüldün ki hamileligine? bunu karşı tarafa hissettirdiysen bu olayların tırmanış noktası olmuş olabilir eltin için.
İşte o saatten sonra kimsenin dediği umrunda olmayacak
valla cmm senin eltinin cocuguna kaynanan dunyalari alsa ustune dusse bu sefer de "kaynanamin ilgisinden biktim benim cocugumun cok ustune dusuyo" derdi.
kaynanan senden cok eltinin evine gitse "of kaynanam da her gun bende " der
yine seni kiskanirdi.kiskanc insan her turlu kiskanacak bisey olur.
6 sene sen nasil sabrettin asil.kaynanan iain yolunu bulmus ki sessiz kaliyo.oh gelini
(sen)nasilsa hep alttan aliyo idare diyo oglu da ayni.elti kayin isterlese evi basina yiksinlar sesleri cikmiyo.boyle idare etsinler ne guzel ben dis kapinin dis mandali gibi sesimi cikarmayim bunlar kdare yolunu bulmus modunda....
kaynanan sessizleri oynuyo kisacasi.cunku isine geliyo.
kardesse kardesligini bilecek.olan sana oluyo.inceldigi yerdn kopsun.
sen gec bile kalmissin 6 sene ne demek.ben olsam bi hatasinda siler atarim.
banane benim mi kardesim benim mi annem.
ogluma kaynanam sahip cikamiyosa ben mi cikcam.eltimden banane kendi ne halt ediyosa etsin.yeter ki benden uzakta dursunlar kendi kardesler istedigi zmn gorussun beni karistirmasinlar derdim.
esime de tavrimi koyardim.yahu karisinin ustune kayni yuruyo esin hic ses cikarmiyo oylece izliyo mu.
ama galiba oyle degil.esini sen durduruyosun sanirim.aman cnm sanane benim uzerime yurucek kaynim yesinler birbirini.kardesi oldugunu kayni hatirlasin bi zahmet.
sen cok munakasaya da girme derim.bunlar seni sucsuzken suclunkonumuna dusurmeye calisiyolar cunku.senin yerinde olsam tek bisey derdim.
" buraya kadar yuzlesmek icin zahmet etmissiniz gerek yoktu benim sizinle bu saatten sonra konusacak hic biseyim olamaz mubattabim degilsiniz.ha esim gorusmek ister kardesiyle bisey diyemem.ama bu saatten sonra ne meraba derim size ne yuzunuze bakarim" derdim.
kaynanan da otursun simdi dusunsun 2 oglu oldugunu.sanki sen annelerisin de alttan alican yapici olcan yok artik...
yemisim aile birligini allasen,ailenin bir kurtaricisi senmi olucan?susucaksin ne olucak her soylediklerini kabul etmis olucaksin ,hakliyken haksiz konumuna dusuceksin,hersey sut liman olsa neyse herseyde iyice tepene cikicaklar...susmak sadece insanin icindeki duygulari bastirmaktan oteye gitmek bir zaman sonra kine ve ofkeye donusur.Adabinca kendini tabikide savunucaksin ve anlamadigim sey kirki cikmamis olan bebegin nesi sevilir?bebek gununun neydeyse tamamini uyuyayark gecirir zaten minicik birsey kucagina alip hoplaticak haliniz yok heralde?ya denildigi gibi buldumcuk olmuslar,yada seni yaralamaya calisan kotu karakterde bir eltin var.Ben ne kadarda yardima ihtiyacim olsa bebek icin tedavi sureci icinde olan birinden surekli yardim beklemem.Olur ya kendini kotu hissedebilir diye...Pazar gunu lutfen susma!burada yazdigin gibi acik acik yuzune konus ve mesafe koy su kadinla iyi niyetli bir kadin olsa yine idare edilebilir ama onceki konularindan da hatirliyorum cok fesat biri.
Pink_Butterfly92
cnm bu arada cocuk istemen ve icten ice kiskanman ya da imrenmen cok normal.
ben de 3.5 yil cocuk sahibi olmadim.kimsenin bebegini kucagima alip sevmedim bak nazari degicek simdi demesnler diye.bi cok topluluga girmedim surekli hamilemisin diye soru sorulmasindan biktigim icin.
bu konuda seni sen ve senin gibiler anlar...
eminim eltin seni kiskandirmak icin hatta yaninda daha cok sevmeye kalkmistir bebegini....boyle tipleri bilirim ben..zaten gelip sevmiyosunuz bebegi demelerinde var bi manyaklik.anlasana kadin cocuk istiyo nasil gelip sevsin.ben bebek gormek istemiyodum sevmeyi birak...
bi insanin damarina basmayi cok severler bu tipler..
bak simdi ben hamileyim kimse sormuyo halimi hatirimi...
sana birincisi cocuk icin ilk tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle seni uzen insanlardan uzak durmalisin.stresle o kadar orantili ki bebek sahibi olmak.benkm ve esimin hic bi sorunumuz yoktu.adet gecikmelerim vardi klomenle cozuldu bitti prolaktinim vardi ilac kullandim bitti.ama hala olmuyordu 2 catlatma 3 asilama oldum tutmadi.ya Allah im neden diyordum herseyi yapiyoruz neden olmuyo.stres stres diyo herkes ama elimde degil diyordum..
taki derslerime yogunlastim artik napiyim Rabbimin vardir bi bildigi dedim saldım kendimi gereksizlerle konusmadim iclerine girmedim....
emin ol beni uzecek olan insanlara senin gibi sabretseysim bu sefer olan bana olurdu....
kesinlikle bebek icin psikolojik sagligin icin eltindem kaynindan uzak dur.küs konusma.cocuklarini da sevme.bana yanasmaya calisiyo der.cocugma nazar degdircek der...sevmesen de kiskaniyo der desin...cunku her halukarda diyecek.birak esin yigenini sevsin kucagina alsin opsun.sen icinden dua et.sakin kiskanmamaya calis bu durumu esin sana göz olur.
nacizane bi diger tavsiyem.kafani 0 ladiktan bunlarla arana mesafe koyduktan sonra sogan suyu ic.ve yumurtlamagunun 3 gun oncesi yumurtlama gunu ve yumurtlama gununun 3 gun sonrasi iliski olsun esinle.ozellikle sabahlari.bi cok topik var bakmissindir eminim ama ben kendi yaptiklarimi soylemek istedim senjnle ayni duygulari yasadigim icin anlayabiliyorum.
benim eltim yok ama esimin bi cok akrabasi var bos konusan ben de onlardan siyrildim iyi yaptim
sen aile baglarni dusunecek son kisisin kaynanan dusunsun aile baglarini buyuk olan o sen degilsin.
bunlari dusunmen bile cok sacma.sen kendinj esini dusun kaynini birak kaynanan dusunsun bi zahmet.
ben zaten en buyuk hatayi kaynananda buluyorum.orta yolu bulmuyo sizin bulmanizi istiyo.
Aman aman uzak dur ozaman. Sende git sessiz sedasız ye yemegını cek gel hıcbırsey olmamıs gıbı davran zannımca onlar güdülmeye alışmış hep bırı pohpohlasın alttan alsın.. Hıııc muhattap olma sınırlerını yıpratma
Öyle eltinin cocugunu bırak sevmeyi elime bıle almam !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?