Yüzleşmeye geeleceklermiş...

Neden üzüldün ki hamileligine? bunu karşı tarafa hissettirdiysen bu olayların tırmanış noktası olmuş olabilir eltin için.

valla cmm senin eltinin cocuguna kaynanan dunyalari alsa ustune dusse bu sefer de "kaynanamin ilgisinden biktim benim cocugumun cok ustune dusuyo" derdi.
kaynanan senden cok eltinin evine gitse "of kaynanam da her gun bende " der
yine seni kiskanirdi.kiskanc insan her turlu kiskanacak bisey olur.
6 sene sen nasil sabrettin asil.kaynanan iain yolunu bulmus ki sessiz kaliyo.oh gelini
(sen)nasilsa hep alttan aliyo idare diyo oglu da ayni.elti kayin isterlese evi basina yiksinlar sesleri cikmiyo.boyle idare etsinler ne guzel ben dis kapinin dis mandali gibi sesimi cikarmayim bunlar kdare yolunu bulmus modunda....
kaynanan sessizleri oynuyo kisacasi.cunku isine geliyo.
kardesse kardesligini bilecek.olan sana oluyo.inceldigi yerdn kopsun.
sen gec bile kalmissin 6 sene ne demek.ben olsam bi hatasinda siler atarim.
banane benim mi kardesim benim mi annem.
ogluma kaynanam sahip cikamiyosa ben mi cikcam.eltimden banane kendi ne halt ediyosa etsin.yeter ki benden uzakta dursunlar kendi kardesler istedigi zmn gorussun beni karistirmasinlar derdim.
esime de tavrimi koyardim.yahu karisinin ustune kayni yuruyo esin hic ses cikarmiyo oylece izliyo mu.
ama galiba oyle degil.esini sen durduruyosun sanirim.aman cnm sanane benim uzerime yurucek kaynim yesinler birbirini.kardesi oldugunu kayni hatirlasin bi zahmet.
sen cok munakasaya da girme derim.bunlar seni sucsuzken suclunkonumuna dusurmeye calisiyolar cunku.senin yerinde olsam tek bisey derdim.
" buraya kadar yuzlesmek icin zahmet etmissiniz gerek yoktu benim sizinle bu saatten sonra konusacak hic biseyim olamaz mubattabim degilsiniz.ha esim gorusmek ister kardesiyle bisey diyemem.ama bu saatten sonra ne meraba derim size ne yuzunuze bakarim" derdim.
kaynanan da otursun simdi dusunsun 2 oglu oldugunu.sanki sen annelerisin de alttan alican yapici olcan yok artik...

yemisim aile birligini allasen,ailenin bir kurtaricisi senmi olucan?susucaksin ne olucak her soylediklerini kabul etmis olucaksin ,hakliyken haksiz konumuna dusuceksin,hersey sut liman olsa neyse herseyde iyice tepene cikicaklar...susmak sadece insanin icindeki duygulari bastirmaktan oteye gitmek bir zaman sonra kine ve ofkeye donusur.Adabinca kendini tabikide savunucaksin ve anlamadigim sey kirki cikmamis olan bebegin nesi sevilir?bebek gununun neydeyse tamamini uyuyayark gecirir zaten minicik birsey kucagina alip hoplaticak haliniz yok heralde?ya denildigi gibi buldumcuk olmuslar,yada seni yaralamaya calisan kotu karakterde bir eltin var.Ben ne kadarda yardima ihtiyacim olsa bebek icin tedavi sureci icinde olan birinden surekli yardim beklemem.Olur ya kendini kotu hissedebilir diye...Pazar gunu lutfen susma!burada yazdigin gibi acik acik yuzune konus ve mesafe koy su kadinla iyi niyetli bir kadin olsa yine idare edilebilir ama onceki konularindan da hatirliyorum cok fesat biri.

Pink_Butterfly92
cnm bu arada cocuk istemen ve icten ice kiskanman ya da imrenmen cok normal.
ben de 3.5 yil cocuk sahibi olmadim.kimsenin bebegini kucagima alip sevmedim bak nazari degicek simdi demesnler diye.bi cok topluluga girmedim surekli hamilemisin diye soru sorulmasindan biktigim icin.
bu konuda seni sen ve senin gibiler anlar...
eminim eltin seni kiskandirmak icin hatta yaninda daha cok sevmeye kalkmistir bebegini....boyle tipleri bilirim ben..zaten gelip sevmiyosunuz bebegi demelerinde var bi manyaklik.anlasana kadin cocuk istiyo nasil gelip sevsin.ben bebek gormek istemiyodum sevmeyi birak...
bi insanin damarina basmayi cok severler bu tipler..
bak simdi ben hamileyim kimse sormuyo halimi hatirimi...
sana birincisi cocuk icin ilk tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle seni uzen insanlardan uzak durmalisin.stresle o kadar orantili ki bebek sahibi olmak.benkm ve esimin hic bi sorunumuz yoktu.adet gecikmelerim vardi klomenle cozuldu bitti prolaktinim vardi ilac kullandim bitti.ama hala olmuyordu 2 catlatma 3 asilama oldum tutmadi.ya Allah im neden diyordum herseyi yapiyoruz neden olmuyo.stres stres diyo herkes ama elimde degil diyordum..
taki derslerime yogunlastim artik napiyim Rabbimin vardir bi bildigi dedim saldım kendimi gereksizlerle konusmadim iclerine girmedim....
emin ol beni uzecek olan insanlara senin gibi sabretseysim bu sefer olan bana olurdu....
kesinlikle bebek icin psikolojik sagligin icin eltindem kaynindan uzak dur.küs konusma.cocuklarini da sevme.bana yanasmaya calisiyo der.cocugma nazar degdircek der...sevmesen de kiskaniyo der desin...cunku her halukarda diyecek.birak esin yigenini sevsin kucagina alsin opsun.sen icinden dua et.sakin kiskanmamaya calis bu durumu esin sana göz olur.
nacizane bi diger tavsiyem.kafani 0 ladiktan bunlarla arana mesafe koyduktan sonra sogan suyu ic.ve yumurtlamagunun 3 gun oncesi yumurtlama gunu ve yumurtlama gununun 3 gun sonrasi iliski olsun esinle.ozellikle sabahlari.bi cok topik var bakmissindir eminim ama ben kendi yaptiklarimi soylemek istedim senjnle ayni duygulari yasadigim icin anlayabiliyorum.
benim eltim yok ama esimin bi cok akrabasi var bos konusan ben de onlardan siyrildim iyi yaptim
sen aile baglarni dusunecek son kisisin kaynanan dusunsun aile baglarini buyuk olan o sen degilsin.
bunlari dusunmen bile cok sacma.sen kendinj esini dusun kaynini birak kaynanan dusunsun bi zahmet.
ben zaten en buyuk hatayi kaynananda buluyorum.orta yolu bulmuyo sizin bulmanizi istiyo.

Senelerdir anlamadilar ki zaten. Konusuyoruz 1 -2 ay sonra baska bir dertten yakiniyorlar.
Aman aman uzak dur ozaman. Sende git sessiz sedasız ye yemegını cek gel hıcbırsey olmamıs gıbı davran zannımca onlar güdülmeye alışmış hep bırı pohpohlasın alttan alsın.. Hıııc muhattap olma sınırlerını yıpratma

Çekme canim zaman dertlerini

Bakin empati kurma yetenegim cok gelişmistir. Burda ki tum konulari empati kurarak cevaplarim. Size anlatmak istedigim şey şu.. ilk hastanede kucagina almasini istememedim. Ertesi gun aldi kucagina esim. Bunu da senelerdir cocugu olmayanlar anlar.

2.si de şu. Evlendiler ilk ayinda bikac kez gittik. Daha sonra eltim hamile kaldi okey buraya kadar sorun yok. Ama hamile kalir kalmaz benimle ilgilenmiyorlar, torunlarini sevmiyolar , gelip gitmiyorsunuz, cocugun besigini siz alin demeler ve en onemlisi infertilite ameliyati oldugum gun evime gelip eltimin bebegime oda yapmicam pink , senin hollandada tanidigin vardi bebek arabasi istermisin gondersinler ( daha hamileligin 4.haftasinda) demeler. Ve hamileligin 3.ayinda kaynimin benim yanima gelip sizin yuzunuden karimla kavga ediyrum sizin cocugunuz olmuyor diye mutlulugumuzu yasamayalimmi benim karimin pskilojisi bozuk agliyor hergun evde pink bizi yemege cagirda karimin psikolojisi duzelsin diyen kaynim...

Bunlarin hepsi bu 1 senede oldu. Yani anlatmak istedigim sey size bu...

5 senedir tedavi goruyoruz umurlarinda degil. Hamile kaldigindan beri hem destek olmayip hemde kostek olmalaridan bahsediyorum ben. Bunun akil hastaligimla alakasi da yok. Cocugu olmayan her tedavi surrcindeki insan bu davranislarindan öturu bozulabilir

Hamile kalmasiyla basladi cunku senelerdir yzune bakmayan insanlar hamile kalinca yzuune bakmaya basladilar. O da herkese kok sökturdu... cunku torun doguruyor. Bunlar benim degil kaynanamin kayinbabamin dusunceleri. Cunku onlarada hamilr kaldigindan bugune yapmadigini birakmadi.

Onlari dinliyoruz mesela diyoruz ki biz ne kadar adi insanlarmişiz. Diyorlarki ama biz sizin icin dua ediyoruz siz bize gelmiyorsunuz. Biz artniyetli degiliz siz artniyetlisiniz diyorlar.

Sanirim sinir hastasi oldm zaten... bunca yapilan seye ragmen ama biz sizin icin dua ediyoruz diyorlar.

Keske kendilerine dua etse boyle insanlar. Cahilin sizi anlamasini beklemeyin siz sustukca cahil iyice azitiyor tecrubeyle sabittir.

Neden üzüldün ki hamileligine? bunu karşı tarafa hissettirdiysen bu olayların tırmanış noktası olmuş olabilir eltin için.

Hayir hissettirmedim. Ama kayinvalidem pinkin yaninda cok bahsetme üzülür demiş. Eltimde gece gunduz kocasiyla kavga etmis annen bana bunu nasil soyler diye. Kaynimda geldi neden karimin pskilojisini bozuyorsunuz olmiuyorsa olmuyor biz mutlulugumuzu yasamayalimmi dedi.

Hatta sonra eltim geldi. Onunla da konustuk. Hersey halledildi. Saatlerce konustu dinledim teselli ettim kendisini haberim yoktu dedim. Ama icime oturdu.

Sonra da bana " x (kaynim) sordu ne yaptilar acaba diye" dedi. Agzimi actim daha " tedavi surecindey... " diye. Sozumu kesti " bende banane onumu sorcam " dedim dedi. Sustum. Benim derdimi birgun dinlemeyen insan... 5 dakikasina bile tahammulu yok.

Cok guzel anlatmissin tam olarak oyle. Mesela ben eltimi gormemisim selam vermemisim 2 gun sonra kaynim " x e neden selam vermiyorsun ne derdin var onunla " der. Karisida izler ve mutlu olur. Ama ben esime sus tamam karisma bosver sonra pink yuzunden kardeslerin arasi bozuldu derler derim onu ben durdururum zaten bu yuzden bu haldeyiz. Bi ara kaynimla kayinbabam kavga ediyorlardi kaynim kayinbabama sandalye firlatti sinirden gorseniz nasil ortam cehennem gbi... sonra sakinlessin diye balkona cikardilar. Eltimde kaynimin yanina gecti. Tam disari yanlarina cikacam eltim kaynima " askim babanin uzerine ne guzel attin sandalyeyi adam nasil korktu " dedi gulerek. Ve kaynimda güldu. Ama bunlar onlar icin sorun degil. Bizde kaynanamgili asla kirmayan tarafiz.

Bizi kirip uzen şey de bu herkes itina gosterirken onlarin bizi dibe vurmasi. Ama en ufak seyde derler ki ama biz sizin icin hep dua ediyoruz. Siz cok artniyetlisiniz. Hep bizi yanlis anliyorsunuz.

Bir arkadasim var hamileydi. Gülüsup konuusuyoruz. Tup bebk yaptiracaktin ne oldu dedi. Bende dedim suan maddi durumummuz iyi degil seneye bakacaz duruma gore. Bana dediki. " pink kenarda birikmis 10 binim var lutfn hemen cvp verme biraz düsün ben senin ve esinin anne baba duygusunu tadmasini cok istiyorum beni kirma al bu parayi gdin yaptirin.

Yemin ederim dunyada hersey o an durdu. Ve ben arkadasima sadece sarilip agladim....

Evet belki bazi seyler para degil. Ama insan biz sizin icin dua ediyoruz derken biyerden de canini yakiyorsa ben o insandan suphe duyarim.

Dogumdan once konu acmistim esimin ilk gun bebgi kucagina almamasini istemem sacmami gibisinden. Sacma diyende sacma degil diyende oldu. O gun esim kucagina almadi. Cok korkuyordum kiskanirim diye. Ama cok sukur kiskanmadim esimde kucagina aldiginda gulumsedim hep cok yakisiyor kucagina. Allahim bizede nasip et dedim sadece. O duygularimin hicbiri olmadi. Eger kucagima almasaydm gulerek bakmasaydm kiskansaydm. Haklilar derdim belkide. Ama degiller cunku yaptim sevdim kucagima aldim kiskanmadm...!

Esimin ailesi beni sever bende onlari. Kaynim birgun dediki seni daha cok seviyorlar. Kaynimda oyle dikkatli bir insan degil. Ici temiz saf yani o zamanlar oyle saniyordum. Eltimde ayni sekilde. Ben beni yaralayacaklari biyer buldular ondan uzerime geliyorlar diye dusunuyorum cunku bugune kadar ne yaptilarsa bozulmadim. Aksine hep daha mutlu oldum
Esimle olsun , aileyle iyi anlasmam olsun. O da bunlari cekemiyor biliyorum ama ben yinede hep kendisine diyorum ki yanlis anliyorsun senide seviyorlar tabiki diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…