- 17 Eylül 2018
- 192
- 173
- 18
- 68
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
- #261
Keske kapansa onlarda o kafa yapısı varken daha çok şeylerle sizin kafanızı ağrıtırlar onun için kimse çağırdı diy e değil canınız isterse gidin emrivaki yaparlarsa yapsınlar siz bildiğinizi okuyun ama kırıcı olmadan müsait değiliz rahatsizim İŞİMİZ var vs ...Tek yapacagi sey yapmayin oglum diyecek. Benim esim tamam anne sen uzulme diyecek. Kaynim sen karisma anne dicek... olay hep boyle kapanmistir.
Kaynında Eltinde aynı kafa yapısı var kendileri kuruyor kendileri oynuyor bunların karı koca başka işlerimi yok sizinle uğraşmaktan başka gitsen suç gitmesen bebekle lgilensen suç lgilemesende suç ....iyice suyunu çıkartmışlar
Keske kapansa onlarda o kafa yapısı varken daha çok şeylerle sizin kafanızı ağrıtırlar onun için kimse çağırdı diy e değil canınız isterse gidin emrivaki yaparlarsa yapsınlar siz bildiğinizi okuyun ama kırıcı olmadan müsait değiliz rahatsizim İŞİMİZ var vs ...
Sindirememiş fazla iyiliğiniz altında ezilmiş aslında tepkisinde böyle göstermiş meğer ne çok kıskanıyormuş sizi farkına vardıysanızAynen oyle. Ben hamilelere karsi hassasim yani genelde uzulmesinlrr mutlu olsunlar diye elimden geleni yaparim. Bende uzerine düsünce kendini baya kaybetti
İyide laf sokacak malzemeleri bile yok ellerinde gidersiniz laf eder gitmezsiniz laf sokacak iyiymiş gitmeyin en rahatı doysunlar birbirleriyle kafanız rahat eder bakalım siz gıtmezsenız kime saracaklar aslında seni ne üzüyorsa söyleyin bu ve bunlardan dolayı kendimi dışlanmış yada hakkımızı yenmiş görüyoruz söylemezseniz onlarda devam ederler bu tür hareketlerineIste laf sokmasalar. Ben dayanamiyorum biri bana laf sokunca... cok sinirleniyorum geriliyorum ya agzima geleni soylemek istiyorum. Gitmicez gelmicez oh rahatiz.
benim bildigim deKıskançlık değildir bu yaşanılan ( gıpta etmek yada imrenmek benimde olsun )kıskançlık ondada olmasın bir nevi hasedlik kötü huy böyle bir huyu olduğunu sanmıyorum konu sahibinin kıskanç hased bırı olsaydı hiçbir iyiliği dokunmazdı kıskançlık ve özenme gıpta imrenmek kötü değildir Allah'ım özenen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin amin
kaynim cok pasifmis eltin iyice avcuna almis kocasini.ama kayninda da icinde fesatlik fitnelik varmis demekki ki insan babasina kardesine bunlari yapamaz kim ne derse desin.Dengesiz insanlar. 3-4 sene oncesine kadar kaynim boyle bir insan degildi. Kimseye zarari yoktu otururdu susardi. Benimle gelir dertlesirdi. Ne babasina ne baskasina saygisizligi olmazdi. Dunyanin en mulayim insani diyebilirim. Sesini yukselltigini hatirlamam. Ama eltim hep ayniydi. Beni arardi. Biz evlencektik siz bizim hakkimizi elimizden aldiniz diye baslardi söylenmeye... Bi ara namusuma kadar getirdi lafi.
Ama sonra kaynima bisey oldu. Ailesine dusman oldu. Bana abisine.. isin garip yanida asla evlenmicem bununla bu benim omrumu curutuyo sevmiyorum nefret ediyorum , dırdır konusuyo surekli sizinkiler söyle sizinkiler böyle sizi kotuluyo bana dedigi kizla evlendi... ve olanlar ortada. Sevmiyorum dedigi kiz icin kac kere benimle kavga etti abisiyle babasiyla..
iste eltin demekki senin yapici tarafini kiskaniyo eltine gore sen kaynananlarin biricik gelinisin bunu yediremiyo.Belkide bu bizim sinavimizdi esimle. Bakmayin anlatmadigim cok sey var burda. Ķac gece uykusuz kalip kavga ettiklerinde baristirmaya calisanda benim. Tam ayrildiklari zaman kaynanamin bana " kzm duzelt aralarini sana guveniyorm " deyip yanlarina gidip aralarini yapan baristiranda benim...
Ama dikkatimi ceken birsey varki o konusmalardan birinde kaynim eltime " bak bu kiz bizim icin cabaliyo iyiligimiziii dusunuyo sende kurtul artik su psikolojiden " demisti..
Ne bu velihat mı doğurdu?Şehzade mi?Görümcem doğurdu,hastaneye gittim.Cıkınca evine gttim takı mı taktım.Bide mevlüte gittim.Yeter yani.Niye okadr sık gittiniz ben en cok ona takıldım:)Iyi geceler kizlar eski konularimdan bilenler bilir. Sorunlu eltim ve kaynim var. Kendileri asiri yuzsuz , emrivaki seven ve bencil insanlar. Isteyen konularimi okuyabilir.
Başliktan okudugunuz gibi yuzleşmeye geleceklermiş..
En son ki olaydan yuzlesmeye gelme sebeplerini kisaca siralamak gerekirse..
- Eltim dogum yapti ilk gun gittim yemegini yaptim evime dondum ertesi gun tekrar gittik... ( dogum yorgunlugundan oldugunu sandigim bir sekilde hic yuzume bakmadi)
- Dogumun ikinci gununde akliniza gelebilecek butun sut yapici gidalari en dogalindan aldim goturdum tesk etmedi. Yine dogum yorgunlugudur diye dusundum.
- Bebegi sarilik gecirdi uzun ve anlamli bir mesaj attim. ( Güclu ol bebegin iyilesecek herkesin basina gelebilr sen yeterki iyi ol. Birsey lazim olursa ben burdayim.. vs )
Cevap vermedi.
-2 gun sonra işi düştü ve mesaj atti benden bisey istedi kalktim gittim aldim evine goturdum..
- Biraz ara verdik gidemedik kaynim aradi niye gelmiyorsunuz dedi.. yine gittik..
- Grubumuz var ordn hergun bebegin fotograflarini attilar ve cvp vermedigimiz icin laf soktular...
- Eşim bebegi kucagina aldiginda 3 kez bana eltimin ters ters baktigini farkettim anlam veremedim..
- Çok fena hasta oldum hastanede yattim. Sadece kaynim arayip gecmis olsun dedi.
- Hastaligim gecmemisken kaynim arayip " annemlerdeyiz bi zahmet gelinde bebegi sevin ille soylememiz mi lazim , siz akil edemiyormusunuz dedi " yine eyvallah gitmedik. Zaten ondan sonra hic gitmedik. Eltimle karsilastigimizdada hic konuşmadik..
- En son ki olay herkes bahcedeydi yemek yiyordu birtek eltim salonu gorebiliyordu.. Salona gecip bebegin fotosunu cekip esime attim. Amcasi bak diye...
Aksamina kaynim beni aradi bugun bebegin fotosunu cekmissin diye.. Hicbirsey anlamadim ne dusundukleri hakkinda bi bilgim de yok... !
Ve iki gun once kaynim sizin derdiniz ney diyerek esime size gelecez herseyi konuscaz yeter artik demis. Ve bize gelecekler..
Sormak istedigim soru şu... Hala aile birligi bozulmasin bosver deyip yapicı mi olayim ?
Yoksa s*cayim aile birligine deyip komple arayimi bozayim.?
Not: Pazar gunu kaynanamgilde cok cok onemli bir aile yemegi var.
Kayinvalideme anlattim lutfen araniz bozulmasin dedi. Bende dedim ki anne ikiside senin oglun diye boyle yapiyorsun disardan duyanlar siz yapici olun araniz bozulmasin demez dedim. Ne dusunuyorsunuz. ?
Allah şifasını versin o zamanBen de sorunlari oldugunu düsünüyorum.
Büyü neyin yapmış olabilirler mi kaynına bu kadar mı uzaklaşır öz ailesine düşman oldu yazmışsınız ? Bi baktırın işin ilmini bilen Âlim hocalara Kv baktırsın yazık yaDengesiz insanlar. 3-4 sene oncesine kadar kaynim boyle bir insan degildi. Kimseye zarari yoktu otururdu susardi. Benimle gelir dertlesirdi. Ne babasina ne baskasina saygisizligi olmazdi. Dunyanin en mulayim insani diyebilirim. Sesini yukselltigini hatirlamam. Ama eltim hep ayniydi. Beni arardi. Biz evlencektik siz bizim hakkimizi elimizden aldiniz diye baslardi söylenmeye... Bi ara namusuma kadar getirdi lafi.
Ama sonra kaynima bisey oldu. Ailesine dusman oldu. Bana abisine.. isin garip yanida asla evlenmicem bununla bu benim omrumu curutuyo sevmiyorum nefret ediyorum , dırdır konusuyo surekli sizinkiler söyle sizinkiler böyle sizi kotuluyo bana dedigi kizla evlendi... ve olanlar ortada. Sevmiyorum dedigi kiz icin kac kere benimle kavga etti abisiyle babasiyla..
ah o patavatsiz insanlar hep dibimizdeler malesefBaslarim boyle eltinin izdirabina. Bir kere onlarin size karsi hassas olmalari lazim anladigim kadarıyla cocuk hasreti çekiyorsunuz. Rabbim tez zaman sizinde kucaginizi doldurur insallah.
Benimde 5. Senem cok hasret cektik, cok bekledik, cok agladim simdi hamileyim ancak kimsenin yaninda muhabbetini bile yapmıyorum çünkü oyle bir hassas konu ki konustugumda birisini uzer miyim diye dusunuyorum.
Ilk hamileligim dusukle sonuclandiktan kisa bir sure sonra calisan kadin olmakla ilgili konusuyorduk kayinvalidem gorumcem ben. Gorumcem ve beb ogretmeniz ama o hic bir zaman calismayi tercih etmedi. Kayinvalidem kizina "bak Bolsekerli ne guzel çalışıyor sende calisabilirsin" dedi ve gorumcemin cevabı "ben en güzel meslegi yapıyorum anneyim" oldu. O an kalbim nasil sıkıştı. Nasil ölmek istedim anlatamam. Günlerce agladim. Bu yasadigim sikintilardan sadece biriydi. Ne yazikki toplumumuzda doğurmayi cok matah bir sey zanneden insanlar bir hayli fazla. Kaprisleri, kibirleri bitmiyor. Evlat sahibi olmamak kadar olmakta bir imtihan ama bunun farkinda degiller.
Kimse bu konuda sizi haksız gormemeli. Cocuk sahibi olan anneler ya da lohusalar ne kadar hassas ise evlat sahibi olmayi bekleyen anneler bin kat daha hassas. O yuzden daha dikkatli olmak zorundalar.
Icinden nasil geliyorsa oyle konus gitsin.
Aynen böyle demelisin,tecrübeyle sabittir ki ne kadar "ince"davranırsan oradan kırılıyorsun.Siz onlara "akraba"olarak lazım değilseniz,onlarda size lazım değil.İnsan çabalıyor,ilişkileri insaniyetle sürdürmek istiyor ama o iş tek taraflı mümkün değil.Bazen "Eeeh yettiniz"demek gerekiyor,kv öyle der elbette, ele güne karşı "birlik"görüntüsü vermek en ulvi amaçları.Fakat bunu samimiyetlere isteseler gözlerinin önünde dönen dolapları da görürlerdi.Tek tarafli anlatmissiniz derken ? Kaynimla eltimi de cagirayim birde onlardan dinleyin isterseniz.
Eşim zaten bu konulardan ve yapilanlardan ötüru kardesine tepkili. Benim birsey dememe gerek yok yani. Sadece yapici mi olayim yoksa yikici mi diyorum. Yani " madem bunu boyle dusunuyorsunuz gorusmeyin bizimle " gibi diyorum.
Nedense öyle iyi anladım ki sizi.Öyle deyince"Niye,tek doğuran senmisin,dünyayı dolduran milyarlarca insan gökten mi yağdı"demek var aslında,köpeksiz köy bulmuşlar değneksiz geziyorlar,hakettikleri cevabı alsalar çabuk kapatırlar çeneleriniah o patavatsiz insanlar hep dibimizdeler malesef
benim de bi arkadasim dogum yapti hayirli olsun cnm falan dedim "masallah de " dedi
sanki ben demicem yazmaya devam ediyordum oysa ki.benim de bu cok zoruma gitmisti.
ve bana surekli hamilemisin diye soranlar simdi hal hatir sormaz oldu pis meraklilar bebek dogunca gelirler artik meraktan.
ay ne cok insandan nefret ettim bu asamada ben
mahsus insanin bam teline dokunuyor bazilari.
Yıkan konu sahibi mi olur sizce,bardağı taşıran son damla mıdır?Ya dolduranlara ne demeli?Karışma hakki yok demedim zaten. Ama kendisinin kurmadigi ailenin bağlarını yıkmaya da kismenin hakkı yok.
Bazen yetişkinler görürlerde görmezden gelmek işlerine gelir olaylar büyür giderAynen böyle demelisin,tecrübeyle sabittir ki ne kadar "ince"davranırsan oradan kırılıyorsun.Siz onlara "akraba"olarak lazım değilseniz,onlarda size lazım değil.İnsan çabalıyor,ilişkileri insaniyetle sürdürmek istiyor ama o iş tek taraflı mümkün değil.Bazen "Eeeh yettiniz"demek gerekiyor,kv öyle der elbette, ele güne karşı "birlik"görüntüsü vermek en ulvi amaçları.Fakat bunu samimiyetlere isteseler gözlerinin önünde dönen dolapları da görürlerdi.
Evet,altta kalanın da canı çıkar sayelerinde,ya da maymun gözünü açar,oyunun farkına varır,ne garip ki ondan sonra değer görür,kendini ezdiren hiçkimsenin gözünde saygıyı haketmezBazen yetişkinler görürlerde görmezden gelmek işlerine gelir olaylar büyür gider
İyide laf sokacak malzemeleri bile yok ellerinde gidersiniz laf eder gitmezsiniz laf sokacak iyiymiş gitmeyin en rahatı doysunlar birbirleriyle kafanız rahat eder bakalım siz gıtmezsenız kime saracaklar aslında seni ne üzüyorsa söyleyin bu ve bunlardan dolayı kendimi dışlanmış yada hakkımızı yenmiş görüyoruz söylemezseniz onlarda devam ederler bu tür hareketlerine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?