Yüz hafızası ve takıntı.

Bendeki obsesyon şarkılarla oluyor. Aklıma gelen bir melodinin hangi şarkı olduğunu saatlerce, günlerce hatta haftalarca düşünüyorum. Ama seninki gibi kendimi soyutlayıp değil, işleri yaparken beynim sürekli onu arıyor hissediyorum. Arada bu şarkı mı? diye soruyor araştırıyoruz değilse tekrar devam.
Geçen ay çocuklukta dinlediğim bi şarkı takıldı aklıma here comes the hotsteppermış. 15 gün sonra ismini bulabildim. Ama arama geçmişim rezalet içinde kaldı. Staperlar, striptizciler her şeyi yazdığım için.. Burada konu açılıyor ya eşim bunları aramış diye aklıma da geldi, dedim benim kocam da konu açacak, karım ne işler peşinde diye..
Bende rahatsız oluyorum bu olaydan ama buluncaki mutluluğum için aynen devam ediyorum. Bulduğumda her yerden weee are the champiions my frieeeeend dıı dııt diye baslar çalıyor beynimde

Ben buna nedense çok güldüm, şaka gibi böyle olması

Yalnız değilsinn.. Sende yüz ben de isim takıntısı var.. Kaç yıl önce olursa olsun aklıma bi anda bi konuşma gelir, bi yüz gelir en alakasız zamanlar da olur tabi bu ondan sonra düşün dur kimdi bu ya diye hayır bulmadan da asla bırakmam
Bizdeki de böyle bi dert amaaan iyi yönünden bak kız nasıl zekiyiz taş gibi hafızamız var

Benimde yer yön hafızam sıfır gittiğim yere her gün gitsemde tekrar tekrar sormak zorunda kalıyorum. Kesin gözüme kestirdiğim bir yer olmadan bulamıyorum bir süre gitmesem yine kaybolabiliyorum ama buna çevrem alıştı artık. Bir telefonla yer bildirimi alıyorum ya da sora sora Bağdat bulunur mottosunda yaşıyorum.
Benimde koku takıntım var. Sanırım beyin bi eksiği bir başka şeyle dolduruyor. Yüzleri unutsam da kokuyu unutamıyorum o kisiyle konusurken kokunun adını hatirlamaya çalışıyorum bazen yanıma oturan birine 'ya kusura bakmayın parfümün adı neydi diye pat diye soruyorum. Kendime engel olamıyorum çünkü ogrenmezsem sürekli düşünürüm. Bulamadığım ve hala aklıma gelen kokular var misal.
Alacağım diye değil daha önce o kokuyu duydum ama adını unuttum diye oluyor bu. Yeni kokularda olmuyor.
Ama ben kendimi kötü hissetmiyorum bunu yaşarken herkesin kendine göre bir özelliği var, kalıcı hafızası var böyle bakmak lazım. Sadece yer yön bulamadığımda azıcık üzülüyorum yine mi ya diye

Yazılanlardan çıkardığım sonuç, hafızanın bir kısmını normalden iyi kullanabilen şahıslar diğer alanda vasat oluyor demek ki. Hepsi ortalama çalışıyorsa sıkıntı yok.

Disleksi ile benzer yönlerin olması çok ilginç :) ben bir ara kalabalık ve birden fazla ses olan yerlerde duyamıyor ve anlamıyor olmamı gelişimsel bir bozukluğum mu var acaba diye yorumlamıştım. Hala aynıyım, müzik açıkken biri bir şey derse anlamıyorum. Yanımda iki kişi konuşurken bir diğeri bana bir şey derse anlamıyorum. Sağır diyorlar bana

Yon bulma benimde kotu.
İsim hafızam yok.
biri bana ben Sevda dediyse benim beyin onu gizem algılıyomus gibi asla sevda diyemiyorum.
hep gizem diyesim geliyor bu cok garip bişey
Unutkan ve dagınık olsamda birşeyi koyduğum yeri asla unutmam
Bişeyi bulamadıysam eğer yandım demektir yorulana kadar arar dokerim her yeri
Buda benim takıntım bulamadığım zaman gunlerce ahhh nerede diye kukumav kuşu gibi düşünebiliyorum

Ikız galıba ya haftaya bellı olacakmıs tam olarak. Bıtane oglum var 5aylık.dertlerımı kapıstıralım sımdı
Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin. Ben çok severim ikiz bebekleri. Hele ki tek yumurta ikizi kızlarsa bayılırım

Konudan alakasız olacak ama görümce ne oldu

Görüşmüyoruz kendisiyle o günden beri. Ne ölüme ne dirime dedi ve geri çekildi hanımağa ahsjsjs. Valla iyi böyle benim için sıkıntı yok. Kapıma bir gün ipe ile geleceksin adlı nadide parçayı gönderiyorum kendisine ahsjsjke. Allah kahretmesin bu şarkı niye aklıma geldi ki şimdi.

"Ben bunu nerde gördüm" olayı bende de var. Eskiden daha rahat hatırlardım hafızam iyiydi ama cocuklardan sonra ben de hafıza falan kalmadı

Zaten çocuklara bakmaktan etrafa da bakmaya vaktim olmuyor.
Bunun çaresi ikinci çocuk idrak

Yön bulmaya gelince eğer hem sağını hem solunu aktif olarak kullanıyorsan yön bulmada çok sorun yaşarsın. Bu da genetik bir özellik. Çaresi yok yani.

daha önceki konularınızdan birinde birisi bahsetmişti.
ben de bu konuda okumam lazım diye düşünmüştüm. ilgimi çekmişti..
koku hassasiyeti gibi özellikleri olan insanlarla alakalı. bak unutmuşum ya..
empati yetenekleri abartılı olur gibi bir şeyler hatırlıyorum..

her insanın küçük takıntıları olabilir, bence ölçü günlük yaşamı etkileyip etkilemediğinde.
sosyal hayatınızı, iletişiminizi etkilemiyorsa her şeyi sorun olarak görmemek lazım.
ama dediğim gibi günlük yaşamı etkilemiyorsa..

Yok aktif kullanamıyorum ikisini. Hani belli başlı işlerde evet kullanıyorum ama sağ elimi kullanırım çoğunlukla.

İkinci çocuk mu? Ben yüz taramaya devam edeyim. Trump mı o balkonu yıkayan? Ajsjsj.

Evet ben de hatırladım o yazıyı ve hatta içeriği tam net hatırlamadığım için inşallah bu konuya yazar diye de düşündüm. O dönem araştırmıştım aslında söylediğini ama bilin bakalım ne oldu, unuttum :) okuduğumu hatırlamakta zorlanıyorum. Belki görür de yazar yeniden.

Dediğiniz gibi 32 yaşıma kadar sorun olmadı benim için bu durum. Ama şimdi ne olduysa dikkatimi toplamakta zorlanıyorum takılıyorum uzun süre. Yer yön bulma konusu ciddi sıkıntı oluşturuyor ve dahi duymuyorum sağır diyorlar.

Norolog veya zihin kurami calisan psikolog size yardimci olabilir. Takinti haline gelen davranislar, yon duygusunun zayifligi hayatinizi zorlastirir. Ve evet dert olur. Cocugumda bu durumlar var. Yakinen biliyorum. Cunku norolojik bozukluk olarak tanimlanan bir tanisi var. Alaninda uzman bir psikolog size takinti ile basedebilmeyi ogretecektir.

Bu her zaman bir hastalik belirtisi degil bazen karekteristik ozelliklerimizdir ben kucukken ing zayifken ozel ders alip 100 yapmstm bire bir anliyordum :) ses kalabalik odagimi bozardi.Biz cok dikkattende boyle olabiliriz tek yone odaklaniyoruz.Disleksiyle benzerlikler var bizlrrde ama cocukken o sekilde degildim yetiskin disleksi ozelliklerine daha yakinim

Yok aktif kullanamıyorum ikisini. Hani belli başlı işlerde evet kullanıyorum ama sağ elimi kullanırım çoğunlukla.

İkinci çocuk mu? Ben yüz taramaya devam edeyim. Trump mı o balkonu yıkayan? Ajsjsj.
Dini acıdan sağ el kullanmak caiz olduğu için ona yöneliyoruz ama bir iki gün dene sol elini.
Mesela ben farkında olmadan solla yemek yediğim oluyor ama sol el ile kaşık dahi tutmayanlar var.

Sizin ki dertten de öte bir durum vallahi. (görümce atma diye)
Şaka biyanada sizinki bayagı abartı takıntılı hale gelmiş. Bende de var hafızamı zorlarım ama bulamayınca pes ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…