- 2 Kasım 2013
- 7.797
- 37.043
- 748
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Oh sevindim ya, bi ben değilmişim manyak
Benim de deli bi hafızam var İdrak ve bununla "Oynamayı" takıntı yapmamak gerektiğini kendine öğretmen zor oluyor.
Oynamayı diyorum çünkü sen muhtemelen bu oyunu için için istiyorsun, yeteneğini geliştirmeye çalışan çocuk gibi. :)
Bende de rüya hatırlayıp sayma hastalığı vardı, bazen yoklar hala ama eskiden daha sık yaşardım.
Uykudan önce, önceden gördüğüm en az 30 (Belki daha fazla) rüyayı hatıralar geçidi yapmadan uykuya dalmazdım. (Bazı ayrıntıları karıştırsam da ana hattıyla hala hatırlarım).Kafamda belirlediğim hedef sayıyı, o gece sayarken geçmezsem zaten, rüyayı hatırlamak için kendimi zorlardım. Bu rüyalar, muhtemelen 6-7 yaşlarımı da kapsıyor.
Tuvaletteki turuncu balık rüyası (İlkokul çağım)
Yıkılan köprü ve kovalayan inek rüyası (İlkokul çağım)
Kaybolma rüyası (İlkokul çağım)
Tünel kazıp çıkma rüyası (İlkokul çağım)
Vs vs... Gidiyor böyle. :)
Görsel hafızam zehirdir, resim çizerken bir yere bakma ihtiyacı duymam.
İşitsel hafızam (ilgimi çeken bir konu ise) teyp gibi alır, bazen bilerek unutmuş taklidi yapmak zorunda kalıyorum filan.
Sen bunu oyun etmişsin İdrakçığım, bağımlılık gibi. Ben nasıl azalttım kendi huyumu; kendimi deli gibi yorup gözümden yaşlar gelene kadar başka şeylerle uğraşıp yatağa öyle girip, sayarken uyuyakaldım filan...
Seninkine çözüm ne olur bilmiyorum.
Dur o kadar şaapma ruh hastalığımızı. Valla atarlar buradan hepimizi ahsjsjs.
Bilmiyorum belki de dediğin gibi içten içe oyun haline getirmişimdir ama Rahatsız oluyorum bu durumdan.
Benim hafızam senin gibi zehir kıvamında değil aslında. Sadece görsel olarak iyiyim. Diğer kısımlar çöp. Bir de numaralar, numaraları unutmam. Ancak al bu şiiri ezberle desen beynim çalışmıyor o noktada.
Evet ben de bedenimi zihnimi yoruyorum sürekli, takılmayayım diye. Ama lanet ya alışverişte ya da önemli bir görüşmede gelip buluyor beni. Hatta eşimle ilk cicim aylarında "ne bokoyon arka mosoyo" diye kıskançlık yapmıştı bir Kez. Dur allasen zaten hafızam karışık diyemedim.