Hayır Facebook grubu. Açıkçası burada yurtdışında 1 gün bile yaşamamış kişilerin bir sürü yorumunu okuyacağıma orada tecrübe sahibi kişilerin yorumunu okumayı tercih ederdim. Maalesef insanların turkiyedeki hayatından memnun olabilme ihtimaline asla inanmayan bir grup var. Halbuki dediğim gibi bir sürü açık pozisyon için arkadaşlarımı ikna edemedim yurtdisina taşınmaya, herkesin hayattan beklentisi farklı sonuçta. Herkese sabahtan akşama elektrik verip işkence ediliyor gibi büyük büyük tepkilere anlam veremiyorum
dediğim gibi girip o gruba üye olabilirsiniz, memurmussunuz belki cocuk vardır yoktur, belki eviniz vardır, belki turkiyede kazanacağınız para çok azdır ve hiç tatmin etmez vs vs. Kendi özel durumunuza göre değerlendirin. Eşiniz dönmek istiyor mu, onun maaşı artı sizin maaşınız kaç olur cocuk var mı bunlar çok önemli.
Ama konudan bağımsız sizden aldığım enerji, eşinizle de probleminiz olduğu. Sanki o güzel olsa idare edermissiniz gibi geldi. Yoksa memur olsam başta taşınır miyim hayır. Hadi taşındım tekrar döner miyim hayır. Zor olan kısmı gecmissiniz sonuçta is var maaş var, dönünce memur maaşı olacak. Bilemiyorum bence asıl sorunu bir düşünün ülke mi baska bir şey mi.