- Konu Sahibi yingyang92
Geçen bunu konuştuk, ciddiliAlmanya da 3-5 bloğa bakan hausmeister olsanız 3 bin ailenize 3 bin LÖSEV'e gönderirsisin, kiranız da olmaz.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Geçen bunu konuştuk, ciddiliAlmanya da 3-5 bloğa bakan hausmeister olsanız 3 bin ailenize 3 bin LÖSEV'e gönderirsisin, kiranız da olmaz.
Biraz da indirimli dinlemek lazım. 3000 dolar Amerika için de büyük para. Aç gezemeyeceği için vergi sonrası en az eline 5000 dolar kalması lazım. Kaçak yolla giden adam Apple’da başmühendis değil herhalde. Ya kendi gittiği gibi yasadışı işler yapıyordur (ki orası Amerika yakalanırsa kolay kolay bırakmazlar) ya da arkadaşınız buz gibi yalan söylüyor.
Bu kadar iyi maaş alabilecek konumdayken de işte neden kaçak gitsin? Sorun ordaYok yaşan değil, doğrudur. 5000 dolar ABD için hiçbir şey çalışkansan, az biraz da aklın varsa kazanırsın. 5.000i pizza dağıtarak, Über yaparak kazanırsın. ABD gerçekten fırsatlar ülkesi,para için nitelikli iş yapmaya falan gerek yok. Apple mühendisleri yıllık 180.000-200.000den başlayarak kazanır, aylık en az 15.000 dolar yani, iyi mühendisler 20.000le açar. 5000e çalışacak yazılımcı ancak öğrencidir, stajyerdir o da yarı zamanlıdır.
almanyanın kahrını siz çekiyorsunuz (yeğeeen, dermişim)Geçen bunu konuştuk, ciddiliApartmanda asansörün tabanda bir leke var ve orası uzun süredir yapış yapış adam bir paspas bile atmıyor çok net. Almancam iletişime girebilecek kadar iyi değil, SMS attım diyor ki SMS okumuyorum. İngilizce anlatıyorum, İngilizcem yok diyor
Tam bir ATM memuru
![]()
yahu kaçak gittiğine göre adam yazılımcı değil işte, onu diyoruz.Bu kadar iyi maaş alabilecek konumdayken de işte neden kaçak gitsin? Sorun ordaLinkedin'de şovunu yapa yapa gider.
Bu kadar iyi maaş alabilecek konumdayken de işte neden kaçak gitsin? Sorun ordaLinkedin'de şovunu yapa yapa gider.
Golden visaya yatırım yapıyorlar.
İş bulamazsanız?
ya bizim mühendisler 1. dünyada -işini tutan- inşaat işçilerinin onlardan fazla kazanmasını bi türlü algılayamıyor, algılayamayacakBebişim kaçak çalışan yazılımcı değildir zaten kuryedir, garsondur sanırsam mesajjı yazan da süper bir iş yapıyor dememiş Meksikadan vınladı demiş![]()
ya bizim mühendisler 1. dünyada -işini tutan- inşaat işçilerinin onlardan fazla kazanmasını bi türlü algılayamıyor, algılayamayacak
çoğu bizden fazla kazanıyor oralarda cicim, yapacak bişey yok.
bence yurdışında en çok zorlanacak kesim "orta-orta altı, şehirli, düz beyaz yaka"
annesi sınavlara hazırlanıyor diye aman kızım/oğlum diyerek meyve tabağını önüne getirmiş, babasının parasıyla okul okumuş, çöpünü kapıcı almış, kendisi sadece işe/okula gitmiş gelmiş, çat-pat intermediate ingilizcesi işyerinde lazım bile olmamış, düz ofis çalışanı kesim.
bunların ne hayat zorluğu görmüşlüğü var, ne geçerli mesleği var (o ayırdında olmasa da), ne iyi yabancı dili var...ama türkiyede aile vs. imkanlarıyla düz de olsa aslında iyi bir hayatı var (farkında değiller tabi, gidince daha iyi olacak sanıp şapa oturabiliyorlar). bu türler "ama burada kapıcı yok, getir yok, 7/24 açık tekel yok, temizliğe gelecek hatice abla yok, benim dandirik diplomam 3 kuruşluk yabancı dilimle de iyi maaşlı işler olmuyor, ben o hayatı yaşamam" diyor sonra da dönüyor. ya da mutsuz oluyor. genel fikrim bu.
tabi hımm burda kalacaksam oturup dili çalışcam ya da buradan karı/koca bulcam vs. diyorsa başka.
değilse beden işçisi, sağlam mesleği olan mavi yakalı, iyi işi olacak beyaz yakalı, bunların durumu ayrı.
Evet bunlardan dert yananlar garip geliyor bana mesela.ya biri geçen ayakkabılarımı kapı önüne koyuyorum komşular şikayet ediyor diyorm ben türkiyede de hoşlanmazdım kapı önünde ayakkabıdan. Bir de komşular uyarıyirmus ısrarla koymaya devam ediyormuş. Bana da bunu dert diye anlatıyor.bence yurdışında en çok zorlanacak kesim "orta-orta altı, şehirli, düz beyaz yaka"
annesi sınavlara hazırlanıyor diye aman kızım/oğlum diyerek meyve tabağını önüne getirmiş, babasının parasıyla okul okumuş, çöpünü kapıcı almış, kendisi sadece işe/okula gitmiş gelmiş, çat-pat intermediate ingilizcesi işyerinde lazım bile olmamış, düz ofis çalışanı kesim.
bunların ne hayat zorluğu görmüşlüğü var, ne geçerli mesleği var (o ayırdında olmasa da), ne iyi yabancı dili var...ama türkiyede aile vs. imkanlarıyla düz de olsa aslında iyi bir hayatı var (farkında değiller tabi, gidince daha iyi olacak sanıp şapa oturabiliyorlar). bu türler "ama burada kapıcı yok, getir yok, 7/24 açık tekel yok, temizliğe gelecek hatice abla yok, benim dandirik diplomam 3 kuruşluk yabancı dilimle de iyi maaşlı işler olmuyor, ben o hayatı yaşamam" diyor sonra da dönüyor. ya da mutsuz oluyor. genel fikrim bu.
tabi hımm burda kalacaksam oturup dili çalışcam ya da buradan karı/koca bulcam vs. diyorsa başka.
değilse beden işçisi, sağlam mesleği olan mavi yakalı, iyi işi olacak beyaz yakalı, bunların durumu ayrı.
ABD ayarında mühendis (ya da her ne meslek ise) olup 15 bin dolar civarında aylık alıyorsa zaten mavi yakalı büyük ihtimalle ona yetişemez. (ha mavi yakalıdır ama işin ticaretini yapıyordur, o başka)Yani şöyle ABDnin mühendisi zaten dünyayı yönetiyor gerçekten, dünya ekonomisini ve kültürünü şekillendiriyor. Ben de ABD şirketinde çalışıyorum yazmışımdır, gerçekten profesyonel olarak inanılmazzzz. Ben de bunu yapmak istiyorum dediğimde şef buyur durma diyor. Istediğin çalışmayı istediğin derinlikte yapıp yayınlıyorsun. İş kültürüne hayran olmamak elde değil, mesele sadece zenginlik değil, profesyonellik, vizyon ve kafayla gerçekten dünyanın tepesine tırmanmak. Dünyanın geri kalanı bu noktadan sonra ancak ABDnin nallarını toplar.
Yaaa harika maşallah Darısı başımıza..Daha daha iyi olsunlarulasimiz çok teşekkürler. Valla ilk başvurusunda çıktı 2 sene önce. Hatta hiç umru bile değildi bakmıyordu sonuçlara. En son o baktı bi de mail gelmişti zaten. Hepimiz şok olmuştuk. Hayatındaki tüm şans ordan vurdu kesinlikle kısmet işi bu. 1 senedir ordalar. Çok şükür gayet iyiler daha da iyi olurlar inşallah.
Nereye gittiniz?Biz geldik valla birşey satmadık hoş zaten satıcak malımızda yoktu![]()
Evet bunlardan dert yananlar garip geliyor bana mesela.ya biri geçen ayakkabılarımı kapı önüne koyuyorum komşular şikayet ediyor diyorm ben türkiyede de hoşlanmazdım kapı önünde ayakkabıdan. Bir de komşular uyarıyirmus ısrarla koymaya devam ediyormuş. Bana da bunu dert diye anlatıyor.
Akşam belli saatten sonra haftasonu vs gürültü yasak onu şikayet ediyorlar. İyi de yapma zaten gürültü yani. Ben türkiyede de dikkat ederdim.
Bu kişiler genelde hem burada kalmaya devam ediyor hem de çok mutsuz sürekli söyleniyorlar. Tarz meselesi deyip birdaha görmemek üzere vedalaşıyirum şahsen
Nereye gittiniz?![]()
Green card lotocusu mu oldunuz kızbu yıl ilk mi?
Silicon vadisinde 3k ile hayatta kalmak pek mümkün değil benceSilikon Vadisi'nde yazılımcı herhalde ayda 3k ailesine gönderiyorsa en az o kadar da kendisi harcaması lazım. Böyle bir maaş için kalifiye biri olman lazım, zaten kalifiyeysen de kaçak gitmene gerek yok. Arkadaşınız biraz abartıyor olabilir. Ben de Almanya'da yaşıyorum, her ay aileme 3k euro gönderirsem kalanla kiramı bile ödeyemem![]()
Danimarkaya geldik ama daha kalıcılığım kesin bile değil belki geri gönderirler beniNereye gittiniz?![]()
Peki nasıl gittiniz? Vize şekli ne?Danimarkaya geldik ama daha kalıcılığım kesin bile değil belki geri gönderirler beni![]()