Yurtdışına gitmek için her şeyinizi satar mıydınız?

yingyang92

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2025
70
42
3
Bazı ülkeler belli bir sene oturduktan sonra çalışma izni ve oturum veriyor. Kuzenim de Uk'ye gitti. Tüm malını mülkünü sattı. Yeniden başa dönmek korkutmuyor mu kimseyi?

Tum mali mulku satmadan da gidiliyor gayet, ilk basta evi kiralarsin bakarsin hayat nasil gidiyor ondan sonra bayildim dersen satar savar ordan bir ev alirsin. Ben o sekilde satip savip giden kimseyi tanimiyorum acikcasi. :KK51: Gemileri yakip yikip gitmek gerekmiyor ille de, planli ve kontrollu sekilde de ilerleyebilir insanlar.

Bazı ülkeler belli bir sene oturduktan sonra çalışma izni ve oturum veriyor. Kuzenim de Uk'ye gitti. Tüm malını mülkünü sattı. Yeniden başa dönmek korkutmuyor mu kimseyi?
Kesinlikle butun malini mulkunu satip gitme. Once git bak yaşa. Ayak uydurabilir misin orda devam edebilir misin bunu gör. Calisma izni oturma izni alamazsan geri donmek zorunda kalirsin bunun garantisini de saglamalisin. Gittigin yerde uzun vaadeli yasayabiliyorsan her seyini satar gidersin.

Örnek verdim sadece,6 yıl önce yaptı, hala da orada. Sonra da düzen kurdu tabii ki. Kimi de yüksek lisans için gidiyor. Gitmek için gidiyorlar yani.

Örnek verdim sadece,6 yıl önce yaptı, hala da orada. Sonra da düzen kurdu tabii ki. Kimi de yüksek lisans için gidiyor. Gitmek için gidiyorlar yani.

Giden gider bebişim, isteyen gidiyor. Ben ille de burda yaşicam diye giden de var, bir bakayım hayat nasıl diye giden de var, herkesin hayatı, fikirkeri farklı.

6 yil önceyle şuani kiyas bile etmeyin bence. AB vatandasiyim eşimi de getirdim ben bile bunaldim yok evliligi kanitla yok senin sen oldugunu kanitla...
O sekilde satip giden elindeki parayi bitirip sonra donmek zorunda olanlar gordum. Gittiniz diye kalacaginiz garanti olmayabilir.
Ama az parayla da gidilmez rezil olabilirsiniz oralarda.

Biz varız. 😬 yani her şeyi satmadık tabii ki. Küçük bir evimiz vardı, o duruyor. Ancak oturduğumuz ev kiraydı, oradaki eşyaları dağıttık ve arabamızı sattık. Almanya’ya taşındık. 2 ay kadar oldu geleli.Buradaki evi de sıfırdan kurduk, tek tük eksiğimiz kaldı. Konuşmak için erken tabii ki ama şu anda dönmek gibi bir niyetimiz yok.

Ek: çalışma vizesi ile geldik bu arada.

Kesinlikle herkesin hayat istekleri beklentilerime göre durum sekillenir. Ben dogma buyume sehirde yasadim hep. Şuan Belcikada kucuk bir bolgede yaşıyorum. Inan cok zor geliyor. Havasi desen hep bozuk. Aksam 8de her yer sessiz kapida insan yok. Dukkanlar desen kapali. Hani surdan bir cigkofte soyleyeyim, bir tantuni soyleyeyim desen o da yok.Getir sistemi denen bir sey yok. Brukselde yasamak da asla istemem les gibi. Gitcek mekan sınırlı. Benim hayat,yaşam anlayisimla bagdasmayan cok sey var. Aile ile yasamakta cok farkli. Bekar yasamakta. Sizin yurtdisindan ne beklediginiz onemli. Konforlu yasamak isterseniz daha avantajli. 8 saat calisma,haftasonu tatil. Bol bol tatilleri var. Aldigin parayla yeme icme ucuz rahat gecinirsin. Hastane isleri sıkıntılı olabiliyor(orn; disciler hep dolu aylar sonrasina randevu bulabiliyon,sgk her seyi karsilamiyor illa para ödüyorsun),evrak isleri sıkıntılı,her seye vergi aliyorlar. Attigin cope bile para veriyorsun. Haftada bir anca gidiyor. Gidecegin ulkeye gore de standartlar değişir. Gitmek istedigin ulkeyi bilmiyorum yorum yapamam ama genel olarak avrupa ulkesi bu sekilde.

evindeki eşyayı, arabanı götüremeyeceğin şeyleri filan mecbur satacaksın, ekstra bir ev olup eşyayı oraya taşımayacaksan. ya da arabayı annemlerin kapının önünde dursun gelip giderken kullanırız demeyeceksen (ki ekonomik değil), yani bir kısmı mecbur satacaksın...ben mesela yazlık gibi evim varsa satmam ama normal apartman dairesi ise satabilirim. (kirasına yerine vs. göre tabi ki değişir)

ama

sizin kast ettiğiniz şey ne?
mesela yüksek lisansa okumaya filan giden belli bir para yatırıp onu garanti göstermek zorunda olabiliyor (ülkesine göre) okul paralı olabilir vs. yani orada gerektiği için satıp gitmek mi? kastınız ne?

çalışma vizesiyle giden mesela ilk depozito, temel 1-2 eşya ve mutfak alışverişi için yetecek parayı götürür ynaında. sonra nasılsa maaş alacak. bunun için bişey satmaya gerek yok.

ben gittiğimde bişey satarak gitmemiştim zaten satacak bişeyim yoktu
şimdi de gidersem çalışma vizesiyle giderim yanıma da birkimim olan paradan alırım. arabamı satarım mesela, çünkü ne yapcam arabayı, götüremem ki. mesela orada ev alacak olsam birikim yetmez burdaki evimi de satmam gerekir. değilse ev durur muhtemelen. gibi.

Eger orada tutunabilecegim bir seyler varsa bazi seylerden eminsem satardım.. mesela tanidigimin olmasi hemen is guc edinmek gibi (hemen derken aylarimi almicak sekilde yani) duzen kurulduktan sonra ev araba yine alinir
arkadaşım ayni sekilde araba altin ev ne varsa satti gitti duzenini kurdu arabasini aldi sirada evi var zorlanmiyor cokda guzel bi hayat yasiyor.. 💜

Amerika'daki Green Card tamam da Avrupa'nın herhangi bir ülkesi orada iş bulmadan turist vizesinin dışında vize veriyor mu ya?

Ben yapabilirim.
Burdaki her şeyi satsam gittiğim yerde harika bir hayatım olur. Neyi feda etmeyeceğim ki bu durumda?

Biz varız. 😬 yani her şeyi satmadık tabii ki. Küçük bir evimiz vardı, o duruyor. Ancak oturduğumuz ev kiraydı, oradaki eşyaları dağıttık ve arabamızı sattık. Almanya’ya taşındık. 2 ay kadar oldu geleli.Buradaki evi de sıfırdan kurduk, tek tük eksiğimiz kaldı. Konuşmak için erken tabii ki ama şu anda dönmek gibi bir niyetimiz yok.

Ek: çalışma vizesi ile geldik bu arada.
İş bulmuşsunuz ama. Şirketler arası transfer mi? Ne kadar sürede çıktı?

Ayrıca bu green card neden önemli? KArtı alana para mı veriyorlar. Arkadaşım orada aldı ama para yetmiyor diyor.

Back
X