Sevgili aysevi öncelikle akşam yemek saatinde , hemen cevap yazmış olmana şaşırdım ve çok sevindim.kardeşimle eşi kromozom testi oldular.birşey çıkmadı.gen hastalıklarına bakıldı bişey görülmedi.bunun için zaten daha önce de açıklama yaptım.hastalığın ne olduğu hangi kromozomlarda olduğu tespit edilebilirse (tespit edilemeyedebiliyor), üzerinde hasta gen bulunan yumurta seçilebilip pgt yöntemiyle sağlıklı yumurta döllendiriliyor.Bana genetik prof dr volkan baltacı beyin yaptığı açıklama buydu.mesela 5ooo tane gen hastalığı varsa bunun 400ü bilinebiliyor tr'de.yurtdışında da 200 tanesi bilinebiliyor _rakamlar örnektir-yani toplam 5000 hastalıktan sadece 400+200=600ü taranabiliyor genetik tarafından.diğer kalan 4400 tanesi de henüz taranamıyor.yani pgt yöntemi bizde geçerli değil.keşke olsaydı hemen yaptırırlardı.o yüzden yumurta donasyonu düşündüm ama onda da -bir ebe arkadaşımın görüşüydü bu-bebek anne kanından besleneceği için gen hastalığı geçme olasılığı olabilir.bilmiyorum bu soruları ben genetik prof volkan baltacı beye sorduğumda ancak gelirseniz görüşebiliriz başka sorunuz var mı diye geçiştirdi.halbuki açık ve net bir soruydu (ben öyle düşünüyordum:).annem çağırıyor yemek hazırlıycaz yine yazışalım ve iletişimi bırakmayalım benim özel msj hakkım yok ama burdan da rahatça yazışabiliriz.gizlimiz saklımız ne olcakki.teşekkür ediyorum aysevi hanım tanışmaya vaktimiz olmadı ama en yakın zamanda etraflıca konuşmak isterim.sevgiler...

Aaaaa pardon yeni gördüm cevabınızı atlamışım akşam koşturmacası işte,yorgunluk,uykusuzluk...gerçekten mi?kan yoluyla geçmiyormu? ozaman başkasından alınan yumurtayı besleyebilir değilmi? eğer hiç bir yöntem kalmadıysa bence tercih edilebilir.karnında 9 ay taşıdığı yavrunun annesi olmayı kim reddedebilir,kim o yavruya annelik duygusu beslemezki?bence bu çok güzel olur eğer olursa.keşke olsa....kardeşime uygun bir dille (yada mail atarak çünkü yüzyüze konuşmuyoruz) bunu anlatacağım sevgili aysevi.bu arada tüm kromozom testleri yapıldı hastalıklar tarandı ama bişey bulamadılar,ama istanbulda imiş bu işin pirleri,oaraya da gitmediler konyaya,1 kezde ankaraya kromozom testi için gittiler..bu olay 3 kez geldi başlarına az değil,o yüzden tüm yapılabilecekler yapıldı yani.görüşmek üzre bugün tekrar aklıma geldi ve kendimi kötü hissediyorum.görüşmek üzre

Son düzenleme:
yumurta donasyonu kıbrıstaki tüp bebek merkezleri fiyatları paylaştığınızı söylemişsiniz ancak nereye yazdınız bulamadığım için bakamadım.nereye yazdığınızı söylerseniz yada tekrar yazarsanız çok senineceğim.hayırlı akşamlar...

Kızlar.. uzun bir aradan sonra bendende selamlar.. sevgiler.. Efsunenin dediği gibi kış rehaveti içindeyiz muhtemelen.. Yazamadım ama sıksık kontrol etmeye çalıştım yazılanları.. yeni gelenler hoşgelmişler.. bu arada negatif sonuçlara üzüldüm.. Hepimiz için herşeyn hayırlısı diyorum.. Bana gelince yeni eve geçmemiz yakındır.. Belki bir hafta en geç 10 gün içinde sanırım taşınmış oluruz.. Ondan sonra kısmetse Kıbrıs diyeceğiz. Ama daha start vermedim.. Daha yapılacak testler falan var sırada.. Bu arada bir diş problemim çıktı son iki gün içinde muhtemelen cuma günü dr gideceğim.. Her böyle sorun yaşadığımda Efsunecim senin kulaklarını çınlatıyorum bilesin.. Düşünme kim çınlatıyor diye:) Neyse ki Kıbrıs ziyaretinden sonra böyle bir problemin çıkmasındansa şimdi çıkması daha iyi oldu diye düşünüyorum...

Bu arada bir itiraf arkadaşlar.. Korkuyorum ben yaa.. Ne olacak, nasıl olacak.. Soru işaretleri ile dolu bir kafam var :) Umarım herşey younda gider...

Neyseeee:) Şimdi en son pozitif haberi için, yani yeni arkadaşlarımızdan Blondeh için gelsin ( ve atladığım varsa onlar içinde )

[video=dailymotion;xzp6l]http://www.dailymotion.com/video/xzp6l_izel-bebek_music[/video]

merhaba anannesi,
bu başlık altında paylaştım ben. geriye doğru bakarsanız bulabilirsiniz.
umarım kardeşinizin eşi ilk denemesinde kavuşur bebeğine.

mutlu kalın,

annanesi arkadaşım şimdi volkan hocaya bu soruyu telefonda sorduysan (yani yumurta donasyonu yaparsak kan yoluyla bebeğe geçermi diye) cevaplamak istememiş olabilir.çünkü türkiyedeki doktorların hastalarını yumurta yada sperm donasyonuna yönlendirmesi zinhar yasak:)benim doktorumda ben ona telefonda sorduğumda bu konuları telefonda konuşmayalım demişti.ve yüzyüze görüştüğümüzde de bu alternatifi hastaya anlatmak,onu yönlendirmek ve tavsiye etmenin bile yasak olduğunu anlattı.ne kadar saçmalıyorlar değilmi??? yani bu saçma yasaklama mantığıyla bir şey elde edemezler.insanların elinden anne olma hakkını hiçbir devletin, hiçbir kimsenin alamayacağını düşünüyorum.kime ne??

kıbrıstaki yumurta donasyonu fiyatları şöyle;4500 euro,genelde bütün merkezlerde fiyat sabit.pazarlık falan yapmıyorlar.sadece sağlık personeli isen 500 euro indirim yapıyorlar.eğer kalan embriyorları dondurmak istersen bazı yerler ekstra para istiyor.ben hittde yaptırdım ve dondurma parası istemiyor ancak dünya da 1 yıl için 500 euro istiyorlar.eğer ilk denemede gebe kalınmazsa ve donmuşlarla denersen 1000 euro daha alıyorlar.

Haklısın canım kimse kimsenin elinden almamalı anne olma hakkını,desteklemeli.volkan bey sorularıma cevap verecekti sadece bildiği kadarıyla,bu bir yönlendirme yada tavsiye olmayacaktı ki;yani bu konuda sorulara cevap vermek onu yönlendirmek olmaz,bu çok saçma.eğer fikir volkan beyden çıkmış olsa bu yönlendirme olurdu yada tavsiye.ama fikir ve soru benden çıktı.ne olur cevaplasaydı.hala kızıyorum hesapsızca.çünkü telefonda bilgi vermemesinin nedeni,bilgisini satmak istemesi diye düşünüyorum.sn dr volkan baltacı bey her yere tlf nosunu bırakmış.neden?beni arayın cevaplayayım mesajı altında herkesi çalıştığı hastaneye bekliyor.muayene ücreti,pgt,tüp bebk,genetik testler hepsini kendisi yapsın parayı da o alsın istiyor.Canı sağolsun da peki ben onu tercih edecek miyim? bu iş normal doğum yada normal bir ameliyat süreci değil ki.her bir doğumla kayıbın artabileceği bir durum.o yüzden hesap bir erkeğin hesaplayabileceğinden daha fazla çıkabilir.neyse buna çok fazla takmayayım.eşim ve kardeşim de doktor (pratisyen) ama bu kadar önemli bir konuda bilgilerini satmaya kalkmazlardı heralde.çok teşekkür ederim herkese,destekleriniz için....

sevgili annannesi,

beklentilerinin yüksek olduğunun farkındamısın? bir doktor olsaydın sende sorumluluk sınırlarında kalırıdın eminim. hassas konuların hassas yaklaşım gerektiğine dair bu algı bizlere ait sadece malesef.. onlar içinse biz bir bilimsel veriyiz.
diğer yandan telefonda cevap vermemesi çok doğal.
aslında böyle bir konuda kardeşin ve eşinin arayıp sormuş olması belkide telefonda farklı bir diyaloğun yolunu açardı.

volkan bey ve eşi aysun hanım benim son denememde doktorumdu. tüm genetik testler yapıldı ve volkan beyin açıklamalrı çok nettir ve bilimsel bir doktordur. paraya ihtiyacı olduğunuda düşünmüyorum.

aramıza hoşgeldin diyorum ve yoğun duygular bazan kendimiz hakkında bizlere ipucu verir. bu deneyimde senin kendi denemelerinde anında istediğin şekilde cevap alamadığında düşeceğin bir duygu seli olduğunu gösteriyor. bu da senin deneme sürecine olumsuz etki yapar. onun için """sence gerektiği gibi""" senle ilgilenilmediğinde hissettikleriini çözersen tüp bebek deneme sırasında negatif duygulardan uzak olursun.
sağlıcakla kal.

Son düzenleme:
sen miydin???
son dönemlerdeki kulak rahatsızlığımın sebebi??
hmmm..
ama kendine yolculuğun başlamış sevgili yosun. yaşıyorsun sonra haa bundan olabilri diyorsun. gelecek sefere aynı döngüye girmemenin yoluda budur zaten..
bu arada eşim deneme konusunda açık bir kapı bıraktı. benim cephede gelişme iyi yani..
ilk önce belki kendi yumurtalarım ile denemem gerektiğini eğer olmaz ise donasyon dedi. ama ben direkt donasyon diyorum aslında yorgunum.
şans yüzdesinin en iyi olduğu yumurta donaasyonu benim tercihim. birkaç aya bu konuda düzene girer.

taşındın mı??
sık gel seni özlüyoruz.

aysevide arasıra yüzünü gösteriyor.:) teknik ekipten bir o kaldı valla..

Hoşbulduk diyim ben kendi adıma :) Korkmaaaa .. sakın korkma .. endişe etmeden dene bencede .. Allah kısmet ediyor ise oluyor . Ben çok kısa surede herseyın bıttıgını dusundum . Cok zorlandım ama sımdı umudum yeşerdi . Herşey iyi olacak inanıyorum :) Güzel haberleri takip edeceğim .. sevgiler ..

merhaba blondeh,

test sonucun ikiye katlamış mı? ikiz gibi doğuyor içime merak ettim :))

mutlu kal,

Selam rüzgarselimcim , bugun ikinci testimi yaptırdım ve sonuc 754.88 cıktı . Cok sukur ve artık sırada 26 aralıkta muayne var .. hala daha ıcımdekı mutlulugu dızgınlemeye calısıyorum . Herkes benım dısımda aglayarak tepkı verdı ama ben cok donugum ve burası hariç içimden konuşuyorum :)Sizleride takip ediyorum .. iyi haberleriniz olacak biliyorum . İçine doğan güzel durum için içten bir amiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn inşallahhhhhh diyorum :) görüşmek üzere sevgiler ..

blondeh gözünaydın inşllah herşey sonuna kadar yolunda gider

yosun efsune aymen sizleri tekrar buralarda görmek beni rahatlattı.

ne güzel bir haber bu.bu arada tanışmadık henüz ben gül,ama dualarımız seninle canım.hadi bakalım mutlu et kendini! :)

aranıza hoşgeldim canım,hepiniz de ne kadar iyimser ne tatlı bayanlarsınız.buraya kendim için değil başlarda da bahsettim kardeşim için katıldım ama gerçekten seviyeli ve hoş sohbetler geçiyor kafadengi arkadaşlar var.efsune dediğiniz gibi sorumluluk 1 dr için en önemli şeydir o yüzden bi şeyi yap dersen o kişi sorumluluk altına girer ama cevaplamasını istersen sadece kafana takılanları giderir.ha o gidermezse sn prof dr...........' sorulur.sorun değil yani.para konusuna gelince 'paraya ihtiyacı olmayan 1 kişi ismi söyleyebilir misin? ne bileyim her muayenede %50 indirim yapan dr,yarı fiyatına evine boya yapabilecek boyacı,250 m2 evi 70 milyara satan bir evsahibi var mıdır?herkes hak ettiği para ne ise emeğinin karşılığı parayı alıyor,almalı da.volkan beyin belki paraya ihtiyacı yoktur,insan sevgisinden yapıyordur işini belki de....?her yere tlf no bırakması da bu insan sevgisindendir inşallah.(kinaye yok yazımda,içimden bunları yazmak geldi.)

Blondeh süpermiş ikinci testinin sonucuda çok sevindim rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsinnnnn inşallahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…