günaydın sevgili kızlar
eh bari artık yazayım ve başıma gelenleri anlatayım dedim;bu aralar baktım ki herkes kimselere haber vermeden kıbrısa gidip geliyor,bende öyle yapayım bari dedim:)veeee aralık 1 de adet olup tedaviye başladım.günde 3 estrofem,48 saat arayla 2 estraderm tts bant,2 dhea ile tadaviye başladım.geçen tedavimde rahmim ince kalmıştı hatırlarsınız(7,6 ile transfer etmişlerdi) o nedenle bu sefer daha yüksek dozlarda ilaç başladılar.1 hafta sonra rahim ölçümüm 7.3 oldu ve süper bir sonuç ,transfere kadar iyice kalınlaşır dediler.ve bana 16 aralık transfer günü diye söylediler.yanlız o gün progesteron ölçtürüp öyle gelin dediler ve ben doktora gittiğimde,doktor arkadaşım diye birde rahim ölçümü yaptırayım dedim veeeee birde baktılarki rahim incelmiş 6,7 çıkmazmı.benim bütün moralim bozuldu tabi doktorda inanamadı böyle bir şeyi ilk defa görüyorum dedi.sonra kıbrısı aradım onlarda yapacak bişey yok,siz yinede gelin ilk ölçümü yanlış yapmışlardır burada bir kaç gün fizik tedavi alırsınız dediler.bizde büyük bir hayalkırıklığı ile kıbrısa gittik.ama moralim çok bozuldu.sayın bay ukala doktorum(önceki arkadaşlar kim olduğunu bilirler) ertesi gün beni muayane etti ve 6,2 ölçtü.bana söylediği şu;hanfendi sizin rahminiz artık gelişmiyor ve bundan sonrada gelişmez,geçirdiğiniz küretaj sonrası daha da zarar görmüş.bundan sonra asla daha fazla olmaz,bu değerlede yaparsak imkansız değil ama ihtimal düşük siz bilirsiniz
transferi 5 gün yapalım, fizik tedavi alın transfere kadar belki toparlar.biz tabi eşimle birden şok olduk ve biraz düşünelim diye dışarı çıktık,tabi ben birden salya sümük ağlamaya başladım.bütün planlarımız,hayallerimiz suya düştü.6 gece kalacağız diye planlar yapmıştık otel, uçak, araba kiraladık.eşim işlerini ona göre ayarladı.tabi durum böyle olunca 9 gün kalmamız gerekecekti.hemen istanbuldaki doktorumu aradım.durumu anlattım ve bana rahmin gelişmesi artık imkansız diye bişey yoktur dedi.ve bu değerle sakın transfer yaptırmayın dedi.sonra eşimin kadın doğumcu başka bir arkadaşını aradık o da aynı şeyi söyleyince transferi yaptırmaktan vazgeçtik.
biz bu arada kliniğin aşağısında dısarıda telafonla konuşurken,hemşirem cepten aramaya başladı.halbuki biraz dışarı çıkıp hava alacağımı söylemiştim.sinirlerim çok bozuktu ve ağlıyordum.telefonu açtım ve aşağıdayız birazdna geleceğiz dedim.yukarı çıktık ve kararımızı söyledik.bir anda suratlar birden değişti.ve bize donör için bir sürü masraf yaptıklarını ve vazgeçersek bu masrafları ödememiz gerektiğini söylediler.biz bir anda şok olduk.
( haaa bu arada hani geçen sefer tedavide hiç donmuşum kalmadığı için sorunun yumurtadan olduğunu düşünüp bize çok iyi bir fiyat yapacaklarını söylemişlerdi ya;ben tedaviden 15 gün önce hemşireyi arayıp fiyatın ne olduğunu söylediğimde merak etmeyin doktor bey size çok iyi bir fiyat yapacak demişti.bende tam olarak kaç ama diye sordum ben sizi ararım deyip kapattı ve asla aramadı.adetime 1 hafta falan kala yine aradım doktorla konuşamadım ama iyi bir fiyat söyleyeceğiz deyip takrar beni kandırdı.sonra adet olduğum gün sabah aradım ve haber verdim.fiyatı tekrar sordum ben şimdi doktora dönüp sizi arayacağım dedi veeeeeee aradı fiyattan sadece ve sadece 500 eurocuk daha indirim yapmışlar.ben tabi kıyameti kopardım.uzun uzadıya fiyat kavgası yaptık ve en sonunda hemşire benim yetkim yok doktor beyi arayın dedi.sevgili bay ukala yı aradım ve bana ilk tedavide sorunun yumurtadan değil kesin spermden olduğunu söyledi.tabi bende bu durumda birşey diyemedim,adette olmuştum ve söyledikleri fiyatı meburen kabul edip tedaviye başladım.yani aslında olayın başında onlara iyice kıl olmuştum.)
hemşire bize böyle söyleyince bende birden ipler koptu.birden tartışmaya başladık ben bişey ödemem size diye bas bas bağırdım.zaten geçen seferden bize yamuk yaptıklarını düşündüğümü söyledim ve hemşire bana geçen sefer donörün çok yumurta verdiğini iki aileye paylaştırdıklarını diğer ailenin hamile kaldığını söyledi.bende inanamadım yani bana 20 yumurta ayırdıklarını söylemişlerdi.diğerinede en az 10 tane ayırmaları gerekir ki bu da 30 tane yumurta eder.bir kadının 30 yumurta vermesi çok zor ve verse bile yumurtaların kalitesiz olacağını bildiğimi söyledim.diğer ailenin donmuşu bile kaldığını söyleyince anladımki kızlar bunlar bize geçen sefer bir oyun oynadılar;diğer kadının yaşı benden büyüktü(çünkü dosyada bakarken gördüm 45 yaşında) ayrıca muhmelen bunların maddi durumu nasılsa iyi biri doktor biri eczacı,nasıl olsa bir daha denerler deyip iyi yumurtaları ona seçip bizede daha düşük kalitedekileri ayırdıklarını düşünüyorum.ve tabi sonuç olarak ta 15 embiyodan bir tanesi bile dondurulamadı.
neyse kızlar çok uzattım biliyorum,sonuç olarak biz bişey ödemyeceğiz deyip oradan çıktık arkamızdan muhasebeci bizi çağırdı tekrar sinirlendik ve kavga edip oaradan ayrılıp bütün köprüleri attıkkk....
sonra aynı gün girnede berk beyi aradım hemen beni görmeyi kabul etti.ona gittik 1,5 saat muayene ve sohbetten sonra onda yaptırmaya karar verdim berk bey çok tatlı ve bilgili bir doktor.çok memnun kaldım yaklaşımından.fakat tabiki o da rahim kalınlığımı ölçtü ve çok parlak değil dedi.onada anlattım bütün bu olanları.ve şaşırdı.farklı bir tedavi deneyelim dedi.şimdi birkaç ay estrofem kullanacağım günde 4 tane içiyorum.diğer taraftan daha pahalı ama en azından onların dürüst olduklarına inandım.gidecek olanlara kesinlikle tavsiye ederim.benim başıma gelenler herkese ders olsun kızlar...