çoooooooook sevindimmmm. hayırlı olsun. uzun zaman olmuştu güzel haber almayalı. çok iyi geldi valla. ohhhhhh :13:
harikasınnn. eminim 2 gün sonra değerin artacak. hiç şüphe etme. Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin. ikiz olur inşallah sağlıkla sıhhatle:)

mutluluk, sevgi seninle olsun :))

ccanım iyi ki testi yaptırmışsın. ne güzel önceden önlemini almış oldun. bak canım araştır içine hangisi sinecekse ona git. inşallah blondeh gibi güzel haberler vereceksin bize. ve sonra da sıra bende :) yani yaz sonu inşallah :)

şimdi ocakta başlıyor musun prolaktin düşerse?

canım kısmet olursa ocak adetimde başlıcaz ocak sonuna oluyo adetim ozaman başlıcaz inşallah şimdilik firdevs ahnım içime siniyo onu düşününce rahat oluyo içim tabi kısmet olacaksa heryerde olucak olmıcaksa nereyede gitsek olmıcak allah emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah dediğin gibi olur ve sırayla pozitif haberleri veririz

Duygularımı en iyi anlayan sizlesiniz .. Kalpten dualım hep devam ediyor. İnşallah hekesin allah gönlüne göre verir..
göüşmek üzere ..sevgiler...

Çok çok tebrik ederim arkadaşım Bundan sonrası için yüregini ferah tut, bebişinle konuş, sevgiyle büyüt bebişini sil at yüregindeki korkuları test sonucun çok iyi; senin için yeni yılın en güzel hadiyesi bebişin kalp atışlarını duymak olacak anlaşılan...inşallah bundan sonrada güzel haberler alacagımıza inanıyorum artık darısı bizlere diyelim...

öyle merak ettimki yatmadan bidaha bakıyım dedim veeeeee güzel haberi gördümm..çokkk sevindim..bu haberler moral oluyooooooo..tebrik ederimmmmmmmm

öyle merak ettimki yatmadan bidaha bakıyım dedim veeeeee güzel haberi gördümm..çokkk sevindim..bu haberler moral oluyooooooo..tebrik ederimmmmmmmm

Bende sizlerin yorumlarını görmek istedim şu an şirketteyim ilk işim sizin yorumlarınız için KK yı açmak oldu .. Çok teşekkür ediyorum ..Darısı tüm isteyenlerin başına :) görüşmek üzere ..:)

benimde olacak geçmiş olsun...
kendine dikkat et acı sinsi sinsi içe işliyor buna izin verme. sonra acıyı söküp atmak daha zor oluyor.

sevgili blondeh,
güzel haberin hepimizi çok mutlu etti.
herşey gönlünce olsun.
önündeki bu sürecide burada paylaşırsan biizm için çok yararlı olur.
değerin gerçekten çok yüksek yarında test sonucun yüksek çıkacak.
yolun ve bebeğinle bahtın açık ola..

arkadaşlar merhabalar...

Senin adına çok sevindim blendah.öncelikle tebrik edeirm, Allah tamamına erdirsin ve darısı da benim ve benim gibi çocuk isteyen tüm arkadaşların başına olsun inşallah.Rabbim bizlere de nasip etsin.Bu forum da böyle güzel haberler gördikçe seviniyorum bize de bir umut ışığı oluyor.sevgiler...

blondeh,
tebrik ederim. allah insallah kucağına almaya nasip eder.

hiç bir belirti yaşadınmı. özel bir şey yaptınmı transferden sonra tutunması için..?

keşke benimkide tutunsaydı çocuklarımız yaşıt olurdu...

Merhaba Efsune12 , Aranızda olmak çok güzel . İnşallah dediğiniz gibi olurda Allah bu güzel duyguyu hayırlısı ile yaşatır.
Bende daha çok güzel haber almak istiyorum ve mutlu oluyorum .. Dualarım sizlerle ..

Merhaba benimdeolacak.. çok teşekkür ederim . İnan bana hayat çok tuhaf ve Allah çok büyük ümit yitirmediğinde mutlaka bir şekilde sana yol gösteriyor .Ben yine olmayacagını bile dusunmustum inan ... Bu çok uzun bir yolmulş meğer .. Eskiden bakardım etrafıma aa hamile .. aa bide bakmışsın doğurmuş . Malesef ki biz onlardan değilmişiz . Çok sorgulayıp çok üzüldüm ama sığındığım liman beni iyi etti. Ben biliyorum ki yürekten yapmış olduğun çağrıya ses gelecek .. Hep birlikte görürüz inşallah .. üzülme sen , içini ferah tut . Ben yine ihtiyatlı olmaya çalışıyorum . Hayatta herşey olabilir .. Yolumuz uzyn , allah hepimize kuvvet versin yardımcımız olsun .. sevgiler ..

Transferden sonra sadece ağır kaldırmadım ve yormadım ama çokta düşünmemeye çalıştım . Arkadaşlarımlada buluştum . rahattım .. Bende hep acab ne yapılmalı nasıl olmalı diye düşündüm .Ama bence bunlar hep aracı . Hiç inancımı yitirmedim ve her sonuca razı olmalıyımı sındırmeye calıstım . Tabıkı hep dua ettım . Kendımı boyle ıyı hıseettım . Bıde olmazsa ne yaparım dıye dusunup kendımı rahatlatmaya calıstım . Acıkcası fazla kaptrmak ıstemedım . tabıkı de bu cok zor ama olabıldıgınce kendımı oyaladım . Ondan cabuk gectı. Ama en buyuk sey Allaha sıgındım ..Benım nacızane yaptıklarım bunlar .. dualarım seninle :) sevgiler ..

Ne güzel arkadaslıklar kurulmus burada bende burda olmaktan cok keyıf aldım. Aminn inşallah darısı tüm isteyenlerin başına olsun :))) Hayatta iyi oldugu kadar kötü , Kötü olduğu kadar da iyilikler var herşey bizim için :)) sevgiler ...

Arkadaşlar burda birlikten kuvvet doğar atasözünü tam anlamıyla gerçekleştiriyor olmanız ne kadar güzel ve ferahlatıcı.ohhhh dedim kendime yalnız değiliz dedim ve sevindim.Benim erkek kardeşimin eşi de tek gen hastalığı yada (büyük ihtimalle tek gen hast) başka bilinemeyen faktörlerden ötürü 3 kez 5 aylık bebeklerini yüksek engelli olacağı için aldırmak zorunda kaldılar.her defasında ellerinin boş olması öncelikle anneyi yıprattı ve üzdü.Ben de diyorum ki madem bu yumurta donasyonu işini herkes yapıyor -malum olay annelik olunca din,ahlak,çevre ne der vs korkusu çok şükür yeniliyor-neden kardeşimle eşi yapmasın? ancak onlara bu fikri vermeden önce şu soruya çözüm bulmalıyım.ancak bir profa ulaşamayacak kadar doğuda yaşıyorum.beni okuyan arkadaşlar lütfen gittiğiniz perinatolog,tüp bebek profu yada kadın doğum uzmanına şu soruyu sorar mısınız,hatta kıbrısta bu soruyu daha net cevaplayabilirler...Yumurta donasyonu acaba tek gen hastalığı taşıyan kadınlar için geçerli mi acaba?yani tek gen hastalığı taşıyan kadın başkasının yumurtası ve kendi eşinin sperminin döllenmesiyle (yani tüp bebek,ama sağlıklı bir kadın yumurtası)elde edilecek embriyoyu kendi rahminde taşısa doğacak çocuk 'annenin kanından besleneceği için' gene hastalıklı doğar mı? yoksa hastalıksız embriyo doğuma kadar geçen süre içinde anneden tek gen hastalığı kapmadan sağlıklı doğar mı? işte merak ettiğim soru bu.kızlar sabırsızlıkla bekliyorum doktorlarınızın cevabını ve sorabilenlerin cevabını bekliyorum sabırsızlıkla.çok teşekkür ediyorum umarım en yakın zamanda dilekleriniz gerçek olur canlarım.sevgi ve sabırla...

sevgili arkadaşım annannesi

sorduğun sorunu ben cevaplayabilirim.ben eczacıyım,ayrıca bu konularda oldukça bilgi sahibiyim.çünkü bendede kromozom bozukluğu var ve bende yumurta donasyonu denedim ancak ben düşük yaptım ve yakın zamanda 2.kez gitmeyi düşünüyorum.tek gen hastalıkları normalde kişi kendi yumurtasıyla hamile kalırsa bebeğe geçer ama yumurta donasyonuyla asla geçmez, çünkü bu kan yoluyla geçen bir şey değil.yani yumurta donasyonu yaparsa sağlıklı bebeği olur.ancak yumurta donasyonunda önce pgd yada cgh denilen yöntemlerle sağlıklı olan yumurta bulunup onunla tüp bebek yapabilirler.çünkü tek gen hastalıklarında kişinin bütün yumurtalarında hastalık görülmeyebilir.sağlam olanı bulup kendi bebeklerini yapabilirler...

yani eğer sorun kromozomlardaysa( bu tek gen hastalığı olmayabilirde) yumurta donasyonu kesin çözümdür arkadaşım.kardeşin ve eşi kromozom analizi yaptırdımı?? eğer yaptırmadılarsa öncelikle onu yaptırsınlar.bütün üniversite hastanelerinde yada özel laboratuvarlarda bu yapılıyor kolay bir işlem sadece kan veriyorsun.ama testin sonucu yaklaşık 1 ay sonra çıkıyor.eğer kromozom analizleri normalse o zaman tüp bebek yapıp pgd yada cgh ile sağlam olan embriyo bulunup o transfer edilecek

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…