Sevgili aysevi öncelikle akşam yemek saatinde , hemen cevap yazmış olmana şaşırdım ve çok sevindim.kardeşimle eşi kromozom testi oldular.birşey çıkmadı.gen hastalıklarına bakıldı bişey görülmedi.bunun için zaten daha önce de açıklama yaptım.hastalığın ne olduğu hangi kromozomlarda olduğu tespit edilebilirse (tespit edilemeyedebiliyor), üzerinde hasta gen bulunan yumurta seçilebilip pgt yöntemiyle sağlıklı yumurta döllendiriliyor.Bana genetik prof dr volkan baltacı beyin yaptığı açıklama buydu.mesela 5ooo tane gen hastalığı varsa bunun 400ü bilinebiliyor tr'de.yurtdışında da 200 tanesi bilinebiliyor _rakamlar örnektir-yani toplam 5000 hastalıktan sadece 400+200=600ü taranabiliyor genetik tarafından.diğer kalan 4400 tanesi de henüz taranamıyor.yani pgt yöntemi bizde geçerli değil.keşke olsaydı hemen yaptırırlardı.o yüzden yumurta donasyonu düşündüm ama onda da -bir ebe arkadaşımın görüşüydü bu-bebek anne kanından besleneceği için gen hastalığı geçme olasılığı olabilir.bilmiyorum bu soruları ben genetik prof volkan baltacı beye sorduğumda ancak gelirseniz görüşebiliriz başka sorunuz var mı diye geçiştirdi.halbuki açık ve net bir soruydu (ben öyle düşünüyordum:).annem çağırıyor yemek hazırlıycaz yine yazışalım ve iletişimi bırakmayalım benim özel msj hakkım yok ama burdan da rahatça yazışabiliriz.gizlimiz saklımız ne olcakki.teşekkür ediyorum aysevi hanım tanışmaya vaktimiz olmadı ama en yakın zamanda etraflıca konuşmak isterim.sevgiler...