- 22 Nisan 2017
- 975
- 5.668
- 88
Bak canımMerhabalar kızlar
4 yıllık evli 29 yaşında bir kadınım.. yaklaşık 1 buçuk yıl önce doğal yollarla çocuk sahibi olamayacağımızı öğrendik çünkü yaptırdığımız testler sonunda eşimin azospermi olduğunu söylediler. Öğrenince resmen yıkıldık, kahrolduk ama araştırınca tedavisi olduğunu öğrendik. Bu süreçte eşim uzunca bir süre hormon tedavisi oldu ve geçen ay mikrotese yapıldı.. tabi ki sonuç bizim hayal ettiğimiz gibi olmadı ve hiç sperm bulunmadı... Eşimde sadece bolca spermatid bulundu ve ne yazık Kİ bunlar sperme dönüşemiyormuş ve şu an bu durumun bir tedavisi yokmuş..ben bu süreçte tüp bebek tedavisi gördüm çünkü eğer çıksaydı taze transfer gerçekleşecekti..olmadı.. çıkan 10 yumurtam donduruldu. Bize sadece tek seçenek olarak sunulan başarı oranı çok idüşük rosi tekniği oldu.. çok araştırdık doktorumuzla konuştuk ve bunu denemeyi kabul etmedik çünkü boşuna üzülmek istemedik..eğer bir gün çalışmalar gelişirse deneyeceğiz ama bu ne zaman olur bilinmez.. Doktorumuz çalışmalar var ama net bir zaman veremem belki 3 ay belki 3 sene sonra yeni teknikler bulunur dedi..Bu bir ihtimal ve benim yaşım geçiyor..Eşim ve ben gerçekten çok üzüldük çok yıprandık ama bizim şu an anne baba olma şansımız yok bunu anladık ama yine de biz bu duyguyu yaşamak istiyoruz. Eşim sperm bankası seçeğini sundu bana ve bende başlarda istemesemde burada sizin hikayelerinizi okuyunca kabul ettim… İkinci doz aşımızı olduktan sonra gidip tedaviye başlamak istiyoruz . biz Kıbrıs düşündük ancak hastahane ve prosedürleri hakkında bir bilgimiz yok .. tavsiyelerinize ve önerilerinize çok ihtiyacım var gerçekten Yardımcı olursanız çok sevinirim
sevgiler.
1-Yaşın geçmiyor hala bize göre çok genç sayılırsın
2-İmkanın varsa hiç vakit kaybetme
3-çok şükür yumurtan var bu çok olumlu bir durum
4- Eşin ve kendin için sperm donasyonunu düşünmen ve kabul etmen takdire şayan.
5-Forumda heryerden tedavi olanlar var oku incele neresi kafana uyarsa orada başla tedavine.Artılarını eksilerini iyi araştır bodoslama atlama hiç bir kliniğe.
6-İlk sayfamızda ilk mesajda bir listemiz var orayıda incele hangi üyeye sormak istersen merak ettiğini sor bildiğimiz kadarı ile cevaplarız.
7-Bendede yumurta yok bunu herkes biliyor.Demek istediğim şu eşinin psikolojisini en iyi anlayacak kişiler arasındayım.ve burada benim gibi çok kadın var.Ona bolca destek ol.Moralinizi motivasyonunuzu yüksek tutun.Bu işin asıl püf noktası bu.
8-Burada senden çok dafa fazla deneme yapmış hüsrana uğramış ama olumlu netice almış kişiler var.Bu yüzdende asla pes etme.Herşeyin vakti zamanı var.
Umarım sende listemize en kısa sürede girer ve pozitif sonuç alırsın sonrada senide sileriz canım.
Yalnız değilsiniz.