bahardalıcığım ben bülent urmanda yaptırdım çok da memnun kaldım biliyorsun.zaten hiçbirşey anlamadım 10 dk oldu bitti.genel anestezi yaptılar çok hafif,hiçbirşey duymadan oldu bitti.onu tavsiye ederim.

rowinacığım eczaneden biosteron diye istemezsen çoğu dhea yı bilmez.şahsen ben bile daha önceleri bilmiyordum.aslında bu ilacı hit benim rahim ince kalınca başlamıştı.ama berk bey gerek yok demişti ve kalınlaşmayı hiç etkilemediğini gördüm.bence de çok gerekli değilse kullanılmasın çünkü bir sürü yan etkileri var.ben 5 ay kadar kullandım sonra korktum ve bıraktım.çünkü memelerde aşırı hassasiyet yapıyor.bir hormon olduğu için kanser riskini artırıyor.ailede kanser öyküsü varsa daha da dikkat edilmeli.meme yada rahim,yumurtalık kanseri...doktor dediyse kullanın ama kafadan kullanmayın derim ben..

turbice bencede eşin için kromozom analizi yaptırmak faydalı olur.benim ilk düşükten sonra yapıldı eşiminkiler normal ama benimkiler sorunlu çıktı.mozaisizm denilen karışık bir kromozom yapım var.normal insanlarda kadınlarda 46 tane xx kromozomu varken bende 100 tanesinden 10 tanesi 47xxx,85 tanesi 46xx,5 taneside 45x çıktı.normalde %100 46xx çıkması gerekiyordu.böyle oluncada yumuratlardaki kromozmların da bozuk olduğu anlaşıldı.aslında bu tahlil kandan yapılıyor.vücuttaki kromozomlara bakıyorlar.yumurta hücresinde bu kromromozomlardan daha fazla anormallikte görülebilir demişlerdi.eşiminki ise normaldi 100 tanesinin hepsi 46xy çıkmıştı.

Son düzenleme:
aymencim histereskopi için ne ödemiştin ... öncesi için önereceğin bir durum var mı ...

bülent tıraş için ne düşünüyorsunuz bilgisi olan var mı acaba....

bülent tıraş sanırım artık istanbulda.daha önceleri anatolia da ankarada çalışıyordu.onun içinde çok iyi diyorlar.histereskopi öncesi bülent urmana mail atmıştım.en sevdiğim yanı attığım andan sonra 5 dk içinde her sorduğuma cevap vermesiydi.adetten hemen sonraki günlerde yapılması gerekiyor.o yüzden bir türlü ayarlayamamıştım.2 ay beklemiştim.başka bişeye gerek yok.fiyat olarakta eşim doktor olduğu için bize çok uygun fiyata yapmıştı sanırım normal fiyatları 1500 civarındaydı.bana mail atmıştı o mailde fiyat yazıyuordu.maili bulursam yazarım tam fiyatı.ama tabiki histereskopi görünen bir sorun olursa bu fiyat artabilir demişti.yapılacak işleme göre 2500 civarı bile olabilri demişti.

maili buldum silmemişim.1200-2700 tl arası içeride bulunacak patolojiye göre değişir demiş.bu eylül ayında yazdığı bir mail fiyatlar sanırım aynıdır.istersen mail adresini vereyim sende sıkıntını yaz anında cevap veriyor.ben hep maille haberleştim onunla

bizde yıllar önce yapılan kromozom analizinde benim yüzde 4 mzaism çıkmıştı eşimde normaldi..
fakat spermde morfoloji bozuksa bu durum anamoli embriyo oluşmasına sebep oluyor...

bizim bebekteki otozomal dominant olduğundan en basitinden eğer bizde var ise fenotipte görünmesi gerekiyordu. yani fenotip olarak biz normaliz, eşim ve ben. ya embriyo oluşumunda mutasyon sonucu olur ve tekrarlama olasılığı düşük ya da ebeveynlerin gamet hücrelerinde mutasyon vardır ve sürekli kendini tekrarlar. ikinci bebekte de görürsek o zaman pgd yaparız demişlerdi. tabi o zamandan bu zamana işler değişti. erken menepoz olayı turner sendromlu bayanlarda doğal olduğu için ben öyle olabilir miyim diye periferik kandan kromozom analizi yaptırmıştım. normal çıkmıştı. yani savaş beyden gelen yaklaşımı buradaki doktorlarımla (kadın doğum ve genetik) paylaştığımda mantıklı buldular. ama hala bir ihtimal eşimin gamet hücreleri mutant olabilir. spermlerin kromozom dizilişlerine bakacaklar. o da netlik kazansın istiyoruz.

anladım canım bazen eşler normalde olsa onlardan gelen kromozomların birleşmesi esnasında anormallik olabiliyor ama genelde bunlar tekrarlamıyor.bencede savaş bey doğru söylemiş.yazık onca paraya ilkinde pgd ye gerek yok.inşallah sadece yumurtada sorun vardır.

aymencim verdiğin bilgiler için sağol... bülent bey kliniğinde mi yaptı hastanede mi..
başka bir hastanede sordum 7000 dediler histereskopinin çeşitleri mi var acaba...

selam kızlar.. buralardayım.. arada okuyorum.. sohbete katılamasamda takipteyim :) öpüldünüz:)

Ay aman oy En sonunda gelebildim siteye. Benim dr doğumu meşgul olmazsam yaparım diye yuvarlak bir cevap verince gönlünü alayım dedim. Bu sefer gittiğimde bir tepsi içli köfte götürmeyi düşündüm.Tabii ki ben Aymoş gibi becerik bir kadın değilim yaptırtıcağız Bu sefer de kadın ben doluyum demesin mi? İçini hazırlıyorum sabahtan beri verdiği tarif doğrultusunda. Bakalım tavlayabilirsek!

Turbice haklı Yurtdışında dhea için test yapıyorlar Bizde de d-300 oraımı ölçtüremedim ne gereği var diyen güya fertility uzmanı dr Bir ay kursla fertilite uzmanı ol oh ne ala memleket. Ben 3. denememde dhea kullandım ama bunun yanısıra tüm bitkiselleri kullanıp sonra da altın vuurş için femara kullandım.İlk defa yumilerden biri 1. sınıf oldu.Diğerleri geç kaldı ( herhalde bu sefer de bitkiselleri abarttım beraber hareket edemediler ) Zaten diğerleri dediğim de iki tanecik daha idi. Yani afedersiniz bir tarafımı yırttım hergün akuya gittim o karda kışta 10 gün olmadı. Ben de boşveeerrrr o zaman Kıbrıs hadi yallah dedim kendime. Kıbrıs öncesi sadece 1 ay dhea aldım çok düzenli değildi. Günde 1 ama son hafta sanırım günde 2 Bir de işte folik asit Başka bir şey alıp almadığımı hatırlamıyorum :)

O kız için de üzücü tabii ama ben kemoterapi ilaçlarının yumurtalıkları yok ettiğini veya hasar verdiğini bilmiyordum Turbiceciğim. Yazık olmuş ama keşke dava filan açsa.

Baharcığım

Ben histeroskopi alanında Belçika kadın sağlığında Yücel Yalman ı çok duymuştum. Ama canlı tanık Aymen de Bülent Bey den memnun kalmış .Dediğim gibi bir de görüntülü videosu var Yücel Bey in onu da izle karar ver. Hayırlı olsun .

Selam Yosuncuğum Sen de öpüldünnn

papatyacım sen içliköfteyi dr. için mi hazırlıyorsun... bari önceden neyi sevdiği hakkında tüyo alsaydın...
aferin sana valla bu halinle birde bunlarla uğraşıyorsun hazır birşeyler alıp götürseydin ya...
kızımız her an gelebilir diyorsun yani allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..
yücel beyi tanıyorum canım bir kez tüp denemiştim onda çok iyi bir dr. aslında ben histerskopi yaptırdığım dr. ile devam ederim düşüncesi ile biraz titiz davranıyorum ...

efsunecim yakaldım seni ben bugün histereskopi konsunu yeniden açtım çüni acil bir durum oldu ve yaptırmam gerekiyor sen nerede yaptırmıştın hatırlayamadım biraz bilgi alabilirsem memnun olurum....

selam arkadaslar muhabbetınıze ortak olayım dedım ben bu ay sonu ınş kıbrıs yolcusuyum hıte gıdıcem ama ben folık asıtte dhes fılan bahsedılıyor ben hıc bırsey kullanmıyorum benı bu konuda aydınlatırsanız sevınırım ????

seldaselda folikasit ve elevit megadyn gibi bir vitamini burdaki tüm arkadaşlar kullanıyor...bende kullanıyorum yaklaşık bir yldır... bu arada başka takviyeleri ilave eden arkadaşlarda var ama folik almaya hemen başla yararı çok bebek için....

baharcım bılgılerın için cok saol ama folık hamış olduktan sonra alınmıyomuydu ?? dhes fılan hemen herkes alıyomus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…