Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
turbike seni eskisi kadar sık görmüyoruz burda artık...ben de sık yazamıyorum fakat takip ediyorum...
2011 yılının başlarında 3 ay adetim gelmemişti. doktor doktor gezdikten sonra erken menopoz dediler, bir daha adet olmazsın dediler ve hormon replesyonu başlattılar. ben de evde ne kadar kondom, tampon, ped varsa hepsini ablama verdim:))
2 ay sonra adetim gene başladı. hem de normal seviyelerde ve düzenli olarak, şu ana kadar devam etmekte. tabi bu durum beni ümitlendirmedi değil açıkcası. doktorlarımı da tabi. tüp denemeleri yaptım. başlangıçta görünen folijküller iğneden korkup yok oldular:))
daha sonra donasyon için savaş beyin oğluyla yazıştım, önceki bebeğimin(doğal yolla olan) genetik sorundan dolayı termine edildiğinden ve donasyon ile birlikte pgd gerekir mi diye danıştım. onun verdiği cevap dönüm noktam oldu diyebilirim. öncelikle onların bu işe ticari yaklaşmadıklarını düşündüm ki öyle olsa bence gayet masraflı ve zahmetli olan bu işe beni yönlendirirdi diye düşünüyorum.
bana dediği şuydu: sizde erken yumurta yetmezliği sandığınızdan önce başlamış ve ilk bebeği o hale getiren çok yüksek ihtimalle yumurtanın kalitesizliğiydi dedi. efsune daha iyi anlayacaktır, sonuçta tahliye kararına ebeveynler olarak imza attık onayladık ve sonrası vicdan azabı da yaşadık, bir sürü karışık duygular ve belamızı bulduk gibisinden depresif haller....
hal böyle olunca kabullenmek çok da kolay oldu. şu an içimde donasyon konusunda hiçbir şüphe yok. biliyorsunuz işimden ayrıldım ve şuan yaptığım yoğun bir şekilde temmuz ayındaki kpss sınavına hazırlanıyorum. sınav sonrası inşallah kıbrıstayım. bebişlerimi alıp gelcem:))
ama garanti olsun diye gitmeden eşimin spermlerine kromozom analizi yaptıracağız. tabi zaten daha semen de yapılmadı. çıkarsa bir sorun embriyo donasyonu artık kısmet. donör konusunda ufacık ve tek korkum sonuçta yerli yabancı donörler kullanıyorlar, ne bileyim bir çekik göz ya da zenci olur da genlerinde olur da benim bebişte baskın gelirse yandık:))
turbice bencede eşin için kromozom analizi yaptırmak faydalı olur.benim ilk düşükten sonra yapıldı eşiminkiler normal ama benimkiler sorunlu çıktı.mozaisizm denilen karışık bir kromozom yapım var.normal insanlarda kadınlarda 46 tane xx kromozomu varken bende 100 tanesinden 10 tanesi 47xxx,85 tanesi 46xx,5 taneside 45x çıktı.normalde %100 46xx çıkması gerekiyordu.böyle oluncada yumuratlardaki kromozmların da bozuk olduğu anlaşıldı.aslında bu tahlil kandan yapılıyor.vücuttaki kromozomlara bakıyorlar.yumurta hücresinde bu kromromozomlardan daha fazla anormallikte görülebilir demişlerdi.eşiminki ise normaldi 100 tanesinin hepsi 46xy çıkmıştı.
bizim bebekteki otozomal dominant olduğundan en basitinden eğer bizde var ise fenotipte görünmesi gerekiyordu. yani fenotip olarak biz normaliz, eşim ve ben. ya embriyo oluşumunda mutasyon sonucu olur ve tekrarlama olasılığı düşük ya da ebeveynlerin gamet hücrelerinde mutasyon vardır ve sürekli kendini tekrarlar. ikinci bebekte de görürsek o zaman pgd yaparız demişlerdi. tabi o zamandan bu zamana işler değişti. erken menepoz olayı turner sendromlu bayanlarda doğal olduğu için ben öyle olabilir miyim diye periferik kandan kromozom analizi yaptırmıştım. normal çıkmıştı. yani savaş beyden gelen yaklaşımı buradaki doktorlarımla (kadın doğum ve genetik) paylaştığımda mantıklı buldular. ama hala bir ihtimal eşimin gamet hücreleri mutant olabilir. spermlerin kromozom dizilişlerine bakacaklar. o da netlik kazansın istiyoruz.
Baharcığım
Ben histeroskopi alanında Belçika kadın sağlığında Yücel Yalman ı çok duymuştum. Ama canlı tanık Aymen de Bülent Bey den memnun kalmış .Dediğim gibi bir de görüntülü videosu var Yücel Bey in onu da izle karar ver. Hayırlı olsun .
Selam Yosuncuğum Sen de öpüldünnn
seldaselda folikasit ve elevit megadyn gibi bir vitamini burdaki tüm arkadaşlar kullanıyor...bende kullanıyorum yaklaşık bir yldır... bu arada başka takviyeleri ilave eden arkadaşlarda var ama folik almaya hemen başla yararı çok bebek için....