Selam adunul,

Papatya bence çok doğru bir noktaya değinmiş. Sorduğun soru yanıtı kişinin inançları, hayata bakış tarzı, yetiştiği kültür gibi bir çok parametreye göre değişkenlik gösterir. Arkadaşını en iyi sen tanırsın ve onun özelliklerine göre kabullenip kabullenemeyeceğine sen karar verebilirsin bence. Ne kendini onun yerine koymakla ne de bizim fikirlerimiz onun olaya bakışını belirleyemez. Mesela sen ben olsam yapamazdım diyorsun ama ben hiçbir önemi yok diyorum. sevgi emektir genlerinin kime ait olduğunun önemi yok. ben yetiştirirsen benim çocuğum olur. hatta ben doğuramazsam evlat edinmeyi düşünüyorum. onun da benim için bir farkı yok.

selamlar.

papatyaaa,

tüm dediklerine katlıyorum ama biri hariç.. aslında bu sitede duygusal boyutuna çok giriliyor bu işin.. ne anlama geldiği çocuksuzluğun tercihlerimizin nasıl yaptığımız nasıl bir duygunun bizi bu noktaya getirdiği gibi..

üstelik shanthi, rosaly olsun kaçkere bebekleriyle yaşadıkları duyguyu burada paylaştı. ne kadar mutlu olduklarını ve sevdiklerini bebeklerini bize hep ilettiler..
bu süreç gerçekten.. zıplayarak merdivenlerini geçemeyeceğin.. donasyona karar veren biri gönülden sağlıklı bir karar vermiş ise zaten bunları irdelemez.

yok bana yok eşime benziyormu, yok onu sevebilirmiyim diye..bunlar hep curuf..
OLAY GERÇEĞİNİ KABULLENEBİLMEK..
KUVVETLİ NARSİSMİ YAŞAYANLAR İÇİN BU BİR KIRILMADIR. KABULLENMEK YERİNE ONA BUNA TAKILINIR..

bulunduğumuz nokta bilinçdışı bir şekilde kendimize çizdiğimiz yoldan başka birşey değil..

Son düzenleme:
Kızlaarrr,

Yosunnn, aysevi, papatya, efsunee lütfen yardım edin. sizin adet kanamanızın miktarı azalmış mıydı yumurta rezerviniz azaldığında? yoksa miktarı aynı kaldı da sadece düzensizleşti mi? benim düzenli oluyor fakat kürtajdan sonra miktarında ciddi bir azalma var. doktora gidicem dönünce ama şimdi bu konu canımı çok sıktı. sizin görüşlerinize ihtiyacam var.

sevgili didem,

kullandığın psikotik ilaçların yan etkilerini oku derim. onca ilaç mutlaka hormonlarada etki ediyordur..

kürtaj sonrası her vücut farklı tepki verir.. ben düşükten sonra iyi bir kanamıştım. son denemeden sonrada..
önemli olan regl olman ve yumurtlama sırasında gelen pıhtıyı yakalaman. 12. yada 14. gün arasında bazı kişlerde farklıda oluyor..

doktora git sonuçta kürtajı yapan baksın bakalım. bir sorun varmı diye..

birde çocuksuz kalacağım diye korktukça vücut korkuyu gerçek algılıyor.. vesvese ve kuruntularında etkili olmuş olabilir.
geçmiş olsun

çok sağol efsunecim, ankaraya döndüğümde hemen gidicem doktora. şimdi otobüsteyim zaten. offf offf aslında ben en çok kürtajdan sonra yapışıklık olmasından ya da rahim tabakasının fazla kazınmasından dolayı artık yeterli kalınlığa ulaşmamasından korkuyorum. böyle şeyler varsa tedavisi pek mümkün olmuyor maalesef. ilaçların etkilerine bakmıştım daha önce böyle şeyler yazmıyodu.
aslında senin de her zaman söylediğin gibi başımıza gelenleri biz yönlendiriyoruz. mesela ben 33 yaşıma kadar çocuk doğurmak istemiyordum. çünkü doğurduğumda başına kötü bir olay gelirse sadece annelik duygumu tatmin etmek için bir varlık dünyaya getirdiğimi ve onun da benim yüzünden acı çekmiş olacağını düşünüyordum. doğurmak yerine evlat edirim o nasıl olsa dünyaya gelmiş ve şu anda kötü koşullarda ben en azından koşullarını iyileştiririm diyordum. önce eşime bu düşüncelerimi söyledim. o da sen nasıl rahat edeceksen öyle yaparız evlat ediniriz dedi. hatta sonra bu kararımı kayınvalideme söyledim ve işte o zaman kıyamet koptu. bir ton laf edince ben de içimden inşallah bişey olur da çocuğum olmaz mecburen evlat edinmek zorunda kalırım demiştim.
sonra bir sürü kedim oldu. bu kedileri ne kadar korumaya çalışırsam çalışayım başlarına gelenlere bir türlü engel olamadım ve bazı şeylerin benimle ilgili olmadığını olacak olan şeylerin bir şekilde olduğunu anladım, hem evlat edindiğim çocuğun benim evlat edinmemden dolayı daha iyi koşullarda yaşayacağı kesin miydi? bunları düşündüğümde çocuk yapmaya karar verdim. ama bunu denediğimde de başıma gelenleri biliyorsunuz.
senin de söylediklerini düşününce acaba 33 yaşıma kadar kendi çocuğum olmasını istemediğim için kendimi bu şekilde koşulladım ve başıma gelenler buna mı bağlı diyorum şimdi? yani ilaçlardan kurtulsam bilinçaltım bu sefer rahmimi inceltecek, yapışıklık oluşacak vs...

ben şunu söyleyeyim kızlar ben kimsenin ağzını kapatmak için istemiyorum kendim için kocam için huzursuz ve mutsuz geçen yuvamız için istiyorum evde eşim benle ben eşimle uğraşıyoruz bi bebek olsa ikimiz ona düşeceğiz dertmiş huzursuzlukmuş kalmayacak evimin neşelenmesini istiyorum anne kelimesini duymak için istiyorum o kokuya hasret kaldığım için istiyorum bağrıma basmak için istiyorum oğlum kızım demek için istiyorum belki olması için daha birşey yapmadım ama yokluğun ne demek olduğunu bizden başka kimse anlayamaz hep bi yarım hep bi eksik artık yeter diyorum daha fazla geç kalmadan yapmak lazım diyorum ben eşimin yiğenine deli gibi bağlıyım kendi doğuracağım bebeğime kurban olurum kızlarr hepiniz güzel yazılar ve yorumlar yapmışsınız ben bu forumda duymak ve görmek istemiyorum nasıl kabullendiniz gibi sorular vs vs zaten bu formun adı belli sanı belli yeni düzeltmişken beynimizi buna alıştırmışken gerçi beni ırgalamaz ama neyse

Günaydın kızlar

Didem'cigim kürtajını nasıl yaptılar bu cok onemli.artik genelde vakum yöntemi kullanılıyor ince kanullerle rahmin icinde vakum yapılıyor yani kazımak yok ve bu yüzden yapisiklik fazla olmuyor.bende 2 defa kürtaj oldum sonrasında kanamam benimde azaldı ama ben yinede senin gibi düşünüp ofis histereskopi yaptırdım cok sukurki yapisiklik çıkmadı.ama bende senin gibi takmiştim kafama.yani haklisin böyle dusunmekte...artık gelişmiş ultrasonlarda bile yapisiklik varsa gorulebiliyor.icin rahat etsin diye doktora görün derim.

Bahardalicigim birşey sormussun gözümden kaçmış kusura bakma geç oldu biraz ama yinede soyleyim;o bahsettigin ilaç idrar yolu enf.icin pek uygun değil ilk tercih cipro varsa o olabilir sabah aksam icebilirsin.yaninada antiseptik olarak piyoleseptil kullanabilirsin gunde 3 defa..

Kızlar bende bu isin psikolojik boyutuyla ilgili pek birşey söylemeyeceğim.herkesin kendi düşüncesi, ben kimseyi ikna falan edemem herkesin aklı var düşünsün kendini nasıl hissedecekse oyle karar versin yada yazdığımız onca şeyi okusun kendi akıl süzgecinden geçirsin ...

Herşey için teşekkürler arkadaşlar, ben konuyu açtım eğer isterse gerekli linkleri vereceğim baştan sona gerek bu site, gerek diğer site okusun. En azından ben bilgilendim dostuma elimi daha bir bilgili uzatabilirim. Kendi adıma çok teşekkürler.

Ancak birşeyi de söylemeden geçemeyeceğim, tepki veren bir arkadşım için

" siz çıktığınız bu yolda hep tek başına mıydınız ? hiç birilerinden destek almak ihtiyacı hissetmediniz mi ? Ben nasıl sayısız tüp yaparken, beni ilk geceden hamile kalmış biri anlamayacaksa, bu yolda öyle bir yol değil mi ? Ben kararımı verdim böyle şeyler duymak istemiyorum derken, size uzatılan yardım ellerini niye başkalarına uzatmaktan kaçıyorsunuz ? Ben kararımı verdim bitti gitii, o ne hali varsa görsün diyecek kadar kolay bir süreç mi ? Kalp evlat diyor, beyin korkuyor bu hiç yaşanmadı mı ? Ben anlamıyorum gerçekten hiç anlamıyorum insanlar nasıl bu kadar kolay karşı kıyıya geçiyorlar, nasıl kendininde bir zamanlar nehrin kıyısında olduğunu unutuyorlar.

Zaten sizleri sürekli rahatsız edecek değilim, bu topicte daimi de olacak değilim. Sorumu sordum cevabımı aldım Allah herkesin gönlüne göre versin.

Sevgili Dido

Ben dün sana yazacaktım ama hikayeni anımsayamadım O yüzden pot kırmayayım dedim. Ben genelde ayda 4 gün adet gören birisiydim. Sonra birden gerçekten birden adet öncesi göğüs şişmelerim bitti Kanamam günde 1.5 güne düştü bu 41 den sonra oldu. Eskiden hani doğal yola aldığım bitkiseller bile göğüs şişmesi yapıyorken artık cevap vermez oldu. En son donasyon yılında da artık adetlerim 1 güne düştü miktarı da azaldı. Yani Rowinaya katılıyorum menopoz habercisi olabilir bu. AMH yı ölçtürsen kendi yumilerinle yapacaksan ??? Ama Aysevi nin dedği gibi yapışıklık konusuna da takılıyor insan ama sanmıyorum o uzak bir olasılık. Efsune de demiş korkularına yenilme yine de .

Sevgili Adunul,

Üzülme arkadaşım yaaaa. Biz cici bir grubuz. Yardımseveriz anlayışlıyız vs vs . Sen bizi rahatsız etmiyorsun telaşlanma. Sadece dediğimiz gibi arkadaşının hazır olmasıyla ilgili bir şey bu. Hani insan evliliğe hazır değilse öldüm allah getiremezsin ya peri kızı da olsan. Öyle bir şey. Hem biz bizden bazı arkadaşlara da çok söyledik neredeyse 1 yıldır dilimizde tüy bitti geç kalıyorsun hadi hadi diye ama işte öyle dışarıdan olmuyor. Kızcağız 10 tane pozitif haberi okusa bir negatifle hemen yarı yoldan geri dönüyor evine . O yüzden bırak o arkadaşın okusun siteleri forumları İyice dolsun sonra onu istesen de tutamazsın. Gerisini de boşver. Herkes herkesi sevmek zorunda değil ki zaten. Keyfine bak arkadaşım

Aysevicim içimi rahatlattın, çok sağol cevabın için. yani sende de azalma oldu ama yapışıklık çıkmadı diyorsun. dediğin gibi ben bir doktora da görüneceğim. histeroskopi için rahmi hırpalıyo diyorlar onun yerine rahim filmi çektirmek daha mı iyi sence?
Papatyacım sen içimi rahatlatmadın :)))) sana da çok teşekkürler. demek ki menopoz öncesi de azalma oluyor kanamada. ben ankaradaki denge labında 2 kez AMH yaptırdım. 2011 aralık ve 2012 ocakta. ilkinde sonuç 1.3 çıktı ikincisinde 1.9. ama amh değerinin kısa süre içinde bu kadar değişiklik göstermemesi hatta zaman içinde yumurta rezervinin azalmasıyla birlikte azalması gerekiyor. dolayısıyla yapılan testlerin güvenilirliği konusunda şüphelerim oluştu. bir de yumurta saydırdım 2012 ocak ve şubat aylarında ikisinde de sağ 6-7 folikül, sol 4-5 folikül çıktı. bu değerler nasıl iyi mi diye doktora sorduğumda iyi dedi ama benim yaygın anksiyete bozukluğum olduğunu bildiği için beni paniğe sokmamak için mi dedi yoksa gerçekten mi dedi ondan da emin olamadım. baktığım yabancı kaynaklarda amh 2 nin altında ise ve sağ sol toplam folikül sayısı olarak 15 in altında ise rezerv azalmış diyorlar. ama türkiyedeki doktorlar daha iyimser nedense. yani menopoza yakın mıyım değil miyim tam anlayamıyorum bir türlü.

hepinize sevgileeerrrr.

Dido,,

Şu telaş işini bir çözsen ne iyi olacak. Evet 2 nin altında ama testi de neredeyse en güvenilir lab da yaptırmışsın. Ben diyorum ki 2 nin altına inmiş amh ((Ama Efsunenein amh hakkında yazdıklarından hiçbir şey anlamadığım için sen onun geçmiş yazılarını da oku) sınırdasın. Yumi sayın gayet iyi Dedik ya biz tek bir yumi ile bile umduk. Tedavilere taşındık. Bak aklıma ne geldi illa kendi yumilerim diyorsan karma yaptırsana ?? Doğuş yapıyor o işi. Hem için de rahat eder. Denedim olmadı ya da oldu dersin . Gerçi sperm gidip en genç yumiyi buluyormuş ama neden öyle olsun ki anlayamadım ?? Kimi yakalarsa onu bulmaz mı :) Her neyse dr daha iyi blir.Firdevs hanımla konuş istersen bu konuyu Savaş Bey de biliyor karma.Hit hayır diyebilir ama durumunu anlat. Hadi istediğiiz için tüm evreni ayaklandırın bakalım!

aymen sağol canım ben diğer ilaca başlamıştım dün daha iyiydim fakat bugün gene çok az kan geldi...
menopozda kanama az da olsa tehlikeli diyor okuduğum yazılarda...
bir yıldır adet görmediğim için bu kanama beni korkuttu idrar yolları diyorum fakat rahim ile ilgili olabilir mi diyede korkmaya başladım...
efsune söylediklerini şimdi okudum papatya suyunun iyi geldiğini biliyorum canım sağol...
ben şimdi hangi dr. gidecem üroloğa mı jinekoloğa mı...

bu donasyonu kabullenme süreci ile ilgili ben de birşey söyleyeyim...
tek çaren bu yol kalınca içinde hiç bir şüphe kalmıyor...

böbreklede ilgili olabilir bi üroloğa gitsen iyi olur bende geçen ay böle bi durumla karşılaşmıştım böbrek çıktı böbrek iltihaplanmış ondan bu ara geçmiş olsun

Son düzenleme:
bu forumda hala bilgi eksikliği var deniyorsa lütfen formu baştan sona kadar bir okuyun derim..
papatyacım hamileliğinin iyi gitmesi beni çok mutlu ediyor.. şu an kaç aylık oldun kızımızın burcu ne olacak acaba...

Merhaba baharda,
Aynı sorun annanemde de oldu. 85 yaşında. dahiliyeye gitmişti, dahiliye doktoru önce kadın doğuma gönderdi. kadın doğumda birşey çıkmayınca ürolojiye gitti. sorunu ürolojiyle ilgili çıktı. geçmiş olsun.

papatyacım, walla aslında gayet iyi fikir. ben o şekilde yaptıklarını bilmiyordum. ama aslında okuduklarımdan bana en iyisi hit gibi gelmişti. onun yapmaması kötü oldu. ama dediğin gibi konuşmakta fayda var. zaten ekime kadar bişey yapamam, önce ilaçlarımı bırakmam lazım. ondan sonra icraata geçicem inşallah. şimdilik araştırma aşamasındayım. bir de spermlerin en genç ve sağlıklı yumiyi döllediğini ben de duymuştum. doğa en sağlıklı ve güçlü olanı seçme yönünde kodlamış herşeyi, soyların devamını sağlamak için bence. walla aslına bakarsan şöyle çıtır 90-60-90 uzun boylu sarışın güzel bir hatunun yumisiyse bence onu döllesin zaten, beni napcak ben kısa, şişman ve karayım :86:

didemciğim benim her tüp denemesinde en fazla 3-4 yumurtayla başlanıyordu ve en sonunda döllene döllene 2 tane kalıyordu bu hiç artmadı.ama ben hiç amh falan ölçtürmedim.hiç dert etmedim.hepsindede gebelik oldu ama frklı nedenlerle düştü yani bende kromozom bozukluğu var.bu yumurta sayısı vsvsv önemlideğil önemli olan kaliteli olması.onuda denemeden bilemezsin.ama yumurta sayın çok iyi bence ki ilaç kullansan bunlar dahada fazla olacak.bu amh olayına fazla takılmayın.öğrensen ne değişecekki.allahın hakkı 3 tüp bebek diye düşünüyorum.her halukarda önce kendi yumilerinle dene çünkü gençsin.ha baktınki ilkinde döllenen yumurta yok o zaman boşuna uğraşma zaten doktorlar sana kalitesi hakkında bilgi verir.benim hepsinde 1.kalite embriyolarım oluyordu o kadar az yumiye karşılık.

bahardalıcığım bence üroloğa git.ama kanamanın nerden olduğunu anlamadım vajinal mi yoksa idrar yollarındanmı??önce onu ayırt etmelisin zira doktorda sana onu soracak.çok karışıtırılan bişey çünkü..

didemciğim hitte yapıyor ama bende düşünmüştüm.bana söylediği şey şu oldu ki mantıklıydı,şimdi karışık koyarsak hamilelik durumunda hangisinin olduğunu bilememk insanları çok üzüüyor.o yüzden karma yapalım ama önce bir grubu olmazsa diğer grubu kullanalım demişti.yani spermlerin yarısını senin yumilerle yarısını donör yumisiyle embriyo yapsınlar.eğer kabul edersen iki senden iki donörden karma yapalım demişti.ama ben istemedim.insan düşününce vaz geçiyor ne bilim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…