• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba Efsune,
Çok teşekkür ederim, ne kadar güzel yorumluyorsun. Şimdi düşünüyorum da çocuk istememe sebebim belki annemin ben çocukken sürekli annelik hakkındaki söylenmeleri olabilir mesela "anne olacağıma taş olsaydım bir kayaya yakışırdım", "çocuğu olmayanın bir derdi var çocuğu olanın bin derdi var", "çocuğu sen doğuruyorsun ama huyunu sen vermiyorsun ki" belki de ben bu yüzden çocuğu her sıkıntı ve dert olarak olarak gördüm.
İlla herşeyi zor yolda elde etmek ise artık Kemalettin Tuğcu romanlarından mı kaldı bilmiyorum ama etrafımdaki herkes tüp bebekle uğraşırken ben herhalde kolaycacık hamile kalamazdım illa en zor olanı ben yaşayacaktım bu da diğerleriyle empati yapmaktan mıdır yoksa kendimi beğenmişlik midir bilemiyorum.
Söyledğin doğru hayatı biraz hafife almam gerekiyor ama ben illa bu dünyada herkesin bir imtihanı var benimde olmalı diye hep kendime sorun arıyor olabilirim. Yani ben iyi bir kariyeri olan evli, mutlu ve çocuklu olamam o yüzden bir derdimin olması gerekiyor diye aranıyorum belki de. Belkide çocuksuzluk en kolay başedebileceğim dert gibi geliyordur. Ama galiba benim herşey iyi ve güzel şeyi hakettiğime inanmam lazım. Bir de kendimi kasıyorum geç kalmamalıyım bir an önce karar vermeliyim diye iyice bunalıyorum.

bal selam,
herşeyden önce şu cümel katil cümle """anne olacağıma taş olsaydım bir kayaya yakışırdım" bilinçaltına mesajı çok net annelik hayatı yok ediyor...diğer cümlelerde yardımcı karakterler.. verilen mesajlar: dertlerin üstesinden gelmek için çok çabalamalısın.. hayatın heba olacak çocuk sahibi olursun. birde çocuklar anneyi tatmin etmek bağlamında yetersiz ve dört dörtlük değiller...

sen eminim hayatın boyunca en iyi şeyleri başardın ama ailen hepp aaa oda eksik ama deyip hiçbirşeyle yetinmediler..

sen burada ASLINDA ÇOCUK BAL'I KURTARMAK İÇİN çocuk sahibi olmuyorsun ==== çocukken öyle içine oturmuşki denilenler sen çocuk sahibi olursan aynısını kendi çocuğuna yapmak istemediğin için çocuk konusu bunca yıl ötelemişsin.. yani önceliğin olmamış..
birde doğurduun çocuk aslında sen olacak sende annen buda annenin sürekli yakınmalarına bir diğer cevap.. "" BEN SENİN GİBİ KÖTÜ ANNE OLMAMAK İÇİN ÇOCUK SAHİBİ BİLE OLMUYORUM = ÖRTÜK MESAJ = KENDİLİK YIKICI TERCİH..

Bence başkalarını bırak bu konuda .. zaten ailenden sana verilen senaryo hayatın zor olduğuna dair send ebunu gerçekelyen döngüleri kendien bilinçdışı çağırıyorsun..
acı olan bu hayat aslında bizim değilde anne ve babalarımızın gibi yaşamamız..
""""""""Belkide çocuksuzluk en kolay başedebileceğim dert gibi geliyordur. Ama galiba benim herşey iyi ve güzel şeyi hakettiğime inanmam lazım. """

çocuksuzluk en zor baş edilen bir şeydir.. sen hayatın zor olduğuna ve herşey için bedel ödendiğine dair biz düşüncede isen kendien zaten bunu çekersin.
biraz secret oku derim..
zor bir dönem ama unutma bu senin hayatının imbiklenerek gelip tıkandığı yer... bu aslında yıllarca halı altına süpürülen sorunların çocuksuzluk temasında tezahürü..

biliçdışı seçimlerimiz nedeniyle burdayız ve bu drumdayız..

slm kızlar inş bu ay sonu hıte gıdıcem ilaclara devam ama bır kac gundur goguslerımde agrılarım var neden nıye nasıl olcak hıc bılmıyorum yorumlarınızı beklıyorum :(

güle güle git gel.. inşallah bizlere güzel haberler verirsin de neşelenir buralar.. sanırım en son ben olumsuz haberle döndüm.. zinciri kıramadım.. sen kır lütfen.. ne kullanıyorsun ilaç olarak? bende de gögüslerde acaip bir hassasiyet vardı... Allah kolaylık versin :)

ilaç kullanıyormusun şu anda?

ben dheayı kullandım geçen yıl 6 ay gögüslerim 2 beden büyüdü şimdi 1 beden küçüldü .. alına tüm ilaçlar nedeniyle hormonlar değişiyor normal bir süreç ama elinel ayna karşısında yinede muayene et. herşeyden önce gönlün rahat olsun diye..
regel ne zaman oldun? gidiş ne zaman?

kızlarr ben bu dhea yı çok duydum forumda çoğu kişi kullanıyor ben hiç kullanmadım tedaviye başlayınca dr mu veriyor yani tüp bebeğe başlayınca falan mı transfer öncesi biraz bilgi edinirsek iyi olur yada ne işe yarıyor kendi başımıza kullansak mı bi yan etkisi olur mu çok oldu bu soru heralde:1::1::1::1::1:

slm kızlar inş bu ay sonu hıte gıdıcem ilaclara devam ama bır kac gundur goguslerımde agrılarım var neden nıye nasıl olcak hıc bılmıyorum yorumlarınızı beklıyorum :(
hayırlı olsun canım umarım güzel sonuçlar alırız hadi bakalım sperm dnsyn du galiba şansın bol olsun....

bal selam,
herşeyden önce şu cümel katil cümle """anne olacağıma taş olsaydım bir kayaya yakışırdım" bilinçaltına mesajı çok net annelik hayatı yok ediyor...diğer cümlelerde yardımcı karakterler.. verilen mesajlar: dertlerin üstesinden gelmek için çok çabalamalısın.. hayatın heba olacak çocuk sahibi olursun. birde çocuklar anneyi tatmin etmek bağlamında yetersiz ve dört dörtlük değiller...

sen eminim hayatın boyunca en iyi şeyleri başardın ama ailen hepp aaa oda eksik ama deyip hiçbirşeyle yetinmediler..

sen burada ASLINDA ÇOCUK BAL'I KURTARMAK İÇİN çocuk sahibi olmuyorsun ==== çocukken öyle içine oturmuşki denilenler sen çocuk sahibi olursan aynısını kendi çocuğuna yapmak istemediğin için çocuk konusu bunca yıl ötelemişsin.. yani önceliğin olmamış..
birde doğurduun çocuk aslında sen olacak sende annen buda annenin sürekli yakınmalarına bir diğer cevap.. "" BEN SENİN GİBİ KÖTÜ ANNE OLMAMAK İÇİN ÇOCUK SAHİBİ BİLE OLMUYORUM = ÖRTÜK MESAJ = KENDİLİK YIKICI TERCİH..

Bence başkalarını bırak bu konuda .. zaten ailenden sana verilen senaryo hayatın zor olduğuna dair send ebunu gerçekelyen döngüleri kendien bilinçdışı çağırıyorsun..
""""""""Belkide çocuksuzluk en kolay başedebileceğim dert gibi geliyordur. Ama galiba benim herşey iyi ve güzel şeyi hakettiğime inanmam lazım. """

çocuksuzluk en zor baş edilen bir şeydir.. sen hayatın zor olduğuna ve herşey için bedel ödendiğine dair biz düşüncede isen kendien zaten bunu çekersin.
biraz secret oku derim..
zor bir dönem ama unutma bu senin hayatının imbiklenerek gelip tıkandığı yer... bu aslında yıllarca halı altına süpürülen sorunların çocuksuzluk temasında tezahürü..

Sevgili Efsune kitapları aldım okuyorum,çok faydalılar,biliyordum ama yüzümün bebeğim için bu denli önemli olduğunu bilmiyordum,işe tipimi düzeltmekle başladım.Boya,saç-baş , kaş alımı filan,biraz salmıştım kendimi,iki kitabı aynı anda okumaya çalışıyorum,oğlanı uyutunca tabi.Onun üzerinde hiç baskı yapmadan ideal bir şekilde yetiştirmeye çalışacağım,bende merak ediyorum 30 sene sonra ne olacak ? Teşekkürler tekrar...

herşeyden önce çok duygulandım yazdıklarından bir dokunuş bir hayatı değiştirse allaha bin şükür ederim. :))

bir bebek taa en baştan bunları bilen bir anne tarafından yetiştirilsin, sevilsin ne büyük bir dokunuş ve zincir kırılması biliyormusun..

annenin bakışı içten, olduğu gibi kabul eden ve beklentisi gerçeklik sınırları içinde kalan ve cani gönülden KOŞULSUZ seven bir anne ol gerisi çorap söküğü gibi gelri..

sadece kendisi olmasını iste herhangi biriyle kıyas yapma.. herşeyi keşfetsin. endişeli bakışlar ile bakma o zaman dünyayı endişeli keşfeder.
huzursuzsan hemen bebeği eşine var bir nefes al sakinleş öyle bağrına bas..
sevgiyel kal bebişinle..

Günaydınlarrr

Efsune şu tasiye ettiğin kitaplardan birini biliyorum da diğerini kaçırmışım. İstersen kitapları tekrar yaz hem bana hem ilgilenenlere yararlı olsun Sana zahmet

herkese günaydın,

rüyayı yorumlayışına bayıldım. dediğin boyutta var. çok haklısın..
bir diğer boyutu da; sende bizim gibi bir kendine yolculuk; farkındalık yolculuğuna çıkacaksın. derinsel anlamda..orman demek bilinç altı demek... zaten kişisel gelişime hep ilgi duymuşsun.. sen koşarak geliyorsun zaten oraya..

kitap adları:
-BİR BEBEĞİN GÜNLÜĞÜ - DANİEL N. STERN çeviri : sandy kohen (özellikle bir bebeğin ağlama tınısı, hareketlerinin ne anlam geldiği yani tüm psikolojisinin temellerinin atıldığı bu döenmde anneden ne bekliyoru anlatıyor dünyada literatür olarak kabul edilen en iyi araştırma. mastersonn ekolune paralel.. şu anda kişilik bozukluklarında en iyi tedaviyi gerçekleştiren ekol.)
-BÜTÜNCÜL PSİKOTERAPİ - TAHİR ÖZAKKAŞ - LİTERA YAYINLARI ( farkındalıklarımızın artması için ana temel kitap ama okuduktan 3 yıl sonra birdah okudum ve çok farklı şeyler anladım. yani bu bir baş ucu kitabı.. özellikle savunma mekanizmaları bölümü bze hayatta insanları anlama anlamında çok yardımcı oluyor. ama ilk önce kendimiz anlamak daha önemli tabiiki)

sevgiyle kal.. muayene varmı bu arada..?? doğuma birşey kalmadı.. hayırlısı .. kızımız bir dünyaya merhaba desin bakalım:)))

Herkese selamalaaarr,
Rowinacıımmm, ben şehir dışında eğitimdeyim, akşamları da internetim yok burda. o yüzden çok az fırsatım oluyo. onda da okuyup çıkıyorum genelde. beni sorduğun için çok teşekkürler.
Aysevii pataloji raporunun iyi olduğuna çook sevindim. eşine de sana da sağlıklı birlikte geçireceğiniz uzun yıllar diliyorum.
Kızlar bu arada birkaç aydır benim adet kanamalarımın miktarı çok azaldı. bunun nedenini bilen var mı acabaaa?
görüşürüz... :71::71::71:

Herkese selamalaaarr,
Rowinacıımmm, ben şehir dışında eğitimdeyim, akşamları da internetim yok burda. o yüzden çok az fırsatım oluyo. onda da okuyup çıkıyorum genelde. beni sorduğun için çok teşekkürler.
Aysevii pataloji raporunun iyi olduğuna çook sevindim. eşine de sana da sağlıklı birlikte geçireceğiniz uzun yıllar diliyorum.
Kızlar bu arada birkaç aydır benim adet kanamalarımın miktarı çok azaldı. bunun nedenini bilen var mı acabaaa?
görüşürüz... :71::71::71:

ben bilmiyorum ama belki erken menapoz belirtileri olabilir yavaş yavaş azaltıyo sonrada düzensiz olmaya başlıyor inş.değildir hormonlardan kaynaklanan bişey dir şöyle yap adetinin 2.yada3.gidip hormon tahlillerini yaptır fsh lh e2 falan bunlar yüksek ise sende bize katılırsın tabi şaka yapıyorum... umarım değerlerin yerinde çıkar... kendine iyi bak hoşçakal sevgi sağlık hep yanıbaşında olsun

Son düzenleme:
güle güle git gel.. inşallah bizlere güzel haberler verirsin de neşelenir buralar.. sanırım en son ben olumsuz haberle döndüm.. zinciri kıramadım.. sen kır lütfen.. ne kullanıyorsun ilaç olarak? bende de gögüslerde acaip bir hassasiyet vardı... Allah kolaylık versin :)

saol yosuncum allah hepımıze nasıp etsın sen hangı merkezede denedın ?? bu arada prımolut kullanıyorum sımdılık hıc bole agrı yasamazdım ıkı aydır bole luyor anlamadım nıye .(

ilaç kullanıyormusun şu anda?

ben dheayı kullandım geçen yıl 6 ay gögüslerim 2 beden büyüdü şimdi 1 beden küçüldü .. alına tüm ilaçlar nedeniyle hormonlar değişiyor normal bir süreç ama elinel ayna karşısında yinede muayene et. herşeyden önce gönlün rahat olsun diye..
regel ne zaman oldun? gidiş ne zaman?

efsunecım ben sımdı regl için prımolut kullanıyorum muayene edıyorum ayna karsısında ama ıkı aydır hassasıyet cok fazla koltuk altına vuran agrılarım oluyo kıbrıs yolu kısmetse 30 mart gıbı bakalım hayırlısı bu arada ben dheayı kulllanmadım acaba kullanmam gerekmı ????

efsunecım ben sımdı regl için prımolut kullanıyorum muayene edıyorum ayna karsısında ama ıkı aydır hassasıyet cok fazla koltuk altına vuran agrılarım oluyo kıbrıs yolu kısmetse 30 mart gıbı bakalım hayırlısı bu arada ben dheayı kulllanmadım acaba kullanmam gerekmı ????

doktorunun yazmadığı ve tedavi sırasında önermediği hiçbir ilacı kullanma..
gerek görmediyse görmemiştir.. sonuçta tam bir güven hissetmelisinki başarı olsun. içinde vesvese olmasın.. bu denemenin deneyimleri ise daha sonraki yolunu çizer..
bahtın bol olsun:)

bal selam,

biraz secret oku derim..

Merhaba Efsune,
Yorumların ne kadar yerinde bilemezsin diyeceğim ama sen zaten benden daha iyi biliyorsun :) Benim bunları iyice sindirmem lazım. Secret da okudum aslında ama hala hayat zordur ve herşeyin bedeli vardır düşüncesini kıramadım, o yüzden de birşey isterken hep korkuyorum. Ayrıca her istediğime ulaşırsam o zaman da benim kadar şanslı olmayanları düşünerek suçluluk duymaya başlıyorum. Benim bunları yenmem şart. O tavsiye ettiğin iki kitabı "Bir bebeğin günlüğü" ve "Bütüncül Psikoterapi" hemen alıp okumaya başlıyacağım. Zaman ayırıp yaptığın yorumlar için sana tekrar çok teşekkür ederim.

kusura bakma sonra anladım ama düzeltemedim sana bişey soracam nasıldı hitin tedavi şekli gerçekten 10 dk ayırıyor dr falan ilgisi nasıldı

ben daha hıtle karsılasmadım ben aslında bahcecıye gıttım yas 27 erken menapoz teshısı konuldu herhangı bır operasyon fılan gecırmedım benı bahcecı hıte yonledırdı oranın kordınatoru ozlem hnm gorsudum tlf bılgılerımızı aldı aslında burda arkadaslar hıt ongorusme istıyor dedıler ısrarala bende ozlem hnm sordum gerek yok dedı buraya gelmek sızın için masraf burda dr var sızı o hazırlayıp bıze gonderecek dedı yanı ben sadece bır sefer gıdıcem ıns hayırlısı olur

ben daha hıtle karsılasmadım ben aslında bahcecıye gıttım yas 27 erken menapoz teshısı konuldu herhangı bır operasyon fılan gecırmedım benı bahcecı hıte yonledırdı oranın kordınatoru ozlem hnm gorsudum tlf bılgılerımızı aldı aslında burda arkadaslar hıt ongorusme istıyor dedıler ısrarala bende ozlem hnm sordum gerek yok dedı buraya gelmek sızın için masraf burda dr var sızı o hazırlayıp bıze gonderecek dedı yanı ben sadece bır sefer gıdıcem ıns hayırlısı olur
bende berke karar verdim ama eşim savaş beye gidelim deyince kıramadım o olsun dedim ne yapalım oda bana dr adı söyledi beni hazırlayıp sonrada kıbrıs yolu tutacam hayırlısı savaş ta iyi biri bende bi seferlik gidecem ama öyle çok masraf maddi manevi iyice yıpranıyoruz allah emeğimizi boşa çıkarmasın

Son düzenleme:
Back