Merhaba Efsune,
Çok teşekkür ederim, ne kadar güzel yorumluyorsun. Şimdi düşünüyorum da çocuk istememe sebebim belki annemin ben çocukken sürekli annelik hakkındaki söylenmeleri olabilir mesela "anne olacağıma taş olsaydım bir kayaya yakışırdım", "çocuğu olmayanın bir derdi var çocuğu olanın bin derdi var", "çocuğu sen doğuruyorsun ama huyunu sen vermiyorsun ki" belki de ben bu yüzden çocuğu her sıkıntı ve dert olarak olarak gördüm.
İlla herşeyi zor yolda elde etmek ise artık Kemalettin Tuğcu romanlarından mı kaldı bilmiyorum ama etrafımdaki herkes tüp bebekle uğraşırken ben herhalde kolaycacık hamile kalamazdım illa en zor olanı ben yaşayacaktım bu da diğerleriyle empati yapmaktan mıdır yoksa kendimi beğenmişlik midir bilemiyorum.
Söyledğin doğru hayatı biraz hafife almam gerekiyor ama ben illa bu dünyada herkesin bir imtihanı var benimde olmalı diye hep kendime sorun arıyor olabilirim. Yani ben iyi bir kariyeri olan evli, mutlu ve çocuklu olamam o yüzden bir derdimin olması gerekiyor diye aranıyorum belki de. Belkide çocuksuzluk en kolay başedebileceğim dert gibi geliyordur. Ama galiba benim herşey iyi ve güzel şeyi hakettiğime inanmam lazım. Bir de kendimi kasıyorum geç kalmamalıyım bir an önce karar vermeliyim diye iyice bunalıyorum.
bal selam,
herşeyden önce şu cümel katil cümle """anne olacağıma taş olsaydım bir kayaya yakışırdım" bilinçaltına mesajı çok net annelik hayatı yok ediyor...diğer cümlelerde yardımcı karakterler.. verilen mesajlar: dertlerin üstesinden gelmek için çok çabalamalısın.. hayatın heba olacak çocuk sahibi olursun. birde çocuklar anneyi tatmin etmek bağlamında yetersiz ve dört dörtlük değiller...
sen eminim hayatın boyunca en iyi şeyleri başardın ama ailen hepp aaa oda eksik ama deyip hiçbirşeyle yetinmediler..
sen burada ASLINDA ÇOCUK BAL'I KURTARMAK İÇİN çocuk sahibi olmuyorsun ==== çocukken öyle içine oturmuşki denilenler sen çocuk sahibi olursan aynısını kendi çocuğuna yapmak istemediğin için çocuk konusu bunca yıl ötelemişsin.. yani önceliğin olmamış..
birde doğurduun çocuk aslında sen olacak sende annen buda annenin sürekli yakınmalarına bir diğer cevap.. "" BEN SENİN GİBİ KÖTÜ ANNE OLMAMAK İÇİN ÇOCUK SAHİBİ BİLE OLMUYORUM = ÖRTÜK MESAJ = KENDİLİK YIKICI TERCİH..
Bence başkalarını bırak bu konuda .. zaten ailenden sana verilen senaryo hayatın zor olduğuna dair send ebunu gerçekelyen döngüleri kendien bilinçdışı çağırıyorsun..
acı olan bu hayat aslında bizim değilde anne ve babalarımızın gibi yaşamamız..
""""""""Belkide çocuksuzluk en kolay başedebileceğim dert gibi geliyordur. Ama galiba benim herşey iyi ve güzel şeyi hakettiğime inanmam lazım. """
çocuksuzluk en zor baş edilen bir şeydir.. sen hayatın zor olduğuna ve herşey için bedel ödendiğine dair biz düşüncede isen kendien zaten bunu çekersin.
biraz secret oku derim..
zor bir dönem ama unutma bu senin hayatının imbiklenerek gelip tıkandığı yer... bu aslında yıllarca halı altına süpürülen sorunların çocuksuzluk temasında tezahürü..
biliçdışı seçimlerimiz nedeniyle burdayız ve bu drumdayız..