Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende berke karar verdim ama eşim savaş beye gidelim deyince kıramadım o olsun dedim ne yapalım oda bana dr adı söyledi beni hazırlayıp sonrada kıbrıs yolu tutacam hayırlısı savaş ta iyi biri bende bi seferlik gidecem ama öyle çok masraf maddi manevi iyice yıpranıyoruz allah emeğimizi boşa çıkarmasın
ymrt dnsynu evet fiyatlar aynıda konaklama falan ulaşım dahil değil savaş beyde 4500 euro dahil olursada tabi artar fiyat bende kısmetse bu hafta aracı dr gidecem yarın arayıp randevu alcam ahmet beylede iletişim haldeyim ne zaman gel derlerse o zaman gidecem benim sorunum sizinkinden biraz farklı ben doğuştan adet görmedim ilaçla oluyorum cyclo ile yumi yok yani bende hiç üretemedim bu yaşıma kadar işte böyle hormon eksikliği mi fazlalığımı onuda anlamadım ya neyse boş veramın canım inş hepımız alırız kucaklarımıza bebeklerımızı genelde fıyatlar hepsınde ayn sorun ne senın ne donasyonu ne zaman gıdıyorsun ????
seldacım küçüksün inş.yaşının küçüklüğü olumlu pozitif olmana yol açar çünkü yaş çok önemli yaş ne kadar ilerlerse olma sonucu biraz daha yüzdeliği düşüyor bende 30 yaşındayım ama bu sene olması gerekiyor daha fazla büyümek istemiyorum
Merhaba Selda, Merhaba Rowina,
İnşallah ikinizde, hepimizde bu sene bebeklerimize kavuşuruz.
Merhaba Selda, Merhaba Rowina,
İnşallah ikinizde, hepimizde bu sene bebeklerimize kavuşuruz.
ymrt dnsynu evet fiyatlar aynıda konaklama falan ulaşım dahil değil savaş beyde 4500 euro dahil olursada tabi artar fiyat bende kısmetse bu hafta aracı dr gidecem yarın arayıp randevu alcam ahmet beylede iletişim haldeyim ne zaman gel derlerse o zaman gidecem benim sorunum sizinkinden biraz farklı ben doğuştan adet görmedim ilaçla oluyorum cyclo ile yumi yok yani bende hiç üretemedim bu yaşıma kadar işte böyle hormon eksikliği mi fazlalığımı onuda anlamadım ya neyse boş ver
stress sıkıntı yı kendinden uzak et sen elinden geleni yap gerisini rabbimize bırak eğer zamanımız şimdi ise olur ama yok eğer daha varsa biz kendimizi yırtsak ta boş kendine dikkat et efsune arkadaşımızın dediği gibi dr dediği ilaçlardan başka ilaç almavalla ılk zamanlar cok uzuldum cok yıprandım ama sonra kendımı toparladım en azından boyle bır sansım var tup bebek gıbı dusunuyorum o yuzden hıc takılmıyom artık ıns rabbım bu sene kucagımıza melekler nasıp eder
stress sıkıntı yı kendinden uzak et sen elinden geleni yap gerisini rabbimize bırak eğer zamanımız şimdi ise olur ama yok eğer daha varsa biz kendimizi yırtsak ta boş kendine dikkat et efsune arkadaşımızın dediği gibi dr dediği ilaçlardan başka ilaç alma
merhaba adunulNiye oradan yakayım ki, sadece yardım istedim. Ne var bunda ? O psikolojiyi yaşayanlar dışında en doğru kimden öğrenebiliriz? Dr.lar donasyon deyip çıkıyor ama bunu kabullenmek için ne kadar zaman geçiyor, sizler neler yaşadınız ? Bence kolay birşey değil , yoksa kolay mı ? Güle oynaya dr. donasyon dedi denmez herhalde. Bir sindirme süresi vardır, bir kabulleniş vardır.
Herkes önce kendi çocuğu için uğraşmadı mı, olmayınca bu yola başvurmadı mı ? Herhalde kimse kendi yumurtası varken sırf değişiklik için bu yolu seçmedi ? Yardım etmek zor birşey mi , neler hissedildiğini anlatmak zor mu ?
Ben yaptım bitti mi deniliyor bu işlerde ? Niçin aynı yola çıkacak birine ne hissedildiği anlatılamıyor da, buyur burdan yak deniliyor.
Niye oradan yakayım ki, sadece yardım istedim. Ne var bunda ? O psikolojiyi yaşayanlar dışında en doğru kimden öğrenebiliriz? Dr.lar donasyon deyip çıkıyor ama bunu kabullenmek için ne kadar zaman geçiyor, sizler neler yaşadınız ? Bence kolay birşey değil , yoksa kolay mı ? Güle oynaya dr. donasyon dedi denmez herhalde. Bir sindirme süresi vardır, bir kabulleniş vardır.
Herkes önce kendi çocuğu için uğraşmadı mı, olmayınca bu yola başvurmadı mı ? Herhalde kimse kendi yumurtası varken sırf değişiklik için bu yolu seçmedi ? Yardım etmek zor birşey mi , neler hissedildiğini anlatmak zor mu ?
Ben yaptım bitti mi deniliyor bu işlerde ? Niçin aynı yola çıkacak birine ne hissedildiği anlatılamıyor da, buyur burdan yak deniliyor.
Arkadaşlar merhaba,
Yazışmaların çocuğu okuyamadım. Yakın bir arkadaşım da yolunda gitmeyen birşeyler var ve dr. lar istersen donasyon düşün demişler. Yumurta donasyonu yaptıran arkadaşlara bir sorum olacak.
Gerçekten söylendiği gibi, içinizde büyümesi, tekmeleri, kalp atışını duymak yeterli geldi mi ? O bebeğin size ait olduğunu hissedebiliyor musunuz ? Ara ara ruh halinizde gel git oluyor mu ? Psikolojik yardım aldınız mı yoksa çok istediğiniz için üstesinden geldiniz mi ?
Ben bile bazen oğluma çok kızdığımda " kime çektinse" diyen cümlelerle fırçaya başlıyorum. Ama bakıyorum kızdığım huyların bir bölümü benden. Anlatabiliyor muyum kaş, göz benzemesi hikaye. Genetik olarak hiçbir benzerlik olmayacak, kan yoluyla anneden beslense bile dr.lar açık açık onun değil kocasının çocuğu olacağını onun sadece bu hazzı yaşayacağını söylemişler.
Arkadaşım takmış durumda vereceği kararla ya bu hayatı çocuksuz geçirecek yada bir çocuk sahibi olacak. Ben kendimi onun yerine koyuyorum, sanırım yapamazdım. Her baktığımda aklıma gelirdi. Yada aklıma gelme ihtimali beni bitirirdi. Tabiki onu caydırmam gibi birşey yok ama sadece öğrenmek istiyorum, onun yanında olabilmem için öğrenmem gerektiğini düşünüyorum.
Sorularım sizleri üzer türdeyse kusura bakmayın.
selam,
nasılsın, bu bahar mayısta senin memleket ne güzle olur. içimden bir oralar geçti seni aktif görünce..
bizide merakta bırakma sık uğra..:))
merhaba adunul
merak ettiğin şeyi çok güzel açıklamışsın ve haklısın ben bu foruma birkaç gündür bakıyorum tam istediğim gibi bir konu açılmış. açanlara ve yorum katanlara teşekkür ederim. öncelikle benimde sorunum aynı yani donasyondan başka çare yok, kendi materyallerimizden çocuk olması için çok çok uğraştığımızı söylememe tabi gerek yok.
senin çocuğun var anladığım kadarıyla bize karşı empati yap desemde insan yaşamadan bunun acısını asla bilemez, senide anlıyorum, ama dediğin şeylerin bazısı doğru bazısı yanlış bu kararı hemen vermiyorsunuz tabiki bir sindirme zamanı geçiyor herşeyi tartıyorsunuz ve seni temin ederimki bu işi yapanların aklında en ufak bir kırıntı kalmıyordur tahminim. benim kalmadı en azından. bir çocuk istiyorum ve onu doğuran yetiştiren biz olacağımız için onun şekillenmeside bizim elimizde nasıl yetiştirirsen öyle olur. kimse mükemmel deildir kendi hücrelerinden çocuk olunca onun iyimi kötümü olacağınında garantisi yok. bizim durumumuzdaki insanların hiç öyle güle oynaya bir durumu yok ne acıların içinden bu kararı verdiğimizi bir biz biliriz.
o arkadaşın şuan sindirme sürecindedir büyük ihtimal ama sana tavsiyem arkadaşına ne evet nede hayır gibi keskin cevaplar verme o zaten kendisi kararını verecektir verdiği zamanda onun kararı neyse onu destekle senin yapacağın yardım bu olacaktır, nacizane benim tavsiyem budur. sevgiler...
buradaki insanlar sebebi ne olursa olsun çocuksuzluk noktasında birleşmiş, bu uğurda maddi manevi fedakarlıklar yapmış, defalarca dibe batıp sonrasında yine bir umutla su yüzüne çıkmayı başarabilmiş, ve evet en son bu çareye başvuran kişiler. hatta deneyimliler der ki şimdiki aklım olsa en baştan yapardım donasyonu, kendimi yıpratmazdım. tecrübeler, duygular paylaşılır.
o kadar uzun ve zorludur ki bu süreç bırakın KENDİ DOĞURDUĞU (donasyonla olandan bahsediyorum) bebeği, bir uzaylı yaratık verilse kucağına sonsuz sevgilerini verir ona buradaki insanlar.
o kadar çok istenmiştir ki o bebek ne kadar şanslı olduğunu bilmez önceleri. herkesi kıskandıracak sevgi dolu apayrıdır onun düştüğü kucak.
bence siz arkadaşınıza bizim forumun adresini verin. bırakın gerisine kendisi karar versin. tabi gerçekten öyle bir arkadaşınız varsa.
sevgiler.
keşke yazışmaları okuyacak vaktin olsaydı... çünkü o yazışmalar hep bir SÜRECİ temsil ediyor ve çok değerli deneyimler var içinde.. HERKESİN YAKLAŞIMI OLAYA FARKLI..
İLGİNÇ OLAN ARKADAŞIN DEĞİLDE senin burada bilgilenmeye çalışman.. İLİŞKİ şeklinizi bilmemekle birlikte anaç bir tavrınız olduğu fark ediliyor.. Örneğin terapi almak için bireyin ailesi bizi ararsa biz birey kendisi arasın ve randevusunu alsın deriz. olması gerekende budur..
onun için buranın linkini arkadaşına vermen en hayırlısı..
sizin çocuğunuz olduğu için şu cümleyi kurmuşsunuz ki..""""""Ben kendimi onun yerine koyuyorum, sanırım yapamazdım. Her baktığımda aklıma gelirdi. Yada aklıma gelme ihtimali beni bitirirdi"""""""" bu cümle ile siz herkesin hassas noktasını daha da kanırttınız. tabii ki istemeden..
aslında üzüleceğimizi hissedip sonradan özürde dilemişsiniz..
""""Arkadaşım takmış durumda vereceği kararla ya bu hayatı çocuksuz geçirecek yada bir çocuk sahibi olacak."""""" böyle bir yaklaşım hayata dair değildir. esneklik ilkesi olmayan kararlar kişilere çok şeye mal olur.. ya hep ya hiç bölme savunma mekanizmasının çok olduğunu gösterir. arkadaşınız cehennemi yaşıyordur..
hayat başımıza hiç gelmeyeceğini düşündüğümüz şeylerin başımıza gelmesi ile yeniden şekillenir..
Kolay gelsin..