Bayanlar dr.unuz size folikasit içmenizi önerdimi bana hiç bundan bahsetmedi hemşire...Acaba hamilelik baslarsamı folikasit içilmesi tavsıye ediliyor bilen varmı?

QUOTE=ordek34;23168014]Bayanlar dr.unuz size folikasit içmenizi önerdimi bana hiç bundan bahsetmedi hemşire...Acaba hamilelik baslarsamı folikasit içilmesi tavsıye ediliyor bilen varmı

QUOTE=ordek34;23168014]Bayanlar dr.unuz size folikasit içmenizi önerdimi bana hiç bundan bahsetmedi hemşire...Acaba hamilelik baslarsamı folikasit içilmesi tavsıye ediliyor bilen varmı

Evet folikasit vermesi lazımdı hem çoğumuz tedavi sürecinde olmasakta folikasit yada elevit almaya devamediyoruz...
hamilelik başlamadan tedavi sürecinin başında folikasit başlanıyor...

nrm34 sen cevap yazdın dogru gördüm sanırım teşekkürler...benim recetede elevit diye bır sey yazıyor evet,ama folıkasıt yok..hemşireye sorayım konustugumda bari..henüz ilaçlarada başlamadım ya gerçi...az kaldı başlamama..hayırlısı bakalım artık. sevgiler.

Elevit , in içinde folikasit ve diğer ihtayıcımız olan vitaminler var yani folikasitten daha kapsamlı ayriyeten folikasit almaya gerek yok ve dedigim gibi tedavi süreci dışındada kullanılıyor...

aysevi ve yosunnn,

bu hengame yüzünden sizin şu zor haftanızda pekte sizlerin içinde ne oluyora odaklanamadık..

ikinizede sabır, dirayet, dinginlik ve tevekkül diliyorum..
yosun regl oldunmu?
aysevi ayağın nasıl bakalım?? lifmi koptu? yoksa incinmemi??

kendinize dikkat edin.. sevgiyle kalın..

Günaydın kizlarrrr

Folic asit sormuşsunuz..kesinlikle içilmeli, hemde hamile kalmadan 3 ay oncesinden başlanırsa cok daha iyi..ben yıllardır yani tam 2 senedir bunu iciyorum..hit banada vermemişti ama ben zaten hep içtiğim icin devam ettim..Berk ise erkenden başladı...her doktorun tedavisi farklı ama, bençe icin hicbir zararı yok,tam tersine cok faydalı..

Türbice canım kedi almayı düşünüyormuşsun,benim kadar kedi düşkünü kimse yoktur..evimde kedim var sokakta,işyerinde baktığım 20 kusur kedim daha var..evde bakmak sokakta bakmak gibi değildir.eminim dusunmussundur ama evde bakmak cok zor..her ne kadar cok zevkli ise sorumluluğu cok.en büyük sıkıntıda seyahate gittiğinde oluyor,benim ailem yakında gelip hergün yemek veriyorlar.anneminde kedisi var onlar biyere gittiğinde ben gidip bakıyorum gunde2 defa ...ama hep beraber bı yere gidemiyoruz,yıllardır bu böyle ablam evleneceği zaman (sehir dısında ) sadece 2 gun gidebildik o 2 gunde bakacak birini bulmak zorunda kaldık evinin anahtarını böylece alakasız insanlara vermek zorunda kalıyorsun...ayrıca geldiginde kedi depresyona girmiş oluyor birkaç gunde onun kaprisleriyle uğraşıyorsun :)
Ayrıca benim kedim cok zor bir kedi hergün düzenli olarak onu oynatmam sokağa çıkarmam gerekiyor..sanki bir köpek kendisi:))kıs aylarında yağmurdan dolayı apt da geziniyor...yani hastaysan falan asla anlamıyor kapıda aglayip duruyor.her gun geldigimde onu yarım saat oynatmazsam bana hayatı dar ediyor..

Yani iyi düşünmek lazım ben yıllardır kediliyim...artık cok zor olmaya başladı..bir daha evde bakmam diyorum..

Son düzenleme:

Cok bişey olduğu yok Efsunecigim...ben kendi adıma iyiyim..artık bir tevekkül durumu geldi diyorum ya ,olmuyorsa vardır iyi bir nedeni,bazı seylerden korunuyorum diye düşünüyorum, artık bu konuyu ,olursa iyi olur olmazsa da evlatlik gelir diye düşündüğüm icin cok kafama takmıyorum..bence yosun da ve yası müsait diger arkadaşlarda geç olmadan düşünsünler..önce sumuklubocegin hikayesini okusunlar ama:))

Ayağımda bir lif kopmuş ama sorun yok bugün ise gideceğim diye düşünürken korkunç yağmurlu bir sabaha uyandım..vazgeçmek uzereydim bugunde evde mı otursam ne yapsam bilmiyorum..

günaydın kızlar...

efsunecim.. bu sabah iyi uyandım.. gerçi boynum tutulmuş biraz ama açılır bir süre sonra.. bana çok sık olur bu... regl konusu ise ne olacak bilmiyorum.. ben kendim olamıyorum erken menopoz durumumdan dolayı bugün arayacağım kıbrısı.. bu ilk soracaklarım arasında zaten...

aymencim.. evde hayvan bakımı konusunda kesinlikle haklısın.. bende en az iki kedi olan bir evde büyüdüm.. bilirsiniz kedim hala annemlerle.. alamıyorum.. eşim dışarda bakma taraftarı.. bizimki ise hayatta yapamaz böle bir şeyi... zor iş kısaca..

bu ara kızlar günaydın demeyi unuttum GÜNAYDINN dün hava o kadar güzeldi ki buralarda güneşşş bi kalktım her taraf bembeyaz bi kar bi kar yağiyorki sormayın hepinizi öptüm herkese pozitif dolu günler diliyorum umutsuzluklar hayatınızdan silinsin

Offf Offfff Offfff

Dü 224 de bırakmışım şimdi 237 ye gelmiş forum . Yani ben ne diyeyim reyting gözünün yağını yiyeyim diyorum .Bir de rekor seviyeye çıkmış okuyucu sayımız ah neler kaçırmışım. Vallahi Saba Tümer haklı şu Yaşar Nuri nin damarına basıp basıp onu tetikliyor bir ilahiyatçı için en abes terimleri ağzından alıyor reyting kırıyor ya . Gerçi ben işin bu kısmını hiç düşünmedim de her neyse.

Aymoşum geniş gönüllü arkadaşım demişsin ya ben 1 numaralı hayat kadınından bile razıyım Sabah sabah nasıl güldüm Yaradan da seni güldürsün . Neyse bu konuları kapatıyorum Efsune arkadaşım magazin amacımız değil demiş ne güzel demiş.

Yosuncuğum dedim ya benim trioid sorunum vardı tedavi öncesi . Onu ilaçla çözmeye çalıştım ancak olmadı. En sonunda hayatımın merkezi yaptığım bir sorun vardı Benimkinin konusu adı önemli değil Sen seninkini tanı. Onu merkezden aldım ve biraz öteye koydum. Biliyorum yapması zor ama onun yerine hayatının odağına kendini ve mutluluk allabileceğin şeyleri koy diyorum ben. O zaman bulmaca yerlerini bulduğundan tablo tamamlanıyor.

Jako almak isteyen arkadaşıma da diyorum ki bazen bebekler kuş tüyünden rahatsız olabiliyorlar .Kuş işini ertelese ?? Bende de bir köpek var aslında tüm hayvanları severim Aymoş gibi iç dış farketmez Mutlaka çöpün yanında bir kabım vardır onu boş bırakmam hiç yoktan tavuk suyuna ekmek koyarım amaaaa eve kuş ve kedi alamıyorum . Bazen yaralı kedilerden misafirlerim oluyor ama bana öksürük yapıyor başka odalara kapatmam gerekiyor çok asiller evi terkediyorlar o zaman da.
Gelelim kedi köpek konusuna : Aymoşa katılıyorum. Zor iş. Yarıda bırakacaksanız almayın hiç. Çok üzülüyorlar kanser bile oluyorlar . Uzun süreden sonra terkedilenler ölüyorlar ölmeyi seçiyorlar. Günde 2 kez dolaştırabilirim tatile giderken de bir bakacak kişi bulabiliirm diyorsanız alın. Gerççi bından başka da yükleri yok ama olsun ağır iş.
Efsune ye de katılıyorum. Asıl amacından uzaklaşmak için bahane de olması bu kedi köpek hayvan işi. Ben yaklaşık 10 yıl önce aldığımda zorunlu aldım. Akrabalrımdan birisi sevgilisine evlenelim bebek istiyorum diyor Adam bu köpeği getiriyor hediye. ( Efsune ah Efsune bak ne haklısın ) İlişkileri bitiyor ve beni devreye sokuyorlar. Çok zorda kaldım bebeğim gelince o 6 yaşındaydı 5 yıldır benimleydi veremedim kimseciklere. Hatta hastalandı aynı bebek arabasında bile taşıdım. Beslemeyen bilmez ama aileden birisi oluyorlar.

Bu arada son zamanlarda ki sonuçlara takılmayalım derim ben. Çünkü buz dağının görünen yüzüyüz biz Kimbilir ne kadar olumlu sonuçlar vardır . Bazen oluyor işte böyle şanssızlıklar Yüzde bile alamayız Umutsuzluğa kapılmayalım derim ben . İşin sırrı dingin olmaktan da geçiyor Başka faktörlerin yanında Bunu da Efsune arkadaşım yazmış zaten Hak veriyorum

kızlarrrrr bakın gazetede okudum bugün dünya kediler günüymüş:)))) hepimizin kedisinin günü kutlu olsun..iyiki varlar kedilerimizzzzz

Son düzenleme:
arkadaslar dıger formda cıcek ısımlı bır uye gıtmıs ve olumlu olmus onunla degıl ama arkadaslarla yazısdım ayrıca batumda calısanlar kıbrıs dunyadan gıtmeymıs neyse bılgılerınız ıcın saolun bu arada forma gerıye donuk baktım sorunumuzdan cok baska seylerı kafaya takan arkadaslar bence bebişlere yonelelım bence en guzelı bu burda olumlu bırseyler okumak bana umut verıyo o yuzden hıc bırsey umrumda degıl

Turbice

Aldanma güzelliğine bir sivilce yeter demişler ya Şİmdi bana kırlıma ama aldanma yaşına işte bir yıl bile yeter. Yarının ne olacağı belli değil Belki birden gelmez sağlık sorunları ama mesela eşim birgün aletli spor yaparken bir günde hatta saatler içinde varikoselle tanıştı.
biz evet menopoza bir günde girmiyoruz ama farkında olmadan zaman geçmiş olabiliyor. Bana ilk dr Kıbrıs deyince olamaz demiş ve dediğim dedik diretmiştim. Gerçi o da ilk denemeden önce demişti bu Bah diye başlayan klinikteki Os Tor.n . Neyse sonuçta bence vakit kaybetme bırak rahimi, dokular her bir hücre bile 26 yaşından sonra yaşlanmaya başlıyor .

Selda arkadaşım Batum bize yabancı Bilemiyorum ne durumda . Yalnız bence yeni merkezler riskli ama illa gideceğim dersen pazarlık yap. Diğer forumda bir arkadaş Gürcistana gitmişti ve dil problemi yaşamıştı.

evim bahçeli ve bir yıl oldu buraya taşınalı. taşınmadan önce tadilat yaptırdık. ev bir kedinin(hatta köpeğin ama sitede köpek istenmiyor malesef) evi de sanki bizi besliyorlar:))

ayrıca site bekçilerinde herkesin anahtarı var. bir yere giderken bırakmak zorunda kalırsam asla aç kalmazlar ki bırakabileceğim çok arkadaş var zaten..

çok uzun zamandır bir kedim olmasını bebekten çok istiyorum desem inanın ki abartmış olmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…