• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

herşeyden önce hoşgeldin aramıza...

diğer forumdan çiçek nicknameli arkadaş orada donasyon yaptırıp hamile kalmıştı..kasım 2011 yazışmalarına bak..

onun mailinden alıntı""""""""""" merkezin telefonu 00995422294163 evren bey var onunla gorusun dr dogan bey ve melike hemsire hanim var benimle onlar ilgilendi baska 2-3 tane daha doktorlari varmis ben hep evren bey ile gorustum evrenarmutcu@hotmail.co.uk bu mail adresi """""""""""""

umarım sana yardımcı olmuştur. kolay gelsin

diğer forumdan çiçek nicknameli arkadaş orada donasyon yaptırıp hamile kalmıştı..kasım 2011 yazışmalarına bak..

onun mailinden alıntı""""""""""" merkezin telefonu 00995422294163 evren bey var onunla gorusun dr dogan bey ve melike hemsire hanim var benimle onlar ilgilendi baska 2-3 tane daha doktorlari varmis ben hep evren bey ile gorustum evrenarmutcu@hotmail.co.uk bu mail adresi """""""""""""

efsune sana bayılıyorum ansiklopedi gibi kadınsın:)))))))))))))))))))))

efsunecıgım cok saol bende gorusdum evren beyle ne bıleyım gayet olmulu anlatıyo bız klınıgımz yenı ama calısanlarımız eskı dıyor kıbrısdan gelmeyız dıyor kıbrısdan gelıyo dr dıyo fıyat olarta kıbrısa gore makul cunku ıns ılk denemde olur cumlemızın yoksa ıkıncı denemeye para yok malasef :( oyuzden en ıyı merkez olsun ıstıyorum ama kısmet

Bence de kitap gibi kadın yakından görmüş biri olarak :) Oku oku bitmez her sayfada başka bir ŞEY !

Bir başka sitede bunu buldum www= zzz

ÇEK CUMHURİYETI
Gennet – Prague €4,900 (fromn nisan2011) reçete hariç
zzz.gennet.cz/en/price-list-1404038217.html

Reprofit – Brno €4,500 (from Temmuz 2011) reçete hariç
zzz.reprofit.cz/page.php?id=90&rodic=71&lang=en

CRM – Zlin €4,500 reçete hariç
zzz.crmzlin.cz/en/page/1891.ceniky/

Gyncentrum – Ostrava Klinikle irtibat
zzz.gyncentrum.com/english.php

Fertimed – Olomouc Klinikle irtibat
zzz.fertimed.cz/en/main_en.htm

KIBRIS

Dogus £4500 – (approx €5,350)
zzz.dogusivfcentre.com/welcometodogus.aspx

Pedieos €5000 (they also offer a package of 6 cycles over 2yrs for €7500)
zzz.pedieosivf.com.cy/en

North Cyprus Fertility Clinic home page €4500
zzz.lowcostivf.net/

ISIS, Cyprus fiyat yok sitede : €4800
ISIS clinic

YUNANISTAN

Serum Athens inc prices €5000 reçete hariç
zzz.serum-ivf.com/treatment/donorprogram/oocyterecipient.html

ÇİN €4000
zzz.fertilitycenter-crete.gr/default.aspx?id=4&lang=en

RUSYA

Ava Petersburg €5595
zzz.avapeter.com/en/prices/

Altra Vita, Moscow €6,860 (271, 650 rubles)
zzz.altravita.ru/prize-m.html

Ukraine
Intersono, Lviv Confirm with clinic direct

ISIDA Confirm with clinic direct

İSPANYA
NB: prices from Fertility Friends July 2010 – not verified as clinic websites do not have price lists, you would need to contact to confirm latest prices

IM €9800 including meds (+ €155 consultation)
About Us - Instituto Marquès

IVI €9-10,000 (+ €150 consultation)
zzz.ivi.es/en/centres/infertility-clinic-ivi_valencia_1.aspx

Ceram, Marbella €5,800
zzz.ceram.es/ingles/index.html

Vista Hermosa €6540 excluding meds
zzz.urvistahermosa.com/en/sobre-nosotros/

Eugin Barcelona €6590 inc meds (+ €105 consult)
EUGIN Clinic: fertility clinic in Barcelona (Spain)

USA
Shady Grove (Washington) Contact the clinic for costs (they offer a shared risk programme of 6 cycles & if a term healthy
baby is not born then 100% full refund, plus detailed information on the donor)
zzz.shadygrovefertility.com

Advanced Fertility Center of Chicago The success rate with fresh donor eggs is one of the highest in the US (74% live births in
(recommended by Bling1975) 2009) but they are a bit less costly than the other top clinics. A fresh DE cycle costs
$25.000 + meds (approx $3.000) They also offer shared risk and 100% guarantee programs
of 4 fresh and unlimited frozen cycles (you have to pay the donor and the meds for each
fresh cycle)

zzz.advancedfertility.com

GÜNEY Africa

Cape Fertility Clinic Contact the clinic for prices. You have to use an egg donor agency of which there are
(recommended by Candee) several, eg Nurture: Fertility | IVF| Egg Donation South Africa. You are also given quite a lot of information about
the donor, as well as pictures of the donor as a child, although I should stress that donors are
anonymous in South Africa so you can't have an open donor as in the UK.
You also don't have more than one patient per donor and the clinic also have frozen eggs and
back up donors if things don't go right with your donor.

GünEY Afrikada donor acentaları var arada Klinikle hasta arasında. Donorün bebeklik resimlerini gösteriyorlar detaylı bilgi veriyorlar ama İngilterede ki gibi çok açık değil iletişim kuramazsınız.Her bir donor bir aile için Anonim değil. ve de mutlak donduruyorlar ne olur ne olmaz diye.

zzz.capefertilityclinic.co.za/index.asp?

And thanks to Lillyann for these DFET prices (as of Feb 2011, all in € Avro and assumes 2 embryos to be transferred ediliyor
Reprofit 1,000 Frozen = donmuş
Serum 2,000 Frozen
Serum 5,000 Fresh = taze
IB 3,140 Frozen
Dogus 5,000 Fresh only = sadece taze
Irema 2,500 Frozen
Ceram 1,400 Frozen
IM 3,585 Frozen
BCNIVF 2,550 Frozen
BCNIVF 3,300 Fresh shared - taze ama paylaşmalı
Zlin 5,050 Fresh
FIV 2,500 Frozen
ISIS 4,950 Fresh
Eugin Contact clinic for a price specific to the tx required

arkadaslar hepınıze merhaba oncelıkle hepımınızın allah yardımcısı olsun topıgınıze gırdım ama malesef bende guzel bır tecrube paylasmıycam umut olamıycam sıze 3asılama ve 1 tup bebek deneyımım var olumsuz malesef yarı pkoluyum ve esımde morfolojı problemelı braz ama sayı hareketlılk yusek oldugundan doktorum onemsemedı tup bebegı ekım ayında yaptırmıstım 5.gun embrıosu ve 2tane emrıo yerlestrdı doktorum a kalıtenınde uzerınde oldugunu soyledı rahımde problem yok hersey hazırdı 10gun neredyse sadece wc ye kalktım ama benım brz streslıydıbekleyısım cok bunaldım ve sonucumda ıste negatıf sımdı okadar yoruldumkıtedavılerden cunku tum bunları 2seneye sıgdırdım ben sımdı dınlenmedeyım 4tane dondurulmusum var ama cesaretım yok napıcam bılmıyrm ınsallah kendılıgınden olurmu dye beklıyrm işte bir umut.....

sevgili bebeklerim,
aramıza hoşgeldin..:)):46:
tüp bebek denemeni nerede yaptırdın?
birde ben aşılamanın sadece zaman kaybı olduğunu düşünüyorum bende yaptırdım çünkü..
AMH DEĞERİNE BAKTIR DERİM..
bu bir kadının doğurganlık indeksi gibi son 1-2 yıldır kullnılıyor. en azından ne kadar zamanın var onu bilir ona gör ehareket edersin.
birde bu AMH değerinin sonucunu iyi değerlendirmek için B vitamini durumunda baktırman gerekli..

onun dışında ben pko nedir bilmiyorum belki sen bize biraz bilgi verebilrisin?
tşk..

Günaydın kizlarrrr

Folic asit sormuşsunuz..kesinlikle içilmeli, hemde hamile kalmadan 3 ay oncesinden başlanırsa cok daha iyi..ben yıllardır yani tam 2 senedir bunu iciyorum..hit banada vermemişti ama ben zaten hep içtiğim icin devam ettim..Berk ise erkenden başladı...her doktorun tedavisi farklı ama, bençe icin hicbir zararı yok,tam tersine cok faydalı..

Türbice canım kedi almayı düşünüyormuşsun,benim kadar kedi düşkünü kimse yoktur..evimde kedim var sokakta,işyerinde baktığım 20 kusur kedim daha var..evde bakmak sokakta bakmak gibi değildir.eminim dusunmussundur ama evde bakmak cok zor..her ne kadar cok zevkli ise sorumluluğu cok.en büyük sıkıntıda seyahate gittiğinde oluyor,benim ailem yakında gelip hergün yemek veriyorlar.anneminde kedisi var onlar biyere gittiğinde ben gidip bakıyorum gunde2 defa ...ama hep beraber bı yere gidemiyoruz,yıllardır bu böyle ablam evleneceği zaman (sehir dısında ) sadece 2 gun gidebildik o 2 gunde bakacak birini bulmak zorunda kaldık evinin anahtarını böylece alakasız insanlara vermek zorunda kalıyorsun...ayrıca geldiginde kedi depresyona girmiş oluyor birkaç gunde onun kaprisleriyle uğraşıyorsun :)
Ayrıca benim kedim cok zor bir kedi hergün düzenli olarak onu oynatmam sokağa çıkarmam gerekiyor..sanki bir köpek kendisi:))kıs aylarında yağmurdan dolayı apt da geziniyor...yani hastaysan falan asla anlamıyor kapıda aglayip duruyor.her gun geldigimde onu yarım saat oynatmazsam bana hayatı dar ediyor..

Yani iyi düşünmek lazım ben yıllardır kediliyim...artık cok zor olmaya başladı..bir daha evde bakmam diyorum..

Teşekkür ederim aysevi..İşte yıllarca dr.a gidip gelmeyince hiç bu anlamdaki sağlığımın peşine düşmeyince biraz yabancısıyım bu ilaçların felan...gerci ben adet olmuyorum 1 senedir..folikasitin yinede faydası varmıdırki?doktoramı sorsam acaba?

Teşekkür ederim aysevi..İşte yıllarca dr.a gidip gelmeyince hiç bu anlamdaki sağlığımın peşine düşmeyince biraz yabancısıyım bu ilaçların felan...gerci ben adet olmuyorum 1 senedir..folikasitin yinede faydası varmıdırki?doktoramı sorsam acaba?

Buarada,unuttum sormayı bu folikasiti hamile olmayanlarda içebilirmi.? illaki hamilelik planlayanlarmı içmeli?

Offf Offfff Offfff

Dü 224 de bırakmışım şimdi 237 ye gelmiş forum . Yani ben ne diyeyim reyting gözünün yağını yiyeyim diyorum .Bir de rekor seviyeye çıkmış okuyucu sayımız ah neler kaçırmışım. Vallahi Saba Tümer haklı şu Yaşar Nuri nin damarına basıp basıp onu tetikliyor bir ilahiyatçı için en abes terimleri ağzından alıyor reyting kırıyor ya . Gerçi ben işin bu kısmını hiç düşünmedim de her neyse.

Aymoşum geniş gönüllü arkadaşım demişsin ya ben 1 numaralı hayat kadınından bile razıyım Sabah sabah nasıl güldüm Yaradan da seni güldürsün . Neyse bu konuları kapatıyorum Efsune arkadaşım magazin amacımız değil demiş ne güzel demiş.

Yosuncuğum dedim ya benim trioid sorunum vardı tedavi öncesi . Onu ilaçla çözmeye çalıştım ancak olmadı. En sonunda hayatımın merkezi yaptığım bir sorun vardı Benimkinin konusu adı önemli değil Sen seninkini tanı. Onu merkezden aldım ve biraz öteye koydum. Biliyorum yapması zor ama onun yerine hayatının odağına kendini ve mutluluk allabileceğin şeyleri koy diyorum ben. O zaman bulmaca yerlerini bulduğundan tablo tamamlanıyor.

Jako almak isteyen arkadaşıma da diyorum ki bazen bebekler kuş tüyünden rahatsız olabiliyorlar .Kuş işini ertelese ?? Bende de bir köpek var aslında tüm hayvanları severim Aymoş gibi iç dış farketmez Mutlaka çöpün yanında bir kabım vardır onu boş bırakmam hiç yoktan tavuk suyuna ekmek koyarım amaaaa eve kuş ve kedi alamıyorum . Bazen yaralı kedilerden misafirlerim oluyor ama bana öksürük yapıyor başka odalara kapatmam gerekiyor çok asiller evi terkediyorlar o zaman da.
Gelelim kedi köpek konusuna : Aymoşa katılıyorum. Zor iş. Yarıda bırakacaksanız almayın hiç. Çok üzülüyorlar kanser bile oluyorlar . Uzun süreden sonra terkedilenler ölüyorlar ölmeyi seçiyorlar. Günde 2 kez dolaştırabilirim tatile giderken de bir bakacak kişi bulabiliirm diyorsanız alın. Gerççi bından başka da yükleri yok ama olsun ağır iş.
Efsune ye de katılıyorum. Asıl amacından uzaklaşmak için bahane de olması bu kedi köpek hayvan işi. Ben yaklaşık 10 yıl önce aldığımda zorunlu aldım. Akrabalrımdan birisi sevgilisine evlenelim bebek istiyorum diyor Adam bu köpeği getiriyor hediye. ( Efsune ah Efsune bak ne haklısın ) İlişkileri bitiyor ve beni devreye sokuyorlar. Çok zorda kaldım bebeğim gelince o 6 yaşındaydı 5 yıldır benimleydi veremedim kimseciklere. Hatta hastalandı aynı bebek arabasında bile taşıdım. Beslemeyen bilmez ama aileden birisi oluyorlar.

Bu arada son zamanlarda ki sonuçlara takılmayalım derim ben. Çünkü buz dağının görünen yüzüyüz biz Kimbilir ne kadar olumlu sonuçlar vardır . Bazen oluyor işte böyle şanssızlıklar Yüzde bile alamayız Umutsuzluğa kapılmayalım derim ben . İşin sırrı dingin olmaktan da geçiyor Başka faktörlerin yanında Bunu da Efsune arkadaşım yazmış zaten Hak veriyorum

Merhaba umarım herkez bu gün daha iyidir...Evet gerçekten büyük sorumluluk evde kedi ve köpek bakmak kuşda öyle tabii jakolarda çok tüy döken cinsler biliyorum, şuan zaten hemen almayı düşünmüyorum iki üç ay içinde yeniden bir kıbrıs yapabilirsem ondan sonra duruma göre bir dost edinmek istiyorum ve kesinlikle haklısın başka bir eve gönderildiklerinde hayvancıkların psikolojileri çok bozuluğuyor, çünki onlar sevdiklerini bizlerden daha çok sahipleniyorlar...

doktora sormana gerek yok.içebilirsin.bunu bebek planlayalar başta olmak üzere herkez içebilir.adetle falan ilgisi yok,bebek olduğunda ilk aylarda gelişen sinir sistemi için mutlaka gerekli bir vitamin.noral tüp defekti dedikleri sinir hastalığını önlüyor.normaldede yiyeceklerle alınır ama çok fazla değil. o yüzden kullanmakta fayda var.bir yazıyı aktarayım buraya...

hamile kalmak istiyorsanız veya hamile iseniz, iyi beslenmeniz önemlidir. Eğer 'Beslenme kılavuzu' (Homepage | Voedingscentrum) na uyarsanız, ekstra'dan birşey yemenize gerek yoktur.

Folik asit kullanımı ise farklı bir konudur. Folik asit çocuğun bazı belirli sakatlıklarla doğma şanşını azaltabilir. Bu bilgi yaprağında folik asit nedir, niçin ve ne zaman kullanmak zorunda olduğunuz ve bunu nasıl yapabileceğinizi okuyabilirsiniz.

Folik asit niçin önemlidir?
Hamileliğin ilk haftalarında çocukta merkezi sinir sistemi için düzenleme oluşur. Daha sonra bundan hareketle beyin ve omurilik oluşur. Bu sürecin iyi sonuçlanması önemlidir, çünkü yoksa çocukta sakatlıklar oluşabilir. Bu sakatlıklar nöral tüp defektleri (kusur) olarak isimlendiriliyor. Bu sakatlıklardan bir tanesi "açık omurga" veya spina bifida olarakda isimlendirilir. O zaman çocuk genellikle bedensel özürlüdür ve ayrıca zeka geriliğinede sahip olabilir. Bebek beyni olmadanda doğmuş olabilir (anensefali). Böyle bir çocuk genellikle doğumdan hemen sonra veya doğduktan sonra ilk hafta içerisinde ölür.

Böyle bir sakatlığı olan çocuğa sahip olma şansı çok şükür ki çok azdır. Hollanda'da canlı olarak doğan 2600 çocuktan birinde nöral tüp defekti görülür (Gezondheidsvoorlichting dergisi, eylül 2000 sayısı). Bu doğuştan sakatlıkların bir kısmının ekstra folik asit kullanımı ile önlenebilindiği bilinen birşeydir. Folik asit sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bir garanti değildir. Başka nedenler ve ırsi (kalıtsal) faktörlerde etkili olabilir. Fakat folik asit kullanımı nöral tüp defektli çocuk sahibi olma şansını azaltır.

Folik Asit Nedir?
Folik asit bir vitamindir. Bu maddeye doğal halde taze sebze, meyve, patates, baklagiller, kepekli- ve süt ürünlerinde rastlanır. Diğer vitaminler gibi folik asitide tablet halinde alabilirsiniz. Eğer sağlıklı ve değişik (çeşitli) şeyler yiyiyorsanız, normalinde yeterli folik asit alıyorsunuz demektir. Fakat hamile kalmak istediğiniz zaman, hamileliğinizin başlangıcında biraz daha fazla folik asite ihtiyacınız vardır. O zaman hergün 0,4 ile 0,5 miligram arası folik asit kullanmaya dikkat etmek zorundasınız. Hollanda'da satın almak için içinde ekstra folik asit içeren besin maddeleri henüz yok. Hergün yeterli derecede folik asit aldığınızdan emin olmak için beslenmenizi folik asit tabletleri ile destekleyebilirsiniz (günde bir sefer 0,4 veya 0,5 mg'lık folik asit tableti)

Folik Asit Bütün hamile kadınlar Için Iyi mi?
Folik asit hamile kalmak isteyen ve yeni hamile kalmış olan bütün kadınlar için iyidir. Onların bir veya daha fazla sağlıklı çocukları olmuş olsa bile. Günde 0,4-0,5 mg gibi az düzeydeki folik asitin zararlı yan etkileri anne adayı ve bebek için bilinmiyor. Hatta folik asiti biraz daha uzun süre kullanmış olsanız bile, örneğin hamile kalmanız biraz zaman almış olabilir.

Eğer önceden nöral tüp defektli çocuğunuz olduysa, bir sonra ki bebeğinizinde nöral tüp defektli olma riskini daha fazla taşıyorsunuz. Böyle bir durumda günlük olarak daha yüksek dozda folik asit yutmanız çok önemlidir. Tekrar hamile kalmadan önce doktorunuzla temasa geçmelisiniz. Doktorunuz size tablet başına daha yüksek dozda olan 4 veya 5 mg'lık folik asit (günde bir tablet ) verecektir. Nöral tüp defektli bebeğe sahip olma riskinin yüksek olduğu diğer bütün durumlarda (örneğin gebenin şeker hastası olması, hamilelik sırasında anti-epilepsi ilaçlarının kullanılması, ailede ve yakın akrabalarda açık omurga veya kafatası olması) yüksek dozda folik asite ihtiyaç yoktur. Bu durumda bu bayanların yüksek risk taşımayan kadınlara günlük olarak tavsiye edilen miktarı kullanmaları mantıklıdır, yani günde 0,4 veya 0,5 mg.

Folik Asit Kullanmaya Ne Zaman Başlayabilirsiniz?
hamile olmadan önce, ekstra folik asit yutmaya başlarsanız akıllıca davranmış olursunuz. Örneğin doğum kontrol hapını kullanmayı hamile kalmak istediğiniz için bırakacağınız zaman, aynı zaman da folik asit tabletleri yutmaya başlayabilirsiniz. Her zaman tam olarak başarılı döllenmenin gününü tahmin etmek mümkün değildir. Fakat göz önünde bulundurmanız gereken folik asit kullanımına döllenmeden en az dört hafta önce başlamanızın çok uygun olmasıdır. Böylece doğmamış çocuğun gelişimi için önemli olan dönemde (özellikle döllenmeden sonraki ilk 4 hafta) vücudunuzda yeterli folik asit bulunmasını sağlamış olursunuz. Folik asit kullanmaya hemen hamile kalmayı başaramamış olsanız dahi devam edin.

Ve Folik Asiti Kullanmayı Ne Zaman Bırakacaksınız?
Merkezi sinir sistemindeki bu sakatlıkları önlemeye yardımcı olmak için, döllenmeden 8 hafta sonrasına kadar ekstra folik asit kullanmak faydalı olur. 28 günlük siklusta sizin son menstruasyonunuzun (adet günü) ilk gününden sonra 10 haftadır.

Folik Asiti Nereden Satın Alabilirsiniz?
Eczaneden veya parfümeri dükkanlarından. Oradan 0,4 veya 0,5 mg'lık tabletlerden satın alabilirsiniz. Bunun için reçeteye gerek yok. Bazı multivitamin preparatlarınada folik asit eklenmiştir. Özellikle hamileler için hususi olan vitamin preparatlarını kullanmaya dikkat edin, çünkü bütün vitaminler zararsız değildir, aşırı derecede vitamin A doğmamış çocuk için zararlı olabilir. Hamileler için hususi olan multivitamin preparatları kullanırsanız, sadece folik asit içeren tabletlerden hala kullanmanıza gerek kalmaz. Yüksek dozdaki 4 veya 5 miligramlık folik asit tabletlerini sadece reçete ile alabilirsiniz.Yurtdışında (Amerika Birleşik Devletleri) piyasada folik asitle zenginleştirilmiş besin maddeleri bulunur. Hollanda'da da yakında benzeri besin maddelerini bulmak mümkün olacaktır. Bunları kullanacaksanız, doktorunuza veya eczacınıza ekstra folik asit kullanmanız gereklimi diye danışınız.

Herşeyi Bir Düzene Koyarsak
Hollanda'da canlı doğan 2600 çocuktan birinde nöral tüp defekti görülür. Nöral tüp defekti merkezi sinir sistemindeki bir defektir. Böyle bir sakatlığı olan çocuğa sahip olma şansı azdır. Bu şansı daha da azaltabilirsiniz. Az miktarda folik asit kullanımı siz ve çocuğunuz için basit, sağlıklı ve güvenlidir.

hamile olmadan en az 4 hafta önce ekstra folik asit alın. Örneğin doğum kontrol hapını kullanmayı bırakır bırakmaz.

Eğer önceden nöral tüp defektli bebeğiniz olduysa, doktorunuzun veya jinekoloğunuzun (kadın-doğum uzmanı) tavsiyesi üzerine tableti 4 veya 5 miligram olan yüksek dozda folik asit yutarsınız.

Diğer durumlarda normal dozdaki folik asit tabletlerinden yutunuz. Bunlar 0,4 veya 0,5 miligram folik asit içerirler.

Bazı multivitamin preparatları folik asitde içerirler. Eğer hamileler icin hususi olan multivitamin preparatlarından kullanıyorsanız, ayrıca folik asit tabletleri kullanmanıza gerek yoktur.

Döllenmeden sonraki 8 haftaya kadar folik asit kullanımına devam edin. Hemen hamile kalamamış olsanız bile. Daha sonra artık gerekli değildir.

Normal dozdaki folik asit tabletlerini reçetesiz olarak eczaneden veya parfümeri dükkanından satın alabilirsiniz.

4 veya 5 mg'lık folik asit tabletlerini yalnızca reçete ile alabilirsiniz.

AYSEVİ Çok çok teşekkür ederim sana.bende az önce netten arastırdım birseyler buldum okudum ancak,senin bulduğun gibi pek açıklamalı deildi her bakımdan ..tekrar tesekkür ederim,zahmet edip okadar yazmıssın..saol..

herkese selam :)
bu forumda hep destek, güven ve sevgi bulan biri olarak, okuyunca ortalığın karışmasına çok şaşırdım ama neyse ki durulmuş.
hepimiz bazen panikleyebiliyoruz. ilk başlarda ben de biraz öyleydim biliyorsunuz. ama sizinle ve zamanla sakinleştim. rahatladım, taşlar oturdu. tekrardan teşekkürler :)

aysevi, yosun ; iyi olmanıza çok sevindim. bu da bir süreç ve kabullenme. hep birlikte daha kolay :)

evde kedi köpek besleme konusunda kötü bir örneğim ben. eşimin 2. mikrotese ameliyatından negatif sonuç alınca (donasyondan haberimiz yoktu) bize iyi gelir diye bir köpek almıştık. çok severiz köpekleri. ama aldığımız köpek karakter olarak çok asi ve hareketli çıktı. ve biz o durumdayken bir türlü istediğimiz gibi yönlendiremedik.Apartmanda da çok sorun oldu.çok yakın bir arkadaşımıza verdik. artık ruhuna ve canlılığına uygun bir şekilde bahçede yaşıyor ve neyse ki çok mutlu. ama çok üzüldüm verirken. ve bir kez daha anladım ki, bir boşluğu doldurmak amaçlı eve alındığında, o masum da üzülüyor biz de.

arkadaşlar ben negatif sonucu aldığımdan beri , yani yaklaşık 4 aydır, bebek konusunda heyecan duyamıyor ve tekrar isteyemiyordum. Nasıl bir savunma mekanizmasıysa benimki , psikologdan yardım alacaktım. ama geçen gün çok güzel birşey oldu. yengemin dışarıda işi vardı ve geçen ay sonu doğan yeğenimi bana bıraktı. benim yeğen kucağımda bakınırken kafayı göğsüme yatırdı ve birden uyudu. Nasıl kalbim attı heyecandan, mutluluktan anlatamam. Dedim Alllahım bana da, arkadaşlarıma da nasip et. O an birşey oldu ve ben eski heyecanıma kavuştum. Şimdi daha mutluyum. Paylaşmak istedim :))

Heyecanımızın daim olması dileğiyle,

herkese selam :)
bu forumda hep destek, güven ve sevgi bulan biri olarak, okuyunca ortalığın karışmasına çok şaşırdım ama neyse ki durulmuş.
hepimiz bazen panikleyebiliyoruz. ilk başlarda ben de biraz öyleydim biliyorsunuz. ama sizinle ve zamanla sakinleştim. rahatladım, taşlar oturdu. tekrardan teşekkürler :)

aysevi, yosun ; iyi olmanıza çok sevindim. bu da bir süreç ve kabullenme. hep birlikte daha kolay :)

evde kedi köpek besleme konusunda kötü bir örneğim ben. eşimin 2. mikrotese ameliyatından negatif sonuç alınca (donasyondan haberimiz yoktu) bize iyi gelir diye bir köpek almıştık. çok severiz köpekleri. ama aldığımız köpek karakter olarak çok asi ve hareketli çıktı. ve biz o durumdayken bir türlü istediğimiz gibi yönlendiremedik.Apartmanda da çok sorun oldu.çok yakın bir arkadaşımıza verdik. artık ruhuna ve canlılığına uygun bir şekilde bahçede yaşıyor ve neyse ki çok mutlu. ama çok üzüldüm verirken. ve bir kez daha anladım ki, bir boşluğu doldurmak amaçlı eve alındığında, o masum da üzülüyor biz de.

arkadaşlar ben negatif sonucu aldığımdan beri , yani yaklaşık 4 aydır, bebek konusunda heyecan duyamıyor ve tekrar isteyemiyordum. Nasıl bir savunma mekanizmasıysa benimki , psikologdan yardım alacaktım. ama geçen gün çok güzel birşey oldu. yengemin dışarıda işi vardı ve geçen ay sonu doğan yeğenimi bana bıraktı. benim yeğen kucağımda bakınırken kafayı göğsüme yatırdı ve birden uyudu. Nasıl kalbim attı heyecandan, mutluluktan anlatamam. Dedim Alllahım bana da, arkadaşlarıma da nasip et. O an birşey oldu ve ben eski heyecanıma kavuştum. Şimdi daha mutluyum. Paylaşmak istedim :))

ruzgarselı inş hepımız anne olacagız umudumuz bıtmesın hıççççççççç

rüzgarselin merhaba, gözlerim doldu inanki... inşallah duan kabul olur.... hepimiz için...

dün akın akın dı bugün benden başka kimse yok.....yattınızmı arkadaşlar o zaman hepinize iyi geceler

bazı arkadaşlarımız diğer forumada üye olmuşlar hayırlı olsun.....:)))))))))))

Son düzenleme:
Gunaydinlar kızlar

Bakıyorum kimseler uğramamış...bugün hava cok güzel bende kendimi sokaklara atmadan önce bir bakayım dedim,demek herkes gezmelerde ehhh o vakit bende çıkıyorum....byeee

Back