Lütfen böyle abartılı ucube yorumları kaldıracak psikolojide değilim . Evet adamın kendi çocuğu olunca kızımı ikinci plana attığı doğru kesinlikle . Her zaman önce kendi çocuğu önemli oldu onun için. Ama bu benim için doğru değil.ben ikinci çocuğumu sırf bu ayrımcılık nedeni ile hala benimseyemedim. Bazen ikinci çocuk olduğu için mi ilk çocuktaki gibi hissetmediğimi anlamaya çalışıyorum. Ama kızımı rakip olarak görmek ve bunun anlamını bilmiyorumKızınız yetişkin değil çocuk, ergen. Yetişkin olan iki birey var ortada ama yetişkin gibi davranmıyor.
Adamın kendi çocuğu olunca kızınız ikinci plana atılmış, kendi kanı daha kıymetli tabi. Kızınız yanlış bir şey yaptığında anne baba olarak doğrusunu göstermek sizin göreviniz.
Resmen kızınızı rakip gibi görüyorsunuz farkında mısınız acaba?
Ha kızınızın kötü olduğunu kabul ediyorsunuz, babaya vermeyi düşündünüz yani ve yapamayacağınıza karar verdiniz. Peki. Söyleyecek bir şey kalmadı sanırım.Yapamam
Öncelikle tabi konuya sonradan katıldığınız için normal bu üvey kardeş derken kızımın kardeşine bakış açısını söyledim. Büyük kızıma göre kardeşi üvey. Bende tam sizin dediğiniz gibi aynı anneden üvey olmaz diyorum ama anlamıyor. İkincisi yardımcı meselesi ben haftada bir yardımcı aldığımda özellikle kızım bana sen ne yapıyorsun ki her işi kadın yapıyor diyordu. Yani haftada bir ne kadar iş yapılabilir ki?Konu almış başını gitmiş, okuyamadım hepsini ama bir kaç şeyi anlamıyorum.
öncelikle bu çocuklar kardeş.
uvey kardeş demek, iki ayrı ana babadan olan ve bir arada olan çocuklar demek.
sizin rahminizde büyüyen iki çocuğa nasıl üvey kardeş dersiniz anlamadım.
buraa sadece üvey baba-üvey kız var, onda da baba zaten kendini belli ediyor, kızınızı bilemiyorum.
15 yaşındaki gençlerden bihaber olduğunuzu düşündüm. Öyle bir dünya yok...
ben sorumluluk sahibi cocuk yetiştirebilmek için emek veren bir anneyim ama biliyorum ki, ergenlikleri geldiğinde çocuklar böyle şeyleri iplemeyecek.
ben de zorlamayacağım. Cunku biraz dağınıklıktan ölmezler, ben rahatsız oluyorsam da gücüm yettiğince yaparım.
siz de gücünüzün yettiğini yapın.
yapmadıgı yerde yardımcı tutun ki bu da diğer bir sorununuz.
eşiniz zaten geceden geceye eve gelen biri. Siz de çalışıyorsunuz, para şu durum için harcanmayacaksa ne zaman harcanacak?
İzin almanız bile tuhaf bana göre. Bulun haftada 2 gün birini, rahat edin.
yada işe ara verin, ama bu seferde hadsiz eşiniz asalak diyormuş size...
sorununuz 15 yaşındaki çocuğunuz degil.
o zaten yaşının gereği, ergenliğini yapıyor.
kardeşi ile iletişimi olmaması da, ilgilenmek istememesi de normal. Anormal olan sizin beklentileriniz. Sizin tepkileriniz yüzünden cocuk yapabilecek olduklarını da yapmıyor.
Eşiniz tarafından istenmediğinin farkında. Siz ise istemeyene degil, çocuğa takılıyorsunuz.
Size evde yardımcı olmayan, yada yardımcı olacak birini de istemeyene degil, yardım etmeyen kızınıza takılıyorsunuz.
Size çözüm bulmayan, ve bulduğunuz çözümü asalak diye eleştiren adama takılın.
Kızınızın yemek yapması normal siz kötü hissetmeyin sonuçta kötü bi durum deği eşiniz konusunda sanki siz haksızsınız işi bitip eve geliyor sizde beklemeyin uyuyunMerhaba hanımlar
Eşim ve kızımla ilgili problemlerim var lütfen konuya sizin bakış açınız nedir yorum yapın
ben 12 yıl özel şirkette yönetici olarak çalıştım. . İkinci evliliğim . İlk evliliğimden 15 yaşında , şuanki evliliğimden 3 yaşında iki kızım var.
eşim işi nedeni ile haftada düzenli olarak 3-4-5 gün şehir dışında. Eve her dönüşünde gece 1-2 gibi dönüyor. Eşimin eve gece yarısı gelmesini istemiyorum. Gerekirse ertesi sabah gelsin ama gece yarısı gelmesin. Çünkü eskiden çok beklerdim çocuk uyuyunca çay demler beklerdim gelecek iki muhabbet edeceğiz diye . Ama o gelmezdi hiç bir zaman gelmedi erken . Erken dediğimde hani 11 gibi. Bu gece gelme konusu bende saplantıya dönüştü inadına yapıyor gibi. Şimdi gece geleceğini öğrendiğimde içim bir tuhaf oluyor kaldıramıyorum. Ona karşı içten içe kin tutuyorum.
İkinci konu ev sorumlulukları ben 3 yetişkin 1 çocuk yaşadığımız bu evde bütün temizliğin , arka toplamanın yemeğin ütünün çamaşırın bulaşığın tek sorumlusu olmaktan bunları yapmaya mecbur olmaktan nefret ediyorum.
bazen tükeniyorum yardım istiyorum ben dinlenmek istiyorum o zamanda laf duyuyorum.
15 yaşındaki kızım yapacağım yemeği istemeyip kendi hazırlıyor yemeği sonrada ben yemek yapıyorum sen ne biçim annesin diye muamele yapıyor.
ona ve eşime kalsa her ikiside o kadar pislerki banyo 3 ayda bir ev 15 günde bir üstün körü temizlense yeter . Benim gereksiz iş yaptığımı iddaa ediyorlar . Küçük çocuğun olduğu evde haftada 2-3 kez süpürüyorum 1 kez silip toz alıyorum 1 kez wc lavaboları temizliyorum. 15 günde 1 banyo temizliyorum. Bu çok mu ?? Sürekli onu çorabını ötekinin bardağını diğerinin oyuncağını çöpünü kirlisini topluyorum . Bıktım artık deyince de yapma o zamn diyorlar. Yapmayınca evi ... götürüyor ! Sen ne biçim annesin ne biçim kadınsın muamelesi yapıyorlar. Büyük kızıma artık evde görev üstlenmesini söylüyorum benim yaşıtlarım odasından çıkmıyor ben annemiyim diyor . Eşim zaten çoğunlukla yok olduğu zaman keyfine bakar ya uyur ya tv izler .
dün anneler günüydü ya anne olduğum içinde eş olduğum içinde kendimi aptal gibi hissettim.
Sizce çok mu ucube şeyler hissediyorum?
Ne alaka ben kızım kötü olsa yüz kızartıcı bir şey dahi yapsa ondan ayrılmaya dayanamam dedim . Ya boş boş konuşma sen biliyormusun ben kzıım mecburiyetimden 5 ay babasında kaldı diye ağlamadan onu arayıp sesni duymadan geçirdiğim bir gece olmadı. Ben onu yanıma almak için 23 yaşında neredeyse hiç kimse yokken yanımda ne zorluklar çektim. Biliyormusun bulaşık mı yıkamadım ev mi temizlemedim. 23 yaşımda !Ha kızınızın kötü olduğunu kabul ediyorsunuz, babaya vermeyi düşündünüz yani ve yapamayacağınıza karar verdiniz. Peki. Söyleyecek bir şey kalmadı sanırım.
Eee? Annesiniz yapacaksınız tabi ki bunları. Madalya mı takalım?Ne alaka ben kızım kötü olsa yüz kızartıcı bir şey dahi yapsa ondan ayrılmaya dayanamam dedim . Ya boş boş konuşma sen biliyormusun ben kzıım mecburiyetimden 5 ay babasında kaldı diye ağlamadan onu arayıp sesni duymadan geçirdiğim bir gece olmadı. Ben onu yanıma almak için 23 yaşında neredeyse hiç kimse yokken yanımda ne zorluklar çektim. Biliyormusun bulaşık mı yıkamadım ev mi temizlemedim. 23 yaşımda !
E anneysem madem nasıl bırakacağım peki babasına ya bırak ne dengesiz yorumlar bunlar. Anneyim zaten anne olduğum için tüm fedakarlığı yaptım ve hala anneyim farkındamısın!!Eee? Annesiniz yapacaksınız tabi ki bunları. Madalya mı takalım?
Aynen gözünüzde canlandığı gibiyim mutsuzum. Mutsuzluğumu kaldıramıyorum artık. Yardımcı almak iyi fikir evet ama muhtemelen işi bırakmak daha iyi bir fikir olacak.Gözümün önünde sürekli söylenen mutsuz bir insan olarak canlandiniz. Eve haftalık yardımcı alın, hatta haftada iki gün yarım gün gelsin iş yukunuz azalır sizde daha relax olursunuz. Belli ki kızınız kardesini kıskanıyor sinirini sizden çıkarıyor üstüne gitmeyin daha da ters düşer. madem calisiyorsunuz kıyın paraya yani. Ben çalışmadığım halde yetisemiyorum pandemi olmasa haftada bir yardımcı alırdım eskiden alıyordum cocuklarla çok zor. İşte olduğu kadar olsun olmayan kalsın takıntı haline getirmissiniz belliki ters tepmis.
Artık kadınlar kulübünde konu açmak için çelik gibi sinirlere sahip olmak gerekSizin sorununuz ne!!!kızım akşam yemeği hazırlamam gereken vakitte hadi ders çalışalım dediğinde peki ama yemek hazırlamam lazım diyorum ve bana surat asıyor . Tamam iki dakika bana yardım et hemen bitirelim sonra da beraber ders çalışırız diyorum!!!
bunu alışveriş diye yorumlayacak nasıl bir ruh haline sahipsiniz!!
Aynen gözünüzde canlandığı gibiyim mutsuzum. Mutsuzluğumu kaldıramıyorum artık. Yardımcı almak iyi fikir evet ama muhtemelen işi bırakmak daha iyi bir fikir olacak.
Benim farkında olmam önemli değil, siz farkında mısınız? Asıl mesele bu bence.E anneysem madem nasıl bırakacağım peki babasına ya bırak ne dengesiz yorumlar bunlar. Anneyim zaten anne olduğum için tüm fedakarlığı yaptım ve hala anneyim farkındamısın!!
Burası böyle değildi eskiden . Uzun zamandır kullanmamıştım. Nelerle karşılaştılar acaba ? Kadınlar kulübünü bu hale ne getirdi anlamadım. Beni cadı kızımı külkedisi eşimi süperkahran yapan oldu. Ha bazıları eşimi de sorumsuz buldu allah var .. yok ben en iyisi göz yaşlarımı silip kalkıp evimi toparlıyım küçük kız ilgisizlikten sızdı bir kenarda büyük yeni geldi. Evi bk götürüyor ama gerçek hayat bu efenim. Mücadeleye devam etmek zorundayız.Artık kadınlar kulübünde konu açmak için çelik gibi sinirlere sahip olmak gerekkonu sahibi mutlaka suçlanır. Bir soru sorulur ona özel verdiği cevaptan bütün psikolojisi hayatı gelmişi geçmişi analiz edilir ücretsiz analiz imkanımız vardır efendim.
İşi bırakıp eve uğramayan bir adama muhtaç olmak, onun kurallarına daha fazla tabi olmak mükemmel bir fikir evet.Aynen gözünüzde canlandığı gibiyim mutsuzum. Mutsuzluğumu kaldıramıyorum artık. Yardımcı almak iyi fikir evet ama muhtemelen işi bırakmak daha iyi bir fikir olacak.
Sayende oldum teşekkür ederimBenim farkında olmam önemli değil, siz farkında mısınız? Asıl mesele bu bence.
İşinizi bırakmayın. Bütün maaşınızı yardımcıya verin işkolik kocanız da evi geçindirsin. İşi bırakırsanız büyük kızınızın ihtiyaçlarını ilgisiz öz babası mı yoksa ikinci plana atan üvey babası mı karşılayacak?Aynen gözünüzde canlandığı gibiyim mutsuzum. Mutsuzluğumu kaldıramıyorum artık. Yardımcı almak iyi fikir evet ama muhtemelen işi bırakmak daha iyi bir fikir olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?