herşeyden soğuttu bizi.birkaç akrabamla ben ve nişanlım konuşmuyorduk bazı sebeplerden dolayı ,diğerleride kendileri benimle konuşmamaya başladı yolda gördüklerinde görmemezlikten geldiler .aynı şehiriçi otobüse biniyorduk tanımamazlıktan geldiler böyle yaptıkları için bende onlara aynı şekilde davrandım .kendileri bilirler zaten annem uğraşamıyorum bide onlarla hiç uğraşamam.düğünden vazgeçmenizi nasıl sağladı yada kınadan? bence hevesiniz varsa nolursa olsun vazgeçmeyin hiçbir şey içini<de kalmasın. bir de bu olayların bir öncesi var mı ? yani tek problem nişanlanmış olmanız mı?
eşinizin ailesiyle yapın düğünüde kınayıda onlarda isterse gelir. sonuçta içinde kalmamış olur. bir de herkes kötü davranıyorsa bir de objektif olarak kendinize bakın derim ben. biri etkilenir ikisi etkilenir ama bütün akrabalarınızı etkileyemezki. biride çıkar bu kız iyi bir kız haksızsınız derdi. sizi sıçlamak için söylemiyorum olayları en iyi siz bilirsiniz. ama öz eleştiri yapabilmekte önemliherşeyden soğuttu bizi.birkaç akrabamla ben ve nişanlım konuşmuyorduk bazı sebeplerden dolayı ,diğerleride kendileri benimle konuşmamaya başladı yolda gördüklerinde görmemezlikten geldiler .aynı şehiriçi otobüse biniyorduk tanımamazlıktan geldiler böyle yaptıkları için bende onlara aynı şekilde davrandım .kendileri bilirler zaten annem uğraşamıyorum bide onlarla hiç uğraşamam.
ben annem yüzünden onların hareketlerinin değiştiğini düşünüyorum
inanın her tartışmadan sonra çok sorguladım empati yaptım.ama 1 değil 2 değil hep durduk yere birşeyler çıkardı..nişanlıma "eğer o güne kadar annem değişmezse sadece nikah yaparız ama değişirse düğünden asla vazgeçmem " dedim fakat inanın çok soğudum.kendimden bile soğudum artık.eşinizin ailesiyle yapın düğünüde kınayıda onlarda isterse gelir. sonuçta içinde kalmamış olur. bir de herkes kötü davranıyorsa bir de objektif olarak kendinize bakın derim ben. biri etkilenir ikisi etkilenir ama bütün akrabalarınızı etkileyemezki. biride çıkar bu kız iyi bir kız haksızsınız derdi. sizi sıçlamak için söylemiyorum olayları en iyi siz bilirsiniz. ama öz eleştiri yapabilmekte önemli
en son kavgamızdan beri konuşmuyoruz..artık tek dileğimiz nişanlımın askerde uzman olarak kalması ,en azından çok uzak oluruz birbirimize ..ama kalamazsa da evlilik sürecini hızlandıracağızama canım annen piskolojini bozacak..en azından kavga olmaz annenle..evden uzak olursun..yine kendin bilirsin..
ben bile okurken daraldım. ben başkasının derdi bile olsa haksızlığa hiç tahammül edemem. adınıza hırs yaptım açıkçası :) daha devamıda vardır bunların. evleneceğiniz günü düşünün her olumsuzlukta. anneniz yada ailenizden herhangi biri bir olumsuzluğa sebep olduğunda sadece kurtulacağınız ana odaklanın. zor olacak ama kafanızı dağıtın. ve bence anneniz düzelsede düzelmesede düğün yapın kendiniz için yapın. ilerde onun yüzünden düğün bile yapamadım diye iyice kin beslersiniz ilişkiniz daha kötü olur diye düşünüyorum.inanın her tartışmadan sonra çok sorguladım empati yaptım.ama 1 değil 2 değil hep durduk yere birşeyler çıkardı..nişanlıma "eğer o güne kadar annem değişmezse sadece nikah yaparız ama değişirse düğünden asla vazgeçmem " dedim fakat inanın çok soğudum.kendimden bile soğudum artık.
gerçekten öyle davranmalarının sebebini bilmiyorum..beni istemeye geldiklerinde en büyük dayımdan istesinler istedim.annem arayıp ona söylemiş o gün tamam demiş , tam istemeye gelicekler ben gelemem demiş.şok oldum bunu duyunca 2 saat sonra istemeye geliceklerdi..daha sonra teyzeme "neden bana söylenmedi istemeye gelicekleri . ,bana neden hiç sorulmadı gelsinler mi diye" demiş. o günden beri ailecek benimle konuşmuyorlar. o benim babam değil kusura bakmasın.ben onu bi büyüğüm olarak saymışım zaten , ondan istenilmek istemişim bana yaptığı harekete bakar mısınz?nişanıma da geliyoruz dediler , sonra gelmediler
diğer dayımda bilindik bir otobüs şirketinde şöför. o da işten izin aldım kesin gelicez diyor.annem nişan günü kaç defa arıyor o da tamam gelicez söz diyor.O da nişanıma gelmedi.Daha sonra teyzemden öğreniyoruz ki aslında gelmiycekmiş bize yalan söylemiş.
bu iki dayım ve ailesi 1 hafta sonra teyzemin kızının düğününe ailecek geldiler.ve hem nişanlıma hem bana sert sert baktılar bütün gece..
bunlar sadece bir kaçı
bu yorumu okuyunca gerçekten içime biraz olsun mutluluk geldi .nişanlımdan sonra ilk defa beni anlayan birini gördüm :) gerçekten size çok teşekkür ederim.iyiki burda anlatmışım yaşanılan az çok şeyleri.ben bile okurken daraldım. ben başkasının derdi bile olsa haksızlığa hiç tahammül edemem. adınıza hırs yaptım açıkçası :) daha devamıda vardır bunların. evleneceğiniz günü düşünün her olumsuzlukta. anneniz yada ailenizden herhangi biri bir olumsuzluğa sebep olduğunda sadece kurtulacağınız ana odaklanın. zor olacak ama kafanızı dağıtın. ve bence anneniz düzelsede düzelmesede düğün yapın kendiniz için yapın. ilerde onun yüzünden düğün bile yapamadım diye iyice kin beslersiniz ilişkiniz daha kötü olur diye düşünüyorum.
bu yaz mezun oldum ve hala işşizimNe iş yapiyorsun acaba?
evet boşandılar babamla..biz annelerimizle birşeyler yapmak istiyorduk bazen sadece annem nişanlım ben gezelim şehir dışına çıkalım falan istiyorduk çocuk gibi çekiniyordu bizden.hep biz laf açmaya çalışıyoruz .. konuya da yazdığım gibi nişanlımda haklı olarak alınmaya başladı.kuzenlerimin eşleriyle çok samimi onlara karşı hep teyzecim diyor , nişanlım kendine zorla oğlum dedirtiyordu ,ismini bile zorla söylüyorduannen sanırım bosanmıs?
ve olurmu bilmiyorum ama suan ki mutluluğunu kıskanmış olabilir ben boyle sezdim.
çok teşekkür ederim güzel düşüncen için.nişanlıma anlatmama gerek kalmıyor ki onun yanında oluyor zaten herşey.Ya anneler kızlarının nişanlanma dönemlerinde maalesef biraz agresif oluyorlar...düğün olsun melek gibi olur...bu olanları nişanlına ve ailesine çok fazla sezdirmesen daha iyi olur bence çünkü ufacık sorunlarda annen daha mi iyiydi moduna girebilirler...evlenmeden kimse dişini göstermiyor maalesef canım...bir de babamı görmüyorum falan demissin babanla annen ayrı mi acaba??annenin psikolojisini bu da etkiliyor olabilir...senin evden çıkman evlenmen onun zoruna gidiyordur...biraz aşırı tepki veriyordur...sabret Canım İnşallah çok mutlu olursun...Allah yardımcın olsun...
evet o konuda çok şanslıyım ..kendi ailemin yapmadığını onlar yapıyorAnnenizin bir sorunu var orası kesin gerisini bilemem. En azından nişanlınızın ailesi sizin yanınızda
olayları bence de onlara anlattı ama nasıl anlattığını bilmiyorum..keşke en yakın zamanda iş bulabilsem hem şu askerlik süreci de hızlı geçmiş olurdu.Bak canım, hadi sadece annen trip atıyor olsa tamam ama kardeşlerininde dönmüş olması ve akrabalarınında sırt çevirmesi gerçekten çok garip. Annen galiba kendi kafasında bir şeyler kurup akrabalarınıza dahil bunu gerçek bir olay gibi anlatmış. Kadının tedaviye ihtiyacı olduğu çok açık ama şu durumda onu buna ikna edemezsin. Durum gerçekten çok zor. Biran evvel iş bulmaya bak canım, kurtar kendini o ortamdan.
az bi miktar nafakam varHem calismiyorsunuz hem klima aliyorsunuz ama tek kurus para odetmedim diyorsunuz.
Anlayamadim burayi.
Eksik anlattiginiz bir seyler mi var?
annenin yaptıgı çok yanlış ama seni kıskanıyor olabilir mi ? nişanlandın die onu geri plana attın vs. gibi düşünüyordur belki.. benim annem bana hiç böle dawranmadı nişanlıym bende ama bir gün bana '' sen benden soğudun hiç aramıyorsun işteyken '' dedi ve ben şok oldum.. böle bişey olabilirmi sizde de ?benim problemim annem inanın çok yoruldum tanıyamıyorum artık onu.daha öncede kendi aramızda kavga ediyorduk ama anne - kız atışmalarıydı.herşey kız istemeden sonra başladı nişandan sonra iyice ipler koptu.nişanlım için ben onu çok seviyorum diyordu ama her ay kavga ediyordu onunla , hep kendi dediği olsun istiyordu. hep alttan alan , barışmayı sağlayan taraf nişanlım oldu önünde diz bile çöktü .dışarda buluşalım 3 müz diyoruz,olmaz utanıyorum ben diyor.hadi ikna oluyor bi yerlere gidiyoruz ağzını bıçak açmıyor hep biz konuşturmaya çalışıyoruz.nişanlımda alınmaya başladı beni istemiyor bence diyordu ..artık emin olduk ki o sadece akrabalarını ve oğullarını seviyor.. beni bir kez nişanlımın yanında bir kez de ikimiz kavga ederken evden kovdu .kaynar sular döküldü başımdan ..kayınvalidemi aramış buluştular.ben artık nişan yerine nikah olsun istiyorum 1 ay içinde hemen bitsin demiş.ve bizden habersiz yaptı bunu.ne kadar utandığımı anlatamam size,yerin dibine girdim resmen kayınvalidemin yüzüne bakamadım o gün..Allahtan melek gibi bi kayınvalideye denk gelmişim hiç açmadı konuyu yanımda ,daha mutlu olurum diye beni alışverişe götürdü .. en son kavgamızda durduk yere küstü sebebini öğrenmeye çalıştık.kırlentleri sağa sola attı kapının çerçevesine yumruk vurdu bağırdı odasına gitti biz ağzımız açık kaldık oturma odasında ..bi duyan olduysa eğer kesin ona şiddet uyguladığımızı sanmıştır.ve o gün nişanlımı da evden kovdu ..o günden beri tek kelime konuşmuyoruz.yemekleri de ayırdık herkes kendi yemeğini yapıyor.o gelmeden yemeğimi yiyorum,akşamları odamdan çıkmıyorum..akrabalarımıza olayları kendi yönünden anlatıyor.anneanneme olayı anlattığımda da o da kendi kızını düşünüyor laf söyletmiyor ,hep ben suçluymuşum gibi davranıyor.bir kişide beni desteklemiyor.hepsi yavaş yavaş konuşmamaya başladı benimle..artık çözüm aramaktanda yoruldum onun yüzünden en güzel hayalimizden düğünümüzden vazgeçmek zorunda kaldık..nişanlım askerden geldikten sonra sade bi elbiseyle sadece nikah yapmayı planlıyoruz.gelinliğimle de sadece fotoğraf çekilicez..kına gecem için o kadar özenmek istiyordum ki herşey içimde kaldı , çok hayalim vardı hepsini yok etti ..artık içimden hiç birşey gelmiyor.Varım yoğum nişanlım ve onun ailesi.
iki senedir babamı da görmüyorum görmek istemiyorum artık.
kardeşlerim gelince onlara hangi yemeği istiyorlarsa yapılıyor bana bir lokma bile ayrılmıyor.bu olay nişanlımın o kadar zoruna gidiyor ki.Çoğu zaman onlarda yemek yiyorum kv kp göndermiyor ne zaman bişey alsalar bugün mutlaka geliyorsun diyorlar..kardeşlerim her sene telefonlarını bozuyor babaları almadığı için annelerine aldırıyorlar ..ben odama bi klima alıyorum üstelik 5 kuruş ona ödetmiyorum hemen köpürüyor gözüne batıyor.ertesi gün kayınvalideme gidip anlatmış bu bana neden söylenmiyor diye..elektirik çok gelicek diye ödü kopuyor.Gece yatarken petekleri vanalarından kapatıyor ertesi günü işten geldiğinde açıyor..ben kalkıyorum buz gibi evi bidaha ısıtana kadar onun gelme saati geliyor..
mayısta da nişanlım askere gidicek .. kilo da almaya başladım.. bu olaylarla bi ilgisi var mı bilmiyorum ama vücudumuzun simit denilen yerlerinde ,yan taraflarımda morumsu benekler çıktı ..bunları yazarken bile ağlıyorum inanın çok yoruldum. nişanlım bunlara o kadar çok üzülüp kahroluyor ki konuyu değiştiriyorum bir süre sonra.. unutmaya çalışıyorum ben bari aklıma getirmiyim diyorum ama olmuyor hep bi gündem çıkıyor.bunları yazarken bile ağlıyorum inanın çok yoruldum.