- 10 Ocak 2022
- 2.980
- 5.914
Çocuk 17 yaşında olsa bile babadan izin alınmadı gerekO zaman çocuk belli yaşa gelecek ,kendi kararını verecek düzeyde olacak ki bazı durumlar değişsin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çocuk 17 yaşında olsa bile babadan izin alınmadı gerekO zaman çocuk belli yaşa gelecek ,kendi kararını verecek düzeyde olacak ki bazı durumlar değişsin.
Çok saçma bence de.sirf ayda belki yılda bir çocuğu görecek diye konu sahibi maddi sıkıntı mı cekecek.yardim etse bile ne kadar edebilir ki etmiyormus.ben olsam dinlemem istediğini yapsın burda maddi sıkıntıdan psikolojim bozulacağına giderim yurtdışına.Yani. Hiç kızını alıp bir giyim alisverisi, kırtasiye alışverişi yapiyormu bu adam? Kızı için geleceğe yönelik bir yatırım yapiyormu mesela bes gibi. Konu sahibini bot konunusunu hatırlıyorum ben. Adam olsaydı annesi kızımın ayakları üşümesin diye bu kadar paralamazdi kendini babası olarak o düşünürdü. Hollandaya gitmenize izin vermemesi büyük bencillik. Orada dar gelirli ailelerin çocuklarına her türlü imkan sunuluyor. Yılda bir kere giyim kuşam masrafı, doğum günü hediyesi için her yıl belirli bir miktar, kırtasiye alışverişi için hakeza, ücretsiz toplu taşıma, ücretsiz yüzme veya diğer spor kurslari, ücretsiz muze/ tiyatro kartı, bilgisayar yardımı vs. Hatta durumu çok kotu olan ailelere çocukların beslenmesi için bile belirli bir bütçe veriliyor. Çocuk parasını ve Hollanda'dan alacağı eğitimin kalitesini hiç saymıyorum. Kendisi çocuğumlnu Türkiye'ye mahkum ediyorda tüm bu saydiklarimi sağlayacak mi çocuğuna? Bencil adam.
Blöf yapıp madem izin vermiyordu ben gitmek zorundayım bı kaç ay sende kalsın diyin.temelli gidiyorum derseniz kızınıza olan düşkünlüğü bildiğinden inanmaz.ona inandiracak şekilde anlatın emin olun kabul etmez zaten.Sunmuyor işte malesef defalarca konuştum. Sunsun diye nafaka arttırma davası açtım. Gerçi son 2 aydır biraz daha düşünmeye başladı eskisi kadar katı değil ama ben gururluyum kötü durumda olduğumu da bilsin istemiyorum.
Denerim bunuBlöf yapıp madem izin vermiyordu ben gitmek zorundayım bı kaç ay sende kalsın diyin.temelli gidiyorum derseniz kızınıza olan düşkünlüğü bildiğinden inanmaz.ona inandiracak şekilde anlatın emin olun kabul etmez zaten.
Jameya kızın sadece Türk vatandaşı mı? Benim oğlan çifte vatandaş, avukat bir tanıdığım diğer pasaport ile sorunsuz çıkar demişti. Eşim olmadan en az 10 kere oğlanla yurtdışına cikmisizdir, muvafakatnameyi sormuyorlar ama sistemde olduğu için mi bilmiyorum.Alıp gitmek bu kadar kolay değil işte imza atmazsa nasıl götüreyim? Yine de araştırıcam bir yolu varsa.
Şu an resmen yabancı bir ülkede doğmuş, belki evlilik nedeniyle bir süredir Türk vatandaşı olan bir insana, çocuğunun diğer ebeveyninin rızası olmadan çocuğunu ülke dışına kaçırması için yol, yordam gösteriyor; fikir veriyorsunuz.Jameya kızın sadece Türk vatandaşı mı? Benim oğlan çifte vatandaş, avukat bir tanıdığım diğer pasaport ile sorunsuz çıkar demişti. Eşim olmadan en az 10 kere oğlanla yurtdışına cikmisizdir, muvafakatnameyi sormuyorlar ama sistemde olduğu için mi bilmiyorum.
Zamanında çocuğunun ayağına bot almayan, çocuğunu yılda 1-2 kere gören farklı şehirdeki babaya az bile yapıyorum. Babası çocuk Türkiye'de kalınca imkanlarını ayakları altına serecekse bilemem, ama yapmayacaksa bu çocuk daha iyi bir hayatı bence hakediyor. Babalık böyle bişey değil maalesefŞu an resmen yabancı bir ülkede doğmuş, belki evlilik nedeniyle bir süredir Türk vatandaşı olan bir insana, çocuğunun diğer ebeveyninin rızası olmadan çocuğunu ülke dışına kaçırması için yol, yordam gösteriyor; fikir veriyorsunuz.
Yasa dışı yollarla ebeveynlerden biri çocuğu başka ülkeye kaçırınca mı kurtulacak çocuğun hayatı ?Zamanında çocuğunun ayağına bot almayan, çocuğunu yılda 1-2 kere gören farklı şehirdeki babaya az bile yapıyorum. Babası çocuk Türkiye'de kalınca imkanlarını ayakları altına serecekse bilemem, ama yapmayacaksa bu çocuk daha iyi bir hayatı bence hakediyor. Babalık böyle bişey değil maalesef
Senin benden daha mantıklı fikirlerin varsa, paylaşabilirsin bence.Yasa dışı yollarla ebeveynlerden biri çocuğu başka ülkeye kaçırınca mı kurtulacak çocuğun hayatı ?
Sağlık olsun o zaman inşallah olumlu bir dönüş alırsınız..ay çıkar mı onu hiç düşünmedim ben silemiyorum da şuan düzenleme sürem geçmiş.
Adam sevgilisiyle gününü gün ediyor. Konu sahibi ise kızına duzgun bir hayat sunabilmek için kendini paraliyor. Hollanda gibi bir ülkeye gitme imkanı varken eski eşin bencilliği yüzünden gidemiyor. Türkiye'deki imkanlarla kızına yetmek zorunda kalıyor. Kızının gelecegide aynı şekilde babanın iki dudağı arasında. Yani kanunen illaki böyle olmasi gerekiyor ama bu resimde adaletin eksik kaldığı o kadar çok şey varki. Adam düzgün bir baba olsaydi annesi kızı için bu kadar ekonomik kaygı taşımazdı. Biz boşandık ama kizimin babası her zaman arkasinda derdi.Senin benden daha mantıklı fikirlerin varsa, paylaşabilirsin bence.
Anne burda derdini anlatmış, babanın yaptigi yapmadığı belli.
Anne mahkeme yoluyla da çıkartmayı deneyebilir ama baba izin vermedikce 18 yaşına kadar bekler. Bizim komşumuzun kizida aynı durumdaydı, adamın kızına kuruş desteği olmamıştır görmez etmez ama vatandaşlık almasına bile engel oldu.