- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.123
Çekirdekten alıştırmak lazım. Benim kızım limonlu isotlu tercih ediyorSoğan mı yesin?
Salata içinde ,ekmek arasında görse bile ıyyyy diyor.
O kadar ince detay bilmiyorum ama yemeğin yanında olur herhaldeO nasıl oluyor, yemeği açken yiyoruz. Yemeğin yanında yenilmiyor mu soğan?
Gerçekten mi? Yani bizim kahvaltı kültüründe yeşillik her daim vardır soğan sarımsak vs. illaki. Şaşırdım ama. Yani çoğu zaman soğan ekmek yedik der büyükler açlıktan. Ay kafam karıştı bende bakayım.Aç iken soğan yemek fakirliğe yol açan sebeplerden biri,nasibiniz azalırMızraklı ilmihalde okumuştum.
Ay aklıma ne geldi... Sizin orda nohut dürüm de vardıÇekirdekten alıştırmak lazım. Benim kızım limonlu isotlu tercih ediyorCiğer dürümünü soğansız istemiyor Şimdi birde arada kahvaltıda ciğere gidiyoruz desem düşüp bayılırmısın
Pinkoyu bilmem de benim canım bol soğanlı,isotlu ciğer çektiÇekirdekten alıştırmak lazım. Benim kızım limonlu isotlu tercih ediyorCiğer dürümünü soğansız istemiyor Şimdi birde arada kahvaltıda ciğere gidiyoruz desem düşüp bayılırmısın
Yok ya yemeğin yanında yiyorsun işte. Öyle sade yenilmez ki, gerçi elma gibi yiyenler varmışO kadar ince detay bilmiyorum ama yemeğin yanında olur herhaldeÖnden birkaç lokma alınca aç olmaz zaten insan
Peygamber efendimiz buyurmuş fakirliğe yol açan şeyler olarak 24 taneydi,birisi de oydu.Gerçekten mi? Yani bizim kahvaltı kültüründe yeşillik her daim vardır soğan sarımsak vs. illaki. Şaşırdım ama. Yani çoğu zaman soğan ekmek yedik der büyükler açlıktan. Ay kafam karıştı bende bakayım.
Ciğer urfada yenir arkadaşPinkoyu bilmem de benim canım bol soğanlı,isotlu ciğer çekti
Birecik'i geçtinmi ciğere dönüyorBirecik'te yedim benGerçi o Antep'e daha yakın
Bahçede mesela dalından kopartıp yemesi de güzel oluyor.Yok ya yemeğin yanında yiyorsun işte. Öyle sade yenilmez ki, gerçi elma gibi yiyenler varmış
Hiç canım istemediBirecik'i geçtinmi ciğere dönüyor
Ne yani Urfa'ya mı gelelim şimdi?Ciğer urfada yenir arkadaş
Evet aç iken soğan yemek diyor. Mutlaka bir hikmeti vardır elbet. Sormak lazım büyüklere.Peygamber efendimiz buyurmuş fakirliğe yol açan şeyler olarak 24 taneydi,birisi de oydu.
Benim anneannemin bahçesinde herşey vardı, koparıp koparıp yerdik, ordan taşındıktan sonra ne soğan yedim, ne salatalık hiçbirşeyin tadı, kokusu yok, zevk almadığım şeyi yemeyi sevmiyorum.Bahçede mesela dalından kopartıp yemesi de güzel oluyor.
Bahçeden yediğin sebze meyvayla,pazardan yediğin arasında dağlar kadar fark var.Mecburen yiyoruz işte.Benim anneannemin bahçesinde herşey vardı, koparıp koparıp yerdik, ordan taşındıktan sonra ne soğan yedim, ne salatalık hiçbirşeyin tadı, kokusu yok, zevk almadığım şeyi yemeyi sevmiyorum.
Gezmiş olursun fenamı :)Ne yani Urfa'ya mı gelelim şimdi?
Sen künefeyi Hatay'da yiyeceğine ,Urfa da yapıp yiyorsun oluyor da,ciğer mi olmuyor ,heeee
Ne olmuş canım