- 24 Haziran 2011
- 23.309
- 48.410
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
- #1.001
Size bu uslupla konusmasi hic hos degil ben olsam uyarirdim. Konunuzla ilgili kendi fikrim deben de bir ogretmen olarak su ki malesef giyim onemli. Yani en luks markalardan takinin giyinin demiyorum lutfen kizmayin ama sahsen ogretmenler odasinda donen sacma muhabbetleri bilirsiniz . Sizin nasil bir tarziniz var bilmiyorum acikcasi ama benim okulumda yirtik kotla gelen ogretmen de var esofmanvari pantolonlarla gelenler de var. Mesela biri gecen sene deri bir tayt ustune fosfor yesili sweatshirt ve altin takilariyla gelmisti. Vallahi hala dun gibi aklimizda kadini ne zaman gorsem gulesim geliyorBugün birisi bana bu tabiri kullandı. İnanılmaz kalbim kırildı bu tabiri kullanan kişi ile aşağı yukarı maaşlarımız aynı benden 500 TL falan fazla alıyor. Ama her zaman kredi kartı borcu vardır ve her zaman avans hesaptan para çeker su sonu. Şu an 7 8 bin arası kredi kartı borcu varmış. Ben ise daha mütevazi yaşayan gösteriş sevmeyen biriyim. Üstümde şu kıyafetler vardı. Siyah kaban siyah kumaş pantolon çağla yeşili çiçekli bir tunik lila şal gri spor ayakkabı ve krem rengi küçük askılı çantalardan. Renklerin uyumsuz olduğunu söyledi ve yoksul gibi giyiniyorsun. Paran var harcasana niye sünepe gibi giyiniyorsun dedi. Kabanı bir akrabam hediye etmişti. Bunu söylemiştim. Ona küçük gelmiş hamile kalınca giyememiş verdi tertemiz kaban neden giymeyeyim ki? İlla öğretmen olunca marka mı giymek gerekiyor? Bu bahsettiğim arkadaş da memur yani ama telefonu saati marka alıp birileri övdükçe mutlu oluyor. Ben paramı çocuğuma harciyorum daha çok. 200 liraya tiyatroya gittik mesela taksi parasıyla o kadar tuttu. Her ay kitap alırım ona. Botu çizmesi spor ayakkabıları hepsi tam kızımın ama kendime gelince daha sınırlı alışveriş yapıyorum. Ama söylenen söz çok canımı sıktı. Karşı tarafa zaten mesafe koydum ama yanlış yaptığım bir şey varsa kıyafet konusunda yardım almak istiyorum çok kırıldım çünkü.bu arada ben çocukken hatta çalışmaya başlayana kadar maddi sıkıntı yaşayan biriydim. Evimize bal bile girmezdi yurtta bal çıkınca kahvaltıda saklar annemlere götürürdüm. Her zaman pazardan giyinirdik. Annemin bir ceketi 20 yıl giydiğini bilirim ama bizi okuttu bu günlere getirdi. Yani fakirlikten utanmam ama burda bu söz hakaret amaçlı kullanıldığı için canımı sıktı.
Ben göremedim.Ya hazır ya da kendi yaptığım kombilileri paylaşayım nacizane. Belki beğenen olur. Başörtülüyüm bu arada, kombin fikri bulmak çok zor. Buradaki kıyafetlerin çoğu da uygun fiyatla aldığım şeyler. Marka olanlar da öyle pahalı değil normal idare eder markalar.
Google Drive'la Tanışın – Tüm dosyalarınız için tek bir yer
Bu yorumunuzu şimdi okudum. O zaman cok normal uyum yakalayamamak, zamanla yaparsınız. kendinizi kımsenın uzmesıne ızın vermeyin tavsiyem o kısı ıle ılişkınızı gozden gecırin derim.Görme engelliyim. Göz tansiyonu hastalığından dolayı. Az görmem var ama renkleri ayırt edemiyorum her zaman
Linke tıklayınca açılmıyor muBen göremedim.
Merak da ettim.
Hayır uygulama desteklenmiyor diyor.Linke tıklayınca açılmıyor mu
Ay benim kocamın aynısı buBenim sevgilim de renk körüdür ve bir pantolon almış cırt yeşilhayır sen bunu nasıl buldun da giydin. Mesela bordoyu siyah sanıyor o, kırmızı ve sarı işin içine girdi mi değmeyin keyfimize. Bazen aşırı uyumsuz giyiniyor ama ben anladığım için onu sorun yapmıyorum.
Bazen soruyorum tamam buna kırmızı dedin de acaba kırmızı nasıl bir renk biliyor musun diyorum. Yeşil olmayan diyor. Yeşil nasıl bir renk diyorum kırmızı olmayan diyorinsanlar sizin nasıl bir hal içinde olduğunuzu bilemezler. O yüzden böyle giyiminizin renk uyumuna laf etmelerine izin vermeyin. Ha şunu yapabilirsiniz örneğin dışarı çıkacakken giyeceklerinizi renkleri ayırt eden birine gösterip uyumlu mu diye sorabilirsiniz.
o yüzden bence yazıyorum sürekli. Ben anlam yüklerim başkası yüklemez. Koltuk değil ki bu anlam yüklenmez asla buna diyelim. Ki koltuklarımla bile duygusal bağ kuran insanım ben
Ahahah geleceğin kudrasıoğlak mısın sen?
biz koltukları değiştirmiştik benim küçük okuldan gelip (3.sınıf falandı sanırım) yeni koltukları görünce benim o koltuklarda anılarım vardı diye oturup ağlamıştı
Bende var bir oğlak erkeği.oğlak mısın sen?
biz koltukları değiştirmiştik benim küçük okuldan gelip (3.sınıf falandı sanırım) yeni koltukları görünce benim o koltuklarda anılarım vardı diye oturup ağlamıştı
biz de karı koca oğlağız, temziliğe gelen abla mobilyaların yerini falan değitirince günlerce atlatamıyorz..kendi içimizde öbür türlü daha mı güzeldi neden böyle bir değişiklik yaptı ki fln.. :))Bende var bir oğlak erkeği.
O yapar böyle şeyler.
Taşınmamız çok etkilemişti mesela.
Oğlumun yetişkin hali diyorsunuz.biz de karı koca oğlağız, temziliğe gelen abla mobilyaların yerini falan değitirince günlerce atlatamıyorz..kendi içimizde öbür türlü daha mı güzeldi neden böyle bir değişiklik yaptı ki fln.. :))
Ben oğlak değilim ama hiç sevmem evde birşeyin yeri değişsinbiz de karı koca oğlağız, temziliğe gelen abla mobilyaların yerini falan değitirince günlerce atlatamıyorz..kendi içimizde öbür türlü daha mı güzeldi neden böyle bir değişiklik yaptı ki fln.. :))
evet mutlaka alın ya ...yıllar önce ben bekarken eve bir geldik temizlikçi abla evi kople değiştirmiş bütün salonu..hala konuşuyoruz aramızda..güzel olmuş ama bi sorsaydı alışamadık falan :)) ben de küçükken annemler koltuklerı değiştirmişti de aylarca söylendim o koltuklar çok güzeldi neden bunu yaptınız diye sonra kendi evim olunca gittim tam da o renk o tip koltuk buldum aldım resmen bilinçaltıma işlemiş :))Oğlumun yetişkin hali diyorsunuz.
Ben de koç burcuyum sürekli değiştiririm.
Sabit mobilyaları hiç sevmem. :)
Değişiklik ruhuma iyi gelir.
Hiçbir şey yapamazsam dolap içlerinde değişiklik yaparım.
Oğlumun odasını değiştirirken izin alayım o vakit.
İçten içe geriliyordur belki.
biz taşınınca bir kısnını attık yoksa biz de değiştirmeyizBen oğlak değilim ama hiç sevmem evde birşeyin yeri değişsin
Ben nasıl koydusam öyle olmalı. Daha hiç evin içinde mobilyaların yerini değişmedim
ben uzaya fırlatılmıs roket gıbıyım bır yay olarakOğlumun yetişkin hali diyorsunuz.
Ben de koç burcuyum sürekli değiştiririm.
Sabit mobilyaları hiç sevmem. :)
Değişiklik ruhuma iyi gelir.
Hiçbir şey yapamazsam dolap içlerinde değişiklik yaparım.
Oğlumun odasını değiştirirken izin alayım o vakit.
İçten içe geriliyordur belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?