Yoğun bakımda taciz olur mu?

soktayim tuylerim diken diken oldu bu insanlik degil hatta hayvanlik bile degil boyle sapiklara idam cezasi verilmeli

biz kadınla neden tacize yada tecavüze uğradığımızı söylediğimz zaman kimseyi iinandıramıyoruz..yukarıdaki haberde gerçektende bilmem kimin eşi hakim,avukat vs ile bu olay çözülecekse , yani ortada suç var ve bu kapatılırsa onlarada yazıklar olsun..bu hasta bakızı naıl bir hasta bakıcı ki böyle korunuyor ve oly kpatılmaya çalışılıyor..amaç hstane adını çıkarmamaksa zaten daha beter oldular..sonuçta orda olan olay hastanenin şucu değil kişinin suçu olmalıydı ve bu durum öğrenildiği anda gerekli işlemle hastane yönetimi tarfından yapılmalıydı ki , bizler o hastaneye güvenle gidebilmeliydik..ben o hastaneye bedava baksalar gitmem artık...

yoğun bakımda hemşirelik yapan biri olarak gerçekten olayı dehşetle okumuştum gazeteden:1no2:

yanımızda erkek hemşireler de çalışıyor.. genç bayan hastalarda yatıyor.ve hiçbir zaman hastalar hakkında böyle sapkınlığa düşen birini ne gördüm nede duydum..:1shok:

bu kesinlikle SAPIKLIK tır!klava:

bazı arkadaşlar kamera konulmalı demiş ama yoğun bakım ne yazıkki kameraya müsait bir ortam değilbenneyaptımki

bu olayda adı geçen şahsiyet ne yazıkki o kızcağızın geçmişindeki hastalığından ve oraya yatırılması gerekçesinden kendine pay çıkarmışkötükedihüso kendisi allah yolunca cezasını bulacaktır diye düşünüyorum.

buradan da o kızcağıza çok geçmiş olsun diyoruma.s.

Ayrıca bu yazısıyla Sardumyama katılıyorum. Bilmiyorum ama bugün Esra Ceyhan bana hiç samimi gelmedi. Filiz hanıma biz sizin yanınızdayız derken bile samimi hissetmedim. İnş herşey ortaya çıkar hepsinin yüzü kızarır...

yoğun bakıma kameralar konmalı ve sadece kayıt için mutlaka tutulmalı diyorum sevgili KK arkadaşım...

kartal yavuz selim yoğun bakımında kamera sistemi ve kaydı var...

eşimin anneannesi komaya girdiği zaman ki vefat etti komadan çıkamadı kartal yavuz selim devlet hastanesinde bizlere son kez kameradan göstermişlerdi....

kamera kaydı mutlaka ama mutlaka olmalı diyorum....

dayım bursa uludağ fakülte hastanesi yoğun bakımında 1 hafta yattı...gece gündüz kalabalık bir asistan doktor grubu kızlı erkekli sürekli orda bulunuyorlardı ve bankolarıda tüm hastaları görecek şekilde dizayn edilmişti...

telefona bağlanan bilim adamı neden bu kadar agresifti anlıyorum.

ergeç adalet tecelli edecek onlarda biliyorlar tabiki :)

Teşekkür ederim almak istediğim cevap buydu tıbbi raporlarda bilincin yerinde olduğunu gösteriyorsa Elif'in ve onun gibilerin sonuna kadar yanındayım.

Son düzenleme:

benim şahsi fikrimi merak edecek olursanız bence de kamera olmalı..

ancak etik açıdan çok fazla sorunla karşılaşılabiliyor.

bu sebeple bazı hastanelerde heryerde kamera varken yoğun bakımlara yok.

benim çalıştığım hastanede de bir sorun yaşanana dek kamera aktifmiş ancak şuan tavana bakıyor..

Teşekkür ederim almak istediğim cevap buydu tıbbi raporlarda bilincin yerinde olduğunu gösteriyorsa Elif'in ve onun gibilerin sonuna yanındayım.

yorumda bulunmak için en başından beri ve de ayşe armanın verilen linkten okuduğunu varsayarak tabiki detayları getirmedim.

böyle bir konu hakkında yorumda bulunmak için sanırım arada kaçırdığım bir konu olabilir diye en başından beri kısaca göz atsaydınız sanırım bu mesajlar olmazdı.

Allah, suçluysa sıkıştırır baskı yaparsa itiraf eder mantığını hala anlamakta zorlanıyorum KK arkadaşım:1no2:

yüce Rabbimizin hikmetinden sual olmaz, lütfen konuyu dünyevi halletme yoluna gidelim. elbette zamanı geldiği zaman herkes hesabını verecek. bu dünyada mı olur ahirettemi olur onu Allah bilirdediğim gibi hikmetinden sual olmaza.s..

etik açıdan ne gibi sorun olabilir merak ettim doğrusu...

tabiki siz sağlık işinde olduğunuz için daha iyi bilirsiniz...

nelerdir sevgili arkadaşım :)

Allah suçluysa sıkıştırır ortaya çıkar falan diye sığ bir yorum yapmadım ben orda.
Somut bir delil bulunamazsa ispat edilemezse inşallah vicdana gelir dedim.
o kadar.
Baştan beri tıbbi rapor sonucu olmadan kesin sonuca ulaşılamaz dedim fakat siz yorumlarımı kırparak istediğim cevabı bana vermekten kaçındınız :)

Her neyse en nihayetinde 17 yasında bir genç kız ve yasadığı korkunç bir olay var.Suçlu cezasını ceksin.Bedelini ödesin.

Tüm Elif'lerin hakkı sorulur inşallah!

hayatım cevabı vermekten neden kaçınayım kisengözlerimebaksanab

böylesine hassas bir konuya yorum yaparken en başından itibaren gelişmeleri takip etmek gerekir en azından sonradan vakıf oldunuzsa da neler olmuş okumanız gerektiğini düşündüğümden izah etmek lüzumu duymadım.

ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ ne göre elif kardeşimiz çocuk kabul ediliyor ve suçluların cezasını çekeceğinden en ufak bir kuşkum yok.

Merhaba,

Tüm destekler için teşekkürler öncelikle..

Ve bugün anlaşıldı ki, bu konu devam edecek ve etsin de! Ben işimden olmayı bile göze aldım çünkü bir Elif daha ya da adı X hiç kimse, özellikle de çocuklar bunları yaşamasın.. Kız olması şart hiç değil!

Ve yine, bir anne evladına inanmakla mükelleftir! Çünkü onu en iyi annesi tanır.. Eğer gerçekten anne olabilmişse..

Pozitif enerjiniz tümüyle hissedildi bilin.. İnanıyorum ki, herşey güzel olacak..

Sevgimle,

Filiz hanımcım, ben sokakta, markette, banka da, metroda yani anlayacağınız her yerde yanında çocuk gördüğüm her kadının yanına yanaşıp öğüt verecek tavsiyelerde bulunacak kadar hassasım bu konuda...

size burdan destek vermekten başka yapabileceğimiz birşeyler varsa lütfen bize haber verin...

imza kampanyası, yürüyüş vs. ne olursa sizinleyiz Filiz hanımcım...

sevgilerleŞeniz

okurken kizim aklima düstü biran, ona yapilsaydi nasil tepki verirdim diye...
hakkinizi sonuna kadar arayin.
suclu cezasini ceksin mutlaka. böyle birsey yapanlara insan(!) demeye dilim varmiyor...
hastanede bile güvende olamazsak, colugumuzu cocugumuzu emanet edemezsek nerde güvende olucaz?

bugün programi izledim ve arayan dekani hayretler icinde dinledim...
adam arayip evet böyle birsey olmus o hemsirenin hatasidir aileyi tebrik ediyoruz bu olayi saklamayip baska insanlarin caninin yanmasini engelledigi icin diyecegine piskin piskin savundu..
inanmiyorum bu cocuk ne olacak simdi psikolojisi berbat durumdadir ayrica benim sahsi düsüncem erkek hemsire bence olmamali ben yurt disinda yasiyorum burdada var ama türkiyede olmamali cünkü türkiye cinsel duygulari bastilmis bircok insan var ve kücük firsatlar pesindeler...
aciyorum o hastanede calisip sirf hastane prestijini korumak adina o adi adami savunan insanlara oysaki bu hastanenin sucu degil bireyin sucuydu cikip tepkilerini koysalardi baska olurdu...evet okuyupta adam olamamk neymis daha iyi gördük

Son düzenleme:
yemin ederim hasta olmayada korkmaya başladım,,nereye gidiyor sonumuz yarabbi,,,,çok acı çok iğrenç bir olay,,malesef böyle insanlar var ve ben böylr insanlarla aynı havayı solumaktan nefret ediyorum,,,

Bence herzamanki gibi basitçe red edip kurtulacaklarını sandılar ama olay büyüyünce geri adım da atamadılar öylece kuruyup kaldılar.Muhtemelen onlarda tepkilerinden pişmanlar ama geri de dönemiyorlar ilk başta çok kesin konuştukları için...Hakikaten o adam hala orda çalışıyor mu ya?Bunu bilen var mı?Belki bunlar böyle tv'de çırpınırken kendi içlerinde birşeyler yapmışlardır...

etik açıdan ne gibi sorun olabilir merak ettim doğrusu...

tabiki siz sağlık işinde olduğunuz için daha iyi bilirsiniz...

nelerdir sevgili arkadaşım :)

o ortamı görmeden ne kadar anlayabileceksiniz bilemiyorum ama yaşanılmış olan sorundan bahsedeyim..

kalp ameliyatları sonrası hastalar yoğun bakıma alınır..ilerleyen saatlerde kalple ilgili bir sorun çıktığında hastanın yaşamını tehtid eden bir durumda yani hasta kalp revizyonuna alınır(yani göğüs yeniden açılır) ancak bazen öyle durumlar oluyor ki ameliyathaneye götürmek bile vakit kaybı görüldüğünden yoğun bakım ortamında hasta ameliyat ediliyor..

işte zamanında bir hasta yakını böyle bir manzarayla karşılaşmış. ama bu durumu kavrayamadığı için şikayet falan etmiş sanırım. benim çalıştığım yerde bu yüzden aktif değil.

eski çalıştığım yoğun bakımda ise yine kamera yoktu ve sebebi hasta mahramiyetiydi.. çünkü yoğun bakımlarda kıyafetsiz yatan, bir sürü cihaza bağlı olan, özetle hasta yakını açısından unutamayacakları görüntüye sahip hastalar oluyor diyeydi.. bizlerde yeri geliyo hasta yakınlarına hastalarını gösteriyoruz ancak "hastam neden giyinik değil? , o hacıydı onu giydirelim" vs vs bir sürü şey yani

umarım biraz anlatabilmişimdir..

Son düzenleme:

erkek hemşire olmamalı konusunda size katılmıyorum..

o zaman sokaklara da hiç çıkmayalım çünkü bu tür sapkınlık peşinde olan kişiler her yerde karşımıza çıkabilir.. bankada, metroda, otobüste, kısaca heryerde..

nasıl her yerde sapıklar olduğu kadar normal kişilerde varsa hastanelerde de bu şekilde..

bu hemşire sapıkmış ama HERKES BÖYLE DEĞİL.

aynı şekilde nasıl erkek hemşire bayan hastasını taciz ettiyse, bayan hemşirelerin de erkek hastalardan taciz görme olanağı aynı seviyede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…