o ortamı görmeden ne kadar anlayabileceksiniz bilemiyorum ama yaşanılmış olan sorundan bahsedeyim..
kalp ameliyatları sonrası hastalar yoğun bakıma alınır..ilerleyen saatlerde kalple ilgili bir sorun çıktığında hastanın yaşamını tehtid eden bir durumda yani hasta kalp revizyonuna alınır(yani göğüs yeniden açılır) ancak bazen öyle durumlar oluyor ki ameliyathaneye götürmek bile vakit kaybı görüldüğünden yoğun bakım ortamında hasta ameliyat ediliyor..
işte zamanında bir hasta yakını böyle bir manzarayla karşılaşmış. ama bu durumu kavrayamadığı için şikayet falan etmiş sanırım. benim çalıştığım yerde bu yüzden aktif değil.
eski çalıştığım yoğun bakımda ise yine kamera yoktu ve sebebi hasta mahramiyetiydi.. çünkü yoğun bakımlarda kıyafetsiz yatan, bir sürü cihaza bağlı olan, özetle hasta yakını açısından unutamayacakları görüntüye sahip hastalar oluyor diyeydi..
umarım biraz anlatabilmişimdir..
tabiki anladım neden anlayamayayım ki :)) teşekkür ederim.
fakat sen beni anlayamamışsın hayatım, benim kastım dışarı naklen yayın yapılmasına gerek yok kayıt dışarı gösterilmeden tutulmalı...
yeri gelirse de kamera kayıtlarına özel savcılık izinleri ile bakılabilmelidir...
kartal yavuz selim de bize anneannemizi gösterdiler fakat sadece yüzünü gösterdiler...
ne vücudunu ne de başka hastaları kesinlikle görmedik...
her hastanın baş ucunda kameralar var...dileyen hasta yakınına dışardaki monütörden gösteriyorlar....
ayrıca tüm yoğun bakımın kaydı 7/24 tutuluyor.