• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoğun bakımda taciz olur mu?

o ortamı görmeden ne kadar anlayabileceksiniz bilemiyorum ama yaşanılmış olan sorundan bahsedeyim..

kalp ameliyatları sonrası hastalar yoğun bakıma alınır..ilerleyen saatlerde kalple ilgili bir sorun çıktığında hastanın yaşamını tehtid eden bir durumda yani hasta kalp revizyonuna alınır(yani göğüs yeniden açılır) ancak bazen öyle durumlar oluyor ki ameliyathaneye götürmek bile vakit kaybı görüldüğünden yoğun bakım ortamında hasta ameliyat ediliyor..

işte zamanında bir hasta yakını böyle bir manzarayla karşılaşmış. ama bu durumu kavrayamadığı için şikayet falan etmiş sanırım. benim çalıştığım yerde bu yüzden aktif değil.

eski çalıştığım yoğun bakımda ise yine kamera yoktu ve sebebi hasta mahramiyetiydi.. çünkü yoğun bakımlarda kıyafetsiz yatan, bir sürü cihaza bağlı olan, özetle hasta yakını açısından unutamayacakları görüntüye sahip hastalar oluyor diyeydi..:delphin:

umarım biraz anlatabilmişimdir..

tabiki anladım neden anlayamayayım ki :)) teşekkür ederim.

fakat sen beni anlayamamışsın hayatım, benim kastım dışarı naklen yayın yapılmasına gerek yok kayıt dışarı gösterilmeden tutulmalı...

yeri gelirse de kamera kayıtlarına özel savcılık izinleri ile bakılabilmelidir...

kartal yavuz selim de bize anneannemizi gösterdiler fakat sadece yüzünü gösterdiler...
ne vücudunu ne de başka hastaları kesinlikle görmedik...

her hastanın baş ucunda kameralar var...dileyen hasta yakınına dışardaki monütörden gösteriyorlar....

ayrıca tüm yoğun bakımın kaydı 7/24 tutuluyor.

erkek hemşire olmamalı konusunda size katılmıyorum..

o zaman sokaklara da hiç çıkmayalım çünkü bu tür sapkınlık peşinde olan kişiler her yerde karşımıza çıkabilir.. bankada, metroda, otobüste, kısaca heryerde..

nasıl her yerde sapıklar olduğu kadar normal kişilerde varsa hastanelerde de bu şekilde..

bu hemşire sapıkmış ama HERKES BÖYLE DEĞİL.

aynı şekilde nasıl erkek hemşire bayan hastasını taciz ettiyse, bayan hemşirelerin de erkek hastalardan taciz görme olanağı aynı seviyede.:delphin:

biz kadınları akılları fikirleri sürekli cinsellikte olan erkeklerle mukayese etmenize şaşırdım...

taciz tecavüz olaylarına bakın hepsi erkekler...

erkekler üretken yaratıldıkları için doğaları gereği cinsellikledir akılları fikirleri..

kadınlar ise doğurgan yani ana içgüdüsüyle yaratıldıkları için seçicidirler...

gerçi siz sağlıkçısınız fakat bizlerde cahil değiliz...

o zaman havaalanı gibi herhangi bir yerde üst aramanız gerekirse sizi erkek polisler arayabilirler!?

oda bir tür güvenlik sorunu ne de olsa zevk için arama yapmayacaklar ki:delphin:

biz kadınları akılları fikirleri sürekli cinsellikte olan erkeklerle mukayese etmenize şaşırdım...

taciz tecavüz olaylarına bakın hepsi erkekler...

erkekler üretken yaratıldıkları için doğaları gereği cinsellikledir akılları fikirleri..

kadınlar ise doğurgan yani ana içgüdüsüyle yaratıldıkları için seçicidirler...

gerçi siz sağlıkçısınız fakat bizlerde cahil değiliz...

o zaman havaalanı gibi herhangi bir yerde üst aramanız gerekirse sizi erkek polisler arayabilirler!?

oda bir tür güvenlik sorunu ne de olsa zevk için arama yapmayacaklar ki:delphin:

kamera konusunu çözdük sanırım:1rolleyes: bende sizinle hemfikirim zaten ama yok işte napiim-tatlicadiarzu-

bu konuya gelince yazdıklarımı yanlış anladınız galiba.. ben bayan hemşirelerde taciz eder demedim.. taciz EDİLEBİLİR dedimyerimseniben

yani yer mekan farketmiyor, eğer biri sapıksa ve taciz etmek istiyorsa her yerde eder diye düşünüyorum ben.

erkek hemşire olmamalıı demiş bir arkadaşım.. bense buna katılmadığımı söyledimşakkıdı yine diyorum HER ERKEK HEMŞİRE BÖYLE KÖTÜ DÜŞÜNCELER İÇERİSİNDE DEĞİL. en azından benim tanıdıklarım değil:delphin:

kamera konusunu çözdük sanırım:1rolleyes: bende sizinle hemfikirim zaten ama yok işte napiim-tatlicadiarzu-

bu konuya gelince yazdıklarımı yanlış anladınız galiba.. ben bayan hemşirelerde taciz eder demedim.. taciz EDİLEBİLİR dedimyerimseniben

yani yer mekan farketmiyor, eğer biri sapıksa ve taciz etmek istiyorsa her yerde eder diye düşünüyorum ben.

erkek hemşire olmamalıı demiş bir arkadaşım.. bense buna katılmadığımı söyledimşakkıdı yine diyorum HER ERKEK HEMŞİRE BÖYLE KÖTÜ DÜŞÜNCELER İÇERİSİNDE DEĞİL. en azından benim tanıdıklarım değil:delphin:

konumuz zaten şartlardan ötürü olmaması değil, sizin olmasının etik açıdan sakıncaları var demenizden kaynaklı...

şartlardan ötürü olmamasını çok iyi anlıyorum fakat ne pahasınna olursa olsun kanunun yasa çıkarılıp kamera kayıtları tutulması zorunlu olmalı...

dün esra ceyhanın programına bağlanan izleyecilerden gördük ki yoğun bakım oldukça gizemli ve töhmet altında.

erkek hemşire konusuna gelince, erkek hemşireler tabiki olmalı fakat özellikle yoğun bakımda sadece erkek hemşire olmamalı.

dediğim gibi sizin üstünüzü erkek polisler güvenlik gerekçesiyle aramaya kalksalar tepkiniz ne olurdu?

doktor olursa tamam, fakat burda bahsettiğimiz hemşirelerdir.

doktor her türlü müdahale edebilir mahremiyet yoktur fakat yoğun bakımda sadece erkek hemşire olması bana da pek itici geliyor....Allah göstermesin şahsen erkek evladımı bile yoğun bakıma erkek hemşirelerin içinde gönül rahatlığı ile bırakamam.

dün esra ceyhanın programına bağlanan izleyecilerden gördük ki yoğun bakım oldukça gizemli ve töhmet altında.

erkek hemşire konusuna gelince, erkek hemşireler tabiki olmalı fakat özellikle yoğun bakımda sadece erkek hemşire olmamalı.

dediğim gibi sizin üstünüzü erkek polisler güvenlik gerekçesiyle aramaya kalksalar tepkiniz ne olurdu?

doktor olursa tamam, fakat burda bahsettiğimiz hemşirelerdir.

doktor her türlü müdahale edebilir mahremiyet yoktur fakat yoğun bakımda sadece erkek hemşire olması bana da pek itici geliyor....Allah göstermesin şahsen erkek evladımı bile yoğun bakıma erkek hemşirelerin içinde gönül rahatlığı ile bırakamam.

neden doktor her türlü müdehaleyi yapabilir de mahramiyet yoktur da, erkek hemşire yapamaz, erkek hemşireye mahramiyet vardır onu anlayamadım? ya doktorlar da taciz ederse?

polis konusuna gelince eğer kurallar karma olmaktan yana olsaydı kimse buna ses çıkartamazdı.(aynı erkek doktoru kabullenip erkek hemşireyi kabullenememiş olmanız gibi) ama polislikte kurallar belli sınırlar içinde bayanı bayan arıyor erkeği erkek.

yoğun bakım güç gerektiren bir ortama dönüşebiliyor.. hasta bakımı yaparken..örnek vermek istiyorum..

bilinci kapalı bir hasta ve de şişman ama her 2 saatte bir sağa sola çevirip, yeri geldiğinde altını değiştirmeniz gerekiyor.. yeri geldiğinde kendine henüz bi kaç st önce gelmiş bir hastayı yürütmeniz gerekiyor ve bu durumda erkek hemşirelerin gerçekten bayan hemşirelere yararları büyük oluyor.çünkü bayan gücü bunlara müsait olmayabiliyor.

konuyu medyadan duydum.bir bayan ve bir anne olarak duyarsız kalmak mümkün degil.oncelikle kızınızın epilepsi hastalıgından ötürü geçmiş olsun diliyorum,umarım en kısa sürede şifasını bulur.hastane,dr.lar,hasta bakıcılar,hemşireler yani insan ile çok yakın ilgilenen meslek grupları zor,meşakatli,hassas ve duyarlılık gerektiren bir meslek dalıdır.eminim işini ehemmiyetle yapan kişi ya da kişiler var.ancak bunun yanı sıra işine iş olsun diye bakan azımsanamıyacak kadar büyük bir kitle var.canlı yayına baglanan telefenlor da bu konuyu ve kişileri destekler nitelikte.haklı,kararlı ve cesur mücadelenizi sonuna kadar destekliyorum.susmamak,delillerle ispata çalışmak,kızına her ne şartta olursa olsun inanmak,saglam durmak takdire şayan!umarım kızınız ve siz haklı mücadelenizi kazanırsınız.RABBİM böyle kişi ve kişilerden hepimizi uzak tutsun,hak yerini bulsun.yaşadıklarınız eminim ki sizi daha çok güçlendirecek.cesaretiniz hepimize yansıdı.saglıcakla kalın filiz hanım...

Dekan Bey'in bana sadece erkek hemşire bulundurulması konusundaki yorumu şuydu; kadın hemşireleri gece görevlendirmiyoruz çünkü dayanıksız oluyorlar!

Şimdi bakın; ben erkek hemşireye karşı değilim ama karma olabilir, üçü de erkekse, dr. da yetersiz ya da yorgun ve uyuyorsa ve bu 17 yaşında henüz bir gençkız ise, utanma duygusu vardır. Karma olması taraftarıyım.

Çünkü kızım sonda takılırken, perdenin açık kalan kısmından ki sondayı takan gündüz hemşiresi, sürekli gelip-geçerek röntgenliyormuş! Hemşire sonunda dayanamamış ve kızmış!

Diyeceğim o ki; bizim erkekliğini hala er kişi gibi kullanıp, tababet kurallarına uyum sağlayamayacak kişilerin bu tip ortamlardan uzak tutulması. Ve özellikle özel hastanelerin, kaç zamanda bir personellerini testten geçirildiklerinin merakı!

Sonuçta biliyoruz ki toplumun her kesiminde illa ki çürük kişiler de var. Yalnız insan için önemli olan ve kendini güvende hissedeceği dört yer vardır.. Ailesi, okulu, hastanesi ve güvenlik güçlerinin olduğu yerler.. Elimizin arasına başımızı alalım ve düşünelim, bu güvende yoksa ne yapalım? Avrupa'da erkekler de bayanın yaptığı işlerde çalıştırılıyorlar ama sürekli testten geçirilerek, ya bizde? :((

Ha bir de, doktorlar da bacak muayenesine bile gitseniz çoğu kez göğüsleri de açtırırlar ama bizler hep, onlar doktor deyip sineye çekeriz! Bu ne kadar önemlidir, millet olarak doktorlara işte böylesine bir kayıtsız şartsız güven varken, onların bu güveni kötüye kullanmaları kanımı donduruyor. Hele de hiç kusursuzlarmış gibi o gösterilen saygıyı öne sürerek sizi dinlemiyorlar bile..

Saygılar,

Son düzenleme:
ben bu konuyu okumuştum ayse armanın kösesınde bugunde babasını kaybettı başı saolsun

tum sayfaları okuamdım ıcın yaırn yorumm yapacağım cokcok gecmıs olsun cnm

Dekan Bey'in bana sadece erkek hemşire bulundurulması konusundaki yorumu şuydu; kadın hemşireleri gece görevlendirmiyoruz çünkü dayanıksız oluyorlar!

Şimdi bakın; ben erkek hemşireye karşı değilim ama karma olabilir, üçü de erkekse, dr. da yetersiz ya da yorgun ve uyuyorsa ve bu 17 yaşında henüz bir gençkız ise, utanma duygusu vardır. Karma olması taraftarıyım.

Çünkü kızım sonda takılırken, perdenin açık kalan kısmından ki sondayı takan gündüz hemşiresi, sürekli gelip-geçerek röntgenliyormuş! Hemşire sonunda dayanamamış ve kızmış!

Diyeceğim o ki; bizim erkekliğini hala er kişi gibi kullanıp, tababet kurallarına uyum sağlayamayacak kişilerin bu tip ortamlardan uzak tutulması. Ve özellikle özel hastanelerin, kaç zamanda bir personellerini testten geçirildiklerinin merakı!

Sonuçta biliyoruz ki toplumun her kesiminde illa ki çürük kişiler de var. Yalnız insan için önemli olan ve kendini güvende hissedeceği dört yer vardır.. Ailesi, okulu, hastanesi ve güvenlik güçlerinin olduğu yerler.. Elimizin arasına başımızı alalım ve düşünelim, bu güvende yoksa ne yapalım? Avrupa'da erkekler de bayanın yaptığı işlerde çalıştırılıyorlar ama sürekli testten geçirilerek, ya bizde? :((

Ha bir de, doktorlar da bacak muayenesine bile gitseniz çoğu kez göğüsleri de açtırırlar ama bizler hep, onlar doktor deyip sineye çekeriz! Bu ne kadar önemlidir, millet olarak doktorlara işte böylesine bir kayıtsız şartsız güven varken, onların bu güveni kötüye kullanmaları kanımı donduruyor. Hele de hiç kusursuzlarmış gibi o gösterilen saygıyı öne sürerek sizi dinlemiyorlar bile..

Saygılar,

bence de karma olmalı..

çünkü erkeklerinde bayanlarında bir utanma duygusu var. her ne kadar hastane ortamında olsalar bile.....

bu hanım dün ozel bi tv kanaldaydı
çok üzüldüm ve bizim başımıza da gelir
allah korusun bizleri ve yoğun bakımdaki hastalarıııı

çok iyi yaptı anlatmakla medyaya, en azından bundan korkarlar belkide, rezil olmaktan,çekinirler yapacak olanlar belkide

valla sok oldum
ya hasta insanlarin bukadarmi degeri kaldi
anlam veremiyorum artik insanlarin akil ve mantiklarina
bilinci yerinde olan hastalara bu yapiliyorsa
bilinci yerinde olmayanlara haidi haidi yapilir ya
ay cok üzüldüm
ama kizada helal olsun hemen anlatmis yoksa
daha cok piskolojisi bozulurdu

neden doktor her türlü müdehaleyi yapabilir de mahramiyet yoktur da, erkek hemşire yapamaz, erkek hemşireye mahramiyet vardır onu anlayamadım? ya doktorlar da taciz ederse?

polis konusuna gelince eğer kurallar karma olmaktan yana olsaydı kimse buna ses çıkartamazdı.(aynı erkek doktoru kabullenip erkek hemşireyi kabullenememiş olmanız gibi) ama polislikte kurallar belli sınırlar içinde bayanı bayan arıyor erkeği erkek.

yoğun bakım güç gerektiren bir ortama dönüşebiliyor.. hasta bakımı yaparken..örnek vermek istiyorum..

bilinci kapalı bir hasta ve de şişman ama her 2 saatte bir sağa sola çevirip, yeri geldiğinde altını değiştirmeniz gerekiyor.. yeri geldiğinde kendine henüz bi kaç st önce gelmiş bir hastayı yürütmeniz gerekiyor ve bu durumda erkek hemşirelerin gerçekten bayan hemşirelere yararları büyük oluyor.çünkü bayan gücü bunlara müsait olmayabiliyor.

dikkat ederseniz ben de sadece erkek hemşire olmamalı dedim...

bu da karma olmalı anlamına gelir!!!

dikkat ederseniz ben de sadece erkek hemşire olmamalı dedim...

bu da karma olmalı anlamına gelir!!!

ben farklı bişeye cevap veriyorum.sizle karma olmalı olmamalı konusuna girmiyorum..ayrıcada nöbet listeleri bazen çok zor ayarlanıyor işte bu her zaman mümkün olmuyor. yeri geldiğinde hep kız, yeri geldiğinde hep erkek oluyor.

sizde haklısınız ne diyim.. ben hem halk, hem hemşire gözüyle yorulamaya çalışıyorum olayı..

ben farklı bişeye cevap veriyorum.sizle karma olmalı olmamalı konusuna girmiyorum..ayrıcada nöbet listeleri bazen çok zor ayarlanıyor işte bu her zaman mümkün olmuyor. yeri geldiğinde hep kız, yeri geldiğinde hep erkek oluyor.

sizde haklısınız ne diyim.. ben hem halk, hem hemşire gözüyle yorulamaya çalışıyorum olayı..

konumuzun arasında o vardı....
ne demek istediniz anlamadım...

önemli olan halkın huzurlu olmasıdır...sağlık personelinin de zan altında olmamasıdır

eskiden erkek hemşiremi vardı da ayarlamak zor oluyor....

koskoca hastanede bir nöbet listesi ayarlamak zorsa onca hastaya bakım vermenin altından nasıl kalkacaklar?

sağlık personelleri zaten genelde hastalara ve hasta yakınlarına inanılmaz kötü aski sert rencide edici şekilde azarlıyorlar....

eğitim alırken bu konuda da eğitim almaları lazım....

artık yüksek hemşire okulundan mezun olan hemşirelerimiz dilerim daha insancıl daha etik davranırlar.

üstelik ben babamın sağlığı nedeniyle 2008 ocak ayından itibaren 8 ayın içinde 6 kadar yatılı olarak 5 değişik devlet hastanesi gördüm..hepsinde de gece nöbetlerinde bayan erkek karışık hemşire nöbetçi oluyorlardı... ..

nöbetleri karma hemşire olarak ayarlamakla o hastanelere bravo o zaman çok büyük işlerin altından kalkıyorlar.

Babam deyince siz, gözlerim doldu.. :(

Babamı daha 6 ay önce kaybettim.. İlahi takdir elbette hepimizin sonu bu ancak hakikaten babası ölmeyen anlayamazmış bunu öğrendim. Yarım gitti, kaldı yarım bana.. O benim pir'imdi. Çocuklarımın da babasıydı.

Evden kurtulamayacağını anladığı bir krize girdiğini anlayıp, kardeşimden ambulans çağırmasını isteyip gitmiş.. Beni sonra aradılar ve koştum.. Tam 1.5 saat ellerini tutup, yaşama KOAH hastalarından beklenmeyecek kadar çok tutunup yaşayan babamdan, daha fazla yaşamasını istedim. Bu arada doktorlar, bu son artık yapabilecek tek şey entübe o da biliyorsunuz dedikleri halde, istedim ki hep yenilmeyen babam yenilmesin..

Yenildi.. Yenilmesine değil ama yenildiği yerde, entübe edilirken açık olan yoğun bakım (!) kapısında (GATA Göğüs Hastalıkları Hastanesidir bu) gördüklerime isyan ediyorum. Çünkü bana babam için karar verdirten hekim sonrasında kapıdan baktığım yerde o işleme başladı. Ama ona yardımcı olan hemşire hanımı bir personel hanım ziyarete gelmişti, akşam bir yere gidecekmiş! Ve eliyle çağırdı, hemşire geldi, kapının önünde tam on dakika saçlarını, makyajını, aldığı hediyeyi konuştular, hatta emanet etti birşeylerini alıp cebine koydu eldivenli elleriyle hemşire.. sonra o hanım saçlarını savurarak gitti, tam iki dakika sonra bana dediler ki "başınız sağolsun" .. on dakika sonra da o hanım dedi. Onu vurmak istedim, hem de tüm hırsımla!

Hala içimde ukdedir, toparlandığım (madden) ilk gün bir gazeteye ilan verip teşekkür edeceğim bana yaşattığı kabus için! Yani tacizin kadını-erkeği yok ya da şekli aslında.. bu da bir tacizdi, hayatını yitirmekte olan adamla uğraşacağına, arkadaşının saçıyla yoğun bakım önünde uğraşan hemşire hanımın yaptığı..

Neyse...........

anlat anlat bitmez, hastanede çalışana hiç kolay elbette değil ama bu mesleği yapmayacak o zaman.. zira bu meslek şevkatini at kenara, mekanikleş dememeli! İnsana yapılan herşey de şefkat ilk planda olmalı..

Biz makinaları onarırken bile hassasken, siz insan onarıyorsunuz nasıl bu kadar gaddarsınız. Üstelik Tüketici Hakları Yasamız bile yokken! :((

başınız sağolsun :(

Allah nur içinde yatırsın, toprağı bol, mekanı cennet olsun sevgili babanızın.

hastanelerimiz içler acısı halde....

hasta olmaktan değil hemşirelerin psikolojik şiddetinden korkuyorum...

inanılmaz psikolojik şiddetlere uğrayan milyonlarca insandan sadece birisi olarak hemşireleri öcü gibi görüyorum artık....

bizlerin suçu değil tamamen astığı astık kestiği kestik hiçte etik olmayan tavırlarından ötürü milyonlar aynen benim gibi düşünüyor...

tabiki içlerinde çok çok iyi meslek aşkıyla insan aşkıyla bu işi yapanlar var fakat 100 taneden 1 tanesidir ancak.

Morgtaki ölülere bile taciz ve tecavüzde bulunuluyorsa, böyle yaratıklar yoğun bakımdaki zavallı hastaya da yapabilirler bence...Çok üzgünüm çoookAllah şaşırtmasın kimseyi! :Saruboceq:

erkek hemşire olmamalı konusunda size katılmıyorum..

o zaman sokaklara da hiç çıkmayalım çünkü bu tür sapkınlık peşinde olan kişiler her yerde karşımıza çıkabilir.. bankada, metroda, otobüste, kısaca heryerde..

nasıl her yerde sapıklar olduğu kadar normal kişilerde varsa hastanelerde de bu şekilde..

bu hemşire sapıkmış ama HERKES BÖYLE DEĞİL.

aynı şekilde nasıl erkek hemşire bayan hastasını taciz ettiyse, bayan hemşirelerin de erkek hastalardan taciz görme olanağı aynı seviyede.:delphin:

canim tabiki sokaklar daha güvenli degil ama diyorm türkiyede cinsel duygular bastirlmis o yüzden en ufak seyden normalde özünde öyle olmayan biride olsa yapabilir...ben yurt disindayim erkek hemsirelerde var ama gece nöbetlerinde kesinlikle bayanlarda oluyor ve wc ihtiyaclarinda,sonda takimi cikarimnda hep onlar bakiyor erkekler gündüzleri geliyor bence bu fikrm sacma degil madem öyle karma olsun tabi bi kisi yapti diye hep kötü degiller ama yinede ortada bir gercek var ve bunu kabul etmek lazim

bende reyyan hanım gibi düşünüyorum bayanların özel işleriyle bayanlar ilgilenmeli en azından hastanın tercihine bırakılmalı isteyene erkek yardım etsin istemeyene bayan

Back