• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoğun bakımda taciz olur mu?

Haklısın galiba Nesrin, gerçi yarın görücez akı karayı.Ben hastanenin hem köşe bucak kaçıp, hem de konu gündeme geleceği zaman telaş edip ortaya düşmesini kınıyorum. Esra Ceyhan ın reklama girerkenki şaşkınlığını gördük, programın apar topar bitirilmesini de. Eğer Kanal D bu baskılara yenik düşerse yazıklar olsun.

Haklısın galiba Nesrin, gerçi yarın görücez akı karayı.Ben hastanenin hem köşe bucak kaçıp, hem de konu gündeme geleceği zaman telaş edip ortaya düşmesini kınıyorum. Esra Ceyhan ın reklama girerkenki şaşkınlığını gördük, programın apar topar bitirilmesini de. Eğer Kanal D bu baskılara yenik düşerse yazıklar olsun.

valla ben yarın çıkacaklarını sanmıyorum:((

Yukarıda da bahsettiği üzere yoğun bakımda tacize uğrayan Elifin annesi bugün davasını anlatabilmek için kanald de Esra Ceyhandaydı.Programda Esra Ceyhan ın gerginliği aşikardı.Yayın Esra ceyhan ın kekelemeleriyle pat diye reklama girdi ve sonra da program pat diye bitirildi. Herkesin ulaşmaya çalışıp da ulaşamadığı, olayın üstünü örtmeye çalışan hastane yetkililerinin, annenin yayına çıkarılmaması için yoğun baskı yaptığı ortadaydı.Yarın programın devamı olacağı ve anneye o zaman söz hakkı verileceği söylendi.Umarım öyle olur. Baskıcı topluma örnek teşkil etmek için ayağa kalkan anneyi, perde arkasından susturmaya çalışan hastaneyi kınıyorum ve kanal D yi de en az anne kadar dimdik durmaya davet ediyorum! Elimizden gelen birşey var mı diyenler; Davetleriniz için : bizeyazin@kanald.com.tr

Mailimi yazdım...ve ısrarla sonucu bekliyorum...KanalD olmazsa başka platformlarda tepkimizi gösterelim.

az önce esra ceyhanın programına bağlanan başhekimi dinledinizmi?
bir araştırma yaptım ve adamın
maltepe üniversitesi tıp fakültesinin dekanı olduğunu öğrendim..ee sonuçta öğreniliyor,istedikleri kadar söylemesinler.((

Annenin ve Kızının anlattıklarına bakılırsa 17 yasında olmasına rağmen kolay kolay kaldıramayacağı şeyleri üst üste yaşamış ve intihara kalkışmış.
Kızın psikolojisinin normal olmadığı ortada ve uyanık olduğunu zannettiği ve taciz olayının yaşandığı anda uyku halinde de olabilir.
Çünkü az önce kendi konuşması tv'de yayımlanırken ;

-"Hemşire bana uyumam gerektiğini söyledi bende uyudum."

dedi. 'uyudum' dedikden sonra uyanma (!) faslını anlatmadan direkt hemşirelerin diyaloglarından bahsetmeye basladı.
Eğer uyuduysa bunları nasıl gözlemleyebiliyor anlamış değilim.

Yani genç kızın yaşadıkları üzerinde psikolojik bir baskı yapmıs ve hastanede yatarken yaşadığını iddaa ettiği bu korkunç dakikalar aslında onun uyurken gördüğü her hangi bi rüya da olabilir.

Her 2 durumda da anlatılanların çok iyi araştırılması gerek çünkü 2 insan söz konusu.Hastane görevlisi de zan altında bırakılmamalı kesin bir sonuca ulaşılmadan.

Annenin ve Kızının anlattıklarına bakılırsa 17 yasında olmasına rağmen kolay kolay kaldıramayacağı şeyleri üst üste yaşamış ve intihara kalkışmış.
Kızın psikolojisinin normal olmadığı ortada ve uyanık olduğunu zannettiği ve taciz olayının yaşandığı anda uyku halinde de olabilir.
Çünkü az önce kendi konuşması tv'de yayımlanırken ;

-"Hemşire bana uyumam gerektiğini söyledi bende uyudum."

dedi. 'uyudum' dedikden sonra uyanma (!) faslını anlatmadan direkt hemşirelerin diyaloglarından bahsetmeye basladı.
Eğer uyuduysa bunları nasıl gözlemleyebiliyor anlamış değilim.

Yani genç kızın yaşadıkları üzerinde psikolojik bir baskı yapmıs ve hastanede yatarken yaşadığını iddaa ettiği bu korkunç dakikalar aslında onun uyurken gördüğü her hangi bi rüya da olabilir.

Her 2 durumda da anlatılanların çok iyi araştırılması gerek çünkü 2 insan söz konusu.Hastane görevlisi de zan altında bırakılmamalı kesin bir sonuca ulaşılmadan.

kesin sonuca zaten ancak beyanlarla ulaşılabilir.

tacizin ispatı yoktur.
kamera görüntüleri de olmadığı için ancak beyanlara güvenmek esastır.,

17 yaşındaki genç bir kız da gelecek lafları döze alıp da olmamış birşeyi oldu göstermez böyle bir durumda.

zaten kızın o sırada uyanık olduğunu annesiyle buradan yaptığımız görüşmelerden, gazetedeki röportajından ve şu andaki yayından biliyoruz.

zaten hastabakıcıyı zan altında bırakmaktan önce, hastane yönetiminin tavrı ortada.
olayla aynı çirkinlikte yaklaşılıyor.

kesin sonuca zaten ancak beyanlarla ulaşılabilir.

tacizin ispatı yoktur.
kamera görüntüleri de olmadığı için ancak beyanlara güvenmek esastır.,

17 yaşındaki genç bir kız da gelecek lafları döze alıp da olmamış birşeyi oldu göstermez böyle bir durumda.

zaten kızın o sırada uyanık olduğunu annesiyle buradan yaptığımız görüşmelerden, gazetedeki röportajından ve şu andaki yayından biliyoruz.

zaten hastabakıcıyı zan altında bırakmaktan önce, hastane yönetiminin tavrı ortada.
olayla aynı çirkinlikte yaklaşılıyor.

Anlatmaya calıstığım şu bende o kızla aynı yaşlardayım.Böyle bir şey başıma gelse bende bazı şeyleri göze alarak anlatabilir miyim bilmiyorum.Yani herkez için çok zor bunları göze almak haklısınız,
Fakat kız bunları anlatmayı göze aldıysa yaşadıklarının gerçek olduğuna kendini inandırmış demektir.

Kamera kayıtları ve ya ispat edilebilincek somut bir delil olmadığı sürece kesin bir sonuca ulaşmak imkansız gibi.
Çünkü kızın yaşadıkları da normal şeyler değil ve psikolojik bir baskı altında olduğu ortada.İntihar eyleminden sonra da tıbbi raporlarda ruhsal sağlığının o dönem çöküntüde olduğu belirtilmiştir yüksek ihtimalle.Eğer raporlar aksini gösteriyorsa kızın iddaaları doğru olabilir.

Tabii hastahane görevlisi taciz olayını itiraf etmediği sürece.Taciz olayı doğruysa inşallah Allah kalbine bir korku verirde vicdana gelir.Yada onu da baskı altına alarak işin gerçeği itiraf ettirilebilir.

Ama hastane yetkililerinin de canlı yayında takındığı agresif tavır taciz olayını doğrular gibi, direkt savunmaya geçmeden ;
"Taciz olayı incelemede , kesin bir karara varmadan her 2 taraf hakkında negatif yorum yapılmamalı" diyebilirdi.

Ama sadece ailenin saldırgan tavırlar içinde olduğunu söyleyerek telefonu kapattı.
Yani ortada taciz yoksa bile en azından genç bir kız söz konusu hiç olmazsa insanlara saygı duymayı deneyerek adam akıllı konuşabilirdi.

Anlatmaya calıstığım şu bende o kızla aynı yaşlardayım.Böyle bir şey başıma gelse bende bazı şeyleri göze alarak anlatabilir miyim bilmiyorum.Yani herkez için çok zor bunları göze almak haklısınız,
Fakat kız bunları anlatmayı göze aldıysa yaşadıklarının gerçek olduğuna kendini inandırmış demektir.

Kamera kayıtları ve ya ispat edilebilincek somut bir delil olmadığı sürece kesin bir sonuca ulaşmak imkansız gibi.
Çünkü kızın yaşadıkları da normal şeyler değil ve psikolojik bir baskı altında olduğu ortada.İntihar eyleminden sonra da tıbbi raporlarda ruhsal sağlığının o dönem çöküntüde olduğu belirtilmiştir yüksek ihtimalle.Eğer raporlar aksini gösteriyorsa kızın iddaaları doğru olabilir.

Tabii hastahane görevlisi taciz olayını itiraf etmediği sürece.Taciz olayı doğruysa inşallah Allah kalbine bir korku verirde vicdana gelir.Yada onu da baskı altına alarak işin gerçeği itiraf ettirilebilir.

Ama hastane yetkililerinin de canlı yayında takındığı agresif tavır taciz olayını doğrular gibi, direkt savunmaya geçmeden ;
"Taciz olayı incelemede , kesin bir karara varmadan her 2 taraf hakkında negatif yorum yapılmamalı" diyebilirdi.

Ama sadece ailenin saldırgan tavırlar içinde olduğunu söyleyerek telefonu kapattı.
Yani ortada taciz yoksa bile en azından genç bir kız söz konusu hiç olmazsa insanlara saygı duymayı deneyerek adam akıllı konuşabilirdi.

canım benim, sende elifle aynı yaşlardaymışın.
allahım kimseye onun yaşadıklarını yaşatmasın.

kişinin ruh sağlığının çöküntüde olması tacize uğramasına engel değildir.
ya da gene ruh sağlığının çöküntü de olması melek gibi suçsuz(!) bir adama tacizci damgasını yaftalamayı gerektirmez.

canım kendinden pay biç.
sende gencecik bir kızsın.
herşey için yalan söylenebilir belki ama, böyle birşeyin yalanı olur mu?
17 yaşındaki bir kızcağız hiç yoktan, kendini böyle toplumsal baskının hissedildiği bir konuda ortaya atar mı?

ben şu anda programı izleyemiyorum ama canım arkadaşım LİBERTY75 sayesinde olanların hepsinden haberdar oluyorum.

karşı tarafın davranışlarına ise;saldırganlık suçluluk psikolojisidir diyorum

canım benim, sende elifle aynı yaşlardaymışın.
allahım kimseye onun yaşadıklarını yaşatmasın.

kişinin ruh sağlığının çöküntüde olması tacize uğramasına engel değildir.
ya da gene ruh sağlığının çöküntü de olması melek gibi suçsuz(!) bir adama tacizci damgasını yaftalamayı gerektirmez.

canım kendinden pay biç.
sende gencecik bir kızsın.
herşey için yalan söylenebilir belki ama, böyle birşeyin yalanı olur mu?
17 yaşındaki bir kızcağız hiç yoktan, kendini böyle toplumsal baskının hissedildiği bir konuda ortaya atar mı?

ben şu anda programı izleyemiyorum ama canım arkadaşım LİBERTY75 sayesinde olanların hepsinden haberdar oluyorum.

karşı tarafın davranışlarına ise;saldırganlık suçluluk psikolojisidir diyorum

Bakın dikkat ettiyseniz 2 postumda da 'yalan' kelimesi geçmedi.
Ben hiç bir şekilde kızın yalan söylediğini belirtmedim.

Böyle bir konuda çıkıp da yaşadıklarını anlatmak cesaret ister.Kimse yalan atarak kendini riske atmaz.Özellikle hiç bir anne genç kızının bedeni üzerinden yalan üretmez.

Benim belirttiğim genç kızın yaşadıklarını gerçek zannederek ortaya çıkıp bunları anlatmasıdır.

2 durum da da kızı haklı buluyorum.Taciz olayı yaşanmamış olsa bile kimse çıkıp da kızı yalancılıkla suçlayamaz.

Tv'de de konuşulduğu gibi olay bir halüsinasyon veya uyku halinde görülen bir şey olabilir.
Yani kesin bir sonuca ulaşılmadan her ihtimalin üzerinde durulmalı.
Fakat tv'de seyretmediyseniz programa katılan şahıs genç kızın anlattıklarından yola çıkarak bu olayın gerçek olabileceğini söyledi.

Bilmem anlatabildim mi?

bu sözlerinin üzerine sana cevap vermek gereğini bile duymuyorum :delphin:

Bakın dikkat ettiyseniz 2 postumda da 'yalan' kelimesi geçmedi.
Ben hiç bir şekilde kızın yalan söylediğini belirtmedim.

Böyle bir konuda çıkıp da yaşadıklarını anlatmak cesaret ister.Kimse yalan atarak kendini riske atmaz.Özellikle hiç bir anne genç kızının bedeni üzerinden yalan üretmez.

Benim belirttiğim genç kızın yaşadıklarını gerçek zannederek ortaya çıkıp bunları anlatmasıdır.

2 durum da da kızı haklı buluyorum.Taciz olayı yaşanmamış olsa bile kimse çıkıp da kızı yalancılıkla suçlayamaz.

Tv'de de konuşulduğu gibi olay bir halüsinasyon veya uyku halinde görülen bir şey olabilir.
Yani kesin bir sonuca ulaşılmadan her ihtimalin üzerinde durulmalı.
Fakat tv'de seyretmediyseniz programa katılan şahıs genç kızın anlattıklarından yola çıkarak bu olayın gerçek olabileceğini söyledi.

Bilmem anlatabildim mi?

yalancılıkla suçlamadın ama kelime oyunlarıyla yalancı dedin..

eğer taciz iddaası doğruysa ne demektir?????

orda koskoca prof. büyük ihtimalle doğru diyor sen burdan ahkam kesiyorsun canım benim...

sonra filiz hanımı görmedin mi son derece aklı başında olgun ve kaliteli bir hanım....
kızınla ilgili ve kızını iyi tanıyor...

ben de anneyim ve oğlum yalan söylediğinde hemen anlarıyroum...

siz anne olmadığıız için bu hissi maneviyatı bilemediğinize veriyorum .....

Son düzenleme:

bu sözlerinin üzerine sana cevap vermek gereğini bile duymuyorum :delphin:

sözlerim de bir yanlış görmüyorum.Tıbbı raporlardan yola çıkılarak ispat edilemezse ancak öyle ispat edilebilir.

cevap verme zahmetine yine de girmişsiniz teşekkürler.

yalancılıkla suçlamadın ama kelime oyunlarıyla yalancı dedin..

eğer taciz iddaası doğruysa ne demektir?????

komik olmayın söz konusu 17 yasındaki bir genç kız. benden veya bir başkasından farkı yok.
kelime oyunlarıyla uğraşıcak kadar aciz değilim.
kimseyi de yalancılıkla suçlayacak kadar ukalada değilim.

ayrıca sizinle de tartışmıyacağım çünkü söz konusu genç bir insan.

ayrıca tv'de seyrettiklerimden yola çıkarak yorum yapıyorum.televizyonda da halusinasyon konusu üzerinde duruldu.seyretseydiniz ne demek istediğimi anlardınız.

komik olmayın söz konusu 17 yasındaki bir genç kız. benden veya bir başkasından farkı yok.
kelime oyunlarıyla uğraşıcak kadar aciz değilim.
kimseyi de yalancılıkla suçlayacak kadar ukalada değilim.

ayrıca sizinle de tartışmıyacağım çünkü söz konusu genç bir insan.

ayrıca tv'de seyrettiklerimden yola çıkarak yorum yapıyorum.televizyonda da halusinasyon konusu üzerinde duruldu.seyretseydiniz ne demek istediğimi anlardınız.

canikom haberi günlerdir bekliyorum ve gözümü kırpmadan izledim...

ordaki prof. ne dedi pek iyi duymadın galiba...

büyük bir ihtimalle doğru dedi....

Allah'a dua edip doğruysa itiraf etsin etmezse de masumdur mantığıyla düşünen bir kişiyle bu konuyu tartıştığıma hala inanamıyorum.

simsiyahcım, bugünkü programdan ötürü çok mutluyum canım :)

duruşunu samimi oluşunu "eeee kem küm" etmemeni hayranlıkla izledim a.s.:nazar:

canikom haberi günlerdir bekliyorum ve gözümü kırpmadan izledim...

ordaki prof. ne dedi pek iyi duymadın galiba...

büyük bir ihtimalle doğru dedi....

Allah'a dua edip doğruysa itiraf etsin etmezse de masumdur mantığıyla düşünen bir kişiyle bu konuyu tartıştığıma hala inanamıyorum.

simsiyahcım, bugünkü programdan ötürü çok mutluyum canım :)

duruşunu samimi oluşunu "eeee kem küm" etmemeni hayranlıkla izledim a.s.:nazar:

2 post önce prof.'un ne dediğini yazdım oraya zaten ;
somut delil olmadıkca hastahane görevlisi itiraf etmezse nasıl ispatlanabilir?
bunu anlamak bu kadar zor mu?
kimse hakkında suçlu veya masum diye yorum yapmadım.

ayrıca halüsinasyon görmek yalan söylemek değildir.bunu ısrarla anlamak istememeniz beni şaşırtıyor.
programda da bu konu üzerinde duruldu.kimse de genc kızı halusinasyon görmüş olabiliceği için yalancılıkla suçlamadı..

ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım.

sizin de dediğiniz gibi "BÜYÜK İHTİMALLE doğru" dedi. yani henüz kesin bir karara varılmış değil.

İnşallah her şey açığa kavuşur da hastahane görevlisi de suçluysa bunun bedelini öder.

Amacınız nedir? Hastaneyi afişe etmek mi? O erkek hemşirenin ceza almasını sağlamak mı?
- Hayır, amacım kimsenin bunu yaşamaması.. Hastanenin tavrıdır beni medyaya iten. Bu da ayrı bir gerçek. O erkek hemşire, ceza yerine tedavi görse derim.
O geceye dair size verilen raporda kızınızın bilincinin açık olduğu yazıyor. Bu ne anlama geliyor?
- Bu, kızımın hayal görmediği anlamına geliyor. Buyursunlar, baksınlar kendi doktorlarının verdiği rapor elimde mevcut.
"Yıpranırız bu yola girmeyelim, bugüne kadar bu tür şeyler hasır altı edilmiş bu memlekette, unutalım gitsin" gibi düşünceler hiç geçmedi mi aklınızdan?
- Biliyorum ki yıpranacağım, yıpranacağız... Zaten Dekan Bey kendi eşinin İdari Mahkeme’de hakim olduğunu, Başhekim Bey’in eşinin avukat olduğunu, kendisinin aynı zamanda hukuk mezunu olduğunu da konuşmasının bir yerine sıkıştırdı. Ben aba altından sopa göstermek olarak değerlendirdim. Güçlü bir kuruluş olduklarını ekledi sözlerine. Olsun. Ne derlerse desinler, kızımın başına böyle bir felaket geldi, sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Ne diyor Nazım? Sen yanmazsan, ben yanmazsam, o yanmazsa, nasıl çıkar bu toplum aydınlığa?

sweety_eva bak güzel kardeşim sana ayşe armanın bu aileyle yaptığı hürriyette yayınlanan röpörtajını yayınlıyorum sana karşı duranların ne demek istediğini kelime oyunlarına girerek değil gerçek gazete haberiyle anlatmak istedim...
burda hepimiz ağladık ve hepimiz elife ve annesine inandık... ben neden inandım biliyomusun benimde yeğenlerim var sen gibi elif gibi... bizler burdan daha çok sesimizi duyurmak için çaba sarfediyoruz oda sen gibileri korumak için...annelerimizi ablalarımızı korumak için...allahım kimseye yaşatmasın ama bunu yaşayan bilir...ben biliyorum mesela...hani daha dikkatli konuyu bilipte yorum yapsaydın keşke...bak orda yukarda simsiyah harflarle bilinci yerinde raporu var,gördünmü...işte biz buna yürekten inanıyoruz ve destek oluyoruz...burası bir yürek ya bizlere katıl ilerleyelim yada lütfen bizide incitme canım ...

Son düzenleme:
bu gün çok istediğim halde programı izleyemedim :(
ama ne olursa olsun ben arkadaşımız simsiyaha gerçek adıyla filiz hanıma ve madur olan elif kardeşimize sonuna dek inanıyorum...
sen ben o bizler sustukça o kör kuyuların üzerini yapraklarla kapattıkça gün gelir o körkuyuya tekrar düşeriz....
bu tür pis olayların ayyuka çıkması ve toprakla sıkı sıkı kapatılması lazım ki ardımızdan gelenler o kuyulara düşmesin....
bu iğrenç olayları yapan can yakan insanlar gerektiği gibi cezalandırılmalı...
hastane yönetimi personeline güveniyormuuuuşşşşşşşşşşş
inanıp güvenme sebebi neymiş?
yeminli ifadeleriymiş...............miş.........miş........miş..........
bilmem neresi sıkışınca Allahı hiçe sayıp tabiki yeminli ifade verecekler.....
zaten böyle birşeyi yaptım dese iş bu raddelere gelirmiydi?
aslında bazı arkadaşlara bir konuda hak veriyorum bu tür konuların ardında en iyi müge anlı duruyor....
her ne kadar kişisel olarak kendisini sevmesemde yaptığı işi, bu denli dişli olmasını taktire şayan buluyorum........
taciz-tecavüz olaylarında artık kadınların SESİ GÜMBÜR GÜMBÜR ÇIKMALI ki.....
bu tür pislikler böyle şeyler yapmaya cesaret edemesin!
madur insanlar utanmamalı başları dik dolaşmalı....
yaftalanmamalı...
asıl yapanların yüzü yerin dibine batmalı....
YOKSA SİZ ADALET YOKMU SANIYORSUNUZ?EY İNSANOĞLU
UNUTMAYIN BU DÜNYANIN BİRDE TOPRAK ALTI VAR!!!!!!!!!

Son düzenleme:
Programı bende dikkatlice izledim. Raporlar falan var bilinci yerindeymiş, halisülasyon olma ihtimali çok düşük kesinlikle ortada bir taciz olayı olduğuna inanıyorum.
Bu arada Filiz Hanım sizi tebrik ediyorum. Bu olaylara birinin dur demesi gerekiyordu. Kim bilir Elif gibi kaç genç kız hatta annelerimiz bu tür olaylarla karşılaşıyor ama hep sessiz kalınıyor. Böyle acizlikler olmasın artık suçlu olanların cezalarını çekmeleri gerekiyor inş. haklı olduğunuzu görürler...

Back