Yine mi haksızım

Eve sizin katkınız yaklaşık olarak ne, kayınvalidelerin ne? Evlilik masraflarınızı kim, ne kadar karşıladı? Bunların cevabına göre değişir. Evlenirken onlara hiç masraf ettirmediyseniz ve ev paranızı verdiğiniz altınlar vs karşılıyorsa haklısınız. Ama onların katkısı daha fazla ise biraz yardım edeceksiniz siz de mecburen.

Ben böyle sorunlar çıkması çok muhtemel olduğu için ortaklaşa mal mülk edinilmesine karşıyım. Kendi anne babamla bile ortaklaşa işe girmek istemem.
Aslında şöyle biz 100 150 bin gibi bir para verdik onlara ve bize ev alındı ama tarla satıldı aslında eşimin miras hakkını verdiler düğün zamanı 20 bi kredi çekildi eşim tarlada çalışıp her yıl bize 3 4 bin onlara 15 20 bin TL para verdi

Ya bizleri ne hale getiriyorlar ya çalıştığını yiyecek yarını düşünmeyecek hale sokuyorlar. Ben çok tutumluyumdur eşime çatır çatır yicem paramı dedim inanmadı bile. Ay çok sıkıyorlar canımı çok nerden ev aldık oturuyordum ne güzel
Sana bise deyimmi lütfen yanlış anlama benim bir düşüncem var
Ben ev alırım mutlu olmam,o duvarlar üstüme ustume gelir ya da hastaliktan kurtulmam ne anladım o evden diye düşünürüm insanlar korkunc borclara girip ev aliyorlar. Altınlarını veriyorlar kredi cekiyorlar açıkçası bana biraz sacma geliyor
Dünyada cok kötü haller var en azindan altın durmali bir yer de ya da bir miktar para neyse olan olmus Allah agiz tadiyla oturmayi nasip etsin tutumlu olman cok güzel ama erkekleri ya da insanlari buna alistirmak cok kotu ben cok savurganimdir ha iyi biseymi asla yarinimi hic düşünmem yine kiyida kosede para tutarim ama ufak tefek bir arkadas evlenir evlenmez ev almış butun bilezikler ceyrekler vs vermis. Birde kocasi kredi cekmis ama adamin duzenli maasi var evlerinde internet yok, tv unitesi yok,oturduklari semt cok kotu komsunun surekli sesi geliyor terbiyesiz bi ogullari varmis evde dogalgaz yok baglatamamislar ev borcundan klima da yok ya bu bana sacma geliyor e otur duvarlari kemir kizda kiskanc birisiydi etti etmedi aylar sonra bir tv unitesi alabildi kocası ben kiraciyim suanda kaynanamin laflari yüzünden evden sogudum ev onemliymis efendim ya he ye benim babam 6 tane ev satmis dunyada ne olcagi belirsiz yani insanlar cok cahil

Aslında şöyle biz 100 150 bin gibi bir para verdik onlara ve bize ev alındı ama tarla satıldı aslında eşimin miras hakkını verdiler düğün zamanı 20 bi kredi çekildi eşim tarlada çalışıp her yıl bize 3 4 bin onlara 15 20 bin TL para verdi

Eşinizin miras hakkı olsa bile sağken vermek zorunda değillerdi, satıp yiyebilirlerdi de.

Ayrıca eşiniz sanırım ailesinin tarlasında çalıştı? Tek mi çalıştı? Eşiniz kredi çekip düğün masraflarını tek başına mı ödedi? Eğer öyleyse düğünde kayınvalidelerin bir harcaması yoktur. Evinize onların katkısı ne kadar? Açıkçası tam bilgi vermediğiniz için anlayamadım.

Her neyse. Ortak iş sorundur bana göre. Ayrıca birilerinden destek alıyorsanız, destek olmak da zorunda kalıyorsunuz.

Sana bise deyimmi lütfen yanlış anlama benim bir düşüncem var
Ben ev alırım mutlu olmam,o duvarlar üstüme ustume gelir ya da hastaliktan kurtulmam ne anladım o evden diye düşünürüm insanlar korkunc borclara girip ev aliyorlar. Altınlarını veriyorlar kredi cekiyorlar açıkçası bana biraz sacma geliyor
Dünyada cok kötü haller var en azindan altın durmali bir yer de ya da bir miktar para neyse olan olmus Allah agiz tadiyla oturmayi nasip etsin tutumlu olman cok güzel ama erkekleri ya da insanlari buna alistirmak cok kotu ben cok savurganimdir ha iyi biseymi asla yarinimi hic düşünmem yine kiyida kosede para tutarim ama ufak tefek bir arkadas evlenir evlenmez ev almış butun bilezikler ceyrekler vs vermis. Birde kocasi kredi cekmis ama adamin duzenli maasi var evlerinde internet yok, tv unitesi yok,oturduklari semt cok kotu komsunun surekli sesi geliyor terbiyesiz bi ogullari varmis evde dogalgaz yok baglatamamislar ev borcundan klima da yok ya bu bana sacma geliyor e otur duvarlari kemir kizda kiskanc birisiydi etti etmedi aylar sonra bir tv unitesi alabildi kocası ben kiraciyim suanda kaynanamin laflari yüzünden evden sogudum ev onemliymis efendim ya he ye benim babam 6 tane ev satmis dunyada ne olcagi belirsiz yani insanlar cok cahil
Yani düşncenize saygı duyuyorum. Herhangi bir borçla alınmadı ama tabiki elimde emek verdiğim şeyleri verdim. İyi bir miktar lira veriyorduk en azından bu elimizde alır dedik. Kenara birikir dedik. Gerçi her halde bizim ev huzursuz oldu

Eşinizin miras hakkı olsa bile sağken vermek zorunda değillerdi, satıp yiyebilirlerdi de.

Ayrıca eşiniz sanırım ailesinin tarlasında çalıştı? Tek mi çalıştı? Eşiniz kredi çekip düğün masraflarını tek başına mı ödedi? Eğer öyleyse düğünde kayınvalidelerin bir harcaması yoktur. Evinize onların katkısı ne kadar? Açıkçası tam bilgi vermediğiniz için anlayamadım.

Her neyse. Ortak iş sorundur bana göre. Ayrıca birilerinden destek alıyorsanız, destek olmak da zorunda kalıyorsunuz.
150 biz 150 onlar verdiler. Eşim onların tarlalarında 4 yıldır tek başına çalıştı. Onlar bize kredi çektiler kp maaşımdan 20 bin TL. Eşim onlara 4 yıl boyunca toplamda 100 bin TL verdi. Hatta düğündeki takılarla borçlar ödendi bazı paralar onlara kaldı ama şuan bizden hak talep ediyorlar. Ben onlara n başta söyledim ben ev istemiyorum bize ev almayın dedim. Olmaz alalım laf olur kendimize alınca dediler. Biz kirada oturuyoruz onların zaten bir evi varken yeni birev aldılar. Bu ev bekar ablanın evi olacak diye bize ev alındı aslında diğer kardeşe de pay verecekler

Gerekeni demissiniz geri adim atmayin kayinvalidenize esya alinacak diye elinizdekileri verecek haliniz yok birde begenmiyor daha iyisini istiyor ozaman kendileri alsin cok biliyorlar

Gerekeni demissiniz geri adim atmayin kayinvalidenize esya alinacak diye elinizdekileri verecek haliniz yok birde begenmiyor daha iyisini istiyor ozaman kendileri alsin cok biliyorlar
Artık geri adım atmam kesinlikle fakat şu kötüsün damgası çok canımı sıktı. Eşimde boşver falan diyor ama içim soğumuyor. Aslında be düşüncemi söylemedim yaşananları söyledim. Kötü oldum ama bundan sonra da durmak çok tavrım belli.

Artık geri adım atmam kesinlikle fakat şu kötüsün damgası çok canımı sıktı. Eşimde boşver falan diyor ama içim soğumuyor. Aslında be düşüncemi söylemedim yaşananları söyledim. Kötü oldum ama bundan sonra da durmak çok tavrım belli.
Islerine gelmedigi icin kotusun damgasi yediniz bosverin bazi insanlara gercekleri soyleyince boyle olur sessiz kalsaniz devam edeceklerdi nerede durmayi bilmeleri gerekiyormus ogrendiler bu sayede

ayyy sen söylemişsin ben sogudum vallahii ağzına sağlık
yaptıkları terbiyesizliğin farkına varmışlardır ,

hee bu arada kocanıda tebrik ederim sana sus haksızsız demediği için ,

ayyy sen söylemişsin ben sogudum vallahii ağzına sağlık
yaptıkları terbiyesizliğin farkına varmışlardır ,

hee bu arada kocanıda tebrik ederim sana sus haksızsız demediği için ,
Umarım fark etmişlerdir :-) dün kv me demiş görümce kişisi eşim diyor ki boşver duyarlarsa duysunlar. Eşime de kıyamıyorum çok arada kaldı. Belkide o yüzden ses edemiyor :)

Kızlar merhaba üzüldüm ve paylaşmak istiyorum. Kızlar şimdi durum şu bize ve eşimin ailesine birer tane ev alındı. Bulup buluşturuldu alındı. Biz arabamızı takılarımı falan verdim onlardan da bir şeyler verildi alındı. Durum şu şuan bizim elimizde eşimin ve benim maaşımdan başka para yok. (Eşimin evli olmayan bir ablası, evli bir ablası var.) neyse kvmin bazı eşyalara ihtiyacı var alınacak alınmasını doğru buluyorum ama durum şu her şeyin en iyisi beğeniliyor. Alınmak isteniyor ama elde para yok. Eşimin eniştesine borç yapılacak sonra ödenecek. Benim canımı sıkan beni ilgilendiren kısım şu : görümcem bir gün arayıp kimde ne kadar para varsa ortaya koyacak senin param benim param yok herkes elinden geleni yapacak dedi. Buarada ben iki işte çalışıyorum 9 aylık kızım var, eşimin maaşı var kp min emekli aylığı var. Bende dedim ki '' ben kimseye paramı vermem, ben kızımı bırakıp çalışıyorum alınmasaydı madem ev'' dedim ve bu istekleri çok canımı sıktı. Neyse bugünkü olaya geleyim. Görümcem alacakları perde fiyatını söyledi. Eşimde çok pahalı dedi. Sonra ben dedim ki bana evlenirken aldığınız yere gidin orası uygun dedim. Görümcem ay yok annem beğenmedi illa bu tüller olacak diyor dedi. Bende bu sefer kızdım. Ya dedim zamanında ben beğenemedim ama sırf kimse para anlamında bunalmasın diye ses etmedim şimdi neden buna dikkat etmiyorlar dedim. Bana kv dem mobilya alırken 5 bine mobilya al oğlun olduğunda sünnet yaparken değiştirirsin demişti bunu söyledim benim kızım olunca cezalandıracaktı şimdi neden böyle yapılıyor dedim. Görümcem bana dönüp aaaa sen benim annem gibi bir anneye nasıl duygular beslemişsin çok üzüldüm doğrusu çok ayıp dedi. Bende gerçekler bunlar ben zamanında üzüldüm eşimi düşündüm ses etmedim ben o beğenmediğim tülleri halıları hala kullanıyorum daha da kullanacağım dedim. Bana kınayan bakışlarla baktı. Zamanında ben çok üzüldüm ama zahmet çekilmesin diye ses etmedim. O zamanlar biz evlenirken kredi çekildi öyle düğün yapıldı görümcem o zaman onlar zahmet çekti şimdide siz çekin dedi şok oldum. O zamanlar biz onlara çok yardım ettik eşim hep para verdi ben maaşımdan verdim hep. Sizce ben yine mi yanlışım.
Canım benim asla asla yanlış değilsin. Hatta ağızlarının payını vermişsin ne güzel olmuş. Sen evladını bırakıp saatlerce zahmeti kaynanan yeni gelin gibi ev döşesin diye çekmiyorsun ki. Sakın maaşından verme. Eşin de eve harcama yaptıktan sonra artan olursa versin. Görümcen çok biliyorsa kendi alsın perdeyi. İnsanlar sırtlarını sağa sola dayamaya ne kadar meraklı. Üstelik sen kendine bile yeni yeni şeyler almıyorsun evladının rızkı için. Onların ne haddine senin emeğini istemek. Çok ısrar ederlerse ayrıl işten en azından çocuğuna kendin bakarsın onlara para yedirmezsin. Paran olsa kendi annene Perde yaptır. Senin emeğinle senin annen sevinsin. Kaynanan değil. Çok sinir oldum hem para Yok hem de kral dairesi döşemeye kalkıyorlar.

Canım benim asla asla yanlış değilsin. Hatta ağızlarının payını vermişsin ne güzel olmuş. Sen evladını bırakıp saatlerce zahmeti kaynanan yeni gelin gibi ev döşesin diye çekmiyorsun ki. Sakın maaşından verme. Eşin de eve harcama yaptıktan sonra artan olursa versin. Görümcen çok biliyorsa kendi alsın perdeyi. İnsanlar sırtlarını sağa sola dayamaya ne kadar meraklı. Üstelik sen kendine bile yeni yeni şeyler almıyorsun evladının rızkı için. Onların ne haddine senin emeğini istemek. Çok ısrar ederlerse ayrıl işten en azından çocuğuna kendin bakarsın onlara para yedirmezsin. Paran olsa kendi annene Perde yaptır. Senin emeğinle senin annen sevinsin. Kaynanan değil. Çok sinir oldum hem para Yok hem de kral dairesi döşemeye kalkıyorlar.
Cevabın için teşekkür ederim canım. Çok sağol valla iyice bunalttılar bende söyledim. Gerekirse öyle yapacağım ben yıllarca çalışmaktan kpss ye hazırlanıp atanamadım ücretli ve özelde çalışıyorum yıllarca koş dur didin şimdi benim parama göz diksinler. Çok kötülermiş ben hep sorun yaşardım onlarla ama bu kadar üzülmemiştim hiç bunu yapabilecekleri aklıma gelmemişti

Cevabın için teşekkür ederim canım. Çok sağol valla iyice bunalttılar bende söyledim. Gerekirse öyle yapacağım ben yıllarca çalışmaktan kpss ye hazırlanıp atanamadım ücretli ve özelde çalışıyorum yıllarca koş dur didin şimdi benim parama göz diksinler. Çok kötülermiş ben hep sorun yaşardım onlarla ama bu kadar üzülmemiştim hiç bunu yapabilecekleri aklıma gelmemişti
Peki eşin ne diyor

ıkı ıste calısıp kucuk bebegımı bırakıp aılemın rızkına kayınvalıdeme ev alıcam oyle mı ?

yok artık...

hanı cok paranız olur hepınızın ayrı ayrı guzel hayatları evlerı arabası olur
alırsın bır ev hedıye edersın tamam da
sız ne demeye kayınvalıdeye ev alıyorsunuz yahu

oh ne ala memlekey

X