Yine mi haksızım

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.517
Kızlar merhaba üzüldüm ve paylaşmak istiyorum. Kızlar şimdi durum şu bize ve eşimin ailesine birer tane ev alındı. Bulup buluşturuldu alındı. Biz arabamızı takılarımı falan verdim onlardan da bir şeyler verildi alındı. Durum şu şuan bizim elimizde eşimin ve benim maaşımdan başka para yok. (Eşimin evli olmayan bir ablası, evli bir ablası var.) neyse kvmin bazı eşyalara ihtiyacı var alınacak alınmasını doğru buluyorum ama durum şu her şeyin en iyisi beğeniliyor. Alınmak isteniyor ama elde para yok. Eşimin eniştesine borç yapılacak sonra ödenecek. Benim canımı sıkan beni ilgilendiren kısım şu : görümcem bir gün arayıp kimde ne kadar para varsa ortaya koyacak senin param benim param yok herkes elinden geleni yapacak dedi. Buarada ben iki işte çalışıyorum 9 aylık kızım var, eşimin maaşı var kp min emekli aylığı var. Bende dedim ki '' ben kimseye paramı vermem, ben kızımı bırakıp çalışıyorum alınmasaydı madem ev'' dedim ve bu istekleri çok canımı sıktı. Neyse bugünkü olaya geleyim. Görümcem alacakları perde fiyatını söyledi. Eşimde çok pahalı dedi. Sonra ben dedim ki bana evlenirken aldığınız yere gidin orası uygun dedim. Görümcem ay yok annem beğenmedi illa bu tüller olacak diyor dedi. Bende bu sefer kızdım. Ya dedim zamanında ben beğenemedim ama sırf kimse para anlamında bunalmasın diye ses etmedim şimdi neden buna dikkat etmiyorlar dedim. Bana kv dem mobilya alırken 5 bine mobilya al oğlun olduğunda sünnet yaparken değiştirirsin demişti bunu söyledim benim kızım olunca cezalandıracaktı şimdi neden böyle yapılıyor dedim. Görümcem bana dönüp aaaa sen benim annem gibi bir anneye nasıl duygular beslemişsin çok üzüldüm doğrusu çok ayıp dedi. Bende gerçekler bunlar ben zamanında üzüldüm eşimi düşündüm ses etmedim ben o beğenmediğim tülleri halıları hala kullanıyorum daha da kullanacağım dedim. Bana kınayan bakışlarla baktı. Zamanında ben çok üzüldüm ama zahmet çekilmesin diye ses etmedim. O zamanlar biz evlenirken kredi çekildi öyle düğün yapıldı görümcem o zaman onlar zahmet çekti şimdide siz çekin dedi şok oldum. O zamanlar biz onlara çok yardım ettik eşim hep para verdi ben maaşımdan verdim hep. Sizce ben yine mi yanlışım.

Eski eşyaları ne yaptı kv hanım hayırdır yani? İnsanlar bir tuhaf ya para yok pul yok ama her şeyin en satafatlisi olacak vermeyin efenim. Görümcede çenesini kapatıp otursun begenmiyorsa parayı kendi versin. Siz maasinizdan kv nizin evini döşemek zorunda değilsiniz size ne. İlla yapacaksanız kendi annenize eşya alın.

Madem çok alınsın ıstıyolar o zaman kendı bogazlarından kıssınlar yada gucunun yettıgını alsınlar. Torun torba sahıbı ınsanlar aman kendı yagımızda kavrulalım demıyolarda herkes ortaya para koyacakmıs. Senın alacagın tul perde koltuk avıze ıcın ben evladımın rızkından harcama yapamam dıceksın bu kadar basıt

Yanlıssın evet
Bunları vaktiyle konusacaktın
Begenmedigini istemedigini söyleyip aman cok para harcanmasın diye sıkmayacaktın
Simdi hic olmadık zamanda hemde belliki mesafeli oldugun bi ailede seneler öncesinin olayını örnek vererek anlatman hemde kadının kızına hic olmamıs kıskanç ve kindar gözükmüşsün

Acikcasi hatayi en basta ortak ev alinmasi ile gordum. Siz 2 iste calisiyorsunuz esiniz calisiyor. Ne yapacaksaniz kendiniz karar verin buda esinizin dik durmasi ile olur. Madem ev aldiniz hala esya konusunda neden ortasiniz. Ben iyisine kotusune karismam acikcasi o muhabbetede girmem. Kendisi ne istiyorsa alir benim annemde ev aldi en iyisini aldi yillarca bekledi calisti. Ben evlenirken icime sinen tum kriterlere gore aldim. Gencim calisir degistiririm eksigimi kapatirim dedim. Once bu konularda kendiniz karar alin hata bu kdr ortak yasamanizda.

Maaşınızı verirseniz aptalsınız çok net. Asla bir kuruş bile vermeyin. Sizin bebeğinize yazık değil mi? Siz yeni gelinken yapılmayan kocaman kadına ne diye yapılıyor? Kaynana otursun oturduğu yerde. Hayırdır Gelin Evi'ne mi çıkacaksın derdim ben olsam. Hayret bir şey. Eşiniz de vermesin para filan. Madem kızı annesini destekliyor o alsın her şeyi. Bu tapu ikiye mi bölündü şimdi? Neden siz tek girmediniz? Hatalı gördüm bu konuda sizi.

Hastalık olur herkes elinde avucunda ne varsa verir anlarım ama kusura bakmasın kimse kayınvalide heves etmiş en iyisine diye bende elimde avucumda olanı ve olmayanı veremem
Eşimle de bu konuda acayip kavga ederim

Merhaba. Benim anlamadığım kayınvalidenin yeni eşya almasındaki bu kadar mecburiyet ne? Tabii ki alınır o kafada biri değilim. Fakat durumlar el vermiyorsa niye zorlanıyor bütçe.
Aslında kv min yatak odası ve görümcemin odası yok ama onlar oturma odası ankastre takım hatta varken bulaşık makinesi bile aldılar avize güzel tül halılar her şey yeni alınacak bugüne kadar zahmet çekmiş rahat etsin dediler:KK43:

Çok haklısın.Sen evlenirken sana uygun fiyatlı alındıysa ona da öyle alınacak.Ne ekersen onu biçersin.
Beyaz eşyayı eşim kendisi taksit ödeyerek almıştı mobilya normal bir mobilya tül halı nasıl uygun olacaksa öyle alındı fakat şuan onlar bana alına yerleri beğenmiyorlar. Mesela en basit bir tül metre 25 se onlar 50 lik beğeniyor mesela bana zamanında iki çeşit tül vardı onlardan yapıldı ama o lar şuan bunu beğenmiyor

Sinir olmakta haklısınız işte bu yüzden evlenirken,ev alırken herşeyi kendin yapmak en güzeli yoksa böyle sürekli kıyaslamalar, can sıkıcı olaylar yaşanır.
Katılıyorum. Aslında biz onlara kredi çekildiği için heo para verdik bir nevi ödedik ana onlar öyle düşünmüyor anlaşılan

Aslında kv min yatak odası ve görümcemin odası yok ama onlar oturma odası ankastre takım hatta varken bulaşık makinesi bile aldılar avize güzel tül halılar her şey yeni alınacak bugüne kadar zahmet çekmiş rahat etsin dediler:KK43:
Anladım. Ama bir taraf rahat etsin diye diğer tarafın rahatını bozmak olmaz ki

Beyaz eşyayı eşim kendisi taksit ödeyerek almıştı mobilya normal bir mobilya tül halı nasıl uygun olacaksa öyle alındı fakat şuan onlar bana alına yerleri beğenmiyorlar. Mesela en basit bir tül metre 25 se onlar 50 lik beğeniyor mesela bana zamanında iki çeşit tül vardı onlardan yapıldı ama o lar şuan bunu beğenmiyor
Kendi beğenmedikleri şeyi sırf çıkarları için sana alıyorlarsa sen de çıkarını düşün.Çok istiyorsa görümce alsın anasının istediği şeyleri.

Eski eşyaları ne yaptı kv hanım hayırdır yani? İnsanlar bir tuhaf ya para yok pul yok ama her şeyin en satafatlisi olacak vermeyin efenim. Görümcede çenesini kapatıp otursun begenmiyorsa parayı kendi versin. Siz maasinizdan kv nizin evini döşemek zorunda değilsiniz size ne. İlla yapacaksanız kendi annenize eşya alın.
Kv min yata odası ve görümcemin odası yok onlar ihtiyaç biliyorum ve sorun etmiyorum ama tülün halının beyaz eşyanın iyisinin alınması e ben mal mıyım dedirtiyor

X