Yine görümcem yine takı meselesi!!

Konudan hiçbir şey anladım. Bu kadar şey yazmışsınız ama hiçbir şey net olarak anlaşılmıyor. Kim kime ne vermiş ne takmış, takıdır, altındır, görümcedir, eltidir, kaynanadır vs bırakın ya, başka gündeminiz mi yok. Ne kadar ilkel işler.

Ya şimdi ban yiyeceğim belki ama cidden takı meselsi konularını ne zaman okusan aynı böyle anlaşılmaz bir dille anlatım var. Keşke altına kafayı takacaklarına biraz kendilerini geliştirseler.

Ya bu Türkiyedeki anneanne,babaanneler, dedelerin derdi hic bitmiyormu? Her gün götür getirde kolay değil ki. 1 saatlik mesafe üstelik. Adam her gün 4 saat yolda olacak. Hiii torunu için diyeceksin ama bu insanlar hiçmi rahat etmeyecek?

4-5 yaşindaki çocuğa üstelik her gün 2 saat yolda geçirmek nedir? Ne yalan söyleyim, bende görümce olsaydim, bende aynisini derdim. Bu kadar büyük bir isteğinizi bu kadar basit görmende, daha öncede bu tür isteklerin olduğunu gösteriyor. Evet bu sömürmeye giriyor bence.

Sömürme deyince tek anladığı maddi konular sanırım. Hele kış aylarında sabahın köründe arabanın buzunu çözecek, cocuk binecek diye arabayı ısıtacak 2 kat zorlaşacak işi.

Sonra bu büyükler her işi yapsın ama hicbir şeye de karışmasın istiyorlar (konu sahibinden bağımsız, genel olarak söylüyorum. )
Ayrıca geçenlerde annemle konuşuyoruz, dedi ki "kızım ben bu çocukların geleceğinden çok ümitsizim. Bu çocukları anneleri okulun önüne kadar bırakıyor,öğlen alıyor. Çocuklar kendi çantasını bile taşımıyor. Çanta annesinde çocuk zombi gibi etrafa saldırıyor. Bu cocuklar nasıl büyüyüp sorumluluk sahibi olacak, nasıl iş yapacak. O çanta annelerinin sırtından bir ömür inmeyecek"
O kadar haklı ki.
Tüm aile çocuğa seferber olsun, herkesin hayatı çocuk merkezinde dönsün istiyorlar. Cocuk ailenin bireyiyse yaşına göre sorumluluk almalıdır. Okula kendi başına gidebilmek de bu sorumluluklardan biridir. Benim okulum uzaktı servisle gidiyordum, kız kardeşime daha yakındaki bir okulda iyi öğretmen buldular. 8 yaşında otobüse binip kendisi gidiyordu (tabii o zamanlar güven ortamı da farklıydı, onu da belirtmek lazım) Şimdi dünyayı karşısına alabilecek özgüvende, her işi yapabilen, kendi ayakları üzerinde güçlü bir kadın.
Görümceye inat kayınpeder işe koşulacak, peki o çocuğun hayat algısı nasıl etkilenecek düşünen yok! Herkesin emrine amade olmadığını gerçek dünyayla karşılaşınca anlar. Sonra gelsin depresyonlar, kişilik bozuklukları...

Taki meselesini devlet meselesi haline getirmek bana kaba olacak belki ama görgüsüzce geliyor.
Görümce belki fena ama sizde hiç aşağı kalır yanınız yok. Görümcenin lafını kv de taşıp anne kız arasını açıyorsunuz. Bu meseleri eşinizle konuşsanız yetmiyormu.Kime ne istiyorsanız onu, oan bütçeniz hangisine uyarsa takar geçersiniz bukadar basit. Başka adetmi var? Eee varsa var, uymak zorunda değilsiniz. Kendinizi zorunda hissediyorsanızda uyarsınız. Bukadar küçük meseleyi kafaya takıp, büyütüp, burda sayfalarca yazacak kadar enerjiyi nasıl buluyorsunuz. Ne güzel başka dertleriniz veya işiniz gücünüz yok demek ki. Olmasın da inşallah.
Bide yaşlı adam getir-götür yaptırırken gayet sömürüyorsunuz. Sömürmek birtek maddi olmuyor. Benzini biz vercez diyorsunuz, ben verecek değilim herhalde siz verceksiniz.
Getir götür bir süre sonra beni yorduğu için kreşe dahil servisle yolladım kızımı. Öyle kolay değil o işler çünkü. Ben annesi olarak bi süre pes ettim, dedesine bukadar yük olmak nedir.

Sömürme deyince tek anladığı maddi konular sanırım. Hele kış aylarında sabahın köründe arabanın buzunu çözecek, cocuk binecek diye arabayı ısıtacak 2 kat zorlaşacak işi.

O çocukta hemen konu sahibine tesimde edilmez. Önce babaanneye gider, orda yemeğini yer felan. Evet şartlar zor ama o halde bence şartlara göre yaşamak gerekiyor. Konu sahibi 3cü cocuğuna hamile ki daha birinci zor okula gidiyor. Ne olurdu da gerekirse tek çocuk olsun, okula yakin semte kalinir ve kendi yağinda kavrulsa?

Kimseye güvenip yazdırmadım demiş birde. Peşinede görümcemin çocuğunu taşıdı bize gelincemi sorun oluyorda demiş. Resmen görümceyle sidik yarışı içinde ama görümce kötü. Ona yapıldıysa banada yapılcak. Adamda bunun için kabul etti belki. Çocuklar arasında sorun olmasın diye.
Kp yerine sizin babanız getirsin konusahibi. Düşünmezmisiniz? Kp kızının çocuğunu taşımış sizin babanızda sizinkini taşısın. Birazda sizin babanız fedakarlık yapsın, olmamı

Gram ilerleme yok, sade sidik yarışı ve gösteriş var. Bekardı takmadı evlendi hediye getirdi bunlar nedir ya. Nenemin zamanın muhabbetleri aynı devam

Burda konular okuyorum, anne öglen sinifa girip çocuklarini yediriyor. Okul bahçesinde bekliyorlar felan. Hele bu veli/öğretmen whatsapp gruplari nedir. Okul saatinden sonra ödev sorulari sormak ..

Sorun sadece ebebeynlerdede değil. Tüm sistem bozuldu.

Ya o değil bide 4-5 yaşindaki çocuk niye her gün 2 saat yol gitsin? Ne kadar yorucu o çocuk için. Dedenin tüm günü getir götür ile gidecek.

Ve bu meseleyi altin meselesinden sonra anlatiyor. Altin tabiki daha önemli canim!

Ay sorma, geçen duydum ki öğretmen ödevi whatsapp grubuna yazıyormuş. Çocuklar gelip annesine soruyor ödevini. Bir öğretmen bunu nasıl yapabilir yahu? Bu formasyonu kime veriyorlar? Tahtadan ödevini yazamayan düşük not alsın. Bu da bir sorumluluk.
Anneler çalışacak, evin işini yapacak bir de çocuğun ödevini çocuğa söyleyecek, hatta oturup birlikte ödevini yapacak. Bu analar ölsün mü?
Benim annem de ev hanımıydı ama veli toplantısına gelirdi sadece okula. Kadın ev hanımı diye işi gücü yok mu? Otur evinde çocuğuna 2 kap yemek hazırla, evini temizle, kendine vakit ayır, çocuk gelince yemeğini yesin ödevini yapsın, sonra da beraber vakit geçirin. Psikolojik olarak sorunlu kim varsa okul kapısında yemin ederim. Sanıyorlar ki iyi annelik yapıyorlar. Çocuklarının hayatlarını kararttıklarının farkında bile değiller. Okul yönetimlerinin bunu yasaklaması lazım.

Çocuğun uzak yere gitmesini dert etmemişki, görümcenin babasının getirmesini sorun ettiği için yazmış o kısmı. 4-5 yaş için o yol tabiki yorucu ben bile hergün okadar yolu gidince yoruluyorum uykum geliyor arabada, çocuk napsın.

Ben okuyamam özet nedir

diyelim senin anannen yaşlı senin doğumuna takı taktı o bitti ,
sonrasında kız kardeşin evlenince al anannem sen bunu kardeşine tak mı diyeceksin efenim çok öyle saçmalık
sen bana geldin takı getirdin bende sana gelince karşılıklı getiririm takımı senin annen taksa bana bende annene götürürüm okey,,
hee şu da var zaten geride cemiyeti olmayan da altına girmiyor para takar gelmeyecek diye.
Sizi yolmaya çalışıyorlar dikkatli olun.
Size elbise gelmişse elbise değerinde alın .

İster söylesin ister söylemesin farketmez görümcenize bu konuda bir sıkıntın varsa kardeşinle hallet deyin ve söylediklerini kaale almayın. Hediye konusuna gelince içinizden geleni yapın ailesi sizin için yaptıysa ve içinizden geliyorsa sizde yapın kayınvalideniz ne almış ne almamış bakmayın. İki farklı ailesiniz sonuçta.
Hediye bu, karşılıklı hesabına girmeyin bence sizde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…