Yine görümcem yine takı meselesi!!

Taki isinin bu kadar ince detay hesaplandigini burada gordum ilk kez. Düşünüyorum ben de şimdi kime ne takmistik diye.
Kadin taki takiyor bu oğlumdan diyor. Cok garip geldi bana.
Evet bazı kişiler böyle bunun yöresi yok bence takı üzerine isim yapistiriyorlar getirirken.

Görümcen ciddiye alınacak biri değil kayınvaliden zaten takıyı takacakmis babası da ben götüreceğim demiş senin yerinde olsam o kadını yok sayarım kudursun
İnanın okul başladıysa kaç defa oldu konuyu açtığı. Hepsinde yok saydım en son demekki durumun yok servise herkes ben değil demesi sinirlendirdi.

Onu atsınlar diye asla düşünmem ama herkes te duracagi yeri bilsin. Okul açıldığından beri kaç defadır konuyu açtı hepsinde görmezden geldim en son maddi durumun yok servise demekki diye manipüle etmesi sinirimi bozdu. Ama haklısınız konuşur konuşur durur ben cevap verdikçe dahada uzuyor

E yani. Bizde kayinvalidemle böyle düşünüyoruz. Kafa karistiran görümcem oluyor ben annesinin götüreceği takiyida alacakmisim kim bana ne getirdiyse onu götürürüm. Eşimin amcasi çeyrek oğlu kıyafet getirdi bebeğime. Kayınvalidemde amcanın değil oğlunun çocuğu olacak oğlu ne getirdiyse onu al sen dedi doğru olanda budur. Amcanın çocuğu olsa tamamda

Bi kısım okudum ama az çok anladım hediyeleri siz kendiniz aldıysanız siz ödeyeceksiniz kayınvalideniz aldıysa o ödeyecek

Siz hediye gotureceginiz kisinin size getirdigini goturursunuz, amcanin getirdigini degil.
Kaynananizda kendisi goturur, amcanin size verdigini kaynananiza verip al bunuda senin takman lazim demeniz anlamsiz.
Belki kadin bisey takmayacak

Zaten 7 yıldır evliyim kim ne getirdiyse onu taktım. Mesela size düğününüzde amcaniz çeyrek ogluda çeyrek taksa sonra kuzeninizin düğünü olurken bir çeyrek alıp kuzeninizemi takarsıniz yoksa amcanizda taktı diye iki ceyrekmi goturursunuz e sizin bide babanız annenizde ne takı takacak

Hiçbişi anlamadım
Neyseki yalnız degil mişim

Sizin anlatmak istediğiniz sey acaba ; anne size altın taktı ama çocuğu kıyafet getirdi
Çocuğunun çocuğu oldu ve siz de ona je götürmelisiniz? Bunu mu diyorsunuz acaba

Şimdi şöyle eger size altın getirenin çocuğu bekarsa ve sonradan evlenirse
Doğal olarak size ne taktıysalar siz de onu götürmek zorundasınız.

Ama

Anne :altın
Çocuğu :kıyafet getirdiyse
Doğal olarak evlidir. Yoksa genelde bekarlar kimseye bisi getirmiyor ve takmıyor.

Ulen ne karışık isler be

Toparlayayım dedim ama toplanmıyor

Size getiren kişinin çocuğu bekar ve sizden sonra evlendiyse
Siz de size ne getirdiyse onu takacaksınız.
Ama , size altın getiren kişinin cocugu eliyse ve o da size kıyafet getirdiyse
Siz de kıyafet götürün, Kayınvalıdenız altın taksın .

Baya karışık ama neyse nerden girdim konuya

Oo o kadarını bilmiyordum. Kendine güvenen istediği kadar cocuk yapsın tabii ama bu şekilde zor. AAnasınıfi ve ilkokul için en iyi okul en yakın okuldur düsturum var. Yakinlarimdaki en iyi en mantıklı okulu bulur, dedeye de tüm yıl böyle iş yüklemezdim ben olsam da. Benzin parasını vereceklermiş ya acaba arabanın ve dedenin yıpranma payını da verecekler mi:)

Görümcenin temiz bir ağzını burnunu kır derim
Ara bozmaya çalışıyor şekerim sende umursama he he de geç yengenin ağırlığını bilsin koy masaya yumruğunu

Siz hediye gotureceginiz kisinin size getirdigini goturursunuz, amcanin getirdigini degil.
Kaynananizda kendisi goturur, amcanin size verdigini kaynananiza verip al bunuda senin takman lazim demeniz anlamsiz.
Belki kadin bisey takmayacak
Bizde böyle düşünüyoruz aynı sizin dediğiniz gibi konuşurken amcası bize takı taktığı için amcasının taktığını karsilik bende o takıyı alıp kayinvalideme verecekmisim al sen tak diye. Sorun burda zaten

Yok yok doğru anlamışsın bizde böyle yapıyoruz zaten benim bebeğim 1 buçuk yaşındaydı o kuzen evlendiginde hemen evlenince onun bebeği yokken öyle getirdi hediye. Kayınvalidemde sana kıyafet verdi sende kıyafet ver altını benim takmam lazım dedi bu arada kuzen evlenirken ben çeyrek kayınvalidem ayrı çeyrek taktik bide yani gorumcemde şimdi diyorki annemin takacaginida sen tak

Kuzen bekardi babası taktiginda ama bebeğim 1 buçuk yaşındayken evlenince eşiyle bize gelirken çocuğuma hediye getirmiş. Kayınvalidemde ne getirdiyse geriye onun değerinde bişey götür anne babasının taktiği seni bağlamaz ben goturucem ona karşılık dedi sizin dediğiniz gibi. Ama amcanin o takıyı ben yediğim icin hem kıyafet hem altın alacakmisim altınida annesi adına verecekmisim. Diğer mesele ile aynı dediğiniz gibi oluyor okul açıldıysa kaç defadır açtı konuyu yoksa ilk seferde bukadar tepki vermedim ama onu ilgilendirmeyen mesele için kendini yiyip bitirip üzerimize gelmesi beni boğuyor

Okul mesafesi 2 saat değil araba ile en fazla 10dk. Okul kayinvalidemlerin iki alt sokaginda bende okulun 3 sokak kadar yukarisindayim. Altını bu konudan önemli tuttuğumu anlatım sirasiyla niye bagdastiyorsunuzki. Okul ,9-2 arası.

Yok artık olur mu öyle siz size ne geldiyse onu ödeyin kayınvalideniz ne istiyorsa alsın kendi taksın. Sizdeki görümcede yani düşman başına haset
Ben kayinvalidemin alacağı takıyı almıyorum diye annesine bide benim yanımda sanane senmi yedin takıyı o olacak dedi şok oldum zaten ben kendi hediyemi götürürüm banane anneninkinden dedim öyle bir surat ifadesiyle bilemem dediki sanki takının üzerine yatmisim gibi

Valla anladığım kadarıyla amcalar altın taktı oğlu hediye getirdi. Ben olsam giderken altın ve hediyesini götürürüm. Bu kv yi etkilemez ki size gelmiş.

Görümce zaten Allaha emanet muhattap olmayın

Görümcenin temiz bir ağzını burnunu kır derim
Ara bozmaya çalışıyor şekerim sende umursama he he de geç yengenin ağırlığını bilsin koy masaya yumruğunu
Benden 10 yaş büyük malesef saygısızlık yaomamak adına sustukça üzerime geliyor bazı şeylere zamanında cevap verilmeyince de böyle patlıyor işte en uyduruk konuyu bile cümle seçip sinirden anlatamadim kafamı karıştırdı resmen

Valla anladığım kadarıyla amcalar altın taktı oğlu hediye getirdi. Ben olsam giderken altın ve hediyesini götürürüm. Bu kv yi etkilemez ki size gelmiş.

Görümce zaten Allaha emanet muhattap olmayın
Aaa yok kayinvalidemin alacağı oda ben alacakmisim benim sinirlendigim nokta bu ben kendi hediyeme bakarım he durumu olmaz kızım benim yerime de alın der alırım ama bu çok başka bisey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…