Yine görümcem yine takı meselesi!!

Taki isinin bu kadar ince detay hesaplandigini burada gordum ilk kez. Düşünüyorum ben de şimdi kime ne takmistik diye.
Kadin taki takiyor bu oğlumdan diyor. Cok garip geldi bana.
Evet bazı kişiler böyle bunun yöresi yok bence takı üzerine isim yapistiriyorlar getirirken.

Görümcen ciddiye alınacak biri değil kayınvaliden zaten takıyı takacakmis babası da ben götüreceğim demiş senin yerinde olsam o kadını yok sayarım kudursun
İnanın okul başladıysa kaç defa oldu konuyu açtığı. Hepsinde yok saydım en son demekki durumun yok servise herkes ben değil demesi sinirlendirdi.

Afedersin de kim takar gorumceyi.
Hariçten gazel okuyor işte.
Siz bakin isinize. Ne güzel kv ve kp sizinle hem fikir.
Birakin görümce konussunsun dursun. Ama siz sürekli onun laflariyla ugrasip durursaniz o evlattir, onu atıp sizi tutmazlar.
Artik susmayi bilmek gerek. Didikleyip durmayin,ne diyorsa desin.
Onu atsınlar diye asla düşünmem ama herkes te duracagi yeri bilsin. Okul açıldığından beri kaç defadır konuyu açtı hepsinde görmezden geldim en son maddi durumun yok servise demekki diye manipüle etmesi sinirimi bozdu. Ama haklısınız konuşur konuşur durur ben cevap verdikçe dahada uzuyor

diyelim senin anannen yaşlı senin doğumuna takı taktı o bitti ,
sonrasında kız kardeşin evlenince al anannem sen bunu kardeşine tak mı diyeceksin efenim çok öyle saçmalık
sen bana geldin takı getirdin bende sana gelince karşılıklı getiririm takımı senin annen taksa bana bende annene götürürüm okey,,
hee şu da var zaten geride cemiyeti olmayan da altına girmiyor para takar gelmeyecek diye.
Sizi yolmaya çalışıyorlar dikkatli olun.
Size elbise gelmişse elbise değerinde alın .
E yani. Bizde kayinvalidemle böyle düşünüyoruz. Kafa karistiran görümcem oluyor ben annesinin götüreceği takiyida alacakmisim kim bana ne getirdiyse onu götürürüm. Eşimin amcasi çeyrek oğlu kıyafet getirdi bebeğime. Kayınvalidemde amcanın değil oğlunun çocuğu olacak oğlu ne getirdiyse onu al sen dedi doğru olanda budur. Amcanın çocuğu olsa tamamda 🤷

Arkadaşlar öncelikle soruyu size yöneltmek istiyorum. Diyelim siz bir cemiyet yapıyorsunuz bebek mevlutu sünnet cemiyeti farketmez. Gelin kayınvalide size ayrı hediye takıyor. Gel zaman git zaman bu hediye getiren gelin kişiside cemiyet yapacak. Siz sadece size takılan hediyeyi mi goturursunuz yoksa karşıdaki kişinin kayınvalidesinin getirdiği takiyida kendinize borç bilip onu alıp kayinvalideye verip al bunuda siz götür dermisiniz nasıl oluyor bu işler. Adı kayınvalide olunca ben karşıdaki kişinin kayınvalidesinin getirdiğini alıp al bunu senmi götür diyeceğim kayinvalideme. Anlayamayanlar için söylede anlatayım..

siz bebek mevlutu yapiyorsunuz.. size eşinizin amcası takı veriyor ama onun çocuğu evli olmayınca hediye getirmiyor. Sonra o çocuk evleniyor evlenince bı hediye getiriyor çocuğunuza eşiyle gelirken boş gelmemek adina. Şimdi benim onun çocuğuna amcanın bize verdiği takiyimi götüreyim yoksa oğlunun bana getirdiği takiyimi goturmeliyim bisey anlamadim bu işten. Kayinvalidemin eltisi yani eşimin amcasi benim çocuğuma takı taktı. Ogluda kıyafet getirmis oldu. Gorumcemde kayinvalideme sanane onların takisindan sana vermediler onlara verdiler onlar yedi demek istedi bende sen öylemi yapıyordun biz evli değilken dedim cevap vermiyor kimseyi yemekte istemem yani benim için sorun yok ama kayinvalidemin götürecegi takidan banane ? Demezmisiniz 😏

ben bunu kayinvalideme dönüp sordum oda bana benim eltim sana ne getirdiyse bende onun çocuğuna onu götürürüm ne münasebet sen niye bana vereceksin dedi. Bende kızın ne demek istiyor ozaman dedim. Kendisi ona amcasının getirdiği takiyi kendi alıp sana verdimi al gotur diye dedim yok be hayir dedi sen onun söylediği lafa takılma benden bişey duymadigin sürece dedi.

Ayriyetten bir başka mevzumuzda var. Benim kızım okula başladı evimize uzak bı okul seçtik araştırıp. Servise verecektik eşimde babasının götürmesini istedi daha küçük 1.sinif serviste çocuk unutuluyor falan diye korktu biraz.. babasida çalışıyor ama işi bırakacak kışın çalışmıyor yani kabul etmiş. Bunuda görümcem duydu yüzüme vurdu tabiki. Babam aslında çalışacak ama eşin babam götürecek diyince bişey diyemedi dedi. Zamanında gorumcemin cocugunuda küçükken onun evi okula yürüme mesafesi olduğu halde küçük çocuğum var diye babasına sen getir götür demiş. İş bize gelince neden aksi olsun istiyor anlamıyorum.
Bizim annesini babasını maddi olarak her türlü somurdugumuzu düşünüyor. Asla öyle biri değiliz eşim yüksek maaşlı işten pandemi yüzünden çıkarılınca bile maddi olarak sıkıştığımiz halde asla anne babalarimizdan para olsun erzak olsun hiç bir yardım istemedik gittik kredi çektik. Ama o hep tersini düşünüyor. Bu benim canımı ciddi anlamda sıkmaya başladı. Olabildiğince az görüşmeye çalışıyorum ama bı şekilde kayınvalidemde toplanmış oluyoruz. Ayrıca kızımın okula gidip gelme meselesinde eşimden hariç ben kendim yüzlerine baba calisacaksan biz servise verelim diyede söyledim kendiside hayır ben götüreceğim diye söyledim ya dedi. Arabanın benzinini biz dolduracagiz zaten ben bu adamı somurmusmu oluyorum yahu. Kayinpederim birlik dirlikci biraz bizden kopmak istemiyor ama kizinida atan bı adam asla değil. Onun çocuklarınada elinden gelen herşeyi yapıyor diğer konumda da anlatmıştım zaten. Neyse herkesin doğrusu kendisine ama mümkünse o doğru dediği şeyi kendi uygulandığında doğrudur. Kendisi babasından yardım alırken normal bize geldimi sömürücüye getiriyor işi. Bide servis meselesinde bana diyor ki annesiyle bu konuyu konuşurken kayinvalidem ona kızmış herkesin durumu senin kadar iyi değil belkide servis tutamayacaklar sen karışma dedi bana diyor bende abla saçmalama ne durumundan bahsediyorsun ki sen ben uzak okulu seçerken kimseye güvenmedim gerekirse alacaklarimdan kisarim yinede servis tutarım dedim yatıyor kalkıyor para da para ya yıldım yeminle.

Arkadaşlar çok karışık mevzu yada bende anlamadığım için anlatamadım bosverin anladığıniz yerden cevaplayın bende ikinciye anlatırken iyice karıştırıyorum 🥴🥴
Bi kısım okudum ama az çok anladım hediyeleri siz kendiniz aldıysanız siz ödeyeceksiniz kayınvalideniz aldıysa o ödeyecek

Siz hediye gotureceginiz kisinin size getirdigini goturursunuz, amcanin getirdigini degil.
Kaynananizda kendisi goturur, amcanin size verdigini kaynananiza verip al bunuda senin takman lazim demeniz anlamsiz.
Belki kadin bisey takmayacak

İster söylesin ister söylemesin farketmez görümcenize bu konuda bir sıkıntın varsa kardeşinle hallet deyin ve söylediklerini kaale almayın. Hediye konusuna gelince içinizden geleni yapın ailesi sizin için yaptıysa ve içinizden geliyorsa sizde yapın kayınvalideniz ne almış ne almamış bakmayın. İki farklı ailesiniz sonuçta.
Hediye bu, karşılıklı hesabına girmeyin bence sizde..
Zaten 7 yıldır evliyim kim ne getirdiyse onu taktım. Mesela size düğününüzde amcaniz çeyrek ogluda çeyrek taksa sonra kuzeninizin düğünü olurken bir çeyrek alıp kuzeninizemi takarsıniz yoksa amcanizda taktı diye iki ceyrekmi goturursunuz e sizin bide babanız annenizde ne takı takacak 🤷🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Hiçbişi anlamadım
Neyseki yalnız degil mişim😂

Sizin anlatmak istediğiniz sey acaba ; anne size altın taktı ama çocuğu kıyafet getirdi
Çocuğunun çocuğu oldu ve siz de ona je götürmelisiniz? Bunu mu diyorsunuz acaba 😀

Şimdi şöyle eger size altın getirenin çocuğu bekarsa ve sonradan evlenirse
Doğal olarak size ne taktıysalar siz de onu götürmek zorundasınız.

Ama

Anne :altın
Çocuğu :kıyafet getirdiyse
Doğal olarak evlidir. Yoksa genelde bekarlar kimseye bisi getirmiyor ve takmıyor.

Ulen ne karışık isler be

Toparlayayım dedim ama toplanmıyor

Size getiren kişinin çocuğu bekar ve sizden sonra evlendiyse
Siz de size ne getirdiyse onu takacaksınız.
Ama , size altın getiren kişinin cocugu eliyse ve o da size kıyafet getirdiyse
Siz de kıyafet götürün, Kayınvalıdenız altın taksın .

Baya karışık ama neyse 😂nerden girdim konuya

O çocukta hemen konu sahibine tesimde edilmez. Önce babaanneye gider, orda yemeğini yer felan. Evet şartlar zor ama o halde bence şartlara göre yaşamak gerekiyor. Konu sahibi 3cü cocuğuna hamile ki daha birinci zor okula gidiyor. Ne olurdu da gerekirse tek çocuk olsun, okula yakin semte kalinir ve kendi yağinda kavrulsa?
Oo o kadarını bilmiyordum. Kendine güvenen istediği kadar cocuk yapsın tabii ama bu şekilde zor. AAnasınıfi ve ilkokul için en iyi okul en yakın okuldur düsturum var. Yakinlarimdaki en iyi en mantıklı okulu bulur, dedeye de tüm yıl böyle iş yüklemezdim ben olsam da. Benzin parasını vereceklermiş ya acaba arabanın ve dedenin yıpranma payını da verecekler mi:)

E yani. Bizde kayinvalidemle böyle düşünüyoruz. Kafa karistiran görümcem oluyor ben annesinin götüreceği takiyida alacakmisim kim bana ne getirdiyse onu götürürüm. Eşimin amcasi çeyrek oğlu kıyafet getirdi bebeğime. Kayınvalidemde amcanın değil oğlunun çocuğu olacak oğlu ne getirdiyse onu al sen dedi doğru olanda budur. Amcanın çocuğu olsa tamamda 🤷
Görümcenin temiz bir ağzını burnunu kır derim 🙃
Ara bozmaya çalışıyor şekerim sende umursama he he de geç yengenin ağırlığını bilsin koy masaya yumruğunu 🙃

Siz hediye gotureceginiz kisinin size getirdigini goturursunuz, amcanin getirdigini degil.
Kaynananizda kendisi goturur, amcanin size verdigini kaynananiza verip al bunuda senin takman lazim demeniz anlamsiz.
Belki kadin bisey takmayacak
Bizde böyle düşünüyoruz aynı sizin dediğiniz gibi konuşurken amcası bize takı taktığı için amcasının taktığını karsilik bende o takıyı alıp kayinvalideme verecekmisim al sen tak diye. Sorun burda zaten 🤷

Hiçbişi anlamadım
Neyseki yalnız degil mişim😂

Sizin anlatmak istediğiniz sey acaba ; anne size altın taktı ama çocuğu kıyafet getirdi
Çocuğunun çocuğu oldu ve siz de ona je götürmelisiniz? Bunu mu diyorsunuz acaba 😀

Şimdi şöyle eger size altın getirenin çocuğu bekarsa ve sonradan evlenirse
Doğal olarak size ne taktıysalar siz de onu götürmek zorundasınız.

Ama

Anne :altın
Çocuğu :kıyafet getirdiyse
Doğal olarak evlidir. Yoksa genelde bekarlar kimseye bisi getirmiyor ve takmıyor.

Ulen ne karışık isler be

Toparlayayım dedim ama toplanmıyor

Size getiren kişinin çocuğu bekar ve sizden sonra evlendiyse
Siz de size ne getirdiyse onu takacaksınız.
Ama , size altın getiren kişinin cocugu eliyse ve o da size kıyafet getirdiyse
Siz de kıyafet götürün, Kayınvalıdenız altın taksın .

Baya karışık ama neyse 😂nerden girdim konuya
Yok yok doğru anlamışsın 😂 bizde böyle yapıyoruz zaten benim bebeğim 1 buçuk yaşındaydı o kuzen evlendiginde hemen evlenince onun bebeği yokken öyle getirdi hediye. Kayınvalidemde sana kıyafet verdi sende kıyafet ver altını benim takmam lazım dedi bu arada kuzen evlenirken ben çeyrek kayınvalidem ayrı çeyrek taktik bide yani 🤷 gorumcemde şimdi diyorki annemin takacaginida sen tak

Sabah sabah beynim yandı. 🤪

Takı olarak bekar ailesine bağlıdır evlenince ayrılır oda takar. Eğer siz evliyken o bekarsa onun çocuğu olduğunda siz de içinizden geleni götürürsünüz.
Amca babayla eş değerdir yani amca size ne taktıysa babada amcanın çocuğuna onu takar. Sizle alakası yok bunun.

Anladığım bu. Mesele bu mu bilmiyorum ama.

Kayınpederiniz evlat ayrımı yapmıyor. Ama görümce kıskanç size yapılan en ufacık bir şeye tahammül edemiyor gibi anladım. Bu onunla ilgili bir durum. Sizi ilgilendirmez. O dedi diye babası elini eteğini mi çekecek. Onunda torunu sonuçta. Hiç canımı sıkma. İmalarda bulunduğunda goy goya ver. Yapcak tabi modunda ol. Görümcen seni baskılamaya çalıştığında sende kendini ajite edersen gurur yaparsan bu iş olmaz. O seni demolize ettiğinde, sen ya bn bişey istemiyorum başımın çaresine bakıyorum gibi sanki suçlamaları üstüne almıycaksın. Dik durucaksın. Biz bir aileyiz bnm evladımda bu ailenin üyesi ne güzel oh yapsın modunda ol. Dik dur. Ajite olma.

Anladığım kadarıyla yazdım canım öyle karışık yazmışsınki 🥱😬😬
Kuzen bekardi babası taktiginda ama bebeğim 1 buçuk yaşındayken evlenince eşiyle bize gelirken çocuğuma hediye getirmiş. Kayınvalidemde ne getirdiyse geriye onun değerinde bişey götür anne babasının taktiği seni bağlamaz ben goturucem ona karşılık dedi sizin dediğiniz gibi. Ama amcanin o takıyı ben yediğim icin hem kıyafet hem altın alacakmisim altınida annesi adına verecekmisim. Diğer mesele ile aynı dediğiniz gibi oluyor okul açıldıysa kaç defadır açtı konuyu yoksa ilk seferde bukadar tepki vermedim ama onu ilgilendirmeyen mesele için kendini yiyip bitirip üzerimize gelmesi beni boğuyor

Ya o değil bide 4-5 yaşindaki çocuk niye her gün 2 saat yol gitsin? Ne kadar yorucu o çocuk için. Dedenin tüm günü getir götür ile gidecek.

Ve bu meseleyi altin meselesinden sonra anlatiyor. Altin tabiki daha önemli canim!
Okul mesafesi 2 saat değil araba ile en fazla 10dk. Okul kayinvalidemlerin iki alt sokaginda bende okulun 3 sokak kadar yukarisindayim. Altını bu konudan önemli tuttuğumu anlatım sirasiyla niye bagdastiyorsunuzki. Okul ,9-2 arası.

Yok artık olur mu öyle siz size ne geldiyse onu ödeyin kayınvalideniz ne istiyorsa alsın kendi taksın. Sizdeki görümcede yani düşman başına haset😀
Ben kayinvalidemin alacağı takıyı almıyorum diye annesine bide benim yanımda sanane senmi yedin takıyı o olacak dedi şok oldum zaten ben kendi hediyemi götürürüm banane anneninkinden dedim öyle bir surat ifadesiyle bilemem dediki sanki takının üzerine yatmisim gibi 😏

Valla anladığım kadarıyla amcalar altın taktı oğlu hediye getirdi. Ben olsam giderken altın ve hediyesini götürürüm. Bu kv yi etkilemez ki size gelmiş.

Görümce zaten Allaha emanet muhattap olmayın

Görümcenin temiz bir ağzını burnunu kır derim 🙃
Ara bozmaya çalışıyor şekerim sende umursama he he de geç yengenin ağırlığını bilsin koy masaya yumruğunu 🙃
Benden 10 yaş büyük malesef saygısızlık yaomamak adına sustukça üzerime geliyor bazı şeylere zamanında cevap verilmeyince de böyle patlıyor işte en uyduruk konuyu bile cümle seçip sinirden anlatamadim kafamı karıştırdı resmen

Valla anladığım kadarıyla amcalar altın taktı oğlu hediye getirdi. Ben olsam giderken altın ve hediyesini götürürüm. Bu kv yi etkilemez ki size gelmiş.

Görümce zaten Allaha emanet muhattap olmayın
Aaa yok kayinvalidemin alacağı oda ben alacakmisim benim sinirlendigim nokta bu ben kendi hediyeme bakarım he durumu olmaz kızım benim yerime de alın der alırım ama bu çok başka bisey

X