Yine görümcem yine takı meselesi!!

Taki isinin bu kadar ince detay hesaplandigini burada gordum ilk kez. Düşünüyorum ben de şimdi kime ne takmistik diye.
Kadin taki takiyor bu oğlumdan diyor. Cok garip geldi bana.

Anne kızın arasındaki mevzu ? Aralarında bı mevzu yokki mevzu benim zaten. Bende anaokulundan ünite kadar çocuğumu dedesi götürsün demedim abartmasanizmi.
Çocukları serviste unutuyorlar diyerek kim abartmış oluyor
Ne yazdığımı anlamamışsınız bile.
Görümceye cevabını anası vermiş zaten siz niye dert ediyorsunuz diyorum.
Bu kafayla ve bu iletişim becerisiyle çok sorun yaşarsınız. Aslında sorun da yok da siz kendiniz yaratıyorsunuz gibi.

gorumcenın bos vaktı cok sanırım sızı kendısıne meşgale olarak kullanıyor

sızde bu gorumceyı fazla cıddıye alıyorsunuz kayınvalıde benden bırsey duymuyorsun sonucta cok da cıddıye alma demıs gorumcenızın kendı annesı demıs daha ne olsun arkanız saglam mis gıbı , gorumceye yav he he deyıp gecın bosverın

Afedersin de kim takar gorumceyi.
Hariçten gazel okuyor işte.
Siz bakin isinize. Ne güzel kv ve kp sizinle hem fikir.
Birakin görümce konussunsun dursun. Ama siz sürekli onun laflariyla ugrasip durursaniz o evlattir, onu atıp sizi tutmazlar.
Artik susmayi bilmek gerek. Didikleyip durmayin,ne diyorsa desin.

Konudan pek anlamadım ama ilk paragrafa binaen şunu söylemek istiyorum.
Bizim orda size ne takilirsa aynısını geri goturmeyebilirsin hatta hiç takmayadabilirsin.
Ama esimin tarafında kim ne getirdiyse hesap kitap tutup ona geri verirler.
Hatta eşimin kuzeni evlenmedi diye annesi herkesi aradı" kizimin evleneceği yok size getirdiğim takıları bana getirin" dedi tek tek herkesi aramış. bizde dahil geri verdik takısını. Oyle ki taa esimin sünnetine taktiği çeyreği bile istemiş kvdemden.

Anladığım kadarıyla şöyle;
Misal bizim düğünde ayşe teyze altın takmış
Sonra benim çocuğum olmuş ayşe teyzenin çocuğu da bana hediye getirmiş
Sonra ayşe teyzenin çocuğu evlenmiş
Kv ayşe teyzenin çocuğunun düğününde altın götürür
Bende ayşe teyzenin torunu olduğunda hediye götürürüm.
Yani buralarda böyledir
Anne baba çocuğunu evlendirir millet takı takar
Sonra o kişilerin düğünü olur anne baba götürür aynısını takar
Mesela bana gelin evi görmeye kv gelin ikisi geldiler tek hediye getirdiler
Bende onlara giderken kv hediye aldı bende yanında gittim
Kimse kusura bakmasın enayi değiliz

Ne okudum ya da okuyamadım ben

deyimi mi değiştirelim
Yavrum deyim olduğunu biliyoruz heralde biri anladiysam türk olayim dese hoş olurmu bence olmaz. deyim ama hic hos bir deyim degil. Bunda anlasalim.arap arkadasim var ve bu deyim icin cok üzülüyor hakli olarak.kucumseyici birşey gibi bu.. neyse ben gerekeni söylediğimi düşünüyorum konuyu dagitmayalim

Sabah sabah beynim yandı.

Takı olarak bekar ailesine bağlıdır evlenince ayrılır oda takar. Eğer siz evliyken o bekarsa onun çocuğu olduğunda siz de içinizden geleni götürürsünüz.
Amca babayla eş değerdir yani amca size ne taktıysa babada amcanın çocuğuna onu takar. Sizle alakası yok bunun.

Anladığım bu. Mesele bu mu bilmiyorum ama.

Kayınpederiniz evlat ayrımı yapmıyor. Ama görümce kıskanç size yapılan en ufacık bir şeye tahammül edemiyor gibi anladım. Bu onunla ilgili bir durum. Sizi ilgilendirmez. O dedi diye babası elini eteğini mi çekecek. Onunda torunu sonuçta. Hiç canımı sıkma. İmalarda bulunduğunda goy goya ver. Yapcak tabi modunda ol. Görümcen seni baskılamaya çalıştığında sende kendini ajite edersen gurur yaparsan bu iş olmaz. O seni demolize ettiğinde, sen ya bn bişey istemiyorum başımın çaresine bakıyorum gibi sanki suçlamaları üstüne almıycaksın. Dik durucaksın. Biz bir aileyiz bnm evladımda bu ailenin üyesi ne güzel oh yapsın modunda ol. Dik dur. Ajite olma.

Anladığım kadarıyla yazdım canım öyle karışık yazmışsınki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…