Yine Bir Evlilik Sorunu

Benim anladığım bu adam düğünü altın gelecek olarak görüyor ve evlenmek istiyor. Yoksa çok sevdiğinden değil. Şaka gibi ya. Bişey isteme benden diyor. Neden istemeyeyim ben genç kızım ilk evliliğim hayallerim var. Hayallerini sil diyor resmen.

Beynini mi yedin?
Adam babasi icin senelerdir borc oduyor. Onlara benden bir sey bekleme demiyor sana taki bekleme diyor ama
Bak burada cok kadina altin isteme taki isteme dedim ac oku yorumlarimi. Ama bu adam seni yokluga razi etmeye calisiyor gormuyor musun?
Yaninda olup seni silkelemek istiyorum ya
Cehennemin dibine gidip kimsesiz yapayalniz bomba korkusuyla yasayacaksin ne icin?
Esya almam taki takmam kardesim gibi ol bekleme bi taki seti alacak durumum yokken kendime olumu goze alacak kadar fedakarlik yapacak biriyle evlenmek istiyorum diyor.
O kadsr borcuyla sana taki takmam ev de kurmam muhabbet kusu gibi evde oturtacagim seni dese biri askindan olsem ayrilirim enayi miyim ben diye?
Neden bu iliskinin tek fedakari sensin. Enayi misin sen?

birlikte olmakla herşey olsaydı kolay kolay boşanma falan olmzdi hiç guvenmeyin bu cumlelere.

Açtığınız bunca konudan sonra sizin derdinizin sevgiliniz değil kendiniz olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu adamdan ayrılsanız bile, bu özelliklere sahip başka bir adamı daha hayatınıza sokabilirsiniz gibi geliyor. Sanki bu yaşadıklarınız size o kadar da anormal gelmiyor veya bunlara rağmen devam edebiliyorsunuz. Sevgilinize "Asıl bencil sensin. Sen bana bunları bunları yaptın. Senden ayrılıyorum" diyemiyorsunuz.

Bence sizin açacağınız konunun özeti "sevgilim bana böyle yaptı şöyle dedi" şeklinde değil, "sevgilim bunları yaptığı halde ondan ayrılamıyorum. Ayrılınca çok acı çekeceğim diye yapamıyorum. Ondan kopamıyorum. Bu yüzden olanlara hep iyi yönden bakmaya çalışıyorum. Benim en büyük sorunum bu" şeklinde olmalı.

Kız kardeşinin kocası evini yaptı da öyle evlendiler, 5-6 bilezik 4-5 adet de altın hazırlamışlar yanlış hatırlamıyosam ya herseyi geçtim fıstık gibi evi var. Benim sevgilimde kız kardeşinin çeyizi için kredi çekti zaten hersey böyle başlamış daha polis okulundayken kredi çekmiş okulun btmesine 2-3 ay kala babasının borçları için 10.000 sonra kız kardeşi kaçıyo evleniyo 19 yaşında bi 10.000 de onun çeyizi için bide takısı vs. sonra da aradan bikaç ay geçti biz tanıştık haziran da polis oldu biz eylül de tanıştık ocak ayında falan babası araba alalım ben ödeyeceğm dedi 3 ay ödedi daha ödeyemdi oda sevglime kaldı 10.000 tl yani zaman geçtikçe couk borcu ödüyo ama borç bitmiyo aksine çoğalıyo en son da 1 sene önce annesi oğlum biliyoruz sana yük oluyoruz ama evin için yaptırcam bana kredi çekmiyor sen çek ben sana söz düzenli ödeycm dedi pastanede çalıştı 7-8 ay kadar. 2 ay ödediler sonra annesi çıktı işten bidaha da ödeyemediler biz elimize geçtikçe biriktiririz oğlum sen onuda ödeyiver biz da sana bilezik yaparız dediler..Şuanki durumda bu işte

Onun gözünde paragöz bi kız olcağımı bilmesem inanın tüm aklımdan geçenleri söylcem ama anlayış yok direkt ben seni analdım hersey para için yani yazıklar olsun moduna giriyor ben onu seviyorum sevdiğim için benim hakkımda bunları düşünmesini kaldıramıyorum istemiyorum ona bu sekilde şeyler düşündürtmek. Hatta öyle bi duruma geldim ki ben bile kendimi sorgulamaya başladım utanmaya basladım bunları düşündüğüm için

Bence sizde duygusal bağımlılık var. Aşk bağımlılığı veya ilişki bağımlılığı diye de geçiyor. Bir araştırın isterseniz.

Genellikle küçükken annenin veya babanın (özellikle annenin) çok otorite olması, fiziksel ve/veya psikolojik şiddet uygulaması, dengesiz sevmesi, önce dövüp sonra sevmesi vs. veya aileden uzakta büyümek gibi sebeplerle oluyormuş. Belirtisi, kendisine iyi gelmediği için bir kişiden ayrılamamak. Ayrılınca ise ne yapıp edip tekrar barışmak.

Bu ilişki uzun yıllar sürüyorsa karşı tarafta da duygusal bağımlılık olduğu için oluyor. Kavgalar, dövüşler, edip edip sonra yine barışıyorlar. Buna co-dependency (sanırım karşılıklı bağımlılık diye çevrilebilir) deniyor. Bizim aşkımız çok büyük vs diyebiliyorlar ama aslında çok sağlıksız bir durum. Çoğu zaman anca başkasını bulup ayrılabiliyorlar. Ama o başlayan ilişki de sağlıklı başlamış olmuyor.

Bazen de bir taraf ilişkinin alan tarafı oluyor, bağımlı olandan devamlı talepte bulunuyor. İsimleri vardı hepsinin de unuttum, okuyalı uzun zaman oldu, yanlış veya eksik hatırladıklarım da olabilir. Yurtdışında bu konuda uzmanlaşmış çok psikolog var ama Türkiye'de çok az.

Özetle, siz bu duygusal bağımlılığınızı halletmediğiniz sürece biz ne desek boş. Türkiye'de bu konuda uzmanlaşmış pek insan olmasa da iyi bir psikolog bulup gitmeniz çok faydalı olur diye düşünüyorum.

herkese gelince kredi çekiyor, hayır diyemiyor ama sana gelince para yok.
ailesidir çeker de, hepsi sevgiline güvenip borca giriyor ama sana gelince beş kuruş masrafsız evlen benimle diyor.
ailesi para isteyince normal ama sen nasıl geçineceğiz deyince paragözsün.
bundan adam olmaz.
sen memur olsaydın bile olmazdı. senin maaşın da onun ailesinin borçlarına giderdi, emin ol. sen yarı aç yarı tok yaşardın.

Aaaaa hiç o açıdan bakmamıştım, gerçekten adam takı için düğün yapmak istiyor.
Takı işi olmasa düğüne de karşı çıkardı.

Yok yok kesinlikle öyle düşünmez. Sonuçta düğünün de masrafı var zaten gelen takılar düğün amsrafını anca karsılar

çünkü ezmiş seni, silmiş, yoketmiş şimdiden.
bir ayrılsan kendine gelsen, bu günlerine acıyacaksın.

Yani benimki bi hastalık mı sizce

Ya anlamiyorum ki
Desin sana paragoz desin ne olacak ki?
Sirf sana paragoz demesin diye evlenip hayatini mi yakacaksin.
Soyle icindekileri birak sana paragoz desin. Ayrildiktan sonra ne dediginden sana ne. Sen kurtulduktan sonra ne derse desin ya
O sana paragoz dedi diye paragoz olmayacaksin. Sen bildikten sonta o kime nr derse desin ya
Ayril canim sen bundan yazik gunah sana ua

Onun ne düşündüğünün bir önemi yok. Sizin ne düşündüğünüzün önemi var. O önemli değil. Siz önemlisiniz. Siz de ona "asıl ben seni anladım sen bencilsin. Ben paragöz değilim, olsaydım seninle çıkmazdım. Sen hayatımda tanıdığım en bencil insansın. Sadece kendini düşünüp terör bölgesinde yaşamam için baskı yapıyorsun. Ben böyle bencillik görmedim. Kendi bencilliğini bana paragöz diyerek kapatamazsın. Beni suçlayarak kendi suçunu bastıramazsın. Bana paragöz diyerek kendi suçunu bencilliğini bastırabileceğini mi sandın? Sen karşında aptal mı var sandın? Ben seni anladım ve artık senin ne söylediğinin ve düşündüğünün bir önemi yok. Beni mutsuz ediyorsun. Senden ayrılıyorum" deyin. Yapabiliyorsanız yapın bunu.

Belki de duygusal olarak bağımlı değilsinizdir, belki de yapabilirsiniz. Ama sonra barışmamanız gerekiyor.

Sen anlattıkça sevgilinden daha da gıcık kapmaya başladım.

Ailesine yoktan var ediyor kredi çekiyor kardeşinin çeyizini düzüyor sana gelince benden bir şey isteme diyor.

Bu adam seni üzer hayatını mahveder söylemedi deme.

Aranızda en azından şuan güzel bir sevgi ve beraberlik var ama onu dinleyip taa oralara gidip maddiyat sıkıntısından birbirinizi yemeye başlayacaksınız ve size çok yazık olacak bu şartlarla oraya gitseniz de mutlu olamazsınız. Önce mantık kesinlikle borçlar bitsin ve ben şahsen 60.000 borcu olan bi adamla çoğunluğunu halletmeden evlenmeyi asla düşünmezdim. Hem de evlenirseniz ailenize çekmeyi düşündüğünüz 5.000cik krediyi de unutun, hayatta çektirmez benden söylemesi..

Yani benimki bi hastalık mı sizce

Hastalık olarak geçmiyor sanırım. Bozukluk olarak geçiyor sanırım. Duygusal yeme bozukluğu gibi bir şey. Uzman olmadığım için net konuşamıyorum. Çaresiz değilsiniz. Bir de bunların dereceleri var. Sizde varsa bile kendi kendinize bile halledebileceğiniz bir şeydir belki. Ama ayrılma aşamasında iyi bir psikoloğa giderseniz çok daha kolay atlatırsınız. Bu herkes için geçerli.

Bunları diyememm. Bi kere kavga ederken hep kendi aileni düşünüyosun ben evlenince çocuğum bişey istediğinde alamam kızım oğlum demek istemiyorum senin ailen için kendi çocuklarımdan kısmak istemiyorum dedim de İnsan sevdiğinin iyi günde de kötü günde de yanında olur param yok diye benden ayrılıyorsan ayrıl zaten böyle bi kızla ben evlenmek istemem , benim annemi babamı küçümseyen benim yetersiz olduğumu düşünen , beni aciz karımı çocuklarımı aç açık bırakacak bi kadını ben kendime eş diye almam demişti. O onları söyleyince kendimi çok kötü hissettim gercekten utandım bian mahcup oldum sonra aramız düzelmişti ama o kurduğum cümleleri hiçbir zaman unutmayacağını söyledi bana

Zaten babam hergün sıkıştırıyor çek çek diye, ya onun kredisi ev yada araba kredisi falan olsa amenna ama ortada görünen hiçbir şey yok ben o yuzden korkuyorum ailesine neden hesap sormuyo veya neden artık sitem etmiyo yaa anne baba o kadar borç ödüyorum nerdeyse bi daire parası bu paralar noluyo kolay mı kazanılıyo diye niye dmeiyo

Aaaaa hiç o açıdan bakmamıştım, gerçekten adam takı için düğün yapmak istiyor.
Takı işi olmasa düğüne de karşı çıkardı.

Erzurum olursa gideriz kötü yer olursa götürmem diyen kişinin neden fikir değiştirip bu kadar acele ettiğini şimdi anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…