- 2 Ağustos 2016
- 1.907
- 1.715
- 63
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Benim anladığım bu adam düğünü altın gelecek olarak görüyor ve evlenmek istiyor. Yoksa çok sevdiğinden değil. Şaka gibi ya. Bişey isteme benden diyor. Neden istemeyeyim ben genç kızım ilk evliliğim hayallerim var. Hayallerini sil diyor resmen.bedavaya alacak seni çakal :)
hem genç hem güzel, hem saf hem iyi niyetli, hem aşık.
senin gibisini arasa bulamaz :)
beyefendi kendi keyfini düşünüyor da ya sen?
sen de herkes kadar gelinlik, düğün istemez misin? şöyle tabağım, böyle masam olsun demez misin?
isterim desen de önemi yok. önemli olan paşanın ve ailesinin rahatı.
kızkardeşine istememişler de karşı taraf eşek değilse gerekeni yapmıştır illa ki.
eti budu yok ama 60 bin kredi öderken seninle evlenmeye gözü kesiyor.
canım, şuna kani oldum ki bu adam profesyonel yalancı. sen ne dersen anında cevabı değişiyor, kıvırıyor.
10 numara bi düğün yapcaz ama eşyaya o kadar para vermek saçma önce evimizi almaya çalışalım ben tayinci adamım o eşyalar perişan olur ev alalım istediğin gibi düz içini, şuanda sana kenarda takacak takım yok benim ailemde kız kardeşim evlenince tekbir altın dahi istemediler karsı taraftan huzurlu olsun yeter deidler ailene durumumuzu izah edersin istemeye gelince bize adet falan söylemesinler ailemi utandırmak mahcup etmek istemiyourum almaya durumları yok hepsini ben alcam benm durumumuda sen bliyosun kredi çekip de altın ttakı almak masraf gereksiz biriktirdiğim kadarıyla alırım zaten onlarda bizim düğünden gelen takıları da satar borç kapatırız o kadar borç varken napayım ben yastık altında duran bileziği altını, doğuda da maaş yüksek para biriktirir ev peşinatı yaparız diyo. Allah aşkına sen 2.000 tl nin nresini biriktirip ev peşinatı yapacaksın ben geçinmeye yetmez o paraya diye düşünüyorum onun dediklerine aklım sıırım ermiyor bizim oralarda köy yernde asg.ücretle çalışanlar bile 5-6 bilezik 7-8 altın takıyor en az adet bu ayrıca bunları bize alıyosun yabancıya değil diyince benm etim ne budum ne ben memur adamım diyor.
birlikte olmakla herşey olsaydı kolay kolay boşanma falan olmzdi hiç guvenmeyin bu cumlelere.Babamlar ev yaptıracak onun için kredi çek diyo bende aslında pek çekme taraftarı değilim aylık vereyim dize diyorum suratları düşüyo , çünkü bu işe başlayalı 4 ay oldu daha özel sektörde ne olacağı belli mi olur sevgilim deseniz üstesinden geliriz biz birlikte olalım yeterden baska bişey demiyo
Herkese merhabaaa
Aranızda artık beni konularımdan hatırlayanlar var mutlaka o yuzden kısacık bi özet geçiyorum kendimi.
21 yaşındayım 1 yıldır çalışıyorum ama ortalama 4 aydır aynı işyernde düzenli çalıışıyorum.
Sevgilim var 3 yıldır görüştüğüm polis memuru ve şuanda daha 1 ay olmadı Şırnak Cizre ye gitti göreve.
Gitmeden önce de defalarca evlilik isteiğini dile getirdi ama ben hep öteledim çünkü babam çok sinirli bi karaktere sahip ve beni daha çocuk gibi görüyor.Szö nişan geçtim bigün benim evleneceğim düşüncesi adamın aklndan dahii geçmiyor.
Bende sevgilime hep idare et okulum yeni bitti babama nasıl söyleyeyim diyodum. Oda tabii hep sitem isyan ne zamana kadar ailene beklcez sen en azından bi konuyu babana aç söz bari yapalım adı olsun artık diyordu.
Şuanda Cizre de çok kötü şartlar altında hayatını devam ettirmeye çalışıyo, o gitti ertesi gün orda saldırı oldu
Psikolojisi alt üst oldu.
Şimdi de bana diyo ki seni çok özlüyorum seneye artık evlenelim buraya yanıma gel en azından akşamları sıcacık evime gelirim 3 yıl çok uzun bi süre diyor.
Bende onu orda kaderine terk etmek istemiyorum ama baktığımız zaman şartlarımız hiç uygun değil
Onun kredi ödemesi var 3 yıl toplamda 60.000 tl ailesi için çekti.Aylık 2.000 tl ödüyo ortalama
Benimde öğrencilik zamanından kalan geri ödemeli kredim başlayacak seneye 2 yıl boyunca ödeyeceğim.Aylık 350 tl kadar. Babamda tutturdu bizede 5.000 tl kredi çek diye çekemem de diyemiyorum demem de zaten. Aldığım para zaten asg.ücret seneye kadar hangi birinin üstesinden gelcem çeyizim bile yok üstelik babama ben seneye evlenem kredi çekemem mi diyeyim.
Aslında 3 yıl sonra evlenmek tam bizim şartlarımıza uygun, hem benim borcum biter aileme kredi de çeker yardımcı olurum çeyizde yaparım sevgilimde kredisini bitirir diye düşünüyorum.
Seneye de en azıdan nişan takarız diye düşünüyorum.
Gitiiğinden beri seneye evleniriz diyodu banada bnede orda bide bana kafayı takmasın diye hep inşallah bende öyle istiyorum falan diyodum. Dün net bi cevap ver babamlar haber bekliyo diyince,
Bütün bunları daha güzel bi dille söyledim sevgilime bide babam seneye vermez beni ne aceleniz var der hangi anne baba oraya evladını göndermek ister ki , mesleğin olmasa sizinkiler seni gönderir miydi dedim.Onun üstüne bunu bana söylemen ne kadar doğru haklısın ben mecburum gelmeye ama sen sediğin insan için gelemezsin mecbur değilsin dedi.
Oda üzüldü bayağı sitem etti ben burda tek başıma kaderime terk edilmiş bi şekilde yaşamak zorundayım sende haklısın falan dedi. Bende orda yaşam denen bişey yok seneye nasıl ev bulcaz evli olanlar oraya eşini çocuğunu getirmezken sen nasıl beni oraya götürceksin hiç mi korkmuyosun diyince dahada kızdı ben insan değilim bana bişey olursa olur sana olmasın doğru diye sitem etti.
Ben napıcam bana yardımı olun lütfen svegilimi çok seviyorum üzülüyorum ama şartlarımda gitmemi seneye evlilği kaldırmıyo . Sanki onun özlemi herseyin önüne geçiyo , bahsettiğim o borçların üstesinden geliriz birlikte olalım yeterki diyo onuda aklım mantığım almıyo aldığı para belli sonuçta bende çalışmayınca nasıl olcak birikimi yok borç çok
Kız kardeşinin kocası evini yaptı da öyle evlendiler, 5-6 bilezik 4-5 adet de altın hazırlamışlar yanlış hatırlamıyosam ya herseyi geçtim fıstık gibi evi var. Benim sevgilimde kız kardeşinin çeyizi için kredi çekti zaten hersey böyle başlamış daha polis okulundayken kredi çekmiş okulun btmesine 2-3 ay kala babasının borçları için 10.000 sonra kız kardeşi kaçıyo evleniyo 19 yaşında bi 10.000 de onun çeyizi için bide takısı vs. sonra da aradan bikaç ay geçti biz tanıştık haziran da polis oldu biz eylül de tanıştık ocak ayında falan babası araba alalım ben ödeyeceğm dedi 3 ay ödedi daha ödeyemdi oda sevglime kaldı 10.000 tl yani zaman geçtikçe couk borcu ödüyo ama borç bitmiyo aksine çoğalıyo en son da 1 sene önce annesi oğlum biliyoruz sana yük oluyoruz ama evin için yaptırcam bana kredi çekmiyor sen çek ben sana söz düzenli ödeycm dedi pastanede çalıştı 7-8 ay kadar. 2 ay ödediler sonra annesi çıktı işten bidaha da ödeyemediler biz elimize geçtikçe biriktiririz oğlum sen onuda ödeyiver biz da sana bilezik yaparız dediler..Şuanki durumda bu iştebedavaya alacak seni çakal :)
hem genç hem güzel, hem saf hem iyi niyetli, hem aşık.
senin gibisini arasa bulamaz :)
beyefendi kendi keyfini düşünüyor da ya sen?
sen de herkes kadar gelinlik, düğün istemez misin? şöyle tabağım, böyle masam olsun demez misin?
isterim desen de önemi yok. önemli olan paşanın ve ailesinin rahatı.
kızkardeşine istememişler de karşı taraf eşek değilse gerekeni yapmıştır illa ki.
eti budu yok ama 60 bin kredi öderken seninle evlenmeye gözü kesiyor.
canım, şuna kani oldum ki bu adam profesyonel yalancı. sen ne dersen anında cevabı değişiyor, kıvırıyor.
Onun gözünde paragöz bi kız olcağımı bilmesem inanın tüm aklımdan geçenleri söylcem ama anlayış yok direkt ben seni analdım hersey para için yani yazıklar olsun moduna giriyor ben onu seviyorum sevdiğim için benim hakkımda bunları düşünmesini kaldıramıyorum istemiyorum ona bu sekilde şeyler düşündürtmek. Hatta öyle bi duruma geldim ki ben bile kendimi sorgulamaya başladım utanmaya basladım bunları düşündüğüm içinAçtığınız bunca konudan sonra sizin derdinizin sevgiliniz değil kendiniz olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu adamdan ayrılsanız bile, bu özelliklere sahip başka bir adamı daha hayatınıza sokabilirsiniz gibi geliyor. Sanki bu yaşadıklarınız size o kadar da anormal gelmiyor veya bunlara rağmen devam edebiliyorsunuz. Sevgilinize "Asıl bencil sensin. Sen bana bunları bunları yaptın. Senden ayrılıyorum" diyemiyorsunuz.
Bence sizin açacağınız konunun özeti "sevgilim bana böyle yaptı şöyle dedi" şeklinde değil, "sevgilim bunları yaptığı halde ondan ayrılamıyorum. Ayrılınca çok acı çekeceğim diye yapamıyorum. Ondan kopamıyorum. Bu yüzden olanlara hep iyi yönden bakmaya çalışıyorum. Benim en büyük sorunum bu" şeklinde olmalı.
herkese gelince kredi çekiyor, hayır diyemiyor ama sana gelince para yok.Kız kardeşinin kocası evini yaptı da öyle evlendiler, 5-6 bilezik 4-5 adet de altın hazırlamışlar yanlış hatırlamıyosam ya herseyi geçtim fıstık gibi evi var. Benim sevgilimde kız kardeşinin çeyizi için kredi çekti zaten hersey böyle başlamış daha polis okulundayken kredi çekmiş okulun btmesine 2-3 ay kala babasının borçları için 10.000 sonra kız kardeşi kaçıyo evleniyo 19 yaşında bi 10.000 de onun çeyizi için bide takısı vs. sonra da aradan bikaç ay geçti biz tanıştık haziran da polis oldu biz eylül de tanıştık ocak ayında falan babası araba alalım ben ödeyeceğm dedi 3 ay ödedi daha ödeyemdi oda sevglime kaldı 10.000 tl yani zaman geçtikçe couk borcu ödüyo ama borç bitmiyo aksine çoğalıyo en son da 1 sene önce annesi oğlum biliyoruz sana yük oluyoruz ama evin için yaptırcam bana kredi çekmiyor sen çek ben sana söz düzenli ödeycm dedi pastanede çalıştı 7-8 ay kadar. 2 ay ödediler sonra annesi çıktı işten bidaha da ödeyemediler biz elimize geçtikçe biriktiririz oğlum sen onuda ödeyiver biz da sana bilezik yaparız dediler..Şuanki durumda bu işte
Benim anladığım bu adam düğünü altın gelecek olarak görüyor ve evlenmek istiyor. Yoksa çok sevdiğinden değil. Şaka gibi ya. Bişey isteme benden diyor. Neden istemeyeyim ben genç kızım ilk evliliğim hayallerim var. Hayallerini sil diyor resmen.
Yok yok kesinlikle öyle düşünmez. Sonuçta düğünün de masrafı var zaten gelen takılar düğün amsrafını anca karsılarBenim anladığım bu adam düğünü altın gelecek olarak görüyor ve evlenmek istiyor. Yoksa çok sevdiğinden değil. Şaka gibi ya. Bişey isteme benden diyor. Neden istemeyeyim ben genç kızım ilk evliliğim hayallerim var. Hayallerini sil diyor resmen.
çünkü ezmiş seni, silmiş, yoketmiş şimdiden.Onun gözünde paragöz bi kız olcağımı bilmesem inanın tüm aklımdan geçenleri söylcem ama anlayış yok direkt ben seni analdım hersey para için yani yazıklar olsun moduna giriyor ben onu seviyorum sevdiğim için benim hakkımda bunları düşünmesini kaldıramıyorum istemiyorum ona bu sekilde şeyler düşündürtmek. Hatta öyle bi duruma geldim ki ben bile kendimi sorgulamaya başladım utanmaya basladım bunları düşündüğüm için
Yani benimki bi hastalık mı sizceBence sizde duygusal bağımlılık var. Aşk bağımlılığı veya ilişki bağımlılığı diye de geçiyor. Bir araştırın isterseniz.
Genellikle küçükken annenin veya babanın (özellikle annenin) çok otorite olması, fiziksel ve/veya psikolojik şiddet uygulaması, dengesiz sevmesi, önce dövüp sonra sevmesi vs. veya aileden uzakta büyümek gibi sebeplerle oluyormuş. Belirtisi, kendisine iyi gelmediği için bir kişiden ayrılamamak. Ayrılınca ise ne yapıp edip tekrar barışmak.
Bu ilişki uzun yıllar sürüyorsa karşı tarafta da duygusal bağımlılık olduğu için oluyor. Kavgalar, dövüşler, edip edip sonra yine barışıyorlar. Buna co-dependency (sanırım karşılıklı bağımlılık diye çevrilebilir) deniyor. Bizim aşkımız çok büyük vs diyebiliyorlar ama aslında çok sağlıksız bir durum. Çoğu zaman anca başkasını bulup ayrılabiliyorlar. Ama o başlayan ilişki de sağlıklı başlamış olmuyor.
Bazen de bir taraf ilişkinin alan tarafı oluyor, bağımlı olandan devamlı talepte bulunuyor. İsimleri vardı hepsinin de unuttum, okuyalı uzun zaman oldu, yanlış veya eksik hatırladıklarım da olabilir. Yurtdışında bu konuda uzmanlaşmış çok psikolog var ama Türkiye'de çok az.
Özetle, siz bu duygusal bağımlılığınızı halletmediğiniz sürece biz ne desek boş. Türkiye'de bu konuda uzmanlaşmış pek insan olmasa da iyi bir psikolog bulup gitmeniz çok faydalı olur diye düşünüyorum.
Onun gözünde paragöz bi kız olcağımı bilmesem inanın tüm aklımdan geçenleri söylcem ama anlayış yok direkt ben seni analdım hersey para için yani yazıklar olsun moduna giriyor ben onu seviyorum sevdiğim için benim hakkımda bunları düşünmesini kaldıramıyorum istemiyorum ona bu sekilde şeyler düşündürtmek. Hatta öyle bi duruma geldim ki ben bile kendimi sorgulamaya başladım utanmaya basladım bunları düşündüğüm için
Kız kardeşinin kocası evini yaptı da öyle evlendiler, 5-6 bilezik 4-5 adet de altın hazırlamışlar yanlış hatırlamıyosam ya herseyi geçtim fıstık gibi evi var. Benim sevgilimde kız kardeşinin çeyizi için kredi çekti zaten hersey böyle başlamış daha polis okulundayken kredi çekmiş okulun btmesine 2-3 ay kala babasının borçları için 10.000 sonra kız kardeşi kaçıyo evleniyo 19 yaşında bi 10.000 de onun çeyizi için bide takısı vs. sonra da aradan bikaç ay geçti biz tanıştık haziran da polis oldu biz eylül de tanıştık ocak ayında falan babası araba alalım ben ödeyeceğm dedi 3 ay ödedi daha ödeyemdi oda sevglime kaldı 10.000 tl yani zaman geçtikçe couk borcu ödüyo ama borç bitmiyo aksine çoğalıyo en son da 1 sene önce annesi oğlum biliyoruz sana yük oluyoruz ama evin için yaptırcam bana kredi çekmiyor sen çek ben sana söz düzenli ödeycm dedi pastanede çalıştı 7-8 ay kadar. 2 ay ödediler sonra annesi çıktı işten bidaha da ödeyemediler biz elimize geçtikçe biriktiririz oğlum sen onuda ödeyiver biz da sana bilezik yaparız dediler..Şuanki durumda bu işte
Yani benimki bi hastalık mı sizce
Bunları diyememm. Bi kere kavga ederken hep kendi aileni düşünüyosun ben evlenince çocuğum bişey istediğinde alamam kızım oğlum demek istemiyorum senin ailen için kendi çocuklarımdan kısmak istemiyorum dedim de İnsan sevdiğinin iyi günde de kötü günde de yanında olur param yok diye benden ayrılıyorsan ayrıl zaten böyle bi kızla ben evlenmek istemem , benim annemi babamı küçümseyen benim yetersiz olduğumu düşünen , beni aciz karımı çocuklarımı aç açık bırakacak bi kadını ben kendime eş diye almam demişti. O onları söyleyince kendimi çok kötü hissettim gercekten utandım bian mahcup oldum sonra aramız düzelmişti ama o kurduğum cümleleri hiçbir zaman unutmayacağını söyledi banaOnun ne düşündüğünün bir önemi yok. Sizin ne düşündüğünüzün önemi var. O önemli değil. Siz önemlisiniz. Siz de ona "asıl ben seni anladım sen bencilsin. Ben paragöz değilim, olsaydım seninle çıkmazdım. Sen hayatımda tanıdığım en bencil insansın. Sadece kendini düşünüp terör bölgesinde yaşamam için baskı yapıyorsun. Ben böyle bencillik görmedim. Kendi bencilliğini bana paragöz diyerek kapatamazsın. Beni suçlayarak kendi suçunu bastıramazsın. Bana paragöz diyerek kendi suçunu bencilliğini bastırabileceğini mi sandın? Sen karşında aptal mı var sandın? Ben seni anladım ve artık senin ne söylediğinin ve düşündüğünün bir önemi yok. Beni mutsuz ediyorsun. Senden ayrılıyorum" deyin. Yapabiliyorsanız yapın bunu.
Belki de duygusal olarak bağımlı değilsinizdir, belki de yapabilirsiniz. Ama sonra barışmamanız gerekiyor.
Zaten babam hergün sıkıştırıyor çek çek diye, ya onun kredisi ev yada araba kredisi falan olsa amenna ama ortada görünen hiçbir şey yok ben o yuzden korkuyorum ailesine neden hesap sormuyo veya neden artık sitem etmiyo yaa anne baba o kadar borç ödüyorum nerdeyse bi daire parası bu paralar noluyo kolay mı kazanılıyo diye niye dmeiyoAranızda en azından şuan güzel bir sevgi ve beraberlik var ama onu dinleyip taa oralara gidip maddiyat sıkıntısından birbirinizi yemeye başlayacaksınız ve size çok yazık olacak bu şartlarla oraya gitseniz de mutlu olamazsınız. Önce mantık kesinlikle borçlar bitsin ve ben şahsen 60.000 borcu olan bi adamla çoğunluğunu halletmeden evlenmeyi asla düşünmezdim. Hem de evlenirseniz ailenize çekmeyi düşündüğünüz 5.000cik krediyi de unutun, hayatta çektirmez benden söylemesi..
Aaaaa hiç o açıdan bakmamıştım, gerçekten adam takı için düğün yapmak istiyor.
Takı işi olmasa düğüne de karşı çıkardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?