- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.243
- 448
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için :)
Resimdekiler sizmisiniz ?Ekran resmi atcaktım size konuşmaları bu resmi Nasıl silebilirim ben ya of
Evett, inşallah bi aksilik olmadan kaldırılırResimdekiler sizmisiniz ?
Tabiki de sizin ki kadar olamaz, onun kastettiği oturduğum şehirde benm beğendiğim deniz kenarında çok hoş bi düğün salonu var orası babasının arkadaşınınmış orayı babam ayarlar gelin arabasını otobüsleri de babam ayarlar arkadasları var gelinlik damatlık onlar küçük detaylar diye anlatıyo. Bu işte... Ama beni o beni çok heyecanlandırıyodu köyde oturuyorum ve hep gördüüm düğünler kınalar köyde okulun bahcesinde o yuzden bana çok büyük geliyo bunlar sizinki gibi bişey hayal dahi etmedim hiç bi zaman olamayacağını bildiğim içinŞu 10 numara düğün nasıl yapılıyor,bir anlattırsan ya.
Ayıptır söylemesi 550 kişilik yemekli,içkili,davullu,zurnalı düğün yaptık.
Muhteşem oldu inan dört dörtlüğe yakındı.
Kaç bin lira verdik söylemeyeyim,cidden ayıp olur.
Hangi parayla yapacakmış kendisi bunu,merak ettim.
gelinlik damatlık filan zaten 3000-4000 liralık küçük detaylar, evetTabiki de sizin ki kadar olamaz, onun kastettiği oturduğum şehirde benm beğendiğim deniz kenarında çok hoş bi düğün salonu var orası babasının arkadaşınınmış orayı babam ayarlar gelin arabasını otobüsleri de babam ayarlar arkadasları var gelinlik damatlık onlar küçük detaylar diye anlatıyo. Bu işte... Ama beni o beni çok heyecanlandırıyodu köyde oturuyorum ve hep gördüüm düğünler kınalar köyde okulun bahcesinde o yuzden bana çok büyük geliyo bunlar sizinki gibi bişey hayal dahi etmedim hiç bi zaman olamayacağını bildiğim için
Bak canım benim işte küçük yaşta düğündü,deniz kenarıydı seni heyecanlandırıyor da "arkadaş rahat ve konforlu yaşamak istiyorum" diyemiyorsun.Tabiki de sizin ki kadar olamaz, onun kastettiği oturduğum şehirde benm beğendiğim deniz kenarında çok hoş bi düğün salonu var orası babasının arkadaşınınmış orayı babam ayarlar gelin arabasını otobüsleri de babam ayarlar arkadasları var gelinlik damatlık onlar küçük detaylar diye anlatıyo. Bu işte... Ama beni o beni çok heyecanlandırıyodu köyde oturuyorum ve hep gördüüm düğünler kınalar köyde okulun bahcesinde o yuzden bana çok büyük geliyo bunlar sizinki gibi bişey hayal dahi etmedim hiç bi zaman olamayacağını bildiğim için
2 ay önce arkadasım evlendi evlenmeden öncede çalıştığı iş yerine gittim ziyaretine sevgilimle birlikte, orda gelinliğinden bahsederken fiyatını sordum. Gelinlik kiralık sıfır kınalık da aynı şekilde bide kuaför hepsi içinde 4.000 tl ayrıca oturduğu şehirde adı olan bi yerden aldı hepsini hem kuaför hemde gelinlik fatan satılıyor. Her neyse bende ooo çok iyiymiş dedim 4.000 tl yi duyunca uygun geldi bana. Sevgilim de ne uygunu ya batırırsınız siz adamı falan dedi gülerek bende hemen niye ben istesem bana almıcak mısın diyince askım param olursa alırım tabi yokken nasıl alayım dedi. Arkadasın yanından çıkınca bende 4.000 ne ki ya senin bir maaşın iki ayda ödersin istesen aşk olsun sana hepsi çok yakısır hayatım yeterki ogün gelsin sen en iylerine layıksın vs diyeceğin yerde dediğine bak dedim çok kavga ettik herseye para gözüyle bakıyomuşum sonrada özür diledi gelinlik her genç kızn hassas konusudur sen iyi misin diyince haklısın ama aşkım bende de yok işte özür dilerim diyip ağlamaya başladı ben istemez miyim sana en iyisini almak ama yok işte dedigelinlik damatlık filan zaten 3000-4000 liralık küçük detaylar, evet
ya kelebek allah aşkına eşimle ikimiz iyi kazandığımız halde düğün yaparken zorlandık.2 ay önce arkadasım evlendi evlenmeden öncede çalıştığı iş yerine gittim ziyaretine sevgilimle birlikte, orda gelinliğinden bahsederken fiyatını sordum. Gelinlik kiralık sıfır kınalık da aynı şekilde bide kuaför hepsi içinde 4.000 tl ayrıca oturduğu şehirde adı olan bi yerden aldı hepsini hem kuaför hemde gelinlik fatan satılıyor. Her neyse bende ooo çok iyiymiş dedim 4.000 tl yi duyunca uygun geldi bana. Sevgilim de ne uygunu ya batırırsınız siz adamı falan dedi gülerek bende hemen niye ben istesem bana almıcak mısın diyince askım param olursa alırım tabi yokken nasıl alayım dedi. Arkadasın yanından çıkınca bende 4.000 ne ki ya senin bir maaşın iki ayda ödersin istesen aşk olsun sana hepsi çok yakısır hayatım yeterki ogün gelsin sen en iylerine layıksın vs diyeceğin yerde dediğine bak dedim çok kavga ettik herseye para gözüyle bakıyomuşum sonrada özür diledi gelinlik her genç kızn hassas konusudur sen iyi misin diyince haklısın ama aşkım bende de yok işte özür dilerim diyip ağlamaya başladı ben istemez miyim sana en iyisini almak ama yok işte dedi
gelinlik damatlık filan zaten 3000-4000 liralık küçük detaylar, evet
2 ay önce arkadasım evlendi evlenmeden öncede çalıştığı iş yerine gittim ziyaretine sevgilimle birlikte, orda gelinliğinden bahsederken fiyatını sordum. Gelinlik kiralık sıfır kınalık da aynı şekilde bide kuaför hepsi içinde 4.000 tl ayrıca oturduğu şehirde adı olan bi yerden aldı hepsini hem kuaför hemde gelinlik fatan satılıyor. Her neyse bende ooo çok iyiymiş dedim 4.000 tl yi duyunca uygun geldi bana. Sevgilim de ne uygunu ya batırırsınız siz adamı falan dedi gülerek bende hemen niye ben istesem bana almıcak mısın diyince askım param olursa alırım tabi yokken nasıl alayım dedi. Arkadasın yanından çıkınca bende 4.000 ne ki ya senin bir maaşın iki ayda ödersin istesen aşk olsun sana hepsi çok yakısır hayatım yeterki ogün gelsin sen en iylerine layıksın vs diyeceğin yerde dediğine bak dedim çok kavga ettik herseye para gözüyle bakıyomuşum sonrada özür diledi gelinlik her genç kızn hassas konusudur sen iyi misin diyince haklısın ama aşkım bende de yok işte özür dilerim diyip ağlamaya başladı ben istemez miyim sana en iyisini almak ama yok işte dedi
Malesef 3-4 ay boyunca haftalık sadece 50 tl ye çalıştım zaten günlük yol param 10 tl idi hatırlamak dahi istemiyorum ogünleri çok zordu benm için ailemden de para alan bi insan değilim, Allah razı olsun ogünlerde manevi anlamda hep sevgilim destek oldu geçecek üzülme vs. diye maddi anlamda da destek olmadı istedi kabul etmedim olurdu da gercekten.Kelebek eski konularını şimdi okudumda fazlaca iyi niyetli bir kızsın çok temiz kalplisin.İşverenin bile tecrübe kazan diye sadece yol parası vererek seni bedavaya çalıştırmış.Yani hayatında fedakarlığı hep sen yapıyorsun .İnsanlar iyi niyetini suistimal ediyorlar.
Sevgilinide ailesi sömürüyor.Doğrudürüst çalışmayıp sevgilinin eline bakıyorlar.Zora gelincede iş yok diyorlar.
Sevgiline evlilik çok kolay geliyor.Mantıklı konuşmuyor.Ailesine hayır daha benden birşey istemeyin başınızın çaresine bakın ben yuva kuracağım diyemiyor ama senden fedakarlık yapmanı bekliyor.
Gençsin güzelsin pırıl pırıl bir kızsın.Herşeyi fazlasıyla hakediyorsun.Bu seni paragöz yapmaz.Sen zaten ektradan bir şey istemiyorsun.Olması gerekenler olmalıydı
Borcunu sıfırlamadan ve ailesine rest çekmeden bu iş olmazdı.Tamam ben evlatlık görevimi fazla fazla yaptım daha fazlasını istemeyin benimde bir hayatım sevdiğim var diyebilmeliydi.
Terör bölgesine çağırmak ise akıl dışı yorum dahi yapmak istemiyorum.O zorluk çekiyor diye sende çekmek zorunda değilsin.Daha yatacak yeri yok okul köşelerinde kalıyor sana evlenmekten bahsediyor.
Artı sana yalan söylemesi,şüpheciliği, sürekli seni suçlaması çekilecek şeyler değil.Şu haliyle evlenecek olgunlukta bir adam değil
gelinlik almaya parası yok ama 4x4 lük düğün yaparmış. yalnız oğlunun parasına muhtaç baba ayarlayacakmış her şeyi, hangi parayla?2 ay önce arkadasım evlendi evlenmeden öncede çalıştığı iş yerine gittim ziyaretine sevgilimle birlikte, orda gelinliğinden bahsederken fiyatını sordum. Gelinlik kiralık sıfır kınalık da aynı şekilde bide kuaför hepsi içinde 4.000 tl ayrıca oturduğu şehirde adı olan bi yerden aldı hepsini hem kuaför hemde gelinlik fatan satılıyor. Her neyse bende ooo çok iyiymiş dedim 4.000 tl yi duyunca uygun geldi bana. Sevgilim de ne uygunu ya batırırsınız siz adamı falan dedi gülerek bende hemen niye ben istesem bana almıcak mısın diyince askım param olursa alırım tabi yokken nasıl alayım dedi. Arkadasın yanından çıkınca bende 4.000 ne ki ya senin bir maaşın iki ayda ödersin istesen aşk olsun sana hepsi çok yakısır hayatım yeterki ogün gelsin sen en iylerine layıksın vs diyeceğin yerde dediğine bak dedim çok kavga ettik herseye para gözüyle bakıyomuşum sonrada özür diledi gelinlik her genç kızn hassas konusudur sen iyi misin diyince haklısın ama aşkım bende de yok işte özür dilerim diyip ağlamaya başladı ben istemez miyim sana en iyisini almak ama yok işte dedi
Ohoooo biz kim bunları yapmak kim en az 60.000 tl masraf var burda , bu saydıklarınız için tek bir şey kenarımızda ikimizindeDaha bu hafta düğün vardı erkek tarafı damatlığa 400 verdiler nişan da giydiğide 400 dü artı gelinin gelinliği 2000 tl özel dikim nişanda diktirdiği 1500 tl . Mobilyalara ve beyaz eşyaya 25.000 verdiler artı kına masrafının yarısınıda oğlan tarafı yaptı.
Özel fotoğraf çekimi 1000 lira salonu yemeksiz 4000 tl idi.2000 TL balayı.Bileziklerini setini saymadım bile...Çeyizini mutfak eşyasını kız önceden almış neyseki.Halı ve perdeyi kızın ailesi yaptı.
2 ay önce arkadasım evlendi evlenmeden öncede çalıştığı iş yerine gittim ziyaretine sevgilimle birlikte, orda gelinliğinden bahsederken fiyatını sordum. Gelinlik kiralık sıfır kınalık da aynı şekilde bide kuaför hepsi içinde 4.000 tl ayrıca oturduğu şehirde adı olan bi yerden aldı hepsini hem kuaför hemde gelinlik fatan satılıyor. Her neyse bende ooo çok iyiymiş dedim 4.000 tl yi duyunca uygun geldi bana. Sevgilim de ne uygunu ya batırırsınız siz adamı falan dedi gülerek bende hemen niye ben istesem bana almıcak mısın diyince askım param olursa alırım tabi yokken nasıl alayım dedi. Arkadasın yanından çıkınca bende 4.000 ne ki ya senin bir maaşın iki ayda ödersin istesen aşk olsun sana hepsi çok yakısır hayatım yeterki ogün gelsin sen en iylerine layıksın vs diyeceğin yerde dediğine bak dedim çok kavga ettik herseye para gözüyle bakıyomuşum sonrada özür diledi gelinlik her genç kızn hassas konusudur sen iyi misin diyince haklısın ama aşkım bende de yok işte özür dilerim diyip ağlamaya başladı ben istemez miyim sana en iyisini almak ama yok işte dedi
1 sene önce kavga etmiştik bu nedenlerden dolayı alene gelince var bana gelince niyeyok dedim diye ayrıldı benden sen kimsin kızım haddini bil para benim borç benm aile benim, seni ilgilendirir mi demişti senden bunları hiç beklemezdm vs. diyince bende özür diledim onu üzdüğümü düşünerek barıstık , ya dayanamıyorum böyel sürekli bana maddiyatcı paragöz kız muamelesi yapıncaYoksa da evlenmeyecek evlen diye başının etini yemeyecek.
Ailesine yok diyemiyor sana diyebiliyor .O 60.000 içinde sizin için olan tek bir şey yok.Hani ev alsa hadi neysede. Sen kendine bu hayatı reva görme lütfen.Sana gelince cimri
tamam bir ay içinde evlenelim de, sabrı tükenmiş ya. gelinlik, takı, eşya, düğün masrafını hesapla ve o parayı sana göndersin hazırlık için. ailesine her an para bulan, sevgilisine de bulsun.Malesef 3-4 ay boyunca haftalık sadece 50 tl ye çalıştım zaten günlük yol param 10 tl idi hatırlamak dahi istemiyorum ogünleri çok zordu benm için ailemden de para alan bi insan değilim, Allah razı olsun ogünlerde manevi anlamda hep sevgilim destek oldu geçecek üzülme vs. diye maddi anlamda da destek olmadı istedi kabul etmedim olurdu da gercekten.
Ailesine gelecek olursak çok iyi insanlar gercekten ama malesef ki bencede ciddi manada sömürüyorlar oğullarını.
Sevgilim babasına annesine çok düşkün ve saygılı tam bi anakuzusu denileblir babasından aklı çıkar bugüne kadar cebinde 1 lira oolmasa da annesi babası istediğinde bulup buluşturup para göndermediği 1 gün dahi hatırlamıyorum.
İlk başlarda ne güzel bu adam kendi ailesine böyleyse benim için çocukları için neler yapmaz baba gibi baba olur diyordum ama şimdi görüyorum ki tam aksine. Neden kendin bu kadar sıkıntı çekerken ailene yok bende de diyemiyorsun diyince ben bi şekilde başımın çaresine bakarım ama onlar öyle mi diyo
Benden çok şüphe ediyo bunu mesleğine ve uzakta olmamaıza bağlıyo aslında bakınca herseyi evliliğe bağlıyo.
Benden şüphe etme konusunda yan yana böyle değiliz evlensek hepsi geçecek sen uzaktayken korkuyorum aklım sende kalıyo diyo borçları konusunda da öyle sen bana bi tarih versen bende anne babama birikim yapcam şu zamanda nişan söz düğün var derim ama onların ihtiyacı olduunda yardım etmeme gibi bi nedenim yok şuanda diyo
Hepiniz haklısınız malesef ki, ben durumun farkındayım bazen düşünüyorum kelebek gercekten onunla böyle bi hayat mı istiyosun o yanımda olsunda hiç bişeyin önemi yok mu diyosun... Sonrada bide dönüp gercek hayallerime bakıyorum alakası bile yok ama sevgilimi de seviyorum hep düzelecek hersey yoluna girecek diye umut ediyorum hatta bazen düzeldi gibi oluyo. Yada bana öyle geliyo bilmiyorum offffgelinlik almaya parası yok ama 4x4 lük düğün yaparmış. yalnız oğlunun parasına muhtaç baba ayarlayacakmış her şeyi, hangi parayla?
canım bu kadar kişi yorum yapıyoruz, hala farkında değil misin kandırıldığının?
sence bizim de haklı yanlarımız yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?