Yine Bir Evlilik Sorunu

Yazdıklarınızı uzun zamandır takip ediyorum, hemen hemen aynı yaştayız ve korkuyorum sizin adınıza. Bu adama baktığımda kendi babamı görüyorum ben. Benim babam emekli subay, babası ipsiz sapsız biri olduğundan iki kardeşine ve annesine baktı yıllarca. Biz evde açlıktan ağlarken amcalarımın etrafındakilere borç dağıttığını bilirim. Annem öğretmen, ona rağmen onun borcu bunun borcu yıllardır bir türlü düze çıkamadık. He bu aralar düzeldi ama annem de biz de yıpranıp perişan olduktan sonra. Evde girdiği odada durasım gelmiyor.
Bu adam ailesine destek olmakla sömürülmek arasındaki farkı bilmiyor. Gerekirse sizden, çocuklarınızdan kısıp onun bunun gezip tozmasına harcayacak ve şu an göremiyorsunuz bunu. Umarım Allah gözünüzdeki perdeyi kaldırır bir an önce.

Seni bilmem. Konularina da simdi goz gezdirdim sadece. Oncelikle kelebegin omru buraya kadarmis diye yazdigin konunu bir daha oku gel.

Simdi kardeşim. ne soylesek sen kendini ama soyle ama boyle diye ikna edeceksin. Ama ben yine de suraya yazayim. Kenarda dursun.

Bu adam tam bir karaktersiz. Kabul et ya da etme. Yalan soyluyor, baski yapiyor, istedigi seyler olmayınca olana kadar canini yakmaktan hic imtina etmiyor. Sevgi boyle birsey mi? Seven insanlari gordum, yasadim. Senin suratin dustugunde uykusuz kalacak kadar sevmiyorsa seni, sevmiyordur kardesim.

Bu adam seni sevmiyor. Senin onu sevmeni seviyor.

Bak ben senin filmin devamini yazayim sana hemen. Anne babani kirmak ve zorlamak pahasina bu adamla evleneceksin. Sadece bir dogu ili degil bayaa bildigin savaşın ortasina gideceksin. Butun gun evde oturup aglayacaksin. Psikolojin bozuldukca esin olacak adam seni anlamak bir yana benim isim zaten kotu her gun olumle bir aradayim bir de senj mi çekeceğim demeye baslayacak. Cok kolay yapacak bunu sen bile sasiracaksin. Aileni ozlemen yasak, uzulmen yasak, birsey talep etmen yasak olacak. Donemeyecrksim ciktigin yoldan baban yeterince kizgin olacak cunku. Dondugunde daha zor bir hayatin olacagini bileceksin.

Bir sure sonra adam senin seven hallerinden de bikacak. Bir kere elde etti ya.. gelmez eve. Karakterliyse evliligini devam ettirir iki ev arkafasi gibi. Yoksa buradaki bazi ablalarin gibi karnin burnundayken esim beni aldatiyor diye baslik acarsin.

Maddiyat hersey mi demissin ya, evet cok onemli. Ayni evde yasamak saka degil. Sorumluluklar saka degil. Ev sahibiniz hani kira dediginde gorurum ben senin askini. Ah ben ne yaptim dersin. Anladığım kadariyla iki aile de maddi olarak yeterli durumda degil, siz sıkıştığınizda yardim etsin. Ne yapmayi planliyorsun? Poliss maasi 10 bin tl olmadikca o kadar borcla o evlilik yurumez. İki kere iki dort!

Gercekten kendine bu hayati reva gordugune inanamiyor ve sevgilinle sana mutlu bir omur diliyorum. Sevgilin izin verirse tabi...

Benim sevgilim de ben seni ne zaman bişeylerden eksik bıraktım elimden geldiğince birşeyler yapmaya calısmadım mı sana yazıklar olsun demeye baslıyor ailesine yaptıklarını söyleynce. Bide burdaki arkadasların yazdıkları gibi de söylemiyorum hayatım çok kredi ödemen var nasıl gelceksin üstesinden evlenince zorlanırız diyorum güzel güzel sen dert etme diyo sonra bak babanlara bu çektiğin kaçıcı kredi inşallah bu defa öderler sen zor durumda kalıyosun üzülüyorum benm için en öenmli şey sensin ailene de saygı duyuyorum ama sen daha önemlisin diyince tesekkür ederim ama sana anlattığıma pişman etme kelebek sen böyle yapınca sana bişey söylemek istemiyorum onlar benm annem babam bugün bizimkilere yarın sizinkilere diyor.

Eşim polis ben öğretmen. Aylık 2 bin kredi ödüyoruz. Biz bile bazen zorlanıyoruz kaldı ki siz çalışmıyorssunuz. Daha düğün borcu vs vs var. Ve ödenen krediler var. Borçla düğün yapmayın. Borcunuzu bitirip borca girin. Böyle olmaz kelebek sana mantıklı cevap budur. Düğün kolay mı. Gelinlik ev eşyası daha çeyiizn yık. Kaldı ki eşinin yaşadığı yerde yaşanmaz kelebek. Kimse şimdi çocuğunu götürmüyor oralara. Savaş yeri. Ben biliyorum oraları. Ev dizemezsin oraya. Ev dinden bile ger batıya getirmen çok zor. Neyse seni bunaltmak istemem ama olay bu. Ya çok fedakar olacaksın çeyiz ev eşyası umrumda değil. Düğün salonu gelinlik bana yeter. Orda eşimin borcunu öderiz. Aylık 2.000 de bize yeter diyip gözünü karartıp gideceksin. Bana sorarsan ben gözümü karartıp giderdim. Ama mantıklı düşününce olmaz kelebek sen yapamazsın.

Kaba tabir ile sevgilinizin ağzı iyi laf yapıyor ve her konuda zeytinyağı gibi üste çıkıyor.
Çok uyanık biri, düğün yok, gelinlik yok, eşya yok, ev yok, sen herşeye razı ol yeter ki nikah kıyılsın. Ya bu kadar bencillik olmaz.
Normalde düğün,eşya, ev diye ısrar edenleri eleştiririm ama bu adam sizi cidden kandırmaya çalışıyor.
Bu şartlar ve borçlarla hiç kimse evlenmez onunla.

bildiğin kaypak bu.
önce aileni ez diyor, sonra ailene de yardım edersin. önce anlayışlı sevgilisin, sonra bencil.
bu adam duruma göre şekil alıyor. asla güven vermiyor.
sen mantıklıyım diyorsun ya baban mülayim biri olsa çoktan bu adamla evlenmiştin.
iyi ki baban aksi biriymiş.

Hic bir sey vermedigi gibi bir de babasinjn borclarindan artan uc kurus parayla dogunun en sorunlu sehrine de degil ilcesine goturecek
Yalniz uyumamak icin bombalarin patladigi bir yere goturuyor
Vaat ettigi sey idareten alinan esyalar ve borc icinde bomba ve silahlarin golgesinde tek basina koca bekleyen bir kadin olmasi.
Bu kadar bencil adam burada bile nadir okudum ben.

İnanın bende öğretmen yada memur olmuş olsam bu kadar sıkıntı etmezdim birlikte üstesinden geliriz derdim ama ben çalışmazken o bunu nasıl diyebliyor bilmiyorum ben çalışmayınca nasıl üstesnden gelcez diyorum ben senden maddi destek beklemiyorum yüüzn gülsün yeter diyo, maddiyat benim çevremde gördüğüm her evlilikte huzuru kaçırıyo diyorum sen evde borç çok nasıl olcak diye suratını ekşitirsin huzur klamaz tabi kadın dediğin biraz yapıcı olur destek olur yaparız hayatım üstesinden geliriz aşkım demen gereken yerde olmuyo olmayacak dersen yüürmez zaten, sen daha simdiden bunları düşünüyosun beni korkutuyosun diyo bide bana.
Cizre konusuna gelince yerler açıklanmadan önce belki Erzurum falan çıkar o zaman seni almadan gitmem orası 5 yıl o kadar ayrı kalamam ama Şırnak falan çıkarsa seni sürüklemem oralara diyodu. Şimdi bunları hatırlatınca o zaman şırnak 2 yıldı şimdi 3 yıl 2 yıl olsa niye seni sürükleyeyim 1 yıl daha dişimi sıkarım falan diyo

Ben eşim için yangın yeri olsa giderim. Öleceğimi bilsem giderim. Bunu hiçbir kadın diyemez ama eşi polis olan der. Ne demek istediğimi eşi polis olanlar anlar.

Yok ayol adam aslında açık seçik ben bencilim,seni zorluğa sürükleyecem diyor da bizim kız çok genç olduğundan şu duygu sömürülerine kanıyor.
Hani anlamaya çalışıyorum,çok genç,çok aşık vs. diyorum,sus Lale diyorum ama arkadaş biz de o yaşlardan geçtik biz de aşık olduk da para yok,rahat yaşam yok. Bunlar ayan beyan belliyken evlilik düşünmedik.

Maddiyat önemli ben sana söylim. Herşeyin tam olsun istiyorsun. Bu senin hakkın. Sen çok mantıklı düşünüyorsun helal olsun. Ama eşin çok duygusal. Birde onun psikolojisi şu yönde savaş yerindeyim bari eve gelince mutlu olayım diyor. Onu da anlıyorum. Borcu olmamış olsa yine git yaşa ama bu borçla olamaz

10 numara bi düğün yapcaz ama eşyaya o kadar para vermek saçma önce evimizi almaya çalışalım ben tayinci adamım o eşyalar perişan olur ev alalım istediğin gibi düz içini, şuanda sana kenarda takacak takım yok benim ailemde kız kardeşim evlenince tekbir altın dahi istemediler karsı taraftan huzurlu olsun yeter deidler ailene durumumuzu izah edersin istemeye gelince bize adet falan söylemesinler ailemi utandırmak mahcup etmek istemiyourum almaya durumları yok hepsini ben alcam benm durumumuda sen bliyosun kredi çekip de altın ttakı almak masraf gereksiz biriktirdiğim kadarıyla alırım zaten onlarda bizim düğünden gelen takıları da satar borç kapatırız o kadar borç varken napayım ben yastık altında duran bileziği altını, doğuda da maaş yüksek para biriktirir ev peşinatı yaparız diyo. Allah aşkına sen 2.000 tl nin nresini biriktirip ev peşinatı yapacaksın ben geçinmeye yetmez o paraya diye düşünüyorum onun dediklerine aklım sıırım ermiyor bizim oralarda köy yernde asg.ücretle çalışanlar bile 5-6 bilezik 7-8 altın takıyor en az adet bu ayrıca bunları bize alıyosun yabancıya değil diyince benm etim ne budum ne ben memur adamım diyor.

Aaaa olaylar çok farklı kelebek ya ben bu kadarını bilmiyordum. Acaba bu altın gelsin diye mi düğün yapmak istiyor. Kelebek olmaz bu adamla. Ömür boyu ailesine bakacak adamı boşversene sen zaman kaybı. Sana takılan altınla annesine çektiği krediyi mi ödeyecek bu nedir ya.

bedavaya alacak seni çakal :)
hem genç hem güzel, hem saf hem iyi niyetli, hem aşık.
senin gibisini arasa bulamaz :)
beyefendi kendi keyfini düşünüyor da ya sen?
sen de herkes kadar gelinlik, düğün istemez misin? şöyle tabağım, böyle masam olsun demez misin?
isterim desen de önemi yok. önemli olan paşanın ve ailesinin rahatı.
kızkardeşine istememişler de karşı taraf eşek değilse gerekeni yapmıştır illa ki.
eti budu yok ama 60 bin kredi öderken seninle evlenmeye gözü kesiyor.
canım, şuna kani oldum ki bu adam profesyonel yalancı. sen ne dersen anında cevabı değişiyor, kıvırıyor.

Neyi bekliyorsun anlamadim ki? Bu adama sihirli degbek degmeyecek. Degismeyecek. Keske 21 yasimda birisi bana bunu soyleseydi...

Su an vakit kaybediyorsun. Kendi yoluna bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…