Yok kv gelmemelerinin tek sebebi bana ilişmemek değil umursamamak. Haaa gerçi sadece beni kendi oğulları da yoğun bakımda yattığında aynı şeyi yaptılar:)) tabiki de yardım etmek zorunda değil. O yüzden de eşim yanımda oluyor. Haa 1 hafta yanımda kaldı görümcem ama sabah kahvaltımızı eşim hazırladı gitti, evi bir kere bile süpürmesine izin vermedik yorulmasın diye, ya da yemek yapıp vakit harcamasın diye buzluktan ısıtması I istedik sadece. Yanımda kalsın isteme sebebimiz bana hizmet etsin değildi düşük tansiyon sorunum var sadece yalnız kalmayayım biri yanımda olsun diyeydi. Haaa onu da zaten kendi evinde yalnız duruyordu görümcem okumadığı için günlerinin hepsi evdeydi. Kendi evimde değilde benim yanımda kaldı. Vee benim evimde daha rahat ettiKimse kimseye yardım etmek zorunda değil.
Babanın şeker durumu sana gelip yardım ermesine engel değil. Gelmemelerinin tek sebebi seninle itişmemektir eminim
Düzgün cevap vermemiş miÇok saygısız üslubu olmayan birisi kim nie gelsin bunun yanına . Yorumlardaki insanlara düzgün tek cevap vermemiş zaten .aynen millet bundan kaçar görümce çocuk aklı kalmış yavrucak
ne kadar minnet dolusunYok kv gelmemelerinin tek sebebi bana ilişmemek değil umursamamak. Haaa gerçi sadece beni kendi oğulları da yoğun bakımda yattığında aynı şeyi yaptılar:)) tabiki de yardım etmek zorunda değil. O yüzden de eşim yanımda oluyor. Haa 1 hafta yanımda kaldı görümcem ama sabah kahvaltımızı eşim hazırladı gitti, evi bir kere bile süpürmesine izin vermedik yorulmasın diye, ya da yemek yapıp vakit harcamasın diye buzluktan ısıtması I istedik sadece. Yanımda kalsın isteme sebebimiz bana hizmet etsin değildi düşük tansiyon sorunum var sadece yalnız kalmayayım biri yanımda olsun diyeydi. Haaa onu da zaten kendi evinde yalnız duruyordu görümcem okumadığı için günlerinin hepsi evdeydi. Kendi evimde değilde benim yanımda kaldı. Vee benim evimde daha rahat etti
Cidden başa mı kaktığımı düşünüyorsunuz :)) ben sizin yazdığınıza istinaden bunları cevaben yazdım. Durup dururken değil yani. Bunu bilin diyicem ama boşverin :))hamilesiniz bir şey yazmak istemiyorum, insanlar tuşla kontrol edilen robotlar değiller, bizlerin çalışanları değiller.
Alınan hediyeyi başa kalkmak zaten ayıptır.
Düşünce biçiminiz çok garip, eşinizin ailesi de ona göre demek ki ne diyeyim ki. Çağırmayın madem eve, yüzüne de gelme diyin.
17 yaşındaki çocuk bebek bakmayı bilse baktıracak mısınız? İyi ki bilmiyormuş.
Kız cahilDüzgün cevap vermemiş mibunu az önce zırlıon diyen insanın söylemesi ne kadar da saçma yaa.
Cahil bu uğraşacak yer arıyor kendıne canı sıkılmış belli takmış kafayı karınca yağına falanne kadar minnet dolusun
Siz kendi bebeğinize yapın o zaman. Ben size yetişemem size sizin gibiler rast gelsin.Cahil bu uğraşacak yer arıyor kendıne canı sıkılmış belli takmış kafayı karınca yağına falanhalbuki orijinal karınca yağı bebeklere de sürülebiliyor
3 aylık bebeğim var keşke görümcem hergün gelsede bebeğede baksaArkadaşlar erken doğum riskim var. 35 haftalığım suyum geldiği için 5 haftadır istirihat ediyorum. Eşim yanımda olup yardım ediyor bana ama bir haftalığına 17 yaşında ki kız kardeşini yanıma bıraktı. Görümcem okula gitmiyor açık öğretim de oluyor. Yani gün boyu evde yalnız ve işsiz. Neyse 1 hafta yanımda kaldı. Evcil bir kız ama mutfakta herşeyin yerini değişmiş paketlerimi açmış dolap düzenimi değişmiş vs. Neysehediye olarak bileklik aldım. Ailelerimizin evleri 5 dk uzaklıkta. Benim babam şeker hastası annem geceleri kalmayabilir kv ise zaten ilgisiz. Sezeryan olacağım eşim bana bakar şu anda olduğu gibi. Eşim sabah geldi yaa o değil de kardeşim bebek büyüyene kadar hergün gelir bebeğe bakmaya sevmeye ona laf anlayamayız yeğenimi de komşunun çocuğunu da o büyüttü. Bende yok öyle birşey ben senin evde olmanı istiyorum öyle her gün evde biri olsun istemiyorum. Eşimde benimle aynı fikirde. Konuş kardeşinle dedim beni dinlemez dedi ki dinlemez. Şimdi ben açıkça demeyi düşünüyorum zaten en zor zamanlarda eşim yanımdaydı kimse yoktu yine yanımda olacak kimseye de ihtiyacımız yok. Siz olsanız ne yapardınız ne düşünürsünüz
Beni anlayan tek yorum3 aylık bebeğim var keşke görümcem hergün gelsede bebeğede baksaşaka şaka sınır aşılınca iş çirkinleşiyor. Siz emzikle uyutursunuz o sallayarak be bileyim siz farklı tutarsınız o farklı. Altını aldırmak istemezsiniz ama alır mesela. Öptürmezsiniz ama her gün geldiğinden yalayabilir Öocuğu sevgi fazlalığından. Ben geceleri tek baktım annem gidince çocuğuma. Sezeryanlıydım uykusuzdum kaynanam alt kattaydı ama eşime gelsin demedim. Kadın kafasına göre mama vermiş kızıma ben uyurken.
Elbette anlıyorum. Annemle bile sürekli kavga ediyorum. Yok kundak yapma yok bırsk beşiğinde uyusun yok işte süt sağıp neden buzluğa atıyorsun işte neden kucağında uyutuyorsun çocuk üşüyor diyor ev 23 derece ben kısa kolluyla duruyorum.Beni anlayan tek yorumhele şükür ne demek istediğimi anlayan bir yoruma denk geldim teşekkür ederim cidden. Haaa eleştirebilirdiniz de olabilir. İnsanlar sanıyor ki dertsiz başımı kendim ağrıtıyorum. Herşey sınırında olsa tabiki de anlayışla karşılarım ses etmem. Ama daha şimdiden herşeye muhalefet olmak istemelerine karşı önlem almak istiyorum. Benim niyetim de ne annemi ne kv karıştırmamak. Zaten eşim evde biri olduğu zaman daha çok yoruluyor onlara hizmet etmekten ilgilenmekten yoruluyor.
Yaaa cidden benim şimdiden gözümde canlandı. İşte ben bunları yaşamamak için şimdiden tedbirimi almak istiyorum. Haa ben kuruntu yaptığımdan değil eşime söylemişler ki bana da imada bulundular. Cevaplarını verdim. Eşimde kardeşim bırakmaz bebeği bizden de çıkmaz hergün burada yeğenimi de karşı komşumuzun bebeğine kardeşim baktı bizimkini de bırakmaz dedi. Eee hangi kadın bu kadarına göz yumar ya da buradaki eleştiren sanki abest birşey istiyorum gibi karşıladılar. Ama hiç önemli değil tabiki de. Ki görümcemde aşırı evcil yani böyle evlilik çoluk çocuk muhabbetine meraklı bebek içinde meraklı olacağı kesin o yüzden şimdiden bir sınır koymam gerekiyor.Elbette anlıyorum. Annemle bile sürekli kavga ediyorum. Yok kundak yapma yok bırsk beşiğinde uyusun yok işte süt sağıp neden buzluğa atıyorsun işte neden kucağında uyutuyorsun çocuk üşüyor diyor ev 23 derece ben kısa kolluyla duruyorum.
İşin içine görümce kaynana girerse bana göre daha sıkıntı. Hastanede emzik verdi kaynanam çocuğuma neden ? Gece bana bakmaya kaldığı için. Görümcem çok yakın ama 1 kere çocuğu bırakmadım hiçte çağırmadım yardıma. He gerekli olur o ayrı ama yeltenmedim. Kızım bazen uyumadan kendini atıyor aşırı stresli olduğunda sakinleştirebilen tek kişi benim. Kaynanama bırakmıştım evde iş yapıcam diye mama vardı evnde sarılıktan ötürü 2 ölçek mama vermiş çocuğa. Doktor sadece 1 ölçek demişti. İçti ama karnı doyunca da uyudu diyip güldü. Sanki ben sütümle doyuramıyorum.
akşamları sevmeye geldiğinde uyuyan çocuğu uyandırmalar kucağımdan almalar kendisi kıyafet seçip giydirip kocama atmalar. Belki büyütüyorum ama ben sevmiyorum yani bu bana göre sınır ihlalidir.
Çocuk emiyor uyumuyor neymiş doysa uyurmuş. Sütüm olmayacakmış benim tepemde ötüp ötüp durdu kocamı aradı mama al demek için. Yeni doğum yaptım böyle söylenir mi dediğimde de defoldu gitti küfür etmişim gibi. O günden sonra gece zorlansamda çağırmadım. Çocuğumu bırakmadım. Şimdi kendimdeyim ama o yok gitti memlekete Allah nasip ederse kimse bana sormadan birşey yapılmasını istemem. Kızımın uyku saati gelmediyse uyutmamalılar. Emzirmiceksem eminsem kimse bana aç mı dememeli ben aşırı takığım bu konuya.
Her gün kardeşi gelebilir ilk başlarda yardımcınız yoksa sezeryan sonrası ihtiyacınız olucak. Bebeği kucağıma veriyorlardı zor oluyordu. 2 haftadan sonra gerek yok her hün birine. Sürekli yanında meme açıcaksınız aşırı rahatsız edici. Çocuğa tahammül edemediniz diyelim sizi eleştiricek. Bezini bağlayamadınız mesela yorum yapıcak. Offf anksiyetem tuttu
Anlamıyorm 17 yaşındaki kız ne anlar bebek bakmaktanYaaa cidden benim şimdiden gözümde canlandı. İşte ben bunları yaşamamak için şimdiden tedbirimi almak istiyorum. Haa ben kuruntu yaptığımdan değil eşime söylemişler ki bana da imada bulundular. Cevaplarını verdim. Eşimde kardeşim bırakmaz bebeği bizden de çıkmaz hergün burada yeğenimi de karşı komşumuzun bebeğine kardeşim baktı bizimkini de bırakmaz dedi. Eee hangi kadın bu kadarına göz yumar ya da buradaki eleştiren sanki abest birşey istiyorum gibi karşıladılar. Ama hiç önemli değil tabiki de. Ki görümcemde aşırı evcil yani böyle evlilik çoluk çocuk muhabbetine meraklı bebek içinde meraklı olacağı kesin o yüzden şimdiden bir sınır koymam gerekiyor.
Yaaa en basitinden şunu söyleyeyim 30.haftamda suyum geldi yatışım felan yapıldı. Kv cılız bebek olur yaa şimdi doğarsan sütün olmazsa bebek ne yiyecek prematüre olur küvezde kalır diye söylendi birkaç kez. Kendi derdimden ona cevap dahi veremedim. Sonra felancanın gelini dayanmış ne olursa olsun sen de dayan dedi. Eşimi gittiğimiz doktora karşı doldurdu ona gitmeyin vs vs şeyler konuştu. Şükür 35.haftaya kadar geldim şimdi hepsine cevap veriyorum. Cılız olmaz haftasına göre gelişikli bebek dedim sütüm olmazsa babası en zengin mamayı alır dedim, felancanın gelini ne yapmış umrumda değil her hamilenin durumu şartları bir değil risk olduğu an sezeryan olurum dedi. Sonra yok kesin sezeryan mı şimdi normali zorla dedi bende sezeryan ya da normal umrumda değil ikimizde sağlıklı olalım tek isteğim o para pulda umrumda değil dedim. Sonra bebeği yıkarız felan dedi bende göbeği düşene kadar yıkamayacağım temizleme bezleriyle sileceğim dedim. Başladı ki pis pis mi duracak o zamana kadar. Yaaa Allah aşkına hangi gelin kadın dayanır buna. Yetmedi bir de eşime gitti öğretti pis pis mi duracakmış. Bende onun en pis hali bile hepimizin en temiz halinden temizdir dedim. Sonra bebeğime iki isim koyduk görümcem ben ikinci ismini söylerim ilk isminde sevmediğim kızlar var gıcık oluyorum dedi. Kv de işte isim karakteri etkiliyor o ismin karakteri de öyleymiş biz ikinciyi söyleyelim dedi. Bende hayır iki ismini de söyleyeğiz iki ismini de bilsin ve anlamını taşısın dedim. Hemen geri adım attılar. Yani bunları yaşayıp nasıl sakin kalayım nasıl iyi olayım sizceYaaa cidden benim şimdiden gözümde canlandı. İşte ben bunları yaşamamak için şimdiden tedbirimi almak istiyorum. Haa ben kuruntu yaptığımdan değil eşime söylemişler ki bana da imada bulundular. Cevaplarını verdim. Eşimde kardeşim bırakmaz bebeği bizden de çıkmaz hergün burada yeğenimi de karşı komşumuzun bebeğine kardeşim baktı bizimkini de bırakmaz dedi. Eee hangi kadın bu kadarına göz yumar ya da buradaki eleştiren sanki abest birşey istiyorum gibi karşıladılar. Ama hiç önemli değil tabiki de. Ki görümcemde aşırı evcil yani böyle evlilik çoluk çocuk muhabbetine meraklı bebek içinde meraklı olacağı kesin o yüzden şimdiden bir sınır koymam gerekiyor.
Abisinin annesinin ve kendisinin demesine göre anlıyormuş. Eltim de komşuları da çalıştığı için görümcem ilgilenmiş. Ama ben sırf bebeğime kendim bakayım diye çalışma imkanımı geri teptim.Anlamıyorm 17 yaşındaki kız ne anlar bebek bakmaktan
Öyle yapıyoruz zaten. Dert etmeyin siz:))Ben görümcenizi çok iyi niyetli gördüm. 17 yaşındaki kız siz yataktan kalkamıyorsunuz diye gelmiş yemek yapıyor ben o yaşta yumurta kıramazdım.yardım etse suç etmese suç. O da olmasa kimsem yok, bir bardak su verenim yok diye ağlarsınız. Kız ne güzel hem komşusuna hem yeğenine yardım etmiş Allah razı olsun. Ben gurbetteyim, çocuğa bir saat bakacak biri olsa da su işimi halletsem diye hayıflandığım çok olmuştur. Görümcenizi bu kadar istemiyorsanız şimdi gönderin yemekleri de dısardan söyleyin o zaman.
Görümceniz o yaşında gelmiş size destek oluyor ve evinizin işini yapıyor. Önce teşekkür edin.Arkadaşlar erken doğum riskim var. 35 haftalığım suyum geldiği için 5 haftadır istirihat ediyorum. Eşim yanımda olup yardım ediyor bana ama bir haftalığına 17 yaşında ki kız kardeşini yanıma bıraktı. Görümcem okula gitmiyor açık öğretim de oluyor. Yani gün boyu evde yalnız ve işsiz. Neyse 1 hafta yanımda kaldı. Evcil bir kız ama mutfakta herşeyin yerini değişmiş paketlerimi açmış dolap düzenimi değişmiş vs. Neysehediye olarak bileklik aldım. Ailelerimizin evleri 5 dk uzaklıkta. Benim babam şeker hastası annem geceleri kalmayabilir kv ise zaten ilgisiz. Sezeryan olacağım eşim bana bakar şu anda olduğu gibi. Eşim sabah geldi yaa o değil de kardeşim bebek büyüyene kadar hergün gelir bebeğe bakmaya sevmeye ona laf anlayamayız yeğenimi de komşunun çocuğunu da o büyüttü. Bende yok öyle birşey ben senin evde olmanı istiyorum öyle her gün evde biri olsun istemiyorum. Eşimde benimle aynı fikirde. Konuş kardeşinle dedim beni dinlemez dedi ki dinlemez. Şimdi ben açıkça demeyi düşünüyorum zaten en zor zamanlarda eşim yanımdaydı kimse yoktu yine yanımda olacak kimseye de ihtiyacımız yok. Siz olsanız ne yapardınız ne düşünürsünüz
Olmamış bir şey, olma ihtimali olan bir şey. Çocuk doğmuş mu hayır, doğacak, görümceniz gelmiş mi hayır ya gelirse.Olmamış birşeyi değil hanım efendi. Bunu ben değil kendi abisi diyor. Benden çok kendi abisi endişeli ve 4 yıldır da tanıyorum. Bunu da göz ardı etmeyin.
Beğenmiyorsanız kimseyi yardıma çağırmazsınız. Geleyim diyen olursa istemem dersiniz. Kimse kapıyı kırıp giremez korkmayın. Ama ondan sonra yok kayınvalidem ilgisiz, görümcem 5 dakikalığına bile yardıma gelmedi demeyin.Beni anlayan tek yorumhele şükür ne demek istediğimi anlayan bir yoruma denk geldim teşekkür ederim cidden. Haaa eleştirebilirdiniz de olabilir. İnsanlar sanıyor ki dertsiz başımı kendim ağrıtıyorum. Herşey sınırında olsa tabiki de anlayışla karşılarım ses etmem. Ama daha şimdiden herşeye muhalefet olmak istemelerine karşı önlem almak istiyorum. Benim niyetim de ne annemi ne kv karıştırmamak. Zaten eşim evde biri olduğu zaman daha çok yoruluyor onlara hizmet etmekten ilgilenmekten yoruluyor.
İstediği kadar anlasın 29 yaşında 6 yaş erkek annesi görümcem kızımı uyutamıyor. Minnoş hassas kızım kendisi sakinleşmeden uyumaz. Tanıdığım için uyur kollarımda ama görümcem neden böyle yapıyor der. Mesela o an deseki aç herhalde sinirlenirim. Bilmiyor muyum ben aç mı değil mi ?Abisinin annesinin ve kendisinin demesine göre anlıyormuş. Eltim de komşuları da çalıştığı için görümcem ilgilenmiş. Ama ben sırf bebeğime kendim bakayım diye çalışma imkanımı geri teptim.