Yine ben.. Yine gebelik stresim

Bende hamileyim benimde sekerim var.. tokluk 112 cikti en son.. seker stresle de cikiyor bu kadar stresli olursaniz düşmemesi cok normal..
Ben akisina bıraktım cok asiri takip etmiyorum çünkü ettikce strese girdigimi fark ettim..bu sekilde bebekte strese giriyor bazen asiri kasilmalarim oluyor.. dikkat diyorum diyet yapiyorum o kadar..
Biraz rahatlayın cok takiyorsunuz

Tokluk 112 normal çıkmış
Ben insulin seviyesini ölçümlerin ortalamasını alarak hesapladıüım için mecburen ölçüyorum günde 6 kez
Yoksa ben de salacağım gidecek
Bakmamaya karar verdim eşim ölçsün yazsın
Bilmezsem lafam daha rahat edrr

Tokluk 112 normal çıkmış
Ben insulin seviyesini ölçümlerin ortalamasını alarak hesapladıüım için mecburen ölçüyorum günde 6 kez
Yoksa ben de salacağım gidecek
Bakmamaya karar verdim eşim ölçsün yazsın
Bilmezsem lafam daha rahat edrr
Benim bir onceki 142 cikmisti.. asiri stresli bir donemdeydim.. zaten hamileligim boyunca tatlidan tiksindigim icin sekerli yiyemiyordum.. sekerin yuksek çıkması cok sasirtmisti beni...
hem stres seviyem hem de evde sadece yatmaktan dolayi hareketsizligim sonunda ciktigini düşündüm..
Stres seviyemi azalttim onuda hergun yuruyuse cikarak yaptim.. dr yarim saat yürü gunde demisti..
Düşük tehlikem olduğu halde hergun ciktim yürüdüm.. her aksam ustu yemekten sonra kisa yuruyusler yapiyorum..
Hem sekerim düştü hem rahatladim fiziksel olarak..
Sekerin bir numarali dusmani stres.. belki yiyip ictigimizden bile fazla etkiliyor.. stresi azaltabildigin kadar azaltmani tavsiye ediyorum..

dünyanın en evhamlı insanlarından biri olabilirim , hele ki hamileyken önceki bebeğimi kaybettiğim için sürekli bebeğimin hareketlerini takip etmekten deli olmuştum. sürekli hareket etmiyor diye acile koşardım. acillerden birinde bir dr sen kilolusun bebeğin de kilolu, sende kesin gebelik şekeri vardır diye benim evhamlarına tuz biber ekmişti. neyse ki öyle bir durum yoktu. sana şu anda kim ne derse desin bebeğini kucağına alana kadar evhamların geçmeyecek (hatta bebek doğduktan sonra ilk zamanlar da bu sefer başka şeylere stres olacaksın :KK70: ) ama emin ol boşuna canını sıkıyorsun. bahsettiğin tokluk şekeri rakamları bebeğin hayatını riske atacak rakamlar değil. elbette uzman değilim ancak tokluk şekeri çok daha yüksek olup insülin kullanıp bebeğini sağlıkla kucağına alan iki arkadaşım oldu. herkesin dediği gibi başka şeylerle oyalanmaya bak, bol bol kitap oku. bu boş zamanları özleyeceksin =) çoğu gitmiş azı kalmış bak...

dünyanın en evhamlı insanlarından biri olabilirim , hele ki hamileyken önceki bebeğimi kaybettiğim için sürekli bebeğimin hareketlerini takip etmekten deli olmuştum. sürekli hareket etmiyor diye acile koşardım. acillerden birinde bir dr sen kilolusun bebeğin de kilolu, sende kesin gebelik şekeri vardır diye benim evhamlarına tuz biber ekmişti. neyse ki öyle bir durum yoktu. sana şu anda kim ne derse desin bebeğini kucağına alana kadar evhamların geçmeyecek (hatta bebek doğduktan sonra ilk zamanlar da bu sefer başka şeylere stres olacaksın :KK70: ) ama emin ol boşuna canını sıkıyorsun. bahsettiğin tokluk şekeri rakamları bebeğin hayatını riske atacak rakamlar değil. elbette uzman değilim ancak tokluk şekeri çok daha yüksek olup insülin kullanıp bebeğini sağlıkla kucağına alan iki arkadaşım oldu. herkesin dediği gibi başka şeylerle oyalanmaya bak, bol bol kitap oku. bu boş zamanları özleyeceksin =) çoğu gitmiş azı kalmış bak...

Evhamlarımızı kapıştıralım mı :KK70:
Benim açlık yüksek. Tokluklarım normal
Kardeşimi hobi markete yolladım. Ne bulursa toplayıp getirecek:KK70:

Bu değerler açlık için mi tokluk için mi?
Benim sorunum açlık şekerimde
200 de bayağı yüksekmiş benim tokluklarım 135i geçmedi hiç
Tokluk için
200 olmasın, bebeğe bu noktada zarar veriyormuş
Doktorumun dediği bu yöndeydi
O yüzden insülin başlatmadı diyetle kontrol altına al dedi
Şeker yüklemesinde 2. Saat 168 çıkmıştı şekerim
Sizin şekeriniz de kontrol altına alınabilir
Söylediğiniz değerlerin bebeğe bi zararı olmaz
Gönlünüzü ferah tutun
Meyveyi yalnız tüketmeyin yanında ya yoğurt ya da süt tüketin

Tokluk için
200 olmasın, bebeğe bu noktada zarar veriyormuş
Doktorumun dediği bu yöndeydi
O yüzden insülin başlatmadı diyetle kontrol altına al dedi
Şeker yüklemesinde 2. Saat 168 çıkmıştı şekerim
Sizin şekeriniz de kontrol altına alınabilir
Söylediğiniz değerlerin bebeğe bi zararı olmaz
Gönlünüzü ferah tutun
Meyveyi yalnız tüketmeyin yanında ya yoğurt ya da süt tüketin

Meyve hep yoğurtla tüketiyorum
O da günde 2 kez zaten
Akşam yemiyorum
Biraz rahatladım mesajınıza. Teşekkür ederim :)

Ben işe gitsem daha rahat olurdum sanki lilly
Evde otur otur delirdim bence
Ise gitsen bu sefer de virus kapma riski var hamilelikte cok sakincali Allah korusun
Guzel müzikler dinle videolar izle bebeğine odaklanmaya çalış
Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah dogum sonrasi daha iyi olursun 😍

Stresime nasıl çözüm bulacağım hiçbir fikrim yok maalesef :KK43:
Gebelikte değerler farklı
Çok geçmiş olsun. Kesinlikle stese girmemen lazım. Kendini rahatlatmak için doktor yardımı alabilirsin, sakıncası yoksa yürüyüş, el işi vs yapabilirsin. Ben 32 haftalık doğum yaptım şuan oğlum 2 yaşında yani korkma. Ve kuvezde tanıstığım bir anne 25 haftalık 500 gr doğum yapmıstı ve o da duydum ki sapasağlam çıkmış hastaneden. Senin korkunu anladığım için yazıyorum bunları rahat ol. Aklını başka şeylerle mesgul et, ❤️

Çok geçmiş olsun. Kesinlikle stese girmemen lazım. Kendini rahatlatmak için doktor yardımı alabilirsin, sakıncası yoksa yürüyüş, el işi vs yapabilirsin. Ben 32 haftalık doğum yaptım şuan oğlum 2 yaşında yani korkma. Ve kuvezde tanıstığım bir anne 25 haftalık 500 gr doğum yapmıstı ve o da duydum ki sapasağlam çıkmış hastaneden. Senin korkunu anladığım için yazıyorum bunları rahat ol. Aklını başka şeylerle mesgul et, ❤️

Evet çok iyi anladın beni :)
Teşekkür ederim
Bir saattir araba yarışı oynuyorum :KK70:
Bebek de rahatladı hareket etmeye başladı

Hanımlar merhaba,
Bir önceki konum aylardır bebeğimi kaybetme tehlikesi yaşıyorum diyeydi.
Gebelik şekerimden ve asla düşmemesinden bahsetmiştim.
En sonunda gebelik şekeri konusunda uzman bir diyetisyene gittim.
Diyetle de düşmedi. Asla düşmüyor.
Sonra endokrine gittim. İnsulin başladık
İnsulin kullanmadan önce asla 110u görmeyen açlık şekerim insulinden sonra çıldırmış durumda
Dün 110 çıktı
Bugün 116 çıktı
Geceleri bir doz uzun etkili insulin kullanıyorum
Daha artık şeker için napabilirim bilmiyorum. Oturdum ağlıyorum. İnsulin ile düşmesi gerekmez miydi?
Ben insulin kullandıkça şekerim çıkıyot
Napayım daha başka çare yok düşmesi için
Artık kafayı yiyecek duruma geldim
Sadece sabah açlık değil, tokluklarım da fırlamış durumda
Hepsi insulinden sonra oldu
2 ayrı cihaz ile test ediyorum, sonuç değişmiyor.
Yine yüksek yine yüksek
Sinirden atıcam kendimi artık
İnsulinse insulin, diyetse diyet
Ben artık napayım bu lanet olası şekere 🥺
Ben diyetisyenin yanında çalışıyorum doktorum bu konuda çok başarılıdır denemek ister misin belki yardımcı olur ?

Bir süre kendiminkiyle devam edeyim :)
Sonra olmadı size yazarım.
Çok teşekkür ederim 😇
Bize bi danışan gelmişti yeni hamile doktorum sizde gebelik şekeri çıkabilir dedi kadın dikkate almadı kimsede şeker yok bizde hocam ısrarla uyardı sonra işte kadın şekerim çıktı düşmesi gerekiyor diye gelmişti. Olurda düzelmezse destek alabilirsiniz 🙏🏻

İlk önce geçmiş olsun. Sakin olun ne olur. İnsülin işe yaramıyorsa başka şeker ilaçları var. Annem tip 2 diyabet başka ilaçlar kullanıyor. Kanda Uzun salınımlı ilaçlar var. Hamilelerin kullanabileceği bir ilaç alırsınız. Tek doktorla kalmayın. Başka endokrin uzmanlarına gidin. Durumu anlatın. İlaç versinler.
yeni dönem diyabet ilaçları var.

Hanımlar merhaba,
Bir önceki konum aylardır bebeğimi kaybetme tehlikesi yaşıyorum diyeydi.
Gebelik şekerimden ve asla düşmemesinden bahsetmiştim.
En sonunda gebelik şekeri konusunda uzman bir diyetisyene gittim.
Diyetle de düşmedi. Asla düşmüyor.
Sonra endokrine gittim. İnsulin başladık
İnsulin kullanmadan önce asla 110u görmeyen açlık şekerim insulinden sonra çıldırmış durumda
Dün 110 çıktı
Bugün 116 çıktı
Geceleri bir doz uzun etkili insulin kullanıyorum
Daha artık şeker için napabilirim bilmiyorum. Oturdum ağlıyorum. İnsulin ile düşmesi gerekmez miydi?
Ben insulin kullandıkça şekerim çıkıyot
Napayım daha başka çare yok düşmesi için
Artık kafayı yiyecek duruma geldim
Sadece sabah açlık değil, tokluklarım da fırlamış durumda
Hepsi insulinden sonra oldu
2 ayrı cihaz ile test ediyorum, sonuç değişmiyor.
Yine yüksek yine yüksek
Sinirden atıcam kendimi artık
İnsulinse insulin, diyetse diyet
Ben artık napayım bu lanet olası şekere 🥺
merhaba canım diger konuyada cevap yazmistim. benim dahiliye drm endokrinede bakıyordu ve yanlış hatırlamiyorsam 140akadar normal sayıyoruz demisti 2.saat tokluk sekerini bu kadar stres yapma karnındaki bebisi strese koyarsın Allah korusun rahat ol canım, sonucta can taşiyorsun sekerinde düşmeler yükselmeler olacak

Endokrin sınır 90 ama hadi 95 olsun dedi.
Dur ir sakin ol.
O genel bir değer, senin vücuduna has bir değer değil. Hepimizin bünyesi, birşeyleri tolere etme seviyesi farklı, tamam normal şartlarda düşmesi gerekiyor ama düşmedi diye illa bir problem olacağı anlamına gelmez.
Pankreasını kontrol ettiler mi hiç? Belki şekerin zaten var olan bir sorunun hamilelikle tetiklenmesi yüzünden çıkıyor.
Şekerin düşmesine odaklanma, yapılması gerekeni yapıyorsun burada noktayı koy ve unut.
Çok su iç ve çok yürü, şekerin düşecektir

X